zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

E-Mail Marketing Nasıl Yapılır?

20.02.24 11:42 AM By Kardelen

E-mail marketing, işletmelerin müşterileriyle daha iyi ilişkiler kurmak ve satışlarını artırmak için kullanabileceği güçlü bir araçtır. “E-mail marketing nedir?” sorusuna genel olarak işletmelerin yeni ürünlerini, güncellemelerini ya da o dönem gerçekleştirdikleri projeleri müşterileriyle paylaşmalarına olanak tanıyan bir araçtır şeklinde yanıt verilebilir. Bununla beraber e-mail marketing sadece bununla sınırlı değildir. Modern zamanda pazarlama süreçleri kişiselleştirilmiş bir deneyim sunmayı amaçlar ve e-mail pazarlaması da herkese uyan tek boyutlu toplu e-postalardan uzaklaşarak hedef kitleler ile etkileşime geçmenin yenilikçi yollarını sunar.


E-mail marketing söz konusu olduğunda kişiselleştirilmiş postalar, müşterilerle uzun vadeli ilişkiler geliştirme noktasında oldukça önemlidir. Her ne kadar herkese özel kampanyalar ya da postalar oluşturmak zaman alıcı gibi gözükse de e-mail marketing yazılımları sunduğu pazarlama otomasyonları gibi özellikleriyle bu süreci kolaylaştırır. Yenilikçi araçlarla müşteri katılımını artırmayı ve satışları geliştirmeyi hedefler. Günümüzde dijital pazarlama stratejisinin temel taşları arasında bulunan e-mail marketing, mesajlarınızı belirli kitlelere göre uyarlamanıza yardımcı olduğu için daha iyi bir müşteri deneyimi sunar.

E-Mail Marketing (E-Mail Pazarlaması) Nedir?

E-mail marketing hedef kitlenizle daha verimli bir şekilde iletişim kurmanızı, müşterilerinizin ilgi alanlarına göre pazarlama stratejilerini kişiselleştirmenizi ve markanızın bilinirliğini artırmanızı sağlayan bir dijital pazarlama yöntemidir. Temel olarak işletmelerin bir müşteriyle iletişim kurmak için e-posta kullanmasını ifade eder. E-posta listenizdeki müşterilerin yeni ürünlerden, indirimlerden ya da diğer hizmetlerden haberdar olmasını sağlayan bir pazarlama şeklidir. E-mail marketing yazılımları, postalarınızı kitlenize uyarlayarak hedefli bir şekilde iletişim kurmanızı sağlar. Aynı zamanda kampanyalarınızın performansını ölçmenize yardımcı olacak analizlere erişmenizi mümkün kılar. Diğer pazarlama yöntemlerine göre daha uygun maliyetli olan e-mail marketing, dünyanın her yerindeki insanlara kolayca ulaşmayı sağladığı için birçok işletme tarafından tercih edilir.

E-Mail Marketing Türleri

E-mail marketing, gönderilen postaların içeriklerine göre kendi içinde bazı kategorilere ayrılır. Aşağıdaki maddeleri inceleyerek e-mail marketing sürecinde kullanabileceğiniz stratejilerden bazıları hakkında fikir edinebilirsiniz.


·  Promosyon e-postaları: Genellikle promosyon e-postalarında müşterileri harekete geçirici bir mesaj (CTA) bulunur. CTA, genel olarak web sitenizdeki bir sayfayı ziyaret etmek ya da bir satın alma işlemini gerçekleştirmek için kupon kullanmak gibi okuyucunun belirli eylemleri gerçekleştirmesini sağlamaya yönelik olabilir. “Size özel kampanya fırsatlarına göz atın!” ya da “XXX tarihine kadar geçerli YYY kuponunu kaçırmamak için hemen tıklayın!” cümleleri CTA mesajlarına örnek olarak verilebilir.


·  Bilgilendirici e-postalar: Bültenler, en popüler bilgilendirme e-postaları arasında yer alır. İsminden de anlaşılabileceği gibi bültenlerde işletmenizle ilgili güncel haberleri paylaşabilir ya da yeni bir gelişmeyi müşterilerinize anlatabilirsiniz. Genel olarak bültenler, hedef kitlenize en fazla değer katan düşüncüleri, ipuçlarını ve istediğiniz bilgileri paylaşmanıza imkân tanır.


