zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

Zoho Desk 24 Güncellemesi: İşletmeler için Müşteri Desteğinde Yeni Çağ

27.02.24 01:45 PM By Kardelen

Müşteri desteği, her işletmenin kalbidir ve başarıya giden yolda kritik bir rol oynar. Müşterilerinizin memnuniyetini ve sadakatini kazanmak içinse etkili bir müşteri desteği stratejisi geliştirmeniz gerekir. Zoho Desk, genel olarak her ölçekteki işletme için uygun kullanıma sahip olan bulut tabanlı bir satış sonrası servis ve yardım masası çözümüdür. Temel fonksiyonları arasında müşteri destek portalı, sözleşme yönetimi, canlı sohbet ya da destek biletlerinin yönetimi gibi alanlar yer alır. Ayrıca yazılım, e-posta, telefon ya da sosyal medya gibi farklı kanallardan gelen etkileşimleri tek bir noktada bir araya getirerek işletmelere bütüncül bir sistem sunar. Zoho Desk, her ne kadar halihazırda müşteri desteği noktasında kullanıcılarına birçok avantaj sağlasa da yeni güncellemesiyle artık daha da güçlü!


Zoho Desk 2024 güncellemesinde yapay zeka ve otomasyon, özelleştirme, veri yönetimi, güvenlik ve mobil deneyim gibi kritik alanlarda çığır açan gelişmeler var. Yeni güncelleme, iş akışlarını daha akıllı hale getirerek müşteri taleplerini anında karşılamanıza imkân tanır. Artık müşteri taleplerini daha hızlı ve verimli bir şekilde yönetebilmek için otomatik yanıtlar ya da iş akışları oluşturabilirsiniz. Yeni raporlama araçları ise şirketiniz hakkında daha derin içgörüler elde etmenize olanak tanır. Güncellemeyle gelen araçlar sayesinde işletmenizin performansı hakkında daha detaylı ve isabetli bilgilere ulaşabilirsiniz. Ek olarak bu güncelleme, müşteri deneyimini kişiselleştirerek mevcut havuzunuzu daha iyi yönetmenizi mümkün kılar. Veri yönetimi, sistem alanı şifrelemeleri ve geliştirilmiş mobil deneyimiyle öne çıkan Zoho Desk, yeni güncellemesiyle işletmeler için fonksiyonel bir tercih haline gelir.

Zoho Desk ‘24 Güncellemesinde Neler Var?

Zoho Desk 2024 güncellemesi, müşteri hizmetlerinde devrim yaratmaya hazır! Zoho Desk’in yeni güncellemesinde neler olduğunu öğrenmek için aşağıdaki maddelere göz atabilirsiniz.

·  Yapay zeka ve otomasyon özellikleri, Zoho Desk’i daha akıllı hale getirdi! Zoho’nun yapay zeka asistanı Zia, artık bilet verilerini analiz ederek çeşitli tahminlerde bulunabilir. 500 bileti inceledikten sonra süreci tanımlayan Zia, artık süreçleri daha iyi yönetmenize yardımcı olur. Örneğin, 500 bileti inceledikten sonra biletteki sorunun türüne, biletin kategorisine ya da sorun talebinde bulunan kişi hakkındaki bilgilere özet bir şekilde ulaşmanızı mümkün kılar.

·  Yeni güncellemeyle beraber Zoho Desk’te biletleri izleme ve yönetme süreci daha da gelişti! Önceden de belirli eylemleri sistem üzerinden otomatik bir şekilde gerçekleştirebilirdiniz. Bununla beraber yeni güncelleme, otomasyon işlemini üçüncü taraf uygulamalar ya da özel widget’lar ile kişiselleştirmenizi destekler. Örneğin, satış/iade süreçlerinizi özel widget’lar ile özelleştirebilir, otomatik ve tutarlı sistemler inşa edebilirsiniz.

·  Zoho Desk ‘24, müşteri temsilcilerinin iş yükünü eşit olacak şekilde dağıtmanıza olanak tanır. İsterseniz yeni gelen biletleri tüm temsilcilere ya da belirli ekiplere eşit dağıtabilir, temsilcilerin performanslarını optimize edecek sistemler kurabilirsiniz. Ayrıca gelen biletleri, temsilcilerinizin önceden tanımlanmış yeteneklerine göre de atayarak çözümlerin daha doğru bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlayabilirsiniz.

