zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

Zoho CRM 1. Çeyrek Güncellemesi: 2024'e Güçlü Bir Giriş

05.03.24 08:41 AM By Kardelen

İşletmenizin başarısı, müşterilerinizle olan ilişkilerin gücüne bağlıdır. Bu ilişkileri kurmak ve sürdürmek içinse işletmenizde etkili bir CRM yazılımı olması gerekir. CRM yazılımları özünde mevcut ve potansiyel müşterilerinizle olan etkileşimlerinizi yönetmenize imkân tanır. Müşteri yaşam döngüsü boyunca etkileşimleri ve müşterilerden elde edilen verileri incelemenize yardımcı olur. Böylece müşterilerinizi daha iyi anlayabilir, onların ihtiyaçlarına uygun teklifler/projeler geliştirebilir ve onlarla daha uzun vadeli ilişkiler kurabilirsiniz. Zoho CRM ise tam bu noktada devreye girer. Zoho CRM, Satışları artırmak, pazarlama kampanyalarını optimize etmek ve olağanüstü bir müşteri deneyimi sunmak için tüm departmanlarınızda kullanabileceğiniz bir yazılımdır. Müşterilerinizle kalıcı ve kârlı ilişkiler kurmanıza yardımcı olacak bulut tabanlı bir CRM platformudur. Ayrıca temel CRM yeteneklerinin yanı sıra e-posta pazarlaması, pazarlama otomasyonu ya da mobil erişilebilirlik gibi fonksiyonlar da sunar.


Zoho CRM, her ne kadar işletmelerin müşteri ilişkilerini güçlendirme noktasında güçlü bir araç olsa da 2024 yılının 1. çeyreğindeki güncellemesiyle işletmelerin müşteri ilişkilerini yönetme yeteneklerini bambaşka bir noktaya taşır. Yeni güncellemede otomasyon ve üretkenlik odaklı yeni fonksiyonlar, gelişmiş satış ve pazarlama araçları, iyileştirilmiş e-posta yönetimi özellikleri, daha fazla analiz/öngörü imkânı ve daha birçok farklı güncelleme var. Zoho CRM’in 1. çeyrek güncellemesi ile zamandan ve paradan tasarruf edebilir, satışlarınızı ve pazarlama performansınızı artırabilir, müşterilerinizle daha güçlü ilişkiler kurabilir ve işletmeniz hakkında daha fazla bilgi edinerek bilinçli kararlar verebilirsiniz. Kapsamlı ve detaylı analizler sayesinde işletmenizin performansınızı gerçek zamanlı bir şekilde analiz ederek sizin için doğru stratejileri belirlemeye başlayabilirsiniz.

Zoho CRM 1. Çeyrek Güncellemesi: Önemli Alanlardaki Gelişmeler

Zoho CRM 1. çeyrek güncellemesi, işletmelerin müşteri ilişkileri yönetiminde daha ileri gitmelerini sağlayan bir dizi yenilikçi özellik ve geliştirmeyle beraber geliyor! Bu güncelleme, müşteri ilişkilerini geliştirerek satış ve pazarlama performansını iyileştirmeyi, verimliliği artırmayı, yapay zeka desteğiyle bazı süreçleri otomatikleştirmeyi ve birçok farklı alanda müşteri memnuniyetini maksimize etmeyi hedefliyor. Zoho CRM’in yeni güncellemesinde iyileştirme yapılan alanlardan bazıları şu şekildedir:


·  Otomasyon ve iş süreçleri yönetimi

·  Satış ve pazarlama

·  Gelişmiş işlevsellik

·  Veri gizliliği ve uyumluluk

·  Analiz ve raporlama sistemleri

·  Kullanıcı deneyimi

·  Entegrasyonlar

·  Esneklik ve özelleştirme

·  Veri yönetimi

·  Yapay zeka ve analitik

·  E-posta yönetimi

·  Müşteri geri bildirimleri ve analizi


Yukarıdaki iyileştirmelere ve daha fazlasına Zoho CRM’in 1. çeyrek güncellemesiyle ulaşabilir, işletmenizde istediğiniz müşteri ilişkileri yönetimini kurmak için önemli bir adım atabilirsiniz.

Zoho CRM 1. Çeyrek Güncellemesi: Otomasyon, Satış, Pazarlama, Müşteri Deneyimi ve Daha Fazlası

Zoho CRM, 2024 yılına hızlı bir giriş yaptı! Yılın ilk çeyreğinde heyecan verici yeni özelliklerle dolu bir güncelleme yayınlandı. Zaten güçlü olan Zoho CRM, yeni güncellemesiyle müşteri ilişkileri yönetiminde yeni standartlar belirlemeye devam ediyor. Aşağıdaki maddeleri inceleyerek geliştirilen özellikler hakkında fikir edinebilirsiniz.


·  Zoho CRM’de üçüncü taraf araçlarla eylemleri otomatik hale getirmek artık daha kolay! Zoho CRM’in yeni özelliği Actions by Zoho Flow, müşteri ilişkileri yönetiminizin sınırlarını genişletir. Bu özellik sayesinde herhangi bir kod bilgisine ihtiyaç duymadan üçüncü taraf ya da Zoho uygulamalarında otomasyonlar yapabilirsiniz. Örneğin, bir anlaşma müzakere aşamasına geçtiğinde satış temsilcileri, üst düzey yöneticiler ya da diğer ekipler arasında gerçek zamanlı iş birliği başlatmak için Microsoft Teams’te otomatik bir şekilde yeni bir kanal oluşturabilirsiniz.

·  Zoho CRM’de halihazırda birçok özelleştirme seçeneği bulunsa da bazı durumlarda işletmeniz için özelleştirilmiş fonksiyonlara ihtiyacınız olabilir. Genellikle bu tür özelleştirmeler içinse kod bilgisine ihtiyacınız vardır. Bununla beraber Kiosk Studio, herhangi bir kod bilgisine ihtiyaç duymadan bu tür özelleştirmeleri kolaylıkla gerçekleştirmenizi mümkün hale getirir. Kiosk Studio ile farklı CRM modüllerinden veriler aktarabilir, size özel ekranlar oluşturabilir, Zia desteğiyle kullanıcı deneyimini geliştirebilir, web kancaları oluşturabilir ve işletmenizin operasyonlarını daha verimli hale getirebilirsiniz.

·  Zoho CRM, Cadences ile de yeniliklere imza atıyor! Cadences ile müşterilerden gelen yanıtlara dayalı olarak otomatik eylem dizileri oluşturabilir, istemediğiniz kayıtları temizleyerek daha temiz verilere ulaşabilir ve farklı iletişim kanallarını kullanarak takip yöntemlerini çeşitlendirebilirsiniz. Ayrıca analiz araçlarıyla kampanya performansını izleyebilir, müşterilerinizin davranışlarını analiz edebilir ve etkileşimleri optimize edebilirsiniz. Ek olarak dinamik müşteri listeleri sayesinde farklı segmentlere daha etkili bir şekilde hitap edebilirsiniz.

·  Geçen yıl Zoho CRM’e eklenen CPQ (Yapılandır, Fiyatlandır, Teklif Ver), işletmelerin müşterilerine kişiselleştirilmiş teklifler sunmasını mümkün kılar ve satış süreçlerini iyileştirir. Yeni güncelleme ise CPQ’ya özel modüller ve alt formlar eklemenizi sağlar. Ayrıca yeni güncellemeyle gelen Guided Selling (Rehberli Satış) özelliği, veriler ışığında müşteri ihtiyaçlarına göre en değerli ürünleri otomatik olarak filtreleyerek müşterileriniz için doğru teklifler oluşturmanızı sağlar. Böylece süreci hızlandırır.

·  Zoho CRM ile mali yılınızı yönetmek artık daha kolay! Yeni güncellemeyle beraber özel mali yıllar tanımlayarak daha fazla kontrol sahibi olabilirsiniz. Artık her çeyreği dönemlere ve her dönemi haftalara bölebilirsiniz. Her dönemi farklı haftalardan oluşacak şekilde belirleyebileceğiniz yedi farklı mali yıl modeli arasından seçim yapabilirsiniz. Yeni mali yıl format, özellikle imalat ya da perakende sektörleri için idealdir. Ayrıca yeni format sayesinde önceki dönemlerle kıyaslamalar da yapabilirsiniz.

·  Yeni güncellemeyle birlikte artık aşağıdan yukarıya tahmin modelini kullanarak daha esnek ve doğru öngörülerde bulunabilirsiniz. İşletmede bulunan her kullanıcı kendi gerçekçi hedeflerini belirleyebilir. Ardından yöneticiler bu hedefleri onaylayabilir, reddedebilir ya da değiştirebilir. Her kullanıcının katkısı, kuruluşun genel bir tahmin oluşturmasına yardımcı olur. Örneğin, bir satış temsilcisi belirli bir dönem için kişisel satış hedefini belirler. Ardından bu hedef yönetici tarafından gözden geçirilir ve onaylanırsa diğer kullanıcıların hedefleriyle birleştirilerek kuruluşun genel satış tahmini oluşturulur. Bu şekilde ekip üyelerinin katkısıyla daha doğru ve kapsamlı planlamalar yapılabilir.

·  Artık Zoho CRM’de her alanı biçimlendirebilirsiniz. Yazı tipi stilleri, renkler ve özel biçimlendirme seçenekleri ile içeriğinizin görsel çekiciliğini artırabilirsiniz. Örneğin, içeriği maddelere ayırarak okunabilirliğini artırabilir ya da önemli detayları vurgulamak için metni kalınlaştırabilirsiniz. Özelleştirmeler, içeriğinizi zenginleştirir ve daha rahat okunmasını sağlar.

·  Zoho CRM’de para birimlerini daha etkili bir şekilde yönetebilirsiniz. Artık deneme sürümündeki kullanıcılar da beş para birimine kadar çoklu para birimi işlevini kullanabilir. Belirli kullanıcılara para birimi sekmesini kontrol etme izni verebilir, para birimlerini filtreleyebilir, para birimleriyle alakalı detayları görebilir ve isterseniz bazı para birimlerini listeden kaldırabilirsiniz.


·  Sistemde halihazırda web formlarını sayfalarınıza yerleştirebilir ve bunları iframe olarak kullanabilirsiniz. Bununla beraber yeni güncellemeyle beraber tamamlanan formlarınız için bir bağlantı oluşturarak bu formları blog gönderilerinde, sosyal medyada, maillerde ya da farklı kanallarda paylaşabilirsiniz. Böylece formu internet sitesine yerleştirmeye gerek kalmadan müşteri verilerini toplayabilirsiniz. Ayrıca web formları için QR kodları da oluşturabilirsiniz.

·  Zoho CRM’deki portallar aracılığıyla iş ortaklarınız, satıcılarınız ya da ekipleriniz arasında artık daha kolay bağlantılar kurabilir, müşterilerinize mükemmel bir self-servis deneyimi sunabilirsiniz. Son güncelleme sayesinde kullanıcılar artık özel kayıt formları aracılığıyla portallara doğrudan erişebilir. Bu formu iş ortaklarınızın, satıcılarınızın ya da müşterilerinizin kaydolabileceği web sayfalarına ekleyebilir ve kayıt sırasında otomatik karşılama e-postaları yollayabilirsiniz. Ek olarak formların performansını da inceleyebilir, A/B testleri yapabilirsiniz.

·  Zoho CRM’de önceden tanımlanmış işlevler, manuel giriş ve formül işlevleri ile veriler toplayabiliyordunuz. Artık yeni güncellemeyle birlikte kriter odaklı toplama alanları sayesinde belirli koşulları belirleyerek en alakalı verileri filtreleyebilir ve önceliklendirebilirsiniz. Ayrıca farklı verileri belirli kategorilere ayırarak ayrı ayrı analizler yapabilirsiniz. Bu özellik, farklı kategorileri içeren veri kümeleri için önemli bir gelişmedir ve net/doğru içgörüler elde etmenizi sağlar.

