zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

Zoho CRM'e Ekim Ayında 6 Yeni Özellik Geliyor

21.08.19 11:36 AM By Denizhan

Zoho CRM her zaman olduğu gibi bu yıl içerisinde de birçok yeni özellik sundu ve sunmaya devam ediyor. Zoho CRM 2019’un yeni özelliklerinin erken erişim için etkinleştirildiği duyurusu tüm kullanıcılarda heyecan yaratırken, Cloudyflex ekibi olarak bu duyuruya dair detayları sizlerle paylaşmak istedik! İşte Zoho CRM’in son yenlikleri;


Web Form Analitikleri

 

Web formları günümüzde kuruluşlar açısından müşteri adayı oluşturmanın en yaygın aracıdır. Bir müşteri adayı formu gönderildiğinde, bilgiler CRM üzerinde nereden alınır? İzleyici kitlesi ve daha fazla müşteri adayı oluşturmanın yanı sıra performans analizi de bugün oldukça değerlidir.

 

Belirli bir web formunda kaç tane müşteri adayı oluşturuldu? Bir müşteri adayı nereden geldi? Formu doldurmaya başlayan herkes gönderdi mi? Bu gibi soruların yanıtlarını Zoho CRM ile vermek artık çok kolay! Üstelik web formları performanslarının çeşitli yönleriyle ilgili bir resim vermek adına tüm bu istatistikleri görsel grafiklere ayırıyor.  İşte Zoho CRM’in bu yeni geliştirmesi ile web formları üzerinde ulaşabilecekleriniz;

 

• Web formlarına yapılan ziyaret sayısı

• Gönderim sayısı

• Genellikle formda doldurulmuş alanların yüzdesi

• Müşteri adaylarının herhangi bir anlaşması olup olmadığı

Pazarlama Özelliği

 

Pazarlama kampanyaları, hemen her işte daha iyi tüketici erişimi ve farkındalığı açısından en önemli rolü oynayan parçadır. Birçok kuruluş, birden fazla kanaldan yapılan kampanyaları tercih eder.  Genel olarak, herhangi bir işletmede satış ve pazarlama döngüleri aylarca süren ve alıcı ile etkileşimde bulunma olasılığının uzadığı süreçlerdir.  Bu gibi süreçlerde birden fazla kanalda çalışan temsilciler için satışı kapatmaya yardımcı olan temas noktalarını izlemek oldukça değer kazanır.  Zoho CRM’in son özelliği ile birlikte artık kampanyalarınızın gerçekten gelir elde edip etmediğini anlayabilir ve doğru stratejiyi seçebilirsiniz. 

Kohort Analizi

 

Zoho CRM ile artık müşteri adaylarınızın dönüşüm süresini ve satış döngünüz gibi zamana bağlı süreçlerinizin modellerini ve trendlerini analiz edebilirsiniz. Kohort analizi ile bir yıllık müşteri kazancınızı görselleştirebilir, belirli bir çeyrekteki dönüşüm eğilimlerini yönlendirebilir ve belirli bir ay için anlaşmaların kapatılması için geçen süreyi (satış temsilcisi, ülke, ürün ve daha fazlasına göre filtreleyerek) görüntüleyebilirsiniz.

 

Çeyrek Analizi

 

İşinizde, belirli bir veri kümesini ölçmek ya da karşılaştırmak istiyorsanız, genellikle grafikler ya da KPI vb. kullanarak bu eylemi gerçekleştirirsiniz. Ancak elinizde büyük miktarda veri olduğunda, odaklanmanız gereken alanları belirleme ihtiyacı doğar. Çeyrek analizi bu noktada size yardım etmeye hazır! 

Çeyreksel analiz ile ölçmek istediğiniz verileri dörde dağıtabilir ve gelirleri analiz edebilirsiniz.

Satış kararları almak için yüksek miktarda veri taramanız mı gerekiyor? Bilgilerinizi Zoho CRM'in kadran analizi ile matrislere göre düzenleyebilir ve satış verilerinizdeki temel eğilimleri görselleştirebilirsiniz.

 

Zia’dan İş Akışı Önerisi

Satış temsilcilerinin manuel olarak gerçekleştirdiği birçok faaliyet, otomatikleştirildiği zaman işletmenizi daha verimli hale getirebilir. Zoho CRM’in yeni geliştirmeleri ile Zia, etkinlik geçmişinizi tarayarak, üretkenliğinizi doğrudan artırabilecek çok sayıdaki etkinliği otomatikleştirmek adına özelleştirilmiş iş akışları öneriyor! 

Not:

·  Otomasyonu yönetme iznine sahip kullanıcılar, iş akışı önerilerini görebilir

·  Zia, 30 günde bir, müşteriler, kişiler ve hesaplar ile anlaşmalar modülleri için iş akışı önerir.

·  Zia, 50 defadan fazla tekrarladığınız eylemleri analiz ederek iş akışı önerisi yapacaktır.

 

 

Çağrılarla Çalışma

Zoho CRM’in bir diğer yeni özelliği de gelecekte yapacağınız müşteri takiplerinizde size yardımcı olmak adına geliştirildi. Artık önemli bilgileri toplamak için seçim listeleri, özel alanlar ve daha fazlasını içeren gelen ve giden aramaları yönetebileceğiniz arama bilgi ekranlarınızı özelleştirebilirsiniz. Bu sayede faaliyetlerinize satış görüşmelerinden önce ya da sonra farklı tetikleyicilere dayanarak otomasyon uygulayabilir ve satış personeliz için daha özgür ve verimli bir ortam yaratabilirsiniz. Bir müşteriden gelen cevapsız bir aramayı bildirmek ya da bir görüşmeyi planlayarak müşteriye e-posta göndermek için iş akışlarınızı ayarlayabilirsiniz.

 

Bu yeni özellikteki alanlar dört bölüme ayrılıyor;

·  Çağrı bilgisi

·  Giden çağrının amacı

·  Giden çağrının sonucu

·  Gelen çağrının nedeni

Her geçen gün değişen teknolojiye ve iş süreçlerinize uygun bir yapı sağlamanız için inovasyonu merkezine yerleştiren Zoho CRM’e dair daha detaylı bilgi almak istiyorsanız, Zoho ürünlerinin Türkiye Yetkili Satıcısı Cloudyflex’e ulaşabilirsiniz. 

Denizhan