zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

Satış Sonrası Destek Süreçlerine Önem Vermeniz İçin 5 Neden

11.12.20 10:42 AM By Denizhan

 Yazılım pazarının bugün geldiği noktada, aradığınız herhangi bir çözüm için birçok alternatif bulmanız mümkün. Müşteri deneyiminin öneminin giderek artması, firmalar üzerinde ciddi bir baskı yaratıyor ve bu baskı nedeniyle de organizasyonlar müşteri deneyimini iyileştirmek adına doğru adımları atmak istiyorlar. Müşterilerin satış sonrasında, aldıkları hizmet ya da ürün için memnuniyet duyması, satışlarınız üzerinde oldukça etkilidir. Müşteri memnuniyeti sağlayabilmeniz için satış sonrası verdiğiniz desteğin hızlı ve kolay erişilebilir bir yapıda olması gerekir. Özellikle bugünün dünyasında, müşterilerin markanıza sadakatini belirleyen en büyük etken, en ufak bir problemde satış sonrasında ulaşılabilir olmanızdır. Bu nedenlerden ötürü, birçok firma satış sonrası destek süreçleri için doğru bir araca ihtiyaç duyuyor. Eğer sizler de böyle bir arayış içerisindeyseniz, bu yazımız tam size göre! 

satış sonrası destek

E-Posta Biletleme Sistemi ile Karmaşadan Kurtulabilirsiniz


Bir e-posta kutusunda, müşterilerden gelen destek maillerinin hangisinin öncelikli olduğunu bulmanız oldukça zor olabilir. Tüm müşterilerden gelen e-postaların yarattığı karmaşa içerisinde, müşterilerinize destek vermeniz neredeyse olanaksızdır. Örneğin, turizm, ulaşım ve biletle işlem gerçekleştirilen birçok sektörde, gün içerisinde birçok sorun maili alabilirsiniz. Bu maillerin doğru değerlendirilmemesi müşterileri kaybetmenize neden olabilir. Bu gibi sorunların üzerinden Zoho Desk ile gelebilirsiniz! Zoho Desk’in sahip olduğu e-posta biletleme sistemi, dünyanın en sevilen iş uygulamaları arasında yer alıyor! Zoho Desk içerisinde yer alan e-posta bilet yöntemi ile biletler noktasında ihtiyaç duyduğunuz her şeyi sağlayabilirsiniz. E-posta yönlendirme kurallarını ayarlayarak, tüm müşteri e-postalarının Zoho Desk sisteminde otomatik olarak bilete dönüştürülmesini sağlayabilirsiniz.

e posta biletleme sistemi

Çoklu Kanal Desteği ile Zamandan Tasarruf Edebilirsiniz


Bugün müşterinizin destek talebini nereden size ileteceğini tahmin etmek oldukça güç. Telefonla arayabilir, web sitesi üzerinden talep oluşturabilir ya da sosyal medya üzerinden ulaşabilirler. Her bir kanalı tek tek takip etmek ise satış sonrası destek ekibiniz için neredeyse olanaksızdır. Örneğin, eğitim sektöründe bir firmanız varsa öğrencilerinizin yaşadıkları bir sorunla ilgili olarak size hangi kanaldan ulaşacağını tahmin etmek zordur. Herhangi bir sorun ile ilgili yüzlerce mail, çağrı ya da sosyal medya mesajı alabilirsiniz. Tüm bunların yarattığı karmaşa ise zamanınızdan çalar. Zoho Desk ile tüm karmaşaya son verebilirsiniz. Zoho Desk’in çoklu kanal desteği sayesinde hem çalışanlarınızın zamandan tasarruf etmesini sağlayabilir hem de müşterilerinizin anında yanıt almasını olanaklı kılabilirsiniz.  Zoho Desk'in Çoklu Kanal Desteği sayesinde, müşterileriniz, Facebook, Mail, WebChat, Telefon, Web Sitesi gibi birçok kanal üzerinden sizlere destek taleplerini iletebilirler. Daha sonrasında, sizlere iletilen bu talepleri Zoho Desk sisteminiz üzerinde kanal ve kaynaklarına göre takip edebilirsiniz.

çoklu kanal desteği

Müşterileriniz için Bilgi Bankası Oluşturabilirsiniz


Çoğu zaman ürünleriniz ya da sağladığınız hizmetler hakkında, müşterilerinizin kafasında soru işareti bırakan konular birbirine benzerdir. Müşterilerinizin yaşadığı bu ufak problemleri çözmek amacıyla oluşturacağınız bir bilgi bankası hem size zaman kazandırır hem de müşterilerinizin sorunlarını çok daha hızlı bir şekilde çözmelerine yardımcı olur. Örneğin, IT sektöründe hizmet veriyorsanız, sıklıkla müşterilerinizden aldığınız talepleri bu bilgi bankasında toplayabilirsiniz. Zoho Desk’in sunduğu müşteri portalı içerisinde yer alan Bilgi Bankası ile ürün ya da hizmetlerinizle ilgili sıklıkla aldığınız talepler hakkında cevaplar ve açıklayıcı içerikler koyabilirsiniz.  Bu sayede müşterilerinizin yaşadıkları sorunları, kendi başlarına hızlıca çözmeleri için yönlendirmeler yaparak, hem müşteri memnuniyetinizi arttırabilir hem de destek takımınızın üzerindeki yükü azaltabilirsiniz.

müşteriler için bilgi bankası

Mobil Uygulama ile Dilediğiniz Yerden Müşterilerinizin Taleplerine Yanıt Verebilirsiniz


Bugün mobil olmak her endüstri için kritik önem taşıyor. Özellikle geride bıraktığımız yıl, uzaktan erişimin ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha hatırlattı. Müşterileri beklentileri arasında belki de en önemli yerde duran hız noktasında, başarılı bir yönetim sağlamak istiyorsanız, servis masası destek uygulamanızın mobil uyumlu olması oldukça önemlidir. Zoho Desk’in hem IOs hem de Android işletim sistemleri için mobil uygulaması ile tüm destek süreçlerinizi takip edebilir ve yönetebilirsiniz.

mobil uygulama

CRM Entegrasyonu ile Tüm Süreçlerinizi Tek Ekrandan Yönetebilirsiniz


Satış sonrası destek uygulamanız, CRM uygulamanız ile entegrasyon sağladığında tüm iş süreçlerinizin yönetimi çok daha kolay bir hale gelir. Zoho Desk, Zoho CRM ve Zoho’nun birçok diğer programı ile entegrasyon sağlar. Bu sayede, müşterilerinizin tüm destek taleplerini ve süreçlerinizi Zoho CRM sisteminiz üzerinden takip edebilir ve yönetebilirsiniz. Ayrıca Zoho Desk'i kendi CRM ve otomasyon sistemlerinize de kolayca entegre edebilirsiniz.

crm entegrasyonu

Dünyada birçok firmanın tercihi olan Zoho Desk, ileri seviye bir Servis Masası portalı sunarak, müşterileriniz için satış sonrası destek adına gerçekleştirdiğiniz tüm işlemlerinizi kolaylıkla yönetmenize olanak tanır. Ayrıca şirket içinde açılan tüm destek taleplerini de Zoho Desk üzerinden takip edebilir ve işletmenize hız katabilirsiniz. Sizler de Zoho Desk’in sunduğu avantajlardan faydalanmak istiyorsanız, Zoho ürünlerinin Türkiye Yetkili Satıcısı Cloudyflex’e ulaşarak daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Denizhan