zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

CRM-ERP Entegrasyonunun Kritik Öneme Sahip Olmasının 7 Nedeni

15.03.21 09:49 AM By Denizhan

Günümüz teknolojisiyle CRM-ERP entegrasyon projeleri oluşturmak, programlarınızdaki tek bir kod satırını bile değiştirmenize gerek kalmadan yapabileceğiniz sorunsuz bir deneyime dönüştü. Entegrasyonu bütünlüklü şekilde uygulamak için şirketinizin ölçeğini ya da diğer detayları düşünmenize de gerek yok. Tek dikkat etmeniz gereken ve zorlayıcı olan kısım kuşkusuz neyi entegre etmeniz gerektiğine karar vermenizdir. Bu yazımızda, sizlere CRM-ERP entegrasyonu ile elde edebileceğiniz 6 avantajdan bahsederek, karar verme aşamanıza katkıda bulunmak istedik. Haydi, başlayalım! 

zoho crm erp entegrasyonu

1-    Veri girişine harcadığınız zamana son verin!

ERP ve CRM sistemleri farklı amaçlar için iletişim ve hesap bilgilerini içerirler. ERP, fatura ve teslimat adresleri gibi detaylara sahipken CRM sistemleri, potansiyel müşterilere ve satış/desteğe odaklanır. ERP-CRM entegrasyonu ile veri girişinin tekrarlanması ile harcadığınız zamandan tasarruf edebilirsiniz. Entegrasyon sayesinde, ERP’deki veri tabanında yapılan herhangi bir değişiklik, CRM sistemine yansıyabilir. Aynı özellik, özel alