zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

Şirket İçin Yazışmalarda Mail Güvenliği Nasıl Sağlanır? 

22.03.23 08:29 AM By Kardelen

Kitle iletişim araçlarının bütünüyle değişmesiyle birlikte günümüzün dünyasında iletişim noktasındaki alternatifler her geçen gün artmaya devam ediyor. Dijital devrimin en önemli parçalarından biri olan iletişimin her geçen gün yeni bir boyut kazanmasıyla birlikte bir işletme için yapılması gerekenler listesi de uzuyor. İşletmelerdeki iletişimin bel kemiği olarak nitelendirebileceğimiz mailler, sadece iletişim üzerinde değil aynı zamanda bir işletmenin verimliliği üzerinde de kritik role sahipler. E-posta, iletişimi hızlandıran oldukça kullanışlı bir araç olmasının yanında, kullananlar için belirli tehditler de taşıyabilir. Siber güvenlik ve veri ihlali konusundaki yaptırımlar her ne kadar caydırıcı olsa da bu konu üzerine yeterince düşmemiş bir işletmenin bir anda tüm bilgileri istenmeyen ellere geçebilir. Kişisel sosyal medya hesaplarımızı bile bireysel olarak koruyabilmek adına birçok şey yaparken, bir işletmenin çok daha büyük ve tutarlı güvenlik önlemlerine sahip olmak istemesi kaçınılmazdır. Mail güvenliği, kuşkusuz birçok katmandan oluşur ve her bir katmanı işletmelerin özenle inşa etmesi gereken bir sürecin parçasıdır. Peki, şirket mail güvenliği nasıl sağlanır? ve bu güvenliği sağlama konusunda Zoho Mail size nasıl yardımcı olabilir? Bu yazımızda yanıtları bulabilirsiniz!

Rahat ve güvenli arayüzü ile Zoho Mail’i keşfedin.

Güvenli İletişim İçin Güvenli E-Posta

Şirket maili açmak istiyor fakat herhangi bir e-posta sağlayıcısından hizmet alırsanız, bilgilerinizin gizliliğini koruyamayacağınızı mı düşünüyorsunuz? Yalnız değilsiniz! Birçok işletme aynı endişeleri taşıdığı için en güvenli hizmet sağlayıcıları arıyor. Zoho Mail, uzun zamandır müşterilerine verdiği güven ile birçok işletmenin ilk adresi olmaya devam diyor.  Zoho Mail, sizlere her Zoho ürünü gibi güvenli bir deneyim sunmak adına tasarlanmıştır ve e-posta deneyiminizi daha iyi hale getirmek için sürekli çalışır. Verilerinizi güvende tutmak, her zaman bu çalışmanın odağı olmuştur. Zoho Mail ile gizlilik, e-mail güvenliği ve uyumluluğa ilişkin en iyi uygulamalar sayesinde, şirket mailinize giriş yaptığınız andan itibaren sizin olan her şey kilitli kapıların ardında kalır. İşte Zoho Mail’i eşsiz kılan güvenlik özellikleri; 


  Fiziksel güvenlik: Zoho Mail, şirket maili kurulumundan itibaren müşterilerine sınıfının en iyisi olan güvenli bir e-mail sağlayıcısı olmak adına, %99,99 kesintisiz çalışma süresi sunar ve veri merkezlerini ve donanımlarını fiziksel ve mantıksal ihlallere karşı en iyi hizmetlerle donatır. Gizli bilgilerinizi korumak ve güvenliği artırmak için sağlam erişim kısıtlama ve izleme teknikleri kullanan Zoho Mail’in ABD, Avrupa, Çin ve Hindistan'da dağıtılan veri merkezleri, en yüksek kalitede güvenlikle büyük hacimli verileri tutacak şekilde inşa edilmiştir. Veri sunucuları, açıklanmayan konumlarda bulunur, 7/24 gözetim altında kurulur ve yetkisiz girişleri önlemek için biyometrik kimlik doğrulama ile mühürlenir.


