zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

Zoho ile Müşteri 4.0a Uyum Sağlayın!

14.02.20 03:07 PM By Can

Bugün birbirine bağlı nesnelerin oluşturduğu bir dünyada yaşıyoruz. Dilediğimiz zaman, dilediğimiz yerde, istediğimiz şekilde bağlantı kurmanın önemi giderek artıyor. Sadece sosyal yaşantımızda değil, iş dünyası için de bağlı dünyanın bir parçası olmak oldukça büyük önem taşıyor. Oldukça radikal bir değişimin tam orta yerinde kimi zaman büyüleniyor, kimi zaman ise bu değişimin yarattığı yeni kurallardan endişe duyuyoruz. Yaşama şeklimiz değiştiği gibi çalışma şeklimiz de değişmeye devam ediyor.  Bu değişimin ana karakterleri olan Millennial ve Jenerasyon Z’nin davranışları iş yapış şekilleri üzerinde ciddi etkiler bırakıyor. Hız merkezinde davranış sergileyen bu iki kuşak, mobil, dijital bilgiye dayalı ve 7/24 çevrimiçi deneyimleri oldukça önemsiyor. Tüm bu değişimlerle birlikte ortaya çıkan ‘Müşteri 4.0’ son dönemde, işletmelerin ana gündem maddelerinden biri oluyor. Bu yazımızda sizlere Müşteri 4.0’ı ve Zoho uygulamalarının bu yeni dünya düzenine uyum sağlama noktasında nasıl yardımcı olabileceğini anlatacağız. 

zoho müşteri 4.0

Müşteri 4.0 Nedir?

Müşteri 4.0, müşterinin gerçek anlamda kontrol edilebildiği genç ve son derece etki yaratan nesiller tarafından yönetilen dördüncü nesil bir ticaret anlayışının temelidir. Müşteri 4.0’ı daha iyi anlamak için bir önceki nesillere kısaca bakalım;

Müşteri 1.0(1950 öncesi) – Müşteriler, işletmenin üretim ve teslimat kapasitesinden yararlanıyor ve sahip oldukları çok az seçenek içerisinden en iyi olanları alıyorlardı.

Müşteri 2.0 (1950-2000)- Tüketicinin ve pazarlama yöntemlerinin gelişmesiyle desteklenen Müşteri 1.0’ın kuralları hala geçerliydi. Marka kavramları ortaya çıkmaya başladı ve ürün ve hizmete yönelik müşteri taleplerinin büyük bir kısmı pazarlama departmanları aracılığıyla yönetiliyordu.

Müşteri 3.0(2000-2015)- Müşteri 1.0 ve 2.0’ın kuralları devam ederken, küreselleşme ve internetin etkisi ile birlikte müşteriyi elde tutma ve sadakat en önemli özellikler haline geldi. Rekabetçi eylemin odağında en iyi müşteri deneyimini sunma vardı.

Müşteri 4.0 (2015 +)- Müşteri 1.0, 2.0 ve 3.0’ın kuralları gelişmeye devam ederken, şimdi daha geniş seçenekler, çevrimiçi platformlar ve yeni bir müşteri türünün ortaya çıkmasıyla tüm iş yapış biçimleri daha karmaşık bir hal alıyor. Kişisel hedefler, ikna etmeye dayalı pazarlamanın önüne geçiyor. Müşteri yolculuğu bir adım öne çıkıyor!

 

Endüstri 4.0 ile birlikte hayatımıza giren kavramlardan sadece biri olan Müşteri 4.0, doğru araçlarla birlikte ciddi avantajlar sunabilen bir yapıya sahip. Müşteri 4.0 için doğru aracı aramaya başladıysanız, işte dünyada 35 milyon kullanıcıya sahip Zoho ürünlerinin size sağlayabileceği avantajlar;

Zoho Desk Satış Sonrası Destekte Bir Adım Öne Çıkın!

Müşteri deneyimi açısından belki de en önemli alanlardan biri olan satış sonrası destek noktasında Zoho Desk ile rakiplerinizden bir adım öne çıkabilirsiniz. Zoho Desk ile gelen ileri seviye Servis Masası Portalı üzerinden müşterilerinize satış sonrası destek için yapılan tüm işlerinizi yönetebilirsiniz. Ayrıca şirketiçi açılan tüm destek taleplerini de Zoho Desk üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca Zoho CRM ile entegre çalışarak hız kazanabilirsiniz. Müşteri 4.0’ın en büyük beklentisi olan iletişim noktasında da Zoho Desk’in sunduğu avantajlardan faydalanabilirsiniz. Zoho Desk üzerinden müşterilerinizin hangi taleplerini ne kadar karşılayabildiğinizi gösteren raporlar çekerek hangi alanlarda hizmet kalitenizi arttırmanız gerektiğinin analizini çıkartabilirsiniz.

zoho müşteri 4.0

Zoho Campaigns Journey’ler ile Müşteri Yolculuğunu Etkin Yönetin!