·  Artık özel modüller ile Zoho Desk’i kişisel gereksinimlerinize uyum sağlayacak şekilde yapılandırabilirsiniz. İş akışlarını optimize edebilir, verileri anlamlı bir şekilde organize edebilir ve özel alanlar oluşturarak her bileşeni ihtiyaçlarınıza göre uyarlayabilirsiniz. Ayrıca bütün bu düzenlemeleri herhangi bir kod bilgisine ihtiyaç duymadan sadece sürükleyip bırakarak yapabilirsiniz.

·  Zoho Desk’in yeni arama alanları oluşturma bölümü, farklı veri kümeleri arasında bağlantılar kurmanızı sağlar. Böylece müşteri hizmetleri ekibi verilere daha hızlı erişerek kararlar alabilir. Ayrıca özel arama alanları sayesinde ekipleriniz alakalı kayıtları kolaylıkla bulabilir ve birbiriyle ilişkilendirebilir.

·  Yeni güncelleme sayesinde verilerinizin doğruluğunu optimize etmek artık mümkün! Düzenli ifade anlamına gelen RegEx ile sisteminizde belirli karakter örüntüleri/kuralları oluşturabilirsiniz. Örneğin, telefon numarası biçimini tanımlayarak ekiplerin bu kalıpla eşleşmeyen telefon numaraları girmelerini engelleyebilirsiniz. Tanımlanan kurallar, verilerin sisteme hatalı bir şekilde girilmesinin önüne geçerek veri kalitesini artırır.

·  Sistemde bazı alanların renklerini değiştirerek ekipleriniz için süreçleri kolaylaştırabilirsiniz. Renkli sistem, verileri anında ayırt etmenizi sağlar ve süreçleri hızlandırır.

·  Yeni bilet kimliği özelleştirme özelliği, müşteri destek operasyonunda biletleri benzersiz bir şekilde tanımlamanıza olanak tanır. Bu özellikle her bileti kolaylıkla takip edebilir, önceliklendirebilir ve organize edebilirsiniz. Özelleştirilebilir sistem, varsayılan numaralandırma sistemine göre daha esnektir. Güncelleme sayesinde daha açıklayıcı bilet kimlikleri oluşturabilir, operasyonları verimli hale getirebilirsiniz.

·  Yanıt planlama özelliği, destek ekiplerinizin müşteriye zamanında yanıt vermesini sağlamak için düzenlemeler yapmanıza olanak tanır. Bu, özellikle farklı zaman dilimlerinde çalışan ekipler için kullanışlı hale gelir. Ayrıca, önemli e-postaların gözden kaçmasını engellemek için de zamanlayıcı özelliğinden yararlanabilirsiniz. İsterseniz cevabınızı 10 dakika ya da 12 saat içinde gönderebilir ya da belirli bir tarih ve saat belirleyebilirsiniz.

·  Toplu yanıt verme özelliği, aynı cevabı birçok kişiye topluca göndermenize olanak tanır. Bu özelliği belirli bir üründe ortaya çıkan bir hata nedeniyle müşterilerden gelen şikayetleri ele almak için kullanabilirsiniz. Örneğin, bir sunucu kesintisi nedeniyle birçok müşteri erişim sorunları için biletler açabilir. Destek ekibi, bütün müşterilerle ayrı ayrı ilgilenmektense aynı durum için toplu bir şekilde hepsine yanıt verebilir. Böylece her müşteriye ayrı ayrı yanıt vermeye gerek kalmadan aynı konu hakkında şeffaf bir şekilde bilgilendirme sağlayabilirsiniz.

·  Zoho Desk’in Audit Log özelliği, günlük faaliyetleri takip etmenizi kolaylaştırır. Kullanıcı eylemlerinin kronolojik bir kaydını tutarak kimin neyi, ne zaman yaptığını belirlemenize yardımcı olur. Bu detaylı görünüm, hataları tespit etmenizi, sorunları gidermenizi ve süreçleri değerlendirmenizi mümkün kılar. 

·  Sandbox özelliği, biletleri yanlış yerlere yönlendirmenizin önüne geçmenizi sağlar. Bu, yeni özelliklerin ya da değişikliklerin iş akışınıza nasıl etki edeceğini önceden görmenize yardımcı olur. Bu yeni özellik, riskleri azaltma, çatışmaları tespit etme ya da verileri doğrulama gibi avantajlar sunar.