  E-posta tehdidi koruması: Zoho Mail, şirket mailinizi ve kuruluşunuzun verilerini kimlik avı, kötü amaçlı yazılım ve diğer gelişmiş tehditlere karşı korumanıza yardımcı olan bir dizi gelişmiş yönetim aracıyla güvenli bir e-posta sağlayıcısı olduğunu size her an hissettirir. Zoho Mail’in gelişmiş tehdit koruma mekanizması, gelen kutunuza ulaşan tehditleri tanımlayarak ayıklar. Bu sayede verilerinizin bütünlüğü tehlikeye ya da olası kayıplara karşı korunur. Zoho Mail, şirket maili kurma aşamasından başlayarak kullanıcılarınızı ve kurumsal verilerinizi koruyan gelişmiş mekanizmalarıyla tehditleri akıllıca tanımlayabilir ve ayıklayabilir. Ayrıca, Zoho Mail'de etki alanı tabanlı bir ileti kimlik doğrulaması, raporlama ve uyumluluk (DMARC) politikası oluşturarak, etki alanınıza izinsiz giren kişiler tarafından bilgilerinizin kötüye kullanılmasından korunabilirsiniz.


  Şifreli e-mail: Herhangi bir güvenlik ihlali söz konusu olduğunda yaptığımız ilk şey şirket mailinin şifresini değiştirmek olur. Zoho Mail ile bundan çok daha fazlasını yaparak, bu güvenlik ihlallerini önleyebilirsiniz. Zoho Mail’de şifrelenmiş e-postalar, amaçlanan alıcılar dışındaki kişiler tarafından okunamaz. Yetkisiz müdahale riski, verilerinizi depolama ve taşıma sırasında şifreleyerek büyük ölçüde en aza indirilir. E-mailleriniz, Zoho Mail sunucularında şifrelenerek saklanır, verileriniz parçalara bölünür ve her bir parça depolanmadan önce daha fazla şifrelenir.


  Kontrol Paneli: Zoho Mail’in güçlü kontrol paneli ile yöneticiler tüm ayarları, yapılandırmaları ve özelleştirmeleri kolaylıkla gerçekleştirebilirler. Kullanıcı ekleyebilir, grup isimlerini yönetebilir ve şirket maili içeriğini denetlemek için farklı süreçler oluşturabilirler. Zoho Mail ile iki faktörlü kimlik doğrulama seçeneği ile hesaplarınıza ekstra bir güvenlik katmanı ekleyebilirsiniz.

Zoho Mail ile şirketinizdeki kullanıcıların takibini de gerçekleştirebilirsiniz.

Dijital dünya her geçen gün büyüyen ve içerisinde birçok potansiyel barındıran bir alan olmaya devam ediyor. Bu potansiyelden faydalanmak isteyen her işletme dijital adımlar atıyor. Fakat bu adımlar yeterince güvenli olmadığında, istenmeyen sonuçlara sebebiyet verebiliyor. Söz konusu şirket maili gibi şirketinize ait verinin ve birçok bilginin depolandığı bir alan olduğunda ise iki kat daha dikkatli olmak gerekiyor. Zoho, uzun yıllardır işletmelerin dijital dönüşüm yolcuklarına eşlik ettiği için güvenliğin ne kadar önemli olduğunu bilerek ürünlerini bu merkezde tasarlamaya ve güncellemeye devam ediyor. Zoho Mail ile sizler de güvende ve etkili bir e-mail sağlayıcısına sahip olabilirsiniz. Zoho Mail’i dilerseniz mobil cihazlarınız üzerinden de kullanabilirsiniz. Telefonunuza şirket maili kurarak, ofiste olmasanız bile işinizi ve iletişiminizi devam ettirebilirsiniz. Zoho Mail ve diğer tüm Zoho ürünleri hakkında daha detaylı bilgiyi Zoho ürünlerinin Türkiye Yetkili Satıcısı Cloudyflex’ten alabilirsiniz. 

Kardelen