·  Artık e-posta depolama alanı kuruluş başına 500 GB ya da kullanıcı başına 5 GB (hangisi daha düşük bir alan kaplıyorsa) olacak şekilde sınırlandırılmıştır. Bu depolama alanı, CRM içinden gönderilen bütün e-postaları kapsar. Artık yöneticiler hem e-posta depolama alanının nasıl kullanıldığını hem de bireysel kullanıcıların kullanımını net bir şekilde görebilir. Gerekli olduğu takdirde gereksiz e-postaları silebilir ya da kullanıcılara silmeleri için doğrudan talimatlar gönderebilir. Bu güncelleme, Zoho CRM kullanıcılarına e-posta depolama alanlarını daha verimli bir şekilde yönetme imkânı sağlar.

·  E-mail marketing çalışmalarında e-postanın teslim edilebilirliği oldukça önemlidir. Yeni güncelleme, spam şikayetlerinden kaçınmanızı ve e-postaların güvenilirliğini korumanızı destekler. İşletmelerin Google ve Yahoo’nun güncellenmiş toplu e-posta gönderme kurallarına uyum sağlamaları için yeni güncellemede zorunlu alan adı kimlik doğrulaması özelliği getirilmiştir. Sistemdeki basit birkaç adımı tamamladıktan sonra e-posta güvenirliliğinizi artırabilir, teslim edilebilirlik oranını yükseltebilirsiniz.

·  Ayrıca yeni güncellemeyle beraber Zoho’nun önerilerini kullanarak e-posta gönderme uygulamalarınızı geliştirebilirsiniz. Özel kontrol paneli, maillerinizi izleme ve yönetme sürecinizi kolaylaştırır. Artık özel kontrol panelinde spam ya da geri dönen şikayetlere göre puanlar hesaplanır ve e-postaların teslimatını etkileyebilecek güvenilirlik sorunları tanımlanır. Böylece işletmenizin mail durumunu inceleyebilir ve önemli müşterilere e-postaların güvenilir bir şekilde teslim edilmesi sağlayabilirsiniz.

·  Zoho CRM 1. çeyrek güncellemesi sayesinde artık her bir anlaşma için birden fazla kişiyi ilişkilendirebilir ve bu kişilerle yapılan e-posta etkileşimlerini merkezileştirebilirsiniz. Böylece farklı roller üstlenen ve anlaşma sürecine dahil olan herkesin iletişimini tek bir noktada merkezileştirebilirsiniz. Bu sayede e-postaları daha iyi filtreleyebilir, geçmiş konuşmaları takip edebilir ve anlaşma sürecinin her aşamasını inceleyebilirsiniz.

·  Artık Satıcılar modülünü kullanarak müşterilerinize e-posta gönderebilirsiniz. Böylece e-posta uygulamanız ile CRM arasında geçiş yapmaya gerek kalmadan bütün süreci tek bir alandan yönetebilirsiniz.

·  E-posta geçişlerinde güvenliği artırmak için artık Zoho CRM’de OAuth kimlik doğrulaması var. Bu özellik, işletmenizin e-postalarını müşterilere güvenli ve doğru bir şekilde iletebilmeniz için hızlı/güvenli bir kimlik doğrulama yöntemi sunar. Ayrıca dilerseniz Zoho CRM’e OAuth kimlik bilgileriniz ve şifrenizle de girebilirsiniz.

·  Hata ayıklama sürecini kolaylaştırmak için yeni güncellemede Zoho CRM hesabınıza Zoho destek ekibinin güvenli ve geçici erişim sağlamasına imkân tanıyan Destek Erişimi özelliği eklendi. Böylece Zoho ekipleri sorunları hızlı bir şekilde inceleyebilir ve herhangi bir problem daha hızlı çözülebilir.

·  Ayrıca geçici erişim için zaman aralığı tanımlayabilir ve destek ekibi sorunu çözdüyse erişimi anında iptal edebilirsiniz. Bununla beraber atanan destek temsilcisi lisans sayınıza etki etmeyecek biçimde gizli kullanıcı olarak eklenir. Ek olarak destek ekipleri belirli kısıtlamalarla sisteminize bağlanabilir.

·  Eğer iki farklı Zoho CRM hesabı arasında geçiş yapıyorsanız Hizmetler ve Randevular modülünü rahatlıkla ikisi arasında taşıyabilirsiniz. Yeni güncellemeyle beraber geçiş süreci daha basit ve açık hale geldi.

·  Zoho CRM, Churn tahmini özelliğini Google Analytics ile entegre etti. Zia, Google Analytics ile entegre edildiğinde müşterilerin çevrimiçi davranışlarını inceleyerek risk faktörlerini belirler ve ayrılma olasılığı yüksek olan müşterilerin tahmin edilmesine yardımcı olur. Böylece kayıp riskini azaltmak için yeni stratejiler geliştirebilir, müşterilerinizi elde tutmak için yenilikler yapabilirsiniz.

·  Zia, Zoho CRM’de günlük faaliyetleriniz sırasında gözden kaçırabileceğiniz anormallikleri otomatik olarak tanımlar. Örneğin, potansiyel müşteri sayısında bir düşüş varsa bunu size bildirir. Böylece sorunları önceden tespit ederek gerekli adımları atmanızı destekler.


·  Zoho CRM’de bulunan VoC (Müşterinin Sesi), işletmelerin müşterilerini daha iyi anlamalarına yardımcı olan bir araçtır. Bu özelliği daha etkili bir şekilde kullanmak için artık sosyal medya ya da Notes gibi farklı kaynakları da analiz edebilirsiniz. Analizler için özelleştirilmiş kontrol panelleri oluşturabilir, grafikleri düzenleyebilir, panelleri özelleştirebilir ve birçok farklı inceleme yapabilirsiniz.

·  Artık VoC analizlerinden elde ettiğiniz bilgiler aracılığıyla e-postalardaki anahtar kelimelere bağlı olarak otomatik iş akışları oluşturabilirsiniz. Böylece müşterileriniz belirli anahtar kelimeleri kullandığında otomatik tepkiler verebilirsiniz. Örneğin, bir müşteri e-postası içinde “sorun” gibi kritik bir kelime tespit edildiğinde bu duruma yanıt olarak otomatik bir iş akışı tetikleyebilirsiniz.


·  Zia Strategy Influencer, işletmenizin performansı ve büyümesi hakkında detaylı içgörüler sunar. Planlama ile uygulama arasındaki boşluğu kapatır. Ekipleriniz için doğru ve gerçekçi hedefler belirlemenize yardımcı olur. Ayrıca hedeflere ulaşmak için odaklanılacak belirli alanları belirlemeyi kolaylaştırır.

·  Zia Vision güncellendi ve geliştirildi! Artık Zia Vision’da hem referans görüntülerle tam eşleşme hem de algılanan (ya da algılanmayan nesneler) özelliklerini aynı anda kullanabilirsiniz. Böylece görsellerde daha tutarlı sonuçlar elde edebilirsiniz.

·  Zoho CRM’de Data Model özelliği ile modüllerin, alanların, alt formların ya da listelerin nasıl birbiriyle bağlantılı olduğunu görselleştirebilirsiniz. Bu fonksiyonla varlıkları görüntüleyerek aralarındaki ilişkiyi detaylandırabilir, ilişki türlerini çizgilerle ayırt edebilir ve geliştirici modunu kullanarak daha teknik detaylar öğrenebilirsiniz.