·  Zoho Desk, artık daha güvenli! Yeni özellikle standart alanlar AES ile şifrelenir. Böylece hassas verilerin yetkisiz erişimden korunması sağlanır. Standart alanların şifrelenmesi veri güvenliğini artırırken aynı zamanda sadece yetkilendirilmiş personelin verilere ulaşmasını sağlar.

·  Yeni gelen ek kontrolü ile müşterilerinizin, yöneticilerin ya da temsilcilerin mesajlara ekleyebileceği dosya formatlarını özel olarak belirleyebilirsiniz. Böylece kötü amaçlı yazılımların etkilerini minimize edebilir, virüslerin yayılma olasılığını azaltabilirsiniz.

·  Zoho Desk artık daha mobil! Zoho Desk ve Radar mobil uygulamaları ile müşterilerinizi her yerden destekleyebilirsiniz. Mobil uygulamada KPI’ları, destek taleplerini ve müşteri temsilcilerinizin performansını izleyebilirsiniz. Ayrıca Zoho Desk’in Radar uygulamasıyla “pin”ler oluşturarak verileri daha rahat bir şekilde takip edebilirsiniz. Ekran değiştirmeden bütün verileri pinler ile tek bir noktadan takip edebilirsiniz.

·  Zoho Desk, mobil SDK’lar ile artık daha işlevsel! Sohbet akışları oluşturarak müşterilerinizin uygulama içinde herhangi bir temsilciye ihtiyaç duymadan istediği bilgileri almasını sağlayabilirsiniz. Örneğin, bir e-ticaret uygulamasında bir kullanıcı, ürün siparişi hakkında bilgi almak isterse canlı sohbet özelliğini kullanabilir. Bu durumda SDK, kullanıcıların sorularına hızlı bir şekilde yanıt verebilir ve ürün bilgilerini anlatabilir. Böylece müşteri hizmeti süreçlerinizi otomatikleştirebilirsiniz.

·  Zoho Desk’te artık özel imleçler oluşturabilirsiniz. İmlecin stilini, boyutunu ve rengini değiştirerek kişisel gereksinimlerinize uygun bir deneyim elde edebilirsiniz.

·  Yeni güncellemeyle beraber Zoho Desk’te bulunan 20 dile yeni diller de eklendi! Arapça, Korece ve Vietnamca gibi diller de artık kullanılabilir hale geldi. Küresel piyasada hizmet veren işletmeler, bu özelliğin sunduğu yeni potansiyel pazarları keşfe çıkabilir.

·  Yapay zeka asistanı Zia tarafından desteklenen Zoho Translate de yabancı müşterilerle etkileşim kuran işletmeler için kolaylık sağlar. Temsilcilerle müşteriler arasındaki dil boşluğunu kapatarak süreçleri daha rahat bir şekilde yönetir. Temsilciler, Türkçe yazsalar bile çeviri özelliği cevabı müşterinin kullandığı dile dönüştürür. Benzer şekilde çeviri özelliği, müşterilerin yazdıklarını temsilcinizin istediği dile kolaylıkla çevirmesine olanak tanır.

·  Artık API kullanımlarınızı yönetebilir, kolaylıkla inceleyebilir ve verimliliğini artırabilirsiniz. Kullanım eğilimleri, hatalar ya da en iyi API erişim noktalarına kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

·  Zoho Desk, artık Google Chat ile entegre! Bu entegrasyon, destek ekiplerinize sorunsuz bir çalışma alanı sağlar. Artık müşteri destek ekipleriniz Google Chat arayüzünden biletleri görüntüleyebilir, oluşturabilir, atayabilir, yorum yapabilir ya da durumlarını güncelleyebilir.

Yeni güncellemeyle aynı zamanda farklı uygulamaları kolaylıkla Zoho Desk’e entegre edebilir, özel durumlar için bildirimler tanımlayabilir ve daha birçok işlemi daha rahat bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Zoho Desk’in güçlü özellikleri ve yeni güncellemesi sayesinde müşteri hizmetlerini bir üst seviyeye taşıyabilir, müşteri memnuniyetini iyileştirerek işletmenizin rekabet avantajı elde etmesini sağlayabilirsiniz.

Zoho Desk’in Özellikleri Nelerdir?

Zoho Desk, müşteri hizmetlerinde çağın gereksinimlerine uygun çözümler sunarak işletmelerin ihtiyaçlarına her alanda yanıt vermeyi başarır. Gelen güncellemelerin ötesinde Zoho Desk, sahip olduğu özellikler ile de müşteri hizmetlerini farklı bir noktaya taşır. Aşağıdaki listeyi inceleyerek Desk’in bazı özelliklerini öğrenebilirsiniz.