·  İşlem e-postaları: E-posta pazarlamasında bilgilendirme mesajları oldukça önemli bir yere sahiptir. Genellikle işlem e-postalarında bir müşteri sizden ürün/hizmet aldığında bu eyleme yanıt olarak otomatik bir şekilde tetiklenen bir mesaj gönderilir. Sipariş onayı, sipariş için teşekkür maili, siparişin kargoya verildiğini söyleyen bir posta ya da ürün/hizmet değerlendirme istekleri örnek olarak verilebilir. İşlem e-postaları her ne kadar tam olarak pazarlama amaçlı olmasa da müşteri memnuniyetini artırma noktasında oldukça önemlidir.


·  Yeniden etkileşim e-postaları: Sizinle etkileşim kurmayanları tekrardan size yönlendirecek e-postalar hazırlayabilirsiniz. Bu tür maillerini konu satırlarında genellikle “Seni özledik!” ya da “Hala orada mısın?” gibi başlıklar kullanılır.


·  Sezonluk pazarlama e-postaları: Bu e-postalar yılın belirli zamanlarına uygun ürün ya da hizmetleri tanıtmak için kullanılır. Yılbaşı, Sevgililer Günü ya da Kasım indirimleri örnek olarak verilebilir. Örneğin, “Sevgililer Günü’nde kaçırmaman gereken fırsatlar!” başlığıyla ürün tanıtımları yapılabilir.


·  Sepette kalan ürünlere yönelik e-postalar: Müşteri sepetinde ürünler bırakmışsa ve satın alma işlemini tamamlamadıysa onlara sepetinde kalan ürünleri hatırlatabilirsiniz. “Sepetindeki fırsatları kaçırma!” ya da “X TL üzerindeki alışverişlere kargo bedava fırsatını kaçırma!” gibi başlıklar hazırlayabilirsiniz.


Farklı e-marketing türleri arasından işletmenizin bakış açısına uygun olanı tercih edebilir, yenilikçi stratejiler geliştirebilir ve yazılımlar aracılığıyla istediğiniz verimi almaya başlayabilirsiniz.

Sunduğu Avantajlarla E-Mail Marketing

E-posta pazarlama doğru bir şekilde kullanıldığında işletmelerin müşterileriyle daha güçlü ilişkiler kurmasına yardımcı olur. Ayrıca satışları artırır ve istediğiniz geri dönüşleri almanızı kolaylaştırır. E-mail marketing uygulamanın işletmelere kazandırdığı avantajlar genel olarak şu şekilde özetlenebilir:


·  E-posta pazarlama araçları sayesinde müşterileriniz için kişiselleştirilmiş içerikler oluşturabilirsiniz. Başarılı bir e-mail marketing stratejisine sahip olmak için doğru e-postayı doğru kişilere göndermeniz gerekir. Yazılımların sahip olduğu kişiselleştirme ve segmentasyon araçları bu noktada işlevsel hale gelir.


·  Mailler aracılığıyla müşterilerinizden geri bildirimler alabilir, daha rahat bir şekilde anketler hazırlayabilirsiniz. Örneğin, müşteri geri bildirimleri için memnuniyet anketleri gönderebilirsiniz. Ardından bu anketlerin sonuçlarını Net Prometer Score (NPS - Net Tavsiye Skoru) hesaplamalarında kullanabilirsiniz. Böylece müşterilerinizden aldığınız direkt geri bildirimler sayesinde daha tutarlı sonuçlar elde edebilirsiniz.


·  E-mail marketing satışlarınızı artırma konusunda da size yardımcı olabilir. Kampanyaları ya da belirli ürün/hizmetleri öne çıkarabilir, müşterilerinizi farklı satın alma işlemlerini gerçekleştirmek için teşvik edebilirsiniz. Müşterilerinize özel teklifler ya da kampanyalar sunarak onları tekrardan sizden alışveriş yapmak için ikna edebilirsiniz.


·  Potansiyel ve mevcut müşterilerinizle iletişiminizi güçlendirerek işletmenizi istediğiniz seviyeye çıkarabilirsiniz. Hedef kitleniz sizinle iletişim kurabileceklerini hissettiklerinde markanıza sadık kalma olasılıkları da artar. E-marketing yazılımları da müşterilerinizle daha iyi bir iletişim kurma noktasında size yardımcı olur.