·  Zoho CRM’de Circuits’i kullanarak karmaşık işlemleri düzenlemek ve özelleştirmeler yapmak artık daha kolay! Normal şartlarda birden fazla işlemi içeren büyük ve karmaşık özel işlevler yazmak zor olabilir. Bununla beraber Circuits, özel işlevleri düzenleme, sorunları hızlıca çözme ve mevcut otomasyonlarla entegrasyon gibi avantajlar sunarak süreci kolaylaştırır. 

·  REST API’leri kullanarak Zoho CRM’den veri çekebileceğiniz gibi artık GraphQL kullanarak da verileri çekebilirsiniz. GraphQL ile çekmek istediğiniz verileri spesifik bir şekilde belirleyebilirsiniz. Böylece ağ üzerinde aktarılan veri miktarını azaltarak mevcut bant genişliğini daha verimli bir biçimde kullanabilirsiniz. Ayrıca tek bir sorguda birden fazla kaynağı çekebilir, API kullanımını azaltabilirsiniz.


·  Zoho’nun yapay zeka asistanı Zia’ya bir dizi güncelleme yapıldı! Ask Zia’dan arama önerileri alabilirsiniz. Zia Analytics ile KPI’ları, gösterge tablosu grafiklerini ya da VoC tahminlerini hikaye biçimde sunum haline getirebilirsiniz. Yeni güncellemede rakip izleme, çağrı vurgulamaları ve daha birçok konuda çeşitli yenilikler var. Bütün bu geliştirmeler, Zoho CRM kullanıcılarına daha zengin bir deneyim sunar.


·  Artık Zoho Recruit Calender ya da Zoho Calendar üzerinde oluşturduğunuz toplantıları Zoho CRM’e aktarabilirsiniz. Yeni güncelleme sayesinde takvimde meşgul olduğunuz zamanlar CRM’de otomatik olarak işaretlenecek ve böylece herhangi bir karışıklık olmadığın toplantılarınızı yönetebileceksiniz.


·  Artık Zoho CRM’de iletişim kurmak için doğu zaman önerilerine ek olarak bağlantı kurmak için en iyi iletişim modu önerileri de sunulacak. Ayrıca Zoho CRM’de formül oluşturucuda bir dizi yeni işlev var.


Zoho CRM’in 1. çeyrek güncellemesiyle beraber müşteri ilişkileri yönetimi alanında yeni bir dönem başlıyor! Zoho CRM’in zaten güçlü olan özelliklerini daha da ileri taşıyan güncelleme, müşteri odaklı yaklaşımı ve yenilikçi anlayışıyla işletmelerin geleceğe daha güvenle bakmalarını sağlıyor. Yeni güncelleme, işletmelerin ihtiyaçlarına daha fazla odaklanarak verimliliği artırırken müşteri memnuniyetini de üst seviyeye taşımayı amaçlıyor.

Zoho CRM’in Sundukları Neler?

Zoho CRM sadece bir müşteri ilişkileri yönetimi yazılımı değildir. İşletmenizi dönüştüren, müşteri ilişkilerini zirveye taşıyan, satışları artırmanızı destekleyen ve bunun için birçok özelliğe sahip olan bir yazılımdır. Zoho CRM’in bazı avantajları ise şu şekildedir:


·  Zia ile yapay zeka desteği sunar: Zia, potansiyel müşterileri otomatik olarak puanlar, aradığınız verileri kolaylıkla bulmanızı sağlar, tahminler sunar ve pek çok özelliğiyle süreçleri kolaylaştırır.


·  Verileri merkezileştirir: Zoho CRM, her müşteriyle olan tüm etkileşimlerinizi tek bir yerde takip etmenizi mümkün hale getirir. Sistem üzerinden satış görüşmeleri, e-posta etkileşimleri, notlar ve diğer önemli bilgilere kolaylıkla erişebilirsiniz. Böylece her bir müşteri ile daha kişiselleştirilmiş bir iletişim kurabilirsiniz.


·  Güvenli ve veriye dayalı kararlar almanızı destekler: Zoho CRM’deki gelişmiş raporlama ve analizler sayesinde işletmeniz hakkında derinlemesine bilgiler edinebilir, verilerden elde ettiğiniz bilgilerden yola çıkarak yeni stratejiler geliştirebilirsiniz.


