zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

Zoho Campaignse Eklenen Journey Özelliğinin Avantajlarını Keşfedin! 

26.11.19 05:51 PM By Denizhan

Yüzlerce işletmenin iş süreçlerinde en kritik bölge olan mail noktasında avantaj kazandıran Zoho Campaigns, şimdi farklı journey şablonları ile iş akışlarınızı özelleştirmenize de yardımcı oluyor! Birbirinden farklı journey şablonlarından dilediğinizi seçerek, iş akışlarınızı çok daha işlevsel ve verimli hale getirebilirsiniz. Zoho Campaigns ve Zoho MarketingHub için duyurulan Journey’lere kısaca değinecek olursak;

zoho campaignse ile journey
zoho campaignse ile journey
zoho campaignse ile journey
zoho campaignse ile journey

Basit Takip Journey ile müşteri adaylarınız için kalıcı bir mesaj oluşturabilir ve bu müşteri adaylarını daha sonra CRM sisteminize aktarabilirsiniz.

Basit Hoşgeldin Journey ile potansiyel müşterileriniz için şirket içi bir mesaj oluşturabilir ve e-posta ilişkilerini analiz edebilirsiniz. Örneğin, ‘Bize katıldığınız için teşekkür ederiz’ yazan ve e-posta’daki herhangi bir bağlantının tıklanıp tıklanmadığını kontrol edebilir ve tepki vermeyenlere harekete geçmeleri gerektiğini hatırlatabilirsiniz. Bir etiket yardımıyla yanıt alamadığınız müşteri adaylarınızı gruplandırabilir ve daha fazla katılım için aktif müşteri adaylarınızı başka bir listeye taşıyabilirsiniz.

CRM Tabanlı Hoşgeldin Journey ile müşteri adaylarınız için kalıcı bir mesaj oluşturabilir ve aktif müşteri adaylarınızı CRM sisteminize aktarabilirsiniz.

10 Günlük Hoşgeldin Journey ileon gün boyunca on-boarding mesajlarını gönderebilir ve potansiyel müşterilerinizin size katılmasını sağlayabilirsiniz.

Basit Aday Müşteri Nurture: Hedefli e-postalarınızla aday müşterilerinizi artırmaya başlayın ve sizinle aktif bir şekilde ilgilenen aday müşterileri puanlayın. Örneğin, markanızı tanıtan bir e-postayı ele alalım. Bir etiket kullanarak, ilk e-postanızı açmayan potansiyel müşterileri gruplayabilirsiniz. Ardından mailinizi açan müşteri adaylarına bir puan ekleyebilirsiniz. Sonrasında ise ikinci e-postanızı açmayan potansiyel müşterileri başka bir etkilet kullanarak gruplayabilirsiniz. İkinci e-postanızı açan potansiyel müşteriler için bir puan ekleyebilirsiniz. Ve basit aday müşteri nurture sürecinizi tamamladınız!

Basit Durum Tabanlı Aday Müşteri Nurture: Hedefli e-postalarla potansiyel müşterileri yönetebilir ve aktif olarak ilgilenen müşterileri puanlayarak, CRM sisteminize aktarabilirsiniz.

 

Gelişmiş Aday Müşteri Nurture: Hedefli e-postalarla aday müşterilerinizi beslemeye başlayın ve belirli e-posta işlemlerine göre müşteri adaylarını nitelendirin.

Ürün Deneme Sürümü: Deneme sürümünüzün müşteri adaylarını belirli e-postalarla hedefleyebilir ve anketler yardımı ile geri bildirimleri kaydedebilirsiniz.

Video Tabanlı Müşteri Adayı: Web sitenizdeki ya da e-postalarınızdaki belirli videoları tıklayan müşteri adayları için nurture sürecinize başlayabilirsiniz.

Bültenleriniz için A/B   Testi: E-posta bülteninizin hangi sürümünün potansiyel müşterileriniz için uygun olduğunu öğrenin ve uygun olan sürümü diğer tüm müşteri adaylarına gönderin.

Müşteri Kazanma Journey’i : Aktif olmayan müşterilerinizin tekrar satın almalarını sağlayan mesajlar gönderin.

Basit Yeniden Katılım Journey’i: Potansiyel müşterilerinizin ya da adaylarınızın markanıza ilgi duymasını sağlayacak olan özel mesajlar gönderin.