 

Yüzlerce işletmenin iş süreçlerinde en kritik bölge olan mail noktasında avantaj kazandıran Zoho Campaigns, farklı journey şablonları ile iş akışlarınızı özelleştirmenize de yardımcı olabilir.  Birbirinden farklı journey şablonlarından dilediğinizi seçerek, iş akışlarınızı çok daha işlevsel ve verimli hale getirebilirsiniz. Zoho Campaigns ve Zoho MarketingHub içerisinde kullanabileceğiniz Journey’lere dair daha detaylı bilgi için blog yazımızı okuyabilirsiniz. 

zoho müşteri 4.0

SalesIQ ile Web Sitesi Ziyaretçilerinizle Anında İletişim Kurun!

 

Günümüzde ürünlerinizi ya da hizmetinizi doğru yansıtan bir web sitesi, işinizin geleceği açısından oldukça büyük önem taşıyor. Web sitenizden maksimum fayda sağlayabilmeniz ve aday müşterileri yakalayabilmeniz için SalesIQ birçok avantaj sunuyor. Sales IQ ile web sitenizdeki ziyaretçileri anlık olarak görüntüleyebilir, ziyaretçileriniz hakkında daha kapsamlı bilgiler edinebilir, web sitenize canlı sohbet modülü kullanabilir, müşterilerinizle canlı sohbet edebilir veya sesli görüşmeler yapabilirsiniz. Sales IQ içerisindeki Ziyaretçi Takip Alanları sayesinde web sitenizdeki ziyaretçileri anlık görüntüleyebilir ve ziyaretçilerinizin nereden geldiği, hangi sayfalarda ne kadar süre vakit geçirdiği gibi birçok detaylı bilgiyi analiz edebilirsiniz.

zoho müşteri 4.0

Mobil Uygulamalar ile Hız Kazanın!

Günümüzde mobil olmayan işletmelerin geleceğe taşınma olasılığı giderek azalıyor. Özellikle Millennial ve Jenerasyon Z kuşağının mobiliteye oldukça fazla önem vermesinden kaynaklı olarak, iş süreçlerinizi mobil olarak takip edebilmeniz hayati önem taşıyor. Müşterilerinize yer ve zaman fark etmeksizin hizmet sunmanızı sağlayan mobil uygulamalar konusunda Zoho oldukça geniş bir yelpazeye sahip. CRM’den tutun da Campaigns’e dek tüm uygulamaların mobil versiyonları sayesinde, müşterileriniz size ihtiyaç duyduğu her an onlara destek sunabilir, iş süreçlerinizi çok daha hızlı ve verimli hale getirebilirsiniz.

 

Zoho Social ile Sosyal Medyayı Daha Etkin Yönetin!

Sosyal medya, işletmeler için oldukça fazla fırsat barındırıyor. Tüm süreçlerinize eklenen bu yeni dünyanın kurallarına uyum sağlamak için doğru aracı bulmak büyük önem taşıyor. Zoho Social üzerinden tüm sosyal medya hesaplarınızı tek bir platform üzerinden yönetebilir, istediğiniz raporları çekebilir ve gönderimlerinizi kurabilirsiniz. Şirketinizin tüm Sosyal Medya hesaplarını Zoho Social'a bağlayarak, Sosyal Medya Hesaplarınızdaki istediğiniz hareketleri aynı sayfada görüntüleyebilir ve kendi görünümlerinizi yaratabilirsiniz.

zoho müşteri 4.0

Yapay Zekâ Asistanınız Zia Size Yardımcı Olsun!

Karmaşık iş süreçlerinizi yönetirken bir asistana mı ihtiyaç duyuyorsunuz? Eğer yanıtınız evet ise Zia ile tanışma vaktiniz gelmiş demektir. Zia ile konuşmak artık en az bilgisayar ekranınızdan sohbet etmek kadar kolay! Hatta eğer isterseniz mobile uygulama aracılığıyla Zia’yı arayabilirsiniz. Zia ile CRM kullanımınızı optimize ederek, her bir satış temsilcisinin girdiği veriyi analiz edebilir ve Zia’nın günlük görevlerinizi tahmin ederek tamamlamanıza yardım etmesini sağlayabilirsiniz. Zia aynı zamanda tüm aktivitelerinize daha akıllı ve hızlı çözümler sunarak zamandan tasarruf etmenizi de sağlar.Zia ile yapabileceklerinizi daha önce hazırladığımız blog yazımızdan daha detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz.

 

Dünya her geçen gün değişiyor. Teknolojik gelişmelerin merkezinde olduğu bu değişime ayak uyduramayanların geçmişin tozlu sayfalarında kalmak zorunda olduğu gerçeğinin farkındaysanız ve doğru araçla hareket etmek istiyorsanız, Zoho’yu değerlendirmenizde fayda var! Zoho ürünleri hakkında daha detaylı bilgi almak isterseniz, Zoho ürünlerinin Türkiye Yetkili Satıcısı Cloudyflex’e ulaşabilirsiniz. 

Can