zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

Müşteri Destek ve Servis Takibinde Kesin Çözüm: Zoho Desk 

25.07.22 12:24 PM By Kardelen

Müşterilerinizin taleplerini takip etmek işletmenizin gelişimine katkı sağlar. Zoho Desk, müşteri destek takibinde kesin çözümlerle hareket etmeye odaklanır. Müşterileriniz, iş akışınız içinde yer alan temel gruplardan birini oluşturur. Hizmet verdiğiniz sektör veya işletmenizin büyüklüğü fark etmeksizin müşterilerinize daima önem vermek istersiniz. Ürün ve hizmetlerinizi talep eden konumda bulunan müşterileriniz, işletmenizin gelişimine doğrudan katkı sağlar. Bunu göz önünde bulundurarak satış ve satış sonrasında memnuniyeti öne çıkarmak isteyebilirsiniz. Satış sonrası destek ve servis masası uygulaması Zoho Desk, sunduğu dijital niteliklerle işletmeniz için gerçekleştirmek istediğiniz hedefe eşlik etmeyi amaçlar. Hitap ettiğiniz kitlenin büyüklüğü fark etmeksizin, çok yönlü nitelikleriyle yer ve zaman sınırlarını aşarak müşterilerinizin destek taleplerini takip etmenize olanak tanır. İşletmenizin gelişim sürecine dahil edebileceğiniz Zoho Desk uygulamasının özelliklerine, işlevlerine ve kullanım olanaklarına bu yazıda göz atabilirsiniz.

Çok Kanallı Müşteri Destek Hizmetiyle Zoho Desk 

Müşterileriniz, ürün ve hizmetlerinize yön vermeniz için size ışık tutabilirken önemlerini hem satış sürecinde hem de satış sonrasında da devam ettirebilirler. Onlara en iyi hizmeti sunma parolasıyla hareket ederken satış sonrasında destek ve taleplerinizi aksatmamanız, işletmenizi bir adım öne çıkarabilir. Müşterileriniz farklı lokasyonlardan size ulaşmak için genellikle dijital yollarla hareket etmeyi tercih edebilirler. Uzaktan çalışma sisteminin geliştiği 21. yüzyıl itibarıyla dijital etkileşim hem müşterilerinizin hem de sizin zamandan tasarruf ederek verimliliği artırmanıza olanak tanır. Global veya sürekli etki alanını genişleten bir işletmeye sahipseniz birçok kanaldan müşterilerinizin taleplerine cevap vermeniz standart koşullarda zorlaşabilir. Zoho Desk yardım merkezi, sunduğu çok kanallı destek hizmeti sayesinde taleplere ulaşmanızı kolaylaştırmayı hedefler. Omnichannel yapısı içinde müşterilerinizin size destek ve taleplerini ulaştırabilecekleri kanallar şu şekilde sıralanabilir:

·  E-posta

·  Bulut telefon

·  Sosyal medya hesapları

·  Web siteniz

·  WebChat

Müşteri servis takibinde Zoho Desk desteğinden kolayca faydalanabilirsiniz.

Zoho Desk bölümleri arasında kritik rol oynayan çoklu kanal desteği, bu kanallardan ve daha fazlasından gelen mesajlara erişmenizi mümkün kılar. Uygulama içinde sizi karşılayan ticket sistemi kanallardan gelen mesajları analiz edebilmenizi kolaylaştırır. Ticket sistemi, mesaj yoğunluğundan kaynaklanan düzensizliği pratik olarak aşmanızı destekleyen bir yazılımdır. Ticket sistemi vasıtasıyla destek görevlerini önceliğe alma, görevlerin takibi ve otomasyona bağlı destek gibi Zoho Desk özellikleri sizinle buluşur. Bu bağlamda destekleri iyi analiz ederek iş akışında kritik rol oynayanların takibini tam teşekküllü bir şekilde sağlayabilirsiniz. Ticket sistemi sayesinde kanalların niteliklerine bağlı olarak taleplere uygun şekilde Zoho Desk otomatik cevap hizmeti almanız olanaklı hale gelebilir. Bu bağlamda bulut telefonunuzdan aramaları karşılayıp yanıt verebilir, sosyal medyada Tweetleri yanıtlayabilir veya e-postalara doğrudan karşılık verme şansı yakalayabilirsiniz. 