·  İnternet sayfanızda harika içerikler oluştursanız da bazen istediğiniz geri dönüşleri almakta zorlanabilirsiniz. E-posta pazarlama kampanyaları ise sitenizin trafiğini artırır ve sayfanızın performansını geliştirir.


·  E-mail marketing araçları sayesinde pazarlama postalarınızı doğru zamanlarda müşterilerinize gönderebilirsiniz. Kısa sürede kampanya tanıtımı oluşturabilir, hedef kitlenizin maillerinizi zamanında görmesini sağlayabilirsiniz.


·  E-mail marketing potansiyel müşteri sayınızı artırma noktasında da size yardımcı olabilir. Pazarlama kampanyaları potansiyel müşterilerinizi daha doğru bir şekilde nitelendirebilir ve bu sayede satış ekibiniz alıcıya dönüşme potansiyeli olmayan müşterilerle zaman kaybetmez.


·  Uygun maliyetli pazarlama kampanyaları üretmenize yardımcı olması da e-mail marketing yazılımlarının sunduğu önemli avantajlar arasında bulunur. Kısa sürede istediğiniz içerikleri oluşturmanıza yardımcı olan araçlar sayesinde pazarlama kampanyalarınızı maliyet etkin bir şekilde yönetebilirsiniz.

Marka bilinirliğini artırma, zamandan tasarruf etme, kampanya başarısını ölçmek için analizler sunma ve hedef kitleniz hakkında bilgi edinme gibi avantajlar sunan araçlar sayesinde pazarlama kampanyalarınızı geliştirebilir, işletmeniz için yeni stratejiler oluşturmaya başlayabilirsiniz.

E-Mail Marketing Sözlüğü

E-posta pazarlaması, dijital pazarlama dünyasında oldukça önemli bir yere sahiptir. İşletmelerin müşterilerle bağlantı kurmalarını, satışlarını artırmalarını ve markalarını tanıtmalarını kolaylaştırır. Bununla beraber e-posta pazarlamasının kendi terminolojisi vardır. Başarılı kampanyalar oluşturmak için bu terimleri anlamanız ve doğru bir şekilde kullanmanız oldukça önemlidir. Aşağıdaki tabloyu inceleyerek terimlerden bazılarını öğrenebilir, önemli kavramların listesine ulaşabilirsiniz.

Terim/KavramAnlamı/Önemi
Acceptance rate (Kabul oranı)Bir işletmenin gönderdiği e-postaların karşı tarafın sunucuları tarafından kabul edilme oranının yüzdesidir. Geçersiz e-posta adresi, spam olarak etiketlenme, geçici sunucu sorunları ya da çeşitli problemlerden kaynaklı bazen gönderdiğiniz e-postalar istediğiniz kişiye ulaşmayabilir. Kabul oranı, genel olarak gönderdiğiniz e-postaların ne kadarının yerine ulaştığını gösterir.
Bounce rate (Hemen çıkma oranı)Acceptance rate kabul edilen postaların yüzdesini gösterirken bounce rate de kabul edilmeyenlerin yüzdesini gösterir. Yüksek bir oran olması, potansiyel sorunların ortaya çıkarılmasına yardımcı olur. Ayrıca yüksek bir oran, kampanyanızın başarısını da zedeler.
Open rate (Açılma oranı)Alıcılar tarafından açılan e-postaların yüzdesini gösterir. Yüksek olması kampanyanızın başarıya ulaşmasında önemli bir rol oynar. Gönderdiğiniz e-posta açılmazsa içeriğinin de hiçbir önemi kalmaz.
Subject line (Konu satırı)Alıcının posta kutusunu açtığında mailinizle ilgili gördüğü ilk şeylerden biridir. İçeriğin ilgi çekici ve kısa bir özetidir. Genellikle alıcının maili açıp açmayacağını belirler. 
Call to action (CTA - Eylem çağrısı)Müşterilerinizi bir ürün, kampanya ya da bilgilendirme sayfasına yönlendirmek için CTA’lar kullanırsınız. Etkili bir harekete geçirici mesaj, müşterilerinizi satın almaya teşvik edebilir.
Conversion rate (Dönüşüm oranı)E-posta pazarlama kampanyanız sonucunda istediğiniz eylemi tamamlayan alıcıların yüzdesidir. Alıcıların CTA sonucunda yönlendirilen bağlantıdan hesap oluşturma ya da bültene abone olma gibi eylemleri gerçekleştirip gerçekleştirmediğini gösterir.
Click-through rate (CTR - Link tıklama oranı)Genel olarak bir CTA’nın başarılı olup olmadığını ölçer. Maildeki CTA’ya tıklayan alıcıların oranını gösterir. Conversion rate bağlantıya tıklayanların bir sonuca varmasını gösterirken CTR sadece bağlantıya tıklayanları gösterir.
IP warming IP’nizin güvenirliğini nitelendirir. IP adresi yeni olduğunda başlangıçta güvenilir bir kaynak olarak gözükmezsiniz. Bununla beraber e-posta hacminizi yavaş yavaş artırdığınızda artık güvenilir hale gelirsiniz.
Deliverability (Teslim edilebilirlik)Bir e-postanın spam filtrelerine takılmadan gelen kutusuna ulaşabilme yeteneğini gösterir. Her ne kadar mükemmel bir pazarlama postası hazırlasanız da eğer spam kutusuna takılırsanız alıcının onu görme olasılığı oldukça düşüktür.
List segmentation (Liste segmentasyonu)Kişiselleştirilmiş e-posta listeleri hazırlamak için alıcıları belirli hedefli gruplara bölme işlemini ifade eder.
Split testing (A/B testing - A/B testi)Hangisinin daha iyi bir performans ortaya çıkardığını belirlemek için e-postanın iki versiyonunun karşılaştırıldığı bir test sürecidir. E-posta tasarımı, konu satırları, CTA mesajı ya da gönderim zamanı gibi değişkenlere bağlı olarak hangi sürümün daha iyi olduğunu belirlemenize yardımcı olur.