·  Bilet yönetimi, Zoho Desk ile daha kolay! Zoho Desk ile tüm kanallardan gelen müşteri isteklerini tek bir yerden yönetebilirsiniz. Ayrıca ürün ve departmana göre ayrı ayrı sistemler kurabilirsiniz.


·  Yapay zeka desteğiyle Zoho Desk, süreçleri daha verimli hale getirir. Zia ile biletleri otomatik olarak etiketleyebilir, önemli istatistiklere tek bir ekrandan ulaşabilir, yanıtlama asistanı sayesinde müşteri hizmetlerini geliştirebilir ve Zia bildirimleri ile bilet akışınızda olağandışı bir durum yaşandığında hemen bildirim alabilirsiniz.


·  Yanıt düzenleyicisi sayesinde sıkça sorulan sorulardan ya da şablonlardan yardım alarak en iyi yanıtları gönderebilirsiniz. Zoho CRM entegrasyonu sayesinde müşteri yönetimi araçlarını Zoho Desk’te rahatlıkla kullanabilirsiniz. Ayrıca yazılımın mobil imkânları, masa başında olmadan da biletleri yönetmenizi mümkün kılar.

·  Otomasyon, günümüzde her alanda önemli bir ihtiyaçtır. Zoho Desk de zamandan ve emekten tasarruf etmenize yardımcı olmak için bilet tahsisi, iş akışları ve özel işlevler ile süreçleri otomatikleştirir.


·  Zoho Desk’i diğer yazılımlarla entegre ederek kullanım alanını genişletebilirsiniz. Örneğin, biletinizdeki güncellemelere göre bağlı yazılımlardaki bazı alanları güncelleyebilirsiniz. API’ler ve SDK’lar ile entegrasyonu güçlendirebilirsiniz.


·  Raporlar, analizleri doğru bir şekilde yapmanıza olanak tanır. Zoho Desk, yöneticiler için özel olarak büyük resmi görmelerine yardımcı olan bir kontrol paneli sunar. Her bilet için harcanan zamanı takip ederek şirketinizde neleri değiştirebileceğinizi analiz edebilir ya da ekibinizin performansını görsel özetlerle takip edebilirsiniz.


·  Zoho Desk’te bir biletin bütün adımlarını tanımlayarak süreci daha anlaşılabilir hale getirebilirsiniz. Şablonlar aracılığıyla sisteminizi daha rahat bir şekilde kurabilirsiniz.

·  Güvenlik konusunda oldukça hassas olan Zoho Desk, kontrolleri kolaylıkla yapılandırmanızı sağlar. Çalışanlarınızın ulaşabileceği verileri sınırlayabilir, denetim günlüğü ile bütün aktiviteleri takip edebilir ve eğer hiyerarşik bir düzen oluşturmak istiyorsanız veri akışı için bunu Zoho Desk’te yapabilirsiniz.


·  Basit ve pratik kullanıcı arayüzü, Zoho Desk’in öne çıkan tarafları arasında bulunur. Özelleştirmeleri kolay bir şekilde yapabilir, uygulama içi yönetimi zorlanmadan gerçekleştirebilirsiniz.


·  Farklı bir satış sonrası servis ve destek masası kullanıyorsanız verilerinizi Zoho Desk’e kolaylıkla aktarabilirsiniz. Farklı uygulamaların verilerini Desk’e aktararak adaptasyon sürecini kolaylıkla gerçekleştirebilir, herhangi bir kesintiye uğramadan yazılımın avantajlarından yararlanabilirsiniz. Ayrıca Zoho Desk’in Zendesk’ten hangi noktalarda ayrıştığını merak ediyorsanız “Zendesk Alternatifi Olarak Zoho Desk’i Seçmek için 8 Neden” içeriğine göz atabilirsiniz.


Otomasyon özellikleri, entegrasyon imkânları, yapay zeka desteği, güçlü raporlama araçları ve daha birçok özelliğiyle Zoho Desk, çağın gereksinimlerini müşteri desteğiyle birleştirerek işletmelere birçok avantaj sunar. İşletmenizin operasyonel verimliliğini artırmak ve müşteri memnuniyetini yükseltmek istiyorsanız Zoho Desk’e göz atabilirsiniz.

Kardelen