·  Kullanıcı dostu arayüzüyle herkese hitap eder: Sezgisel ve kullanıcı dostu arayüz, Zoho CRM’in önemli özellikleri arasında bulunur. Çoğu işlemi herhangi bir kod bilgisine ihtiyaç duymadan yapabilir, sürükle ve bırak yöntemiyle birçok fonksiyonu gerçekleştirebilirsiniz.


·  Ölçeklenebilir: Zoho CRM, her türlü iş akışına uyum sağlayacak şekilde özel olarak tasarlanır. Özelleştirilebilir kontrol panelleri sayesinde sistemi iş akışlarınıza uyacak şekilde yapılandırabilirsiniz. Böylece Zoho CRM’i küçük ölçekli işletmelerden büyük ölçekli şirketlere kadar herkes rahatlıkla kullanabilir.


·  E-mail marketing çalışmalarını geliştirir: Güçlü e-posta pazarlaması araçlarıyla satış hunisinin her aşamasında potansiyel müşterilerle bağlantı kurmanızı sağlar. Ayrıca Zoho CRM ile özelleştirilmiş e-posta kampanyaları oluşturabilir, etkileyici içeriklerle hedef kitlenizin dikkatini çekebilir ve satış artırıcı iletişim stratejileri geliştirebilirsiniz.

·  Zengin analizler sunar: Zoho CRM’in gelişmiş analiz araçlarıyla gösterge tabloları oluşturabilir, operasyonları gerçek zamanlı bir şekilde izleyebilir ve Zia’nın tahminleriyle işletmenize dair derin bir içgörü elde edebilirsiniz.


·  Farklı uygulamalarla kolaylıkla entegre edilir: Zoho CRM’i Zoho’nun uygulamalarının yanı sıra Google Workspace, Slack, LinkedIN ya da Shopify gibi favori uygulamalarınızla rahatlıkla entegre edebilirsiniz.


·  CRM’inizi baştan tasarlamanızı sağlar: Zoho CRM, Canvas ile birlikte yazılımınızı baştan yaratmanıza olanak tanır. Sıkıcı stillere veda edip kendi tasarımınızı oluşturmanızı mümkün kılar. Sadece sürükleyip bırakarak istediğiniz görünümü oluşturabilirsiniz.


·  Çok kanallı iletişimi destekler: E-posta, telefon, canlı sohbet ya da sosyal medya gibi kanallarla potansiyel ve mevcut müşterilerinizle bağlantı kurmanızı mümkün kılar.


·  Müşteri adaylarını alıcıya dönüştürmenizi kolaylaştırır: Zoho CRM sayesinde potansiyel müşterilerinizi takip edebilir, en iyilerini belirleyebilir ve satış yapmaya başlayabilirsiniz.


·  Verimlilik seviyelerini artırır: Tekrarlayan görevleri yazılım aracılığıyla otomatikleştirebilir ve çalışanlarınızın zamanlarını daha verimli bir şekilde kullanmalarını sağlayabilirsiniz.


·  Gerçekçi tahminler sunar: Zoho CRM, geçmiş ve mevcut satış verilerinizi analiz ederek güvenilir satış tahminleri sunar. Bu tahminler, bireysel satış temsilcileri, ekipler ya da coğrafi bölgelere göre özelleştirilebilir.


Zoho CRM, işletmenizin müşteri ilişkilerini optimize etmek ve satışları artırmak için ihtiyacınız olan her şeye sahip kapsamlı bir çözümdür. Bir yazılımdan öte işletmenizi dönüştürmek ve zirveye taşımak için tasarlanmış güçlü bir araçtır. Müşteri ilişkilerinizi geliştirmek, satışları artırmak ve veri odaklı gerçekçi kararlar vermek istiyorsanız Zoho CRM’e göz atabilir, işletmenizi istediğiniz noktaya taşımaya başlayabilirsiniz.

Kardelen