zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

Zoho CRM'in Kobilere Özel 5 Avantajı

11.01.22 12:52 PM By Denizhan

KOBİ’lerin iş ağını geliştirmeleri için müşteri odaklı olarak harekete geçmeleri son derece hayati bir önem taşır. Zoho CRM gelişimi desteklemek amacıyla işletmelerle 5 temel avantaj sunar.


Günümüzde dijital etkileşim, e-ticaret sektörünün gelişimi için olmazsa olmaz bir hal almıştır. Dijital etkileşim pek çok farklı yolla sağlanabilmektedir. Bunlardan biri de CRM (Müşteri İlişkileri Yönetimi)’dir. Cloudyflex tarafından sunulup müşteri odaklı olarak iş ağını geliştirmeye olanak sağlayan bu yol, pek çok işletme için bugünün koşullarında olmazsa olmazdır. Gerek site trafiğini gerekse müşteri ağını geliştirmek için elzem olan Zoho CRM, pek çok KOBİ’yi yakından ilgilendirmektedir. Özellikle genişleme amacıyla yola çıkan işletmeler için ilişkileri yönetmek, uygun koşullar çerçevesinde oldukça önemlidir. Yıllardır gereksinimleri ön planda tutarak hizmet veren Zoho CRM portal yapısı sayesinde bu amaç doğrultusunda 5 temel avantaj sunmaktadır.

1.KOBİ E-Ticaret Etkileşiminde Zaman Tasarrufu

İşletmelerin iş potansiyellerini geliştirme amaçları her daim mevcuttur. Özellikle mikro, küçük veya orta kapasiteye sahip işletmeler için bu durum büyük önem taşır. Müşteri ilişkileri yönetimi sayesinde KOBİ e-ticaret sektöründe ilerleyip daha büyük ağa sahip bir işletmeye evirilebilir. Gelişime odaklanmak için öncelikle belirli bir strateji oluşturmak gerekir. Yoğun iş akışı içinde bu durum epeyce zaman alabilir.


“Zoho CRM nedir?” sorusunun temel yanıtlarından biri bu noktada ortaya çıkar. Her işletmenin kendine özgü strateji belirleyebilmesi bu hizmet sayesinde mümkün hale gelmektedir. Bunun için standart şartlara göre daha az zamana ve daha az iş gücüne gereksinim duyarlar. Bu sistem sayesinde kısa süre içerisinde temel stratejiyi belirleyip atılacak diğer adımlar için gereken ortamı pratik bir şekilde hazırlayabilirler. KOBİ girişim sürecinin ilk aşamalarından biri olan bu tasarruflu yöntem sayesinde işletmenin kısa sürede kurumsal kimlik kazanması gerçekleşebilir.

2.  Zoho CRM Yazılımları ile Kolay Veri Toplama

“Zoho nedir?” noktasında temel cevaplardan biri müşteri odaklı hareket ederek gelişime yön vermektir. KOBİ’ler için pazar, yani müşteri verileri gerek ilk aşamada gerekse gelişim sürecinde oldukça önemlidir. Müşteri verilerini standart şartlarda kolayca toplamak mümkün değildir. CRM yazılımları sayesinde veri toplama işlemi oldukça kolaylaşmaktadır. Yazılımlar kusursuz işlem verebilmek amacıyla müşterilerin izin verdiği temel bilgilerini ve iletişim bilgilerini kolayca muhafaza edebilir. Bu sayede müşterilerin işletmelerde gerçekleştirdiği işlemler hakkında verileri pratik olarak sunabilirler.

Bunu yanı sıra bu yazılım sayesinde çalışanların müşterilerle konuşma ve yazışma işlemleri kayıt adına alınabilmektedir. Bu veriler aracılığıyla KOBİ’ler gelişme sürecinde çok daha pratik ve bilinçli olarak hareket edebilir. KOBİ yazılım vasıtasıyla müşterilerle gerekli durumlarda iletişime geçerek müşteri potansiyelin korunmasına ve artırılmasına yönelik adım atabilir.

