zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

Ücretsiz CRM Kullanmak Hangi Noktalarda Doğrudur?

09.12.19 07:06 AM By Denizhan

Yazılım pazarında 2019 yılında da pastanın en büyük payını alan CRM yazılımlarına talep her geçen gün artmaya devam ediyor. Talep artışına paralel olarak artan CRM yazılımı alternatifleri arasında seçim yapmak da güçleşiyor. Dijital dönüşümün bir zorunluluk olduğu bugünlerde işletmenizin CRM yazılımı ihtiyacını karşılamak için araştırma yapmaya başladıysanız, şu an doğru yerdesiniz! Zoho CRM ve ücretsiz CRM kullanımı noktasında sizler için oldukça değerli bilgiler içeren bir yazı hazırladık. Birçok işletme açısından soru işaretleri barındıran ücretsiz CRM’i hangi noktalarda kullanabileceğinize hep beraber bakalım;

İlk Kez CRM Kullanacaksanız

 

Günümüzde her ölçekten işletmenin iş süreçlerini daha verimli yönetmesine olanak tanıyan birçok CRM yazılımı bulunuyor. Söz konusu yazılım olduğunda ürüne yapılan yatırım her organizasyonun gözünü korkutuyor. Özellikle yatırımın geri dönüşü noktasında birçok işletme endişe duyabiliyor. Dolayısıyla eğer ilk kez CRM kullanacaksanız, ücretsiz CRM yazılımı sizler için oldukça doğru bir tercih olabilir. Ücretsiz CRM ile yazılımın işletmenizin iş süreçlerinde yarattığı etkiyi gözlemleme şansı bulabilir ve eksikler var ise yatırımınızı bu eksikler üzerine yapabilirsiniz.

 

Bir BT Departmanına Sahip Değilseniz

 

Özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelerin bir BT departmanı bulunmayabilir. Bu gibi durumlarda BT departmanına ihtiyacınız olup olmadığını da anlamanın en güzel yollarından biri ücretsiz CRM yazılımıdır. CRM yazılımının işletmenizdeki kullanımını değerlendirmenize olanak sağlayan ücretsiz CRM ile yazılımı kullanamadığınız durumda danışmanlık hizmeti alabilirsiniz. Bu hizmetin alımının sıklaştığı durumlarda ise BT departmanını oluşturabilirsiniz.

 

 

 

 

Mevcut Sisteminizi Zoho CRM’e Taşımak İstiyorsanız

 

Halihazırda bir CRM sistemi kullanıyor olabilirsiniz. Bu sistemin işletmenizin iş süreçleri için uygun bir yapı sağlamadığını düşünüyor ve dünyada en çok tercih edilen CRM sistemlerinden biri olan Zoho CRM’e geçmek istiyorsanız, ücretsiz sürüm iyi bir başlangıç noktası olabilir. Daha önce kullandığınız sisteme yaptığınız yatırımın geri dönüşünün olumsuz olması, yeni yatırımınız açısından daha temkinli bir tavır almanıza neden olmuş olabilir. Zoho CRM’in ücretsiz sürümü ile yazılımın işletmenize sağlayacağı faydayı önceden görebilir, bu sayede yatırım noktasında içinizi rahatlatabilirsiniz.

 

İşletmenizin Süreçlerine Özel Bir CRM Sistemi Kullanmak İstiyorsanız

 

Her işletmenin kendine has iş süreçleri vardır. Bu süreçler kimi zaman hazır paket CRM yazılımları ile uyumlu olmayabilir. Her işletmenin korkulu rüyasına dönüşen başarısız bir CRM projesinin en büyük nedenlerinden biri olan bu uyumsuzluk ihtimalini Ücretsiz CRM ile ortadan kaldırabilirsiniz. Ücretsiz CRM ile önceden deneme yaparak, işletmeniz için uyumu test edebilir, gerekli noktalarda yazılımın esnekliğini görebilirsiniz.

 

Kullanıcı Deneyimini Test Etmek İstiyorsanız

 

Çalışanlarınızın kullanmadığı bir yazılıma yaptığınız yatırım, olumsuz bir geri dönüşe neden olur. Özellikle günümüzde artan alternatifler arasında belki de en öne çıkan özellik, kullanıcı deneyimi olmaktadır. Ücretsiz CRM ile kullanıcı deneyimini de test edebilirsiniz. Bu sayede çalışanlarınızın kullanmaktan memnun olduğu yazılımı bulabilir, iş süreçlerinizdeki verimi artırabilirsiniz.

 

Limitleri Aşmıyorsanız

 

Ücretsiz CRM yazılımlarını belirli limitler çerçevesinde kullanabilirsiniz. Eğer küçük bir işletmeniz var ise ve bu limitleri aşmıyorsanız, ücretsiz CRM ile dijital dönüşüm yolculuğunuzdaki ilk adımı atabilirsiniz. Örneğin, Zoho CRM’in ücretsiz versiyonundaki kısıtlamalar çerçevesinde sistemi kullanabilir ve beğendiğiniz takdirde ya da işiniz büyüdükçe sistemi satın alabilirsiniz.

Günümüzün dijital dünyasında geleneksel metotlarla başarılı olmak imkansızdır. Dijital dönüşümünüzün ilk adımını daha sağlam ve doğru bir şekilde atmak istiyorsanız, dünyanın tercihi olan Zoho CRM’in ücretsiz sürümünü deneyebilirsiniz. Daha detaylı bilgi almak için Zoho ürünlerinin Türkiye Yetkili Satıcısı Cloudyflex’e ulaşabilirsiniz. 

Denizhan