zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

CRM NEDİR?

19.10.18 01:33 PM By Denizhan

Artan rekabet ve değişen teknoloji ile birlikte bir organizasyonun başarıyı yakalaması ve sürekliliğini sağlayabilmesi için gereken değişkenleri doğru algılaması ve uygulaması gerekliliği daha çok önem kazanmaktadır. Günümüzün iş dünyasında her yeni gün yeni bir kelime duyuyoruz. CRM birçoğumuz uzun zamandır aşina olduğu bir kelime olsa da gelişen teknoloji ile birlikte içeriği de değişmektedir.  Kelime anlamı Customer Relationship Management yani müşteri ilişkileri yönetimi olan CRM, müşteri memnuniyetini geliştirmek adına tasarlanmış bir platformdur. Bugün başarıyı hedefleyen her iş stratejisinin başında yer alan CRM, satış, pazarlama ve müşteri ilişkileri aktivitelerinin yer aldığı her alanda oldukça hayati bir önem taşımaktadır. 

crm nedir

CRM yazılımının öncelikli amacı müşterilerle ilişkilerin gelişimini sağlamak olsa da başarılı bir iş stratejisinin olmazsa olmazı bir yapı kazanmıştır. Kuşkusuz CRM’in sağladığı en büyük fayda tüm verinin tek bir platformda toplanabilmesi ve bu sayede kullanıcıların istedikleri an veriye erişim sağlayabilmesidir.


Bugün dünyanın en büyük yazılım pazarı olarak gösterilen CRM, firmaların yatırım yapabilecekleri en iyi teknolojik araç olduğunu kanıtlamaya devam etmektedir. Bununla birlikte bulut tabanlı CRM ile birlikte diğer uygulamalarla entegre çalışabilen CRM sistemleri firmalara rutin iş süreçlerini her açıdan görme imkânı sağlayarak, satışları artırmaktadır.


Hangi Şirketler CRM Kullanmalıdır?

CRM sistemleri firmanızın ihtiyaçlarına göre şekillendirilebilir ve her ölçekte iş yeri CRM kullanabilir. Başlangıç aşamasında olanlar, büyük kurumlar ya da emlak, sağlık, sigorta, yeme-içme, seyahat, bankacılık vb. sektörler için de satışları ve performans ile verimliliği artırmanın en doğru yolu CRM yazılımıdır. 

crm nedir

Şirketinizin ölçeği fark etmeksizin artık bir ihtiyaca dönüşen ve her ölçekten şirkete çözüm sunabilen CRM yazılımının faydalarına kısaca değinecek olursak;


1 -  İstediğiniz bilgiye istediğiniz an ulaşabilirsiniz.

Müşterileriniz hakkında ne kadar bilgi sahibi olursanız, onlara o kadar pozitif bir deneyim yaşatabilirsiniz. Bugüne kadar yaptıkları her şeyin kayıt altında olduğu bir CRM sistemi ile satış ekibiniz istediği bilgiye istediği yerde ulaşabilir.


2 -  Müşteri hizmetlerinizi geliştirebilirsiniz.  

Günümüzde en değerli şey zamandır. Sizin zamanınız değerli olduğu gibi müşterinizin zamanı da kıymetlidir. Bu sebeple müşteriniz bir problemle karşılaştığında çözümün olabildiğince hızlı olması gerekmektedir. CRM sistemi müşteri servisi noktasında size hız kazandırarak, müşterilerinizin de sizin de zamandan tasarruf etmesini sağlamaktadır.


3 -  Günlük iş akışını otomatikleştirebilirsiniz.

Bir satışı tamamlamak için öncelikle yapılması gereken birçok görev vardır. Formların doldurulması, raporların iletilmesi, yasal prosedürler gibi görevleri otomatikleştirebilir ve CRM sistemi ile satış sürecinde de zamandan kazanabilirsiniz.


4 -  Çoklu gruplar için etkili iletişim sağlayabilirsiniz.

Mailleri görebilir, takvim ve arama detayları ile iletişimi bir adım öteye taşıyabilirsiniz. Çoklu gruplar aynı bilgilere ulaşabilir ve bu sayede süreç daha hızlı işleyen bir yapı kazanır. Satış, pazarlama, müşteri hizmetleri gibi ekipler, değerli bilgileri aynı ekran aracılığıyla paylaşarak satışı tamamlayabilir.


5 -  Analitik veri ve raporlama

Bir CRM yazılımı ile yanlış hesaplanan verinin sizi başarısızlığa sürükleme olasılığı ortadan kalkar. CRM sistemleri tüm bilgiyi tek bir yerde toplayarak veriyi bütün olarak analiz etmenizi sağlar. Ayrıca otomatik olarak raporlama yapmanıza ve zamanınızı daha verimli kullanmanıza olanak tanır.


Doğru CRM Seçimi

Yazılım sektörünün en büyük pazarı olan CRM sistemleri, seçenek olarak da en geniş yelpazeye sahiptir. Alternatifler arasından işletmeniz için en doğru CRM’i seçmek oldukça önemlidir. Şirketinize ve ihtiyaçlarına uyum sağlayabilecek, esnek yapıda bir CRM sistemi yatırımınızın geri dönüşü açısından çok daha faydalı olacaktır. Dünyada 50.000’in üzerinde firmanın tercihi olan Zoho CRM her geçen gün yenilenen iş dünyasına sağladığı uyumla birçok listede ilk sırada yer almaktadır. Birçok uygulama ile entegre çalışabilen ve yıllardır CRM konusunda lider konumda yer alan Zoho CRM hakkında daha fazlasını öğrenmek istiyorsanız, Zoho ürünlerinin Türkiye Yetkili Satıcısı Cloudyflex’i ziyaret edebilirsiniz. 

Denizhan