zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

Zoho CRM, Kullanıcı Memnuniyeti Noktasında İlk Sırada Yer Almaya Devam Ediyor!

28.11.19 02:15 PM By Denizhan

·  Müşterilerinin en çok güvendiği üç CRM sistemi; Zoho CRM, Piperdrive CRM ve SugarCRM’dir.

 

·  Zoho CRM, Pipedrive CRM ve Oracle CRM, her yeni ürün sürümünde ücretsiz ürün geliştirmeleri sunma noktasında en iyisidir. 

 

·  CRM kullanıcıları en çok yazılım sağlayıcıların aşırı ve düşük hizmet vermelerinden memnun olmazken, sadece 3 CRM sağlayıcısı %70 müşteri puanının üstünde puan aldı.

 

Bu ve bunun gibi birçok değerli veri, SoftwareReview’ın Müşteri İlişkileri Yönetimi raporundan geliyor.  Tamamen davranışsal veriye ve her CRM sistemi kullanıcıları tarafından onaylanan dayanan rapor, toplamda 1,369 müşteri yorumu içeriyor. SoftwareReviews, iş modeli gereği kurumsal alıcılara abonelik açısından avantaj sağlayan araştırmalar yapan ve sağlayıcı gelirine bağımlı olma ihtiyacını azaltarak, müşteri memnuniyeti noktasında tarafsız kalmayı başaran birinci sınıf BT araştırma ve danışmanlık firması Info-Tech Research Group’ un bir bölümüdür.

 

Raporda öne çıkan bulgular ise şöyle;

 

Zoho CRM, Pipedrive CRM, Oracle Sales Cloud ve SugarCRM kullanıcılar arasında en fazla popüler olan CRM yazılımlarıdır. SoftwareReviews, bu dört CRM sisteminin, araştırmaya dahil edilen tüm CRM sağlayıcıları arasında en yüksek Değer Endeksi ve Net Duygusal Ayak İzi ’ne sahip olduğunu söylüyor. Değer Endeksi metriği, kullanıcıların ödedikleri maliyetler göz önüne alındığında, yazılımdan elde ettikleri değeri gösteriyor. Net Duygusal Ayak İzi ise üst düzey kullanıcı duyarlılığını ölçüyor. Aşağıdaki tablo anket sonuçlarını gösteriyor. 

zoho ile memnuniyet

En sevilen CRM satıcıları, müşteri hizmetlerini birleştirerek, müşterilerinin yenilikçi tavırlarını sürdürebilmelerine olanak tanıyacak uygulama esnekliği sunuyorlar. Ayrıca sürekli olarak her yeni sürümün bir parçası olan ürün geliştirmeleri de sağlıyorlar. SoftwareReviews’ın metodolojisi, CRM müşterilerinin net duygusal ayak izlerini ve CX puanlarını elde etmedeki olumlu ve olumsuz algılarını dengeliyor. Aşağıdakiler araştırmanın ürettiği kilit kritere göre sıralanan en yüksek dört satıcıya dair bir özet sunuyor;

zoho ile memnuniyet

İnovasyon söz konusu olduğunda ise bu kategoride derecelendirilen CRM satıcılarının ortalaması %79 olarak gösterildi. Zoho CRM rapordaki tüm satıcıları %90 duygusal ayak izi ile geçerek, en yakın rakibinden de %5 daha fazla puan aldı. 

zoho ile memnuniyet

CRM sistemlerinin zaman kazanma noktasında sağladığı avantajlar sorulduğunda, kullanıcılar kategoriye %75 toplam net duygusal ayak izi puanı verdi. 

Denizhan