zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

Web Sitenizdeki Ziyaretçilerin Müşteriye Dönüşümünü Arttıracak 7 Yöntem

21.06.18 12:24 PM By Can

1. Web Siteniz Kolay Bulunur Olmalı: Düşünün ki bir kişi sizin ürünlerinize ulaşmaya çalışıyor fakat herhangi bir sebepten ötürü size ulaşamıyor. Bu sebep web sitenizin arama motorunun ilk sayfasında çıkmaması, müşteri adayının tarayıcısının web sitenizi açamaması ya da web sitenizin mobil uyumluluğu olmadığı için akıllı telefonlarda açılmaması olabilir. Sebebi her ne olursa olsun, potansiyel bir müşteriyi kaybetmek oldukça kolaydır.

Doğru kitlenin size ulaşmasını sağlamak bir kaç basit adımda sağlanabilir: Güçlü bir SEO(Arama Motoru Optimizasyonu) stratejiniz olmalı, web sitenizi popüler tarayıcılarda test etmelisiniz ve siteniz mobil uyumlu olmalı.

 

2. Erişilebilir Olun: İletişim formları veya müşteri destek e-postaları gibi önemli iletişim kanalları kullanmak ve şirketinizin sosyal medyadaki varlığını arttırmak sizi, potansiyel müşterileriniz için daha erişilebilir yapar. Ancak bu iletişimin hatırı sayılır oranda artmasını isterseniz web sitenize ‘canlı-sohbet’ özelliğini eklemeyi düşünmelisiniz.

Müşterilerin ‘canlı-sohbet’i tercih etmelerinin ana sebebi sorularına anında yanıt almalarıdır. ‘Canlı-sohbet’ özelliğini kullanmak yalnızca müşteri iletişiminizi %30 oranında arttırmakla kalmaz, önde gelen müşteriler ile büyük anlaşmalar yapmanızı bile sağlayabilir.

Müşterinizi tereddüte düşüren belki de ürün ile ilgili basit bir sorudur ya da site ile ilgili teknik bir problem, satın alıma engel oluyordur. ‘Canlı-sohbet’ sayesinde bu gibi soruları anında cevaplayabilir, sorunları hızlıca çözebilirsiniz ve bu sayede satışlarınızı arttırabilirsiniz. Zoho'nun SalesIQ Canlı Sohbet teknolojisi ile ilgili daha detaylı bilgi için burayı ziyaret edebilirsiniz.

 

3. Güvenilir Olun: Web siteniz aracılığıyla müşterilerinizin şirketinize ve sağladığınız servislere güvenmesi önemlidir. Web sitenizde müşteri yorumları ve referanslarınızı sergileyin. Bu sayede sitenizin ziyaretçileri, müşterilerinizin ürünlerinizi neden sevdiğini ve şirketinize neden değer verdiğini görebilirler. Müşterilerinizle (ve potansiyel olanlarla) sosyal medyada bağlantı kurun. Böylece onları dinlediğinizi ve geri bildirimlerinin önemini gösterin. Müşterileriniz hizmetlerinizden memnun oldukça bunu çevrelerine yayarak daha fazla müşteriye sahip olmanızı sağlayacak

 

4. Ziyaretçilerinizi Tanıyın: İnternetteki ziyaretçilerinizin takibini ve analizini sağlayan araçlar, Zoho SalesIQ gibi, hangi ziyaretçinin yeni hangisinin daha önce sitenizi incelediğini bilmenizi sağlar. Bu sayede onları daha iyi anlamakla ve yönlendirmekle kalmaz, ayrıca ürünlerinizi daha iyi pazarlarsınız. 

 

5. Web Sitenize A/B Testi Uygulayın: A/B testi basitçe iki farklı ziyaretçi grubuna web sitenizin iki farklı versiyonunu gösterip, hangi versiyon daha fazla müşteri sağlıyorsa onu kullanmaktır. Web sitenizin A/B testine tabi tutabileceğiniz bir çok bölümü vardır. CTA ( Call to Action - Ziyaretçiyi Aksiyon Almaya Davet ) seçeneklerinin (Örn:“Satın Al” seçeneği) renkleri, yerleri; sayfa düzeni ve dizaynı; başlıklar ve mesajlar; resim boyutları, videolar gibi medya elementleri bunlardan bazılarıdır.

Tüm bu küçük değişiklikler devasa farklar yaratabilir. Örneğin Avrupalı bir e-pazarlama şirketi CTA seçeneklerinin rengini değiştirerek müşteri kazanımlarını %35.8 oranında arttırmıştır.

A/B testinin bir seferlik bir uygulama olmadığını unutmamak gerekir. Devamlı olarak web sitenizi güncellemelisiniz.

 

6. Ziyaretçilerinizi Kategorize Edin: Bazı kişiler sitenizi ürünlerinizi satın almak için ziyaret eder, bazıları da tesadüfi bir arama sonucu uğramış olabilir ve sitenizi açtıkları sekmeyi açık unutmuş olabilirler. Ziyaretçilerinizi yüksek, orta ve düşük öncelikli müşteri adayı olarak kategorize etmek, doğru kitleye doğru şekilde yaklaşmanızı sağlayacaktır. Bu müşteri adaylarının her biri, satış ekibinizin farklı imkan ve iş gücüne ihtiyaç duyar. Yüksek öncelikli müşteri adayları acil müdahale (canlı-sohbet gibi) gerektirir; orta öncelikliler inceledikleri ürünlere indirim teklif edilmesini ve düşük öncelikliler ise unuttukları sekmeyi tekrar açtıklarında çok satanlar listenizin gösterimesini gerektirirler.

 

7. Siteniz İlgi Çekici Olmalı: Düzenli bir arayüz ile birlikte şirketinizin farkını açıkça ortaya koyan öz bir içerik ziyaretçilerinizin anında size ulaşmasını sağlar. Ziyaretçilerinizi sitenizde gezinmeye teşvik etmelisiniz. Sitenizde ilgili bir blog ve makaleler bulunmalı. Eğer müşterilerinize online bir katalogdan daha fazlasını sunarsanız, rakipleriniz yerine sizi tercih etmelerini sağlarsanız; ziyaretçileriniz size daha fazla itibar edeceklerdir.

Can