zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

Zoho'nun Merkezi Hangi Ülkededir? Zoho'yu Yakından Tanıyalım

25.06.21 08:40 AM By Denizhan

Dünyada birçok güçlü ve endüstri lideri firmanın tercihine dönüşen Zoho, her yıl yaptığı güncelleme ve sunduğu yeni ürünlerle pazar lideri olmaya devam ediyor. İnovasyonu merkeze yerleştiren ve kullanıcı deneyimi noktasında rakiplerinden her zaman bir adım önce olan Zoho’nun hikayesi ise oldukça uzun bir geçmişe dayanıyor. 1996 yılından bu yana kullanıcılarına hizmet sunan Zoho’nun hikayesini bu yazımızda, sizler için mercek altına almak istedik. Haydi başlayalım!

zoho'nun merkezi hani ülkede?

1996 yılında AdventNet Inc. İle pazara giriş yapan Zoho için hikâye Network Yönetimi ile başlamıştı. AdventNet Inc., 2001 yılının haziran ayında, Japonya’daki resmi operasyonlarını genişleterek, uluslararası varlığını duyurdu. 2005 yılına gelindiğinde, Kasım ayında en çok satan ve Zoho’nun amiral gemisi olan Zoho CRM yayınlandı. Satış temsilcilerinin daha fazla potansiyel müşteriye ulaşmalarına ve gerçek zamanlı olarak, anlaşmaları tamamlamasına yardımcı olan Zoho CRM’den önce ise Ekim ayında, ilk bulut iş uygulaması olan Writer piyasaya sürüldü.


2006 yılına gelindiğinde Zoho Sheet’i şubat ayında piyasaya süren Zoho, ardından en güçlü uygulamalarından biri olan Zoho Creator’u Mart ayında kullanıma sundu. Haziran ayında Zoho Show ve yıl sonuna doğru da kapsamlı bir proje yönetim sistemine dönüşen Zoho Projects hayata geçirildi.


2007 yılına gelindiğinde ise bugün birçok kullanıcı için vazgeçilmez bir uygulamaya dönüşen Zoho Meeting, piyasaya sunuldu. Aynı yıl içerisinde doküman yönetimi için Zoho Docs da piyasaya sürüldü.


2008 yılının ağustos ayında 1 Milyon kullanıcıya ulaştı. Aynı yıl içerisinde, Zoho Invoice, Zoho People ve Zoho Mail’i piyasaya sürdü.


Mayıs 2009'da AdventNet'i Zoho Corporation olarak yeniden adlandırmaya karar veren firma, bu sayede Zoho Corporation adı altında, üç farklı pazara hitap eden üç farklı bölümün çatı şirketi oldu.Kullanımı oldukça kolay olan Zoho Assist piyasaya sürülürken, güçlü raporlama yeteneklerine sahip olan Zoho Reports ile aynı yıl içerisinde kullanıma sunuldu. Kasım ayına gelindiğinde ise özgeçmişleri, adayları, müşterileri ve müşteri bağlantılarını yönetmek için tek bir platform sunan Zoho Recruit, piyasaya sürüldü.


2010 yılına gelindiğinde, Zoho CRM kullanarak anlaşmaları kapatan işletmeler, müşterilerini elde tutmak için bir uygulamaya ihtiyaç duyuyordu. Bu nedenle yaratılan Zoho Desk, Kasım 2010'da doğdu (eski adıyla Zoho Support). O zamandan beri dünya çapında binlerce işletme için çok yönlü bir müşteri hizmetleri uygulaması haline geldi. Zoho Calendar ise temmuz ayında piyasaya sürüldü.


2011 yılında ise Zoho Books ve Bug Tracker kullanıcılara sunuldu.


2012 yılında firma, bir e-posta pazarlama ürünü geliştirmeye karar verdi ve Zoho Campaigns’i piyasaya sürdü. Ardından ise Zoho Sites geldi. Mart ayına gelindiğinde ABD’deki ilk kullanıcı konferansı Zoholics tanıtıldı. Zoholics ile kullanıcılar, uygulamaları keşfettiler ve paketlerden en iyi şekilde nasıl yararlanabileceklerini öğrendiler. 


Ardından, 2013 yılında, Zoho Connect, Survey, Vault ve Contact manager piyasaya sürüldü.


2014 yılına gelindiğinde, 13 milyondan fazla kullanıcısı olan Zoho, en büyük abonelik işletmelerinden biri haline geldi. İşletmeler için yinelenen bir faturalandırma uygulaması olan Zoho Abonelikleri oluştururken bu deneyimden yararlanıldı. Zoho SalesIQ, web sitenizin ziyaretçilerini izlemek, onlarla etkileşim kurmak ve anlaşmaları daha hızlı kapatmak için gerçek zamanlı bir satış zekâsı platformu olarak o yılın sonlarında piyasaya sürüldü. Kasım ayında, müşteriyle yüz yüze olan tüm ekipler için ilk entegre paket olan Zoho CRM Plus'ın lansmanı yapıldı.


2015 yılı ise bir dönüm noktasıydı. 15 milyon kullanıcı sınırına ulaşıldı. 2015 Zoho için çok yoğun bir yıl oldu: Satış, pazarlama, iletişim ve finans alanlarında 6 uygulama: Social, Expense, Showtime, Forms, Inventory, Motivator, hayata geçirildi.


2016 yılında, 20 milyon kullanıcıya ulaşıldı. Aynı yıl içinde, Desk, Notebook ve App Creator, SalesInbox, Marketplace ve Developer piyasaya sürüldü.


2017 yılı Zoho için oldukça verimli bir yıldı. Bu yıl içerisinde, Zoho’nun yapay zeka destekli asistanı Zia ve Workplace gibi önemli uygulamalar piyasaya sürülürken aynı zamanda finans ekipleri için Finance Plus da kullanıma sunuldu.


2018 yılında 30 milyon kullanıcıya ulaşan Zoho, aynı yıl içerisinde yine birçok uygulamayı piyasaya sürdü. Bu uygulamalar: Zia Voice, Analytics, Backstage, Pagesense ve Flow’du.

  

2019 yılına gelindiğinde, 50 milyon kullanıcı ile Zoho birçok yenilik yaptı. Bu yeniliklerin arasında, Zoho Workdrive, MarketingHub ve Orchestly gibi sıra dışı uygulamalar da vardı.


2020 yılını da her yıl olduğu gibi oldukça verimli geçiren Zoho, ürün ailesine birçok yeni ürün kattı. Bu uygulamalar: Bigin, Transmail, TeamInbox, Toolkit, Remotely, BackToWork, Marketplace.


Bu yıl ise Zoho, Calendar’ı piyasaya sürdü. Günümüzde Zoho’nun 60 milyon kullanıcısı var ve Kaliforniya merkezinde, kullanıcıların ihtiyaçları doğrultusunda yeni uygulamalar yaratmaya devam ediyor. Sizler de Zoho’nun sunduğu avantajlardan faydalanmak istiyorsanız, Zoho ürünlerinin Türkiye Yetkili Satıcısı Cloudyflex’e ulaşabilir ve ilk adımı bugün atabilirsiniz.

Denizhan