zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

Yepyeni Bir WebChat ve ChatBot Deneyimi : Zoho SalesIQ 2.0'ı Keşfedin!

17.05.21 01:47 PM By Denizhan

Günümüzün müşterisinin pek çok ürün ve hizmet saplayıcısı arasından seçim yapabilmesi ile birlikte, ürün kalitesi ve marka değeri tek başına işletmenizin devam edebilmesi için yeterli olmamaya başladı. Ve en iyi satış sonrası desteği de sizi öne çıkarmıyor. Peki, ne yapabilirsiniz?

zoho salesiq 2.0

Cevap, müşteri yaşam döngüsü boyunca potansiyel müşteri ve müşteri etkileşimindedir.

 

İyi müşteri etkileşimi, çoğunlukla müşterinin bir potansiyel müşterinin sitenize geldiği andan itibaren, işletmenizle olan yolculuğu boyunca, markanızla her etkileşimde bulunduğunda yaşadığı olumlu deneyimlerin bir sonucudur. Bunun farkında olarak, en sevdiğiniz canlı sohbet yazılımı olan SalesIQ’yu hem B2B hem de B2C işletmeleri için eksiksiz bir müşteri etkileşim platformuna dönüştürdük.

Pazarlama, satış ve müşteri destek çabalarınızın tümünü birleştirmek için hepsi bir arada müşteri etkişeşimi, canlı sohbet ve analiz platformu olan SalesIQ 2.0’ı keşfedin! Böylece potansiyel müşterilere ve müşterilere her aşamada mümkün olan en iyi deneyimi yaşatın!

zoho salesiq 2.0

Sorunsuz ve görsel olarak daha çekici bir kullanıcı arayüzüne ek olarak, SalesIQ 2.0'ın sunduğu bazı önemli özelliklerden bahsedecek olursak:

zoho salesiq 2.0

Tüm markalarınızı yönetmek için tek bir alan

zoho salesiq 2.0

İşletmelerin her markasının farklı kimliklere sahip olduğu birden fazla markası varsa, herkese uyan tek bir yapılandırma verimi olmaz. Her birini ayrı ayrı yapılandırmak ve yönetmek de pek pratik bir çözüm değildir.

 

Bu sorunu, markalarınızın birden çok temas noktasını özelleştirmek için tek bir yönetici alanıyla çözdük. Ayrıca ekran mesajlarını, bekleme sürelerini, bildirim ayarlarını yapılandırabilir ve hatta sohbet pencerenize bir GDPR başlığı da ekleyebilirsiniz.


Hem B2B hem de B2C etkileşimi için tasarlandı

zoho salesiq 2.0

Mevcut B2C özelliklerinin yanı sıra, SalesIQ 2.0 artık, B2B segmenti için de optimize edildi!

Şirket profili zenginleştirme, puanlama ve filtrelerle tamamlanan kurumsal kişi yönetimi modülü ile web sitenize gelen kişileri e-posta adreslerinin uygunluğuna göre ziyaretçiler ve kişiler olarak sınıflandırabilirsiniz.


Buna ek olarak, Zia tarafından desteklenen profil zenginleştirme, kurumsal ziyaretçiler hakkında daha detaylı bilgi verir ve bu bilgileri şirkete göre düzenleyerek, iş konuşmalarını ve faaliyetlerini ayrı ayrı yönetebilirsiniz.

Ayrıca, tüm lider puanlama ve analiz yetenekleri ile bir B2B senaryosunu genişletebilir ve hedef sektörünüzle olan ilişkinizi, size ulaşan yeni kişilerin sayısını ve kurumsal potansiyel müşterilerinizi değerlendirmek için filtreler sunarak, yönetimsel kararları almanız noktasında size yardımcı olur.


Sizi Tekrar Eden Sorulardan Kurtaracak Bir Kaynak Kitaplığı

Daha karmaşık ve benzersiz olana odaklanmak için sık aranan konular ve yaygın soruların yanıtlarının yer aldığı bir kaynak kitaplığı oluşturabilirsiniz.

Makaleler

Müşterilerin size ulaşmadan çözüm arayabilmeleri için ürün ayrıntıları, şirket politikaları ya da yardım belgeleri gibi belgeleri sohbet penceresinde makale olarak sunabilirsiniz.


Sıkça Sorulan Sorular

Yanıt robotunuz ya da temsilcilerinizin sorgulara yanıt olarak, doğrudan kullanabileceği yaygın sorulan sorulara yanıtlar ekleyebilirsiniz. Ayrıca, soruların birden çok varyasyonunu tek bir çözüme atayabilir ve SSS’leri yanıtla birlikte görüntülenecek ilgili makalelere bağlayabilirsiniz.


Yapay Zekâ Tabanlı Yanıt Robotumuz ile Oto Pilot Üzerinden Müşteri Etkileşimi 

zoho salesiq chatbot

SalesIQ 2.0 ile sizlere, genel müşteri sorgularını anlamak ve bunları kaynak kitaplığınızı kullanarak yanıtlamanız için kendi AI teknolojimiz olan Zia’yı kullanan, NLP odaklı bir sohbet botu; Answer Bot’u sunuyoruz. Dier AI sohbet robotları gibi mi olduğunu düşünüyorsunuz? Öyleyse okumaya devam edin!