Zoho Desk ile Müşterilerinizin Sorularına Hızlı Çözüm 

Zoho Desk uygulaması en kısa zamanda net çözüme ulaşmayı temel parola olarak benimseyerek işletmeniz için kullanışlı hizmet sunmayı hedefler. Bu doğrultuda her zaman için otomasyon ve self servis hizmetiyle hareket etmenizi destekler. Bu sayede işletmeniz içinde uygun departmanlarla oluşturacağınız Zoho Desk topluluğu için iş yükü hafifleyebilir. Dijital verimlilikle daha hızlı sonuç alabilir daha az çaba harcayarak iş akışı içinde veya iş saatleri içinde de desteği devreye sokabilirsiniz. İş akışı otomasyonuyla sürekli tekrarlanan manuel destek hizmetlerini otomatikleştirerek zaman açısından avantaj elde edebilirsiniz. Otomasyonların size sağlayabileceği bir diğer katkı, iş akışı içinde önemli olan talepleri tespit edip zamanında desteği devreye sokmaktır. Ayrıca otomasyonlar sayesinde uygulama içinde Zoho Desk hesabı ile gerçekleştirilen işlemlerin verilerini net olarak izleme fırsatı bulabilirsiniz. Uygulama içinde Blueprint yapısı ve diyagramlardan yararlanıp otomasyon sürecini bütünüyle sizin için en uygun olacak şekilde tasarlayabilirsiniz.

Departmanlarınızın iş yükünü hafifletirken müşteri memnuniyetinden ödün vermemeniz için uygulama içinde sizi karşılayan bir diğer özellik yapay zekâ desteğidir. Yapay zekâ desteği sayesinde talepler için hazır yönlendirme hizmeti alabilirsiniz. Talepleri aciliyet durumuna göre sınıflandırıp akıllı uyarlarla hızlı aksiyon almak, yapay zekânın size sağlayabileceği bir diğer faydadır. Müşterilerinizin destek ve talepleri doğrultusunda sorunlarına daha hızlı çözüm sunabilmek amacıyla sizinle buluşan bir başka özellik de bilgi bankasıdır. Bilgi bankası, self servis müşteri portalı içine koyabileceğiniz desteklere dair cevap ve açıklayıcı içerik hizmetlerini kapsar. Bu sayede müşterileriniz uygulama içinde yer alan müşteri portalına ulaştıklarında kafalarındaki soru işaretlerini kısa sürede giderebilirler. Müşteriler self servis hizmeti alırken Zoho Desk kullanıcı portalı üzerinden diğer kullanıcılarla iletişime geçerek de yaşadıkları problemleri giderme şansı yakalayabilirler. Müşterileriniz portal üzerinde aradıkları desteği bulamadıklarında doğrudan departmanlarınızla iletişime geçme şansı yakalayabilirler. Tüm bu hizmetler doğrultusunda destek taleplerini ne kadar karşılayabildiğinize dair verileri uygulama içinde sizi karşılayan raporlarla takip edip süreç içinde kolay aksiyon alabilirsiniz.

Hazır Entegrasyon Çözümleriyle Zoho Desk Kullanım Alanınızı Genişletin! 

Zoho Desk, işletmeniz için almak istediğiniz verimliliği genişletmek amacıyla hazır entegrasyon çözümleriyle sizinle buluşur. Uzaktan erişim ve destek uygulaması Zoho Assist ile entegre şekilde çalışarak destek taleplerine uzaktan bağlantı yoluyla doğrudan karşılık vermenize ve görüşmelerin kayıtlarını uygulama içinde tutmanıza olanak tanır. Müşterilerinizle iletişiminizi tam teşekküllü bir şekilde iyileştirmeniz amacıyla Zoho Desk CRM entegrasyonu kolayca sağlanabilmektedir. Bulut tabanlı müşteri ilişkileri yönetimi programı Zoho CRM ile kolay entegrasyon hizmetinden yararlanabilir veya hali hazırda kullandığınız programla entegre ederek kullanabilirsiniz. Kullanım verimliliğinizi artırmak amacıyla diğer Zoho ürünleri ve 3. parti uygulamalarla da pratik şekilde Zoho Desk entegrasyonu sağlayabilirsiniz.

Uygulamanın işletmeniz için verimliliğini deneyimlemek amacıyla Zoho Desk ücretsiz kullanma alanına ilerleyip uygun alanları doldurarak hesabınızı oluşturabilirsiniz. Hesabınızı oluşturduktan sonra kullanıcı bilgilerinizle Zoho Desk giriş işlemini tamamlayarak müşterilerinden gelen taleplere göre destek takibi için kesin çözüme adım atabilirsiniz.

cloudyflex youtube kanalı

Kardelen