3.Zoho CRM Kullanımı ile Satış Sürecini Hızlandırma

KOBİ’lere özgü Zoho CRM kullanımı avantajları arasında öne çıkanlardan bir diğeri ise satış sürecini hızlandırmasıdır. Müşterilerin talepleri doğrultusunda süreci eksiksiz tamamlamak için gerekli donanımı pratik olarak sunmaktadır. Müşterilerin talepleri yetkililer tarafından kolayca takip edilebilmektedir. Bu süreçte aynı zamanda şirket çalışanlarının performanslarını artırmaya da katkı sunmaktadır.


KOBİ müşteri hizmetleri tarafından ayrıca uzun satış sürecinde müşteriye özgü talepler kayıt altına alınabilmektedir. Bu sayede, müşteri işletmeyi her ziyaret ettiğinde talebini ayrıca belirtmek zorunda kalmaz. Gerek işlemi gerçekleştiren çalışan gerekse diğer çalışanlar bu verilere kolayca ulaşabilir. Bu sayede oldukça pratikleşen satış süreci sayesinde hem müşteri memnuniyeti hem işletmenin gerçekleştirdiği iş hacmi artabilmektedir.

4.  Zoho CRM ile Verimli Bir İletişim Süreci

Zoho CRM Türkiye pazarında satışa yönelik sürecin gerçekleşmesinin yanı sıra iletişim yönünde de işletmelere pek çok katkı sağlamaktadır. Müşteri ilişkileri bakımından satış sonrasında alınan hizmete yönelik iletişimi canlı tutmayı da sağlayabilmektedir. Bu sayede müşteriden alınan olumlu veya olumsuz geri dönüşler incelenip gerekli adımlar atılabilmektedir.


Müşteri ilişkileri yönetimi CRM kapsamındaki bu yöntem yoluyla işletmeler, her daim stratejilerine dair sorgulama gerçekleştirerek gelişme için temel adımlardan birini yerine getirebilmektedir. Cloudyflex aracılığıyla Zoho, KOBİ hizmetleri ile işletme içi iletişimde de verimli bir ortam oluşturmaktadır. Gerek işletme sahibi gerekse ekipten kişiler sistem içerisinde yer alan özel iletişim yollarıyla gerektiği zaman birbirilerinden geri dönüşler ve destekler alabilmektedir. Bu güçlü iletişim ortamı, müşterilere olumlu yansıyarak ağ gelişimini hızlandırabilmektedir.

5.Zoho CRM ile KOBİ’lerin Bütçesine Uygun Hizmet

Kullanıcı odaklı bir uygulama olan Zoho CRM giriş yapıldığı andan itibaren ciddi faydalar sağlar. Tüm bunları kullanıcı bütçesine uygun olacak şekilde sunması da sıkça tercih edilmesinin sebepleri arasında yer alır. Mikro, küçük veya orta kapasiteli işletmelerin bütçeleri büyük işletmelere göre daha sınırlı olduğundan dolayı Zoho CRM fiyatları arasından seçim yaparak ihtiyaçlarına uygun paketi tercih etmeleri mümkündür.


Zoho CRM 2021 kapsamında server kurulumu için ortaya çıkan ekstra masrafı KOBİ’lerin karşılaması gerekememektedir. İşletme bünyesinde 3 kişinin CRM niteliklerden ücretsiz yararlanması da hizmet kapsamında yer almaktadır. Buna ek olarak değişken maliyete sahip paket seçenekleri arasında seçim yapma olanağı da yer almaktadır. Standart paketlerde yer alan birçok hizmeti uygun koşullarda KOBİ’lere özgü hizmetlerde bulabilirsiniz.

Müşteri İlişkileri Yönetimi Neden Önemlidir?

Teknoloji çağında hizmet veren işletmelerin sayısı artmış durumdadır. Bu artışın doğal bir sonucu olarak rekabet ortamı oluşmaktadır. Rekabet ortamında işletmenin gelişimini sağlayabilmek amacıyla müşterileri iyi tanımak için yönetim son derece önemlidir.

Müşteri İlişkileri Yönetimi Nasıl Yapılır?

Müşteri ilişkileri yönetimi CRM servislerinden yardım alınarak pratik olarak gerçekleştirilir. Bu sistemler topladıkları verilerle müşterilerle işletmeleri hiç olmadıkları kadar yakınlaştırmaktadır.

Denizhan