E-mail marketing işletmelerin müşterileriyle etkili bir şekilde iletişim kurmalarını ve pazarlama stratejileri geliştirmelerini sağlayan önemli bir araçtır. Terimlerin doğru anlaşılması ve kullanılması, başarılı kampanyalar oluşturmada önemli bir rol oynar. Yukarıdaki kavramları ve daha fazlasını öğrenerek siz de kampanyalarınızın etkinliğini artırabilir, sonuçları yazılımların sunduğu raporlar üzerinden daha rahat bir şekilde takip edebilirsiniz.

E-Mail Marketing Süreci Nasıl Kurgulanmalı?

Başarılı bir e-mail marketing stratejisi geliştirmek için bazı ipuçlarından yararlanabilirsiniz. Süreci nasıl kurgulayacağınız ya da nasıl ilerlemeniz gerektiği hakkında bilgi almak istiyorsanız aşağıdaki maddelere göz atabilirsiniz.


·  İlk önce hedef kitlenizin kim olduğunu iyi bir şekilde belirlemeniz gerekir. E-posta göndererek neyi başarmak istediğinize karar vermelisiniz. İster kampanya oluşturun isterseniz de tek seferli etkili postalar hazırlayın bütün süreç hedef kitlenizi tanımlamakla başlar. İdeal müşterilerinizin demografik özellikleri nelerdir? Yaş, konum, cinsiyet, meslek ya da ilgi alanları gibi kriterleri göz önünde bulundurarak müşterilerinizin kimlerden oluşabileceğini belirlemelisiniz. Sizden haber almak istemeyenlere odaklanmaktan kaçınarak etkili bir strateji kurabilirsiniz. Ayrıca mailleri göndererek neyi başarmak istediğinize de karar vermelisiniz.


·  Bir e-posta pazarlama platformu seçmelisiniz. İyi bir e-mail marketing platformu, kampanyalarınız için belirlediğiniz hedeflere ulaşmanıza yardımcı olur. Zoho Campaigns gibi yazılımlar, süreci sizin için kolaylaştırır ve e-posta bazlı pazarlama kampanyanızın etkinliğini değerlendirmenize yardımcı olur.


·  Kampanya türünü belirlemeniz önemlidir. Örneğin, özel dönemlere yönelik kampanyalardan mı bahsetmek istiyorsunuz ya da bültenlerle müşterilerinizle sürekli olarak etkileşim halinde mi olmayı hedefliyorsunuz, öncelikle buna karar vermelisiniz.


·  Bir e-posta listesi oluşturmanız gerekir. Örneğin, Zoho CRM’den müşteri bilgilerini alarak entegre bir şekilde e-mail pazarlama stratejileri geliştirebilirsiniz.