AI sohbet robotlarının en büyük eksiklerinden biri, insan dokunuşunun olmayışı ve sohbetin genel doğasıdır. AI botlarının daha insancıl ses çıkarması ve aşağıdaki özelliklerle işletmelere daha da yakınlaşması için bu eksikliği giderdik:


Small Talk

Small Talk, botunuzu müşterilerle dostça etkileşime girecek şekilde eğitmek için ilgi çekici ifadeler ve yanıtlardan oluşan bir kitaplık oluşturmanıza olanak tanır.


İş terimleri

Müşteriler, şirkete ulaştıkları zaman genellikle endüstri jargonunu ya da diğer ilgili kelimeleri kullanırlar. İş terimleri özelliği, kuruluşların sohbet robotlarını alanlarıyla ilgili tüm sözcüklerle donatmalarına ve bu tür terimleri içeren sorgulara yanıt vermelerine yardımcı olur.


Cevaplanmamış Sorular (UAQs)

Sohbet botunuzun cevaplayamadığı soruları bulmak için artık tek tek arama yapmak zorunda değilsiniz. Bu sorular, otomatik olarak kaydedilir ve temsilcileriniz onları makaleler ya da SSS gibi doğru bilgi tabanı kaynaklarına hızlı bir şekilde bağlayabilir.


Sürükle ve bırak arayüzüyle herkes için bot oluşturma

zoho salesiq kodsuz chatbot geliştirme

Sohbet robotları oluşturma ve özelleştirme söz konusu olduğunda, teknolojiden faydalanmayanlar her zaman dezavantajlı olmuşlardır. Yeni kodsuz bot arayüzü ile sohbet botu oluşturmayı sıradan bir kişinin yapabileceği bir iş haline getirmeyi amaçlıyoruz. Tek yapmanız gereken bir konuşma akışı oluşturmak ve yanıtlar eklemek!

Sohbete devam etmek için müşteriler eski sohbeti açabilirler

Müşteriler çoğunlukla daha eski bir sohbet ya da destek sorgusunda takip soruları ile tekrar yazarlar. Müşterilere sizinle yaptıkları tüm sohbetlerin bir görünümünü ve kaldıkları yerden devam etmek için eski bir sohbeti yeniden açma olanağı sunarak, bu konuşmaları daha anlamlı hale getirebilirsiniz.


Ekibinizi korumak için kötüye kullanım yönetimi

zoho salesiq abuse management

Satış ve destek gibi halka açık rollerde çalışanlar, çoğu zaman sinirli müşterilerle karşılaşırlar. Kullanıcıları buna karşı korumak adına SalesIQ, kötü niyetli bir dil kullanıldığında, sohbet kapatma yapılandırmasına ya da bir IP’nin engellenmesine olanak tanır.


Müşterilere yardımcı olmak için yerleşik ekran paylaşımı

SalesIQ’nun önceki sürümü, ekran paylaşımı seçeneğini kullanmak için müşterilerin bir Zoho Assist hesabının olmasını gerektiriyordu. SalesIQ 2.0’ın kendi ekran paylaşımı özelliği ile sadece uzaktan yardım için bir Zoho Assist hesabına ihtiyacınız olacaktır.


Üretkenliği artırmak için geliştirici araçları


Widgetler ve Formlar

Ekibinize, SalesIQ içerisindeki widget’lar ve formlar ile müşterilerle etkileşimde bulunurken birden çok uygulama arasında geçiş yaparak kaybettikleri zamanı kazandırabilirsiniz.


Plugs

Plugs kullanarak, en sevdiğiniz uygulamalardaki verilere dayalı olarak kodsuz bot akışınızda oldukça karmaşık iş akışları oluşturabilirsiniz.


Webhooks

Sunucunuzdaki uygulamaları, SalesIQ ile bağlamak için webhooks kullanabilir ve veri değişikliklerini SalesIQ’dan uygulamanıza aktarabilirsiniz.


Daha iyi etkileşim için ayrıntılı analizler

Zoho SalesIQ - Analytics entegrasyonu, kullanıcıların web sitesi trafiği, ziyaretçi ilgi alanları ve potansiyel müşteri oluşturma raporları, ayrıntılı sohbet raporları, ekip performansı, müşteri geri bildirimi ve daha fazlası gibi kapsamlı raporlarla web sitenizin etkileşimini görüntülemenize, ölçmenize ve analiz etmenize yardımcı olur.


SalesIQ 2.0’a kısaca göz atmak isterseniz: https://youtu.be/QpGrfzufyM4


SalesIQ 2.0’ın avantajlarından faydalanmaya hemen başlamak isterseniz, Zoho ürünlerinin Türkiye Yetkili Satıcısı Cloudyflex’e ulaşabilir ve daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Denizhan