E-posta Hareketi Tabanlı Yeniden Katılım: En son e-postanıza yanıt vermeyen müşterilerinizle yeniden iletişim kurun ve onları yeniden harekete geçirin!

E-posta İşlem Takibi: Hedefli mesajları e-postanızdaki yanıtlara göre potansiyel müşterilerinize gönderin.

Tarih Tabanlı Metin Takibi: Belirli tarihlerde müşterilerinizi bilgilendirme amaçlı gönderilecek mesajları belirleyin.

E-postalarla Yenileme Hatırlatması: Potansiyel müşterilerinize e-posta hatırlatıcıları gönderebilir ve son başvuru tarihinden önce yenileme işlemlerini tamamlayabilirsiniz.

SMS ile Yenileme Hatırlatması: Potansiyel müşterilerinize hatırlatıcı mesajlar gönderebilir ve yenileme işlemlerini bitiş tarihinden önce tamamlayabilirsiniz.

Basit Doğum Günü Dilekleri: Müşteri adaylarını özel hissettirmek için ‘mutlu yıllar’ demenin hızlı bir yolu!

Temel Anket Journey: Müşterilerinizin veya aday müşterilerinizin görüşlerini bir anket göndererek öğrenin!

Ürün Geri Bildirim Anketi: Müşterilerinizin her satın alımdan sonra ürünleriniz hakkındaki geri bildirimlerini alın.

Sayfa Ziyareti Takipleri: Kişiselleştirilmiş mesajlarla, web sitenizdeki belirli sayfaları ziyaret eden aday müşterileri belirleyin.

Hedef Başarı Journey: Kişiselleştirilmiş iletilerle web sitenizde belirli işlemleri tamamlayan aday müşterilerle iletişim kurun.

Kaçırılan Hedef Journey: Hedeflenen içerikle web sitenizde belirli işlemleri yapmayan aday müşterileri yeniden kazanın.

Hedef tabanlı Journey: Hangi aday müşterilerin hedeflerine ulaştığını görün ve daha fazla katılım sağlamalarına yardımcı olun.

Ürün İncelemeleri Alın: Güvenilir müşterilerinizi takip edin ve ürününüzü incelemelerini sağlayın.

İlk Satın Alma Geri Bildirimi: Her satın alımdan sonra müşterilerinize bir anket gönderin ve ürünleriniz hakkındaki görüşlerini öğrenin.

Basit müşteri güncellemeleri: Kapalı grup müşterilerinize önemli güncellemeler hakkında ulaşmanın hızlı yolu tanışın!

Basit Müşteri Sadakati İnşası: Müşterilerinizin markanıza güven duyması ve sadakatleri için periyodik olarak onları besleyin!

Gelişmiş Müşteri Sadakati İnşası: Müşterilerinizin markanıza güven duyması ve sadakatleri için periyodik ve aktivite tabanlı olarak onları besleyin!

Basit Etkinlik Journey: Bir sonraki etkinliğinize aşamalı olarak kaydolurken ya da katıldıklarında aday müşterileriniz ile etkileşim sağlayın!

Etkinlik Kaydı Takipleri: Etkinlik kayıt defterlerinizi sürekli SMS hatırlatıcıları ile bilgilendirin.

Gelişmiş Etkinlik Journey: Promosyonlardan etkinlik sonrası katılımına kadar potansiyel müşterilerinizi sürekli bilgilendirin.

Webinar Kayıt Journey: Müşterilerinizin periyodik nurture’lar yoluyla yaklaşmakta olan web seminerlerine kaydolmasını sağlayın.

Gelişmiş Webinar Journey: Promosyonlardan web semineri sonrası sözleşmeye kadar geçen süreç boyunca, potansiyel müşterilerinizi sürekli bilgilendirin.

Basit Vazgeçme Journey: Müşterilerinize ve aday müşterilerinize satın alma işlemlerini tamamlamalarına yardımcı olacak bir dizi hatırlatma mesajı gönderin.

Gelişmiş Vazgeçme Journey: Satış süreçlerini tamamlamalarına yardımcı olmak için potansiyel müşterilerinize ve müşterilerinize bir dizi aktivite tabanlı hatırlatma mesajı gönderin.

Satın Alma Sipariş Takibi: Müşterilerinize, satın alımlarından birkaç gün sonra kişiselleştirilmiş bir e-posta gönderin.

Denizhan