zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

Satış Fırsatı Nedir?

21.06.18 12:01 PM By Denizhan

Günümüzün alternatiflerle dolu iş dünyası için Satış Fırsatı kavramı oldukça önemli bir yerde duruyor. Kuşkusuz her işletme satışlarını artırmak ve çok daha fazla kazanmak ister. Bunun için gereken birçok araçtan sadece biri olan Satış Fırsatı kavramını kısaca; sonucunda satışın gerçekleştiği durumlar olarak tanımlayabiliriz. Bu yazımızda sizler için doğru bir planlama ve yönetim ile satışlarınızda oldukça pozitif bir etki yaratacak olan Satış Fırsatı kavramını ve Zoho uygulamalarının satışlarınıza nasıl yardımcı olabileceğini mercek altına alıyoruz!

Satış Fırsatı Hangi Durumlarda Oluşturulur?

 

Satış fırsatı aracılığıyla satışlarınız üzerinde pozitif etki görebilmeniz için doğru anı yakalamak oldukça önemlidir. Satış fırsatını hangi durumlarda oluşturmanız gerektiğine bakacak olursak;

 

·  Aday müşteri oluşturmanızın ardından, müşteri adayınız ile gerçekleştirdiğiniz görüşmeler sonucunda ya da elde ettiğiniz verilerde adayın ürünlerinize olan ilgisini görebiliyorsanız ve satışla sonuçlanacak bir fırsat görebiliyorsanız, kesinlik bir satış fırsatı oluşturmalısınız ve bundan sonraki tüm süreçleri bu satış fırsatı üzerinden yönetmelisiniz.

 

·  Var olan müşterileriniz ile her defasında bir toplantı, görüşme ya da teklif aşamalarını yaşıyorsanız, bu müşterilerinizle yaşadığınız her teklif aşamasında bir satış fırsatı oluşturabilirsiniz.

 

·  Satış ekibinizdeki satış personelleriniz aynı müşteriye farklı ürünler satıyorsa, her bir satış işlemi için yeni satış fırsatı oluşturabilirsiniz.

 

Neden Satış Fırsatı Oluşturmalısınız?

 

Satış Fırsatı oluşturmanız işletmenizin satışları üzerinde tahmin ettiğinizden çok daha fazla avantaj kazandırabilir. Bu avantajlardan birkaçını sıralayacak olursak;

 

·  Satış Fırsatı oluşturmak, hangi satış için hangi görüşmenin yapıldığını görmenizi sağlar.

 

·  Satış sürecinin her aşamasında Satış Fırsatı oluşturmanız durumunda, satış aşamasına gelene dek her eylemi analiz etmenize yardımcı olur. Bu sayede satış sürecinizdeki eksikleri tamamlayabilirsiniz.

 

·  Sonuca ulaştırmanız gereken satışları satış fırsatları aracılığıyla daha kolay takip edebilirsiniz.

 

·  Satış ekibinizin verimini oluşturulan satış fırsatları üzerinden değerlendirebilirsiniz.

 

Zoho ile Satış Fırsatlarını Satışa Dönüştürün!

 

İşletmelere birçok konuda avantaj kazandıran Zoho uygulamaları söz konusu satış olduğunda da oldukça başarılı bir çizgide ilerlemeye devam ediyor! Dünyada pek çok işletmenin satışlarını artırmak için kullandığı uygulamalara kısaca göz atalım;

 

Zoho Anlaşma Yönetimi ile Daha Fazla Fırsat Yakalayın!

 

Mükemmel bir satış yönetimi, Pipeline’nınızdaki anlaşmaları doğru önceliklendirmek ve izlemekle alakalıdır. Zoho CRM anlaşma yönetimi, tüm satışlarınızın anlaşmalarını kolaylıkla yönetebilmeniz için gereken her şeyi sağlar! Zoho Anlaşma Yönetimi ile her anlaşmanın durumunu tanımlayabilir, olası müşterilerle olan anlaşmalarınızı kapatmaya odaklanabilir, kötü müşteri adaylarını diskalifiye edebilir ve satış stratejilerinizin maliyetini ölçebilirsiniz. 

·  Anlaşmalarınızı Anlık Olarak Görüntüleyin

 

Fırsatlarınızı daha yakından takip ederek, anlaşmanın her aşamasını tek bir ekranda görebilirsiniz. Bu sayede beklenen gelirinizin ne kadar olduğu bilgisine ulaşabilir ve acil olarak ilgilenmeniz gereken anlaşmalara odaklanabilirsiniz. 

·  Zia, Konsantre Olmanız gereken Doğru Fırsatlar için Size Yardımcı Olabilir

 

Pipeline’nınızda birden fazla anlaşma olabilir. Bu anlaşmalar arasından satışa dönüşme olasılığı en fazla olanı biliyor musunuz? Zia, akıllı tahminleriyle her zor işi kolaylaştırdığı gibi satış konusunda da sizlere Pipeline’nınızdaki anlaşmalar arasından en doğru fırsatları göstererek yardımcı oluyor! Zia'ya herhangi bir anlaşmanın durumunu sorabilir ve basit sesli komutlarla önemli anlaşma bilgilerini öğrenebilirsiniz.

·  Anlaşmanın Tüm Aşamalarını Tek Seferde Görüntüleyin

Zoho Anlaşma Yönetimi ile bir anlaşmanın hangi aşamada olduğunu kolaylıkla görebilir ve aynı yerden güncelleyebilirsiniz. 

·  CRM İçinden Alıntı Yapın

Müşterilerinize teklif göndermenin zor bir iş olmaması gerektiğini düşünüyoruz. Bu yüzden Zoho Anlaşma Yönetimi ile CRM içerisinden çalışabilir, kişiselleştirilmiş bir teklif oluşturarak müşterilerinize anında CRM içerisinden e-posta gönderebilirsiniz. 

·  Rekabeti Yakından İzleyin!

Satış takibi sırasında, müşteriler sizden rekabet ortamında fark yaratacak şeyler duymak isterler. Rakiplerin güçlü ve zayıf yönlerini not almak için Zoho CRM’i kullanabilir ve bu sayede anlaşmaları daha hızlı bir şekilde tamamlayabilirsiniz 

You can edit text on your website by double clicking on a text box on your website. Alternatively, when you select a text box a settings menu will appear. your website by double clicking on a text box on your website. Alternatively, when you select a text box

·  Satışlarınızı Kutlayın!

Yaptığınız büyük anlaşmaları meslektaşlarınızla ve yöneticilerinizle kutlamak için CRM’den bir iş akışı uyarısı oluşturabilirsiniz!

Zoho ile Satış Fırsatları noktasında başarılı bir yönetim sağlayarak, satışlarınızı artırmak istiyorsanız, Zoho uygulamalarının Türkiye Yetkili Satıcısı Cloudyflex’e ulaşabilir ve daha detaylı bilgi alabilirsiniz. 

Denizhan