·  Müşterilerinizi kategorilere ayırmak da kampanyalarınızın etkinliğini artırır. Müşterilerinizi segmentlere bölerek gönderdiğiniz e-postaları onlar için özelleştirebilirsiniz. Ayrıca bölümlendirme işlemi, mesajlarınızın açılma oranını ve müşterilerinizle etkileşim kurma olasılığınızı artırır.


·  E-postanızı göndermeden önce test etmeyi düşünebilirsiniz. A/B testi, mailinizde belirli faktörleri değiştirdiğinizde nasıl sonuçlar alabileceğinizi anlamanıza yardımcı olur. Örneğin, farklı konu satırlarının gönderdiğiniz mailin açılma oranını nasıl etkileyeceğini test edebilirsiniz.


·  Bütün kriterleri belirledikten sonra e-postalarınızı oluşturmaya başlayabilirsiniz. Gönderdiğiniz e-postaların içeriği kadar doğru CTA’lar ile müşterilerinizi yönlendirmeniz de oldukça önemlidir. E-postalarınızı hedef kitlenizin ilgisini çekecek şekilde özelleştirmelisiniz. Örneğin, dinamik konu satırları oluşturarak farklı müşteri kitleleri için özelleştirilmiş başlıklar oluşturabilirsiniz. Zoho Campaigns gibi yazılımlar, e-posta oluşturma sürecini kolaylaştırmak için size şablonlar sağlar ve hedeflerinize ulaşma noktasında sizi destekler.


Pazarlama stratejinizi, hedef kitlenizi, kullanacağınız yazılımı ve e-postanızın nasıl olacağına karar verdikten sonra kampanyanızı başlatabilir, müşterilerinizle farklı bir ilişki kurmaya başlayabilirsiniz.

E-mail Marketing için İpuçları

E-posta pazarlaması konusunda ipuçları arıyorsanız aşağıdaki maddeleri inceleyebilirsiniz.


·  Hedef kitlenizin önemli bir kısmı e-posta kampanyalarını mobil cihazlarıyla açacaktır. Bundan dolayı duyarlı şablonlar hazırlamanız gerekir. CTA’nın yerleşimine kadar e-postanın tasarımını doğru bir şekilde yapmalı, mobile uyumlu hale getirmelisiniz.

·  E-postalarınızda mümkün olan en iyi etkileşimi elde etmek istiyorsanız mail gönderme sürecinizi iyi bir şekilde planlamalısınız. Spam olarak algılanmamak için hangi aralıklarla mail göndereceğinizi belirlemelisiniz.

·  E-postaları bütün alıcılara tek seferde göndermenize gerek yok. Böyle büyük bir kitleye mail göndermek sunucunuzu zorlar ve e-postanızın teslim edilebilirliği etkilenir. Bundan dolayı e-posta listenizi belirli kriterlere ayırarak hedef kitlenize uygun mailler hazırlamalısınız.

·  Hedef kitlenizi göz önünde bulundurarak “E-posta göndermek için en iyi saat nedir?” sorusunun cevabını bulmalısınız. Zor gibi gözükse de Zoho Campaigns, hangi saatlerin daha etkili olduğunu belirlemenize yardımcı olur.

·  E-postalarınızın sonuna anketler eklemeyi düşünebilirsiniz. Müşterilerinizle interaktif bir ilişki kurarak markanızı onlar için daha değerli hale getirebilirsiniz.

·  Maillerinizi bir programa göre göndermelisiniz. Aynı ay içinde farklı müşterilere farklı içeriklere sahip e-postalar göndermeniz gerekebilir. Bu konuda da Zoho Campaigns’in Marketing Calendar (Pazarlama Takvimi) özelliğinden yardım alabilirsiniz.

·  E-postalarınızın tasarımına dikkat etmelisiniz. Göz alıcı CTA’lar kullanarak müşterilerinizi harekete geçirmeyi deneyebilirsiniz. Ayrıca gözü yormayan bir düzenlemeyle alıcılarınızın gönderdiğiniz maili rahat bir şekilde okumalarını sağlayabilirsiniz.

·  Daha fazla etkileşim almak için abonelik tercihleri sunabilirsiniz. Alıcılarınıza gelecekte ne tür e-postalar almak istediklerini seçme özgürlüğü tanımayı düşünebilirsiniz.

·  E-postalarınızın etkinliğini ölçmek için onları analiz etmelisiniz. Genel performans ölçütlerine göz atabilir, kullandığınız yazılımın sunduğu raporları inceleyebilir, yüksek performanslı kampanyalarınızla daha düşük performanslı olanları karşılaştırarak hangi açılardan farklılaştıklarını inceleyebilir ve aboneleriniz hakkında daha derin içgörülere ulaşabilirsiniz.

E-mail marketing stratejilerinizi geliştirmek için birçok farklı yöntemi uygulayabilir, maillerinizi her geçen gün optimize edebilirsiniz. E-postalarınızda emojiler kullanarak gönderdiğiniz pazarlama kampanyalarının daha kişisel hissettirmesini sağlayabilirsiniz ya da dikkat çekici bir konu satırı oluşturarak alıcılarınızın mailinizi açmasını sağlayabilirsiniz. Bütün bunları ve daha fazlasını Zoho Campaigns ile gerçekleştirerek e-mail pazarlamasını bir üst noktaya taşıyabilirsiniz.

Zoho Campaigns ile E-Mail Marketing

E-mail marketing stratejilerinizi güçlendirmek ve müşterilerinizle daha etkili bir şekilde iletişim kurmak istiyorsanız doğru yazılımlara ihtiyacınız vardır. Zoho Campaigns, sadece e-posta göndermenize yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda kapsamlı bir şekilde pazarlama stratejilerinizi yönetmenizi destekler. Zoho Campaigns ile hedef kitlenize daha etkili bir şekilde ulaşabilir, otomatik yanıt sistemleri geliştirebilir ya da A/B testi gibi önemli özellikleri kullanarak kampanyalarınızı optimize edebilirsiniz. Zoho Campaigns’in e-posta pazarlamasına katkı sağlayan özelliklerinin bazıları şu şekildedir:


·  Zoho Campaigns, sürükle bırak özelliğine sahip düzenleyicisi sayesinde e-postalarınızın içeriğini, fotoğrafların yerleşimini ve CTA’ların konumunu istediğiniz gibi yerleştirebilirsiniz. Ayrıca alıcılarınızın tercihlerine, okuma alışkanlıklarına ya da doğum tarihi gibi benzersiz özelliklerine göre e-posta şablonlarının bazı bölümlerini de değiştirebilirsiniz.

·  Hedefinize bağlı olarak maillerinizin düzenini istediğiniz gibi yapılandırabilirsiniz. İsterseniz temel şablonlardan birini tercih edebilir, önceden oluşturduğunuz kayıtlı şablonlar arasından seçim yapabilir ya da e-posta oluşturucu tarafından önceden hazırlanmış şablonları kullanabilirsiniz. 240’tan fazla farklı şablon stili sayesinde e-maillerinizi aklınızdaki tasarıma uyacak şekilde yapılandırabilirsiniz.

·  Maillerinizin performansını optimize etmek için A/B testini kolaylıkla uygulayabilirsiniz. Kampanyanızın farklı versiyonlarını hedef kitlenizin farklı kesimlerine göndermek için hangi mesajın daha iyi sonuçlar verdiğini Zoho Campaigns ile öğrenebilirsiniz.

·  E-mail marketing çalışmalarında önemli bir yere sahip olan e-posta gönderim zamanlarını Zoho Campaigns ile optimize edebilirsiniz. Alıcılarınızın bazıları maillerini belirli zamanlarda kontrol etmeyi tercih edebilir. Yazılım, e-posta gönderimini planladıktan sonra 24 saat içinde alıcılarınızın açma olasılıklarının en yüksek olduğu saatlerde e-postalarınızı göndermenize yardımcı olur. Ayrıca kişi listenizdeki alıcılar farklı zaman dilimlerinde yaşıyor olsa da araçlar sayesinde herkesin mailinizi aynı saatte almasını sağlayabilirsiniz.

·  E-postalarınızın hangi cihazlardan açılacağını önceden tespit etmeniz her zaman mümkün değildir. Bundan dolayı bilgisayar ya da mobil cihazlara uyumlu mailler oluşturmanız kampanyalarınızın doğru kanallara ulaşması açısından oldukça önemlidir. Zoho Campaigns, her cihaza uyumlu e-posta tasarımları sayesinde maillerinizi her zaman harika görünmesini sağlar.

·  Bülten oluşturmak için de yazılımdan yararlanabilirsiniz. Mükemmel bir içerik oluştursanız bile onu alıcılarınıza estetik bir şekilde sunmanız, okunma oranını artırabilir. Önceden hazırlanmış şablonlar üzerinde istediğiniz düzenlemeleri yaparak hayalinizdeki bülteni oluşturabilirsiniz.

·  Zoho Campaigns ile süreçleri otomatik bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Yazılım, sadece e-posta gönderim zamanlarını otomatikleştirmenizi değil aynı zamanda farklı süreçleri birbirine bağlayan otomatik eylem akışları yaratmanıza da yardımcı olur. Ayrıca kişilerinizi otomatik olarak segmentlere ayırabilir ve her segmente özel e-postalar hazırlayabilirsiniz.

·  Bir e-mail marketing çalışması yaptıktan sonra onun verimliliğini ölçmeniz gerekir. Maillerin ya da e-postaların içinde bulunan bağlantıların tıklanma oranlarına Zoho Campaigns sayesinde tek bir ekrandan ulaşabilirsiniz. Raporlar sayesinde hazırladığınız e-postaların etkinliğini ölçebilir, yeni stratejiler geliştirebilirsiniz.

Zoho Campaigns, bir email marketing çalışması için ihtiyaç duyabileceğiniz bütün araçlara ulaşmanızı kolaylaştırır. Zoho Campaigns ile hedef kitlenize daha iyi bir şekilde ulaşabilir, e-posta gönderim zamanlarını optimize edebilir, her cihaza uygun tasarımlar oluşturabilir, bazı süreçleri otomatikleştirebilir ve kampanyalarınızın detaylarını raporlar ile takip edebilirsiniz.

Zoho CRM ve Zoho Campaigns Entegrasyonu: Etkili Pazarlama için Mükemmel İkili

Email marketing çalışmanızı etkili bir şekilde yönetmek için doğru kişilere ulaşmanız gerekir. Zoho CRM üzerinden potansiyel müşterilerinizin verilerini alarak Zoho Campaigns ile etkili stratejiler geliştirmeye başlayabilirsiniz. İkilinin birlikte kullanılmasının bazı avantajları şu şekildedir:


·  Senkronizasyon işlemini bir defaya mahsus gerçekleştirerek iki yazılımı süresiz bir şekilde birbirine bağlayabilirsiniz.

·  Ayrıca senkronizasyonu gerçekleştirirken istediğiniz kişileri de devre dışı bırakabilirsiniz. Örneğin, satış e-postalarını devre dışı bırakan potansiyel müşterilerinizi Zoho Campaigns’e aktararak yanlış bir kitleye yönelmek istemiyorsanız bunu senkronizasyon sırasında belirtebilirsiniz.

·  Zoho CRM ve Zoho Campaigns’i entegre ettiğinizde uygulamalar arasında geçiş yapmadan maillerinizi gönderebilirsiniz. Zoho CRM’in içinden e-posta kampanyalarınızı oluşturabilir, süreci tek bir yerden yönetebilirsiniz.

·  Senkronizasyon ile potansiyel müşterilere gönderilen e-postaların sayısı ve yanıtları bireysel olarak takip edilir. Böylece bir kişinin tercihlerini anlayabilir, satış ekiplerinizin müşterilerle yapacağı görüşmeler öncesinde onların davranışları hakkında fikir sahibi olmalarını sağlayabilirsiniz. Ek olarak hazırladığınız kampanyaların performansına tek bir yerden ulaşabilirsiniz.

·  Nitelikli müşterilere iki sistemi bir araya getirerek daha kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. Zoho Campaigns, belirli eylemleri tamamlayan müşteri adaylarını Zoho CRM’e otomatik olarak aktarır ve satış süreçlerinin daha verimli bir şekilde yönetilmesini sağlar.

Zoho CRM ve Zoho Campaigns’i entegre ederek tüm müşteri bilgilerini tek bir kanaldan takip edebilir, gelişmiş raporlama ve analiz seçeneklerinden yararlanabilir, manuel görevleri otomatikleştirerek zamandan/paradan tasarruf edebilir ve pazarlama süreçlerinizi bir üst seviyeye çıkarabilirsiniz.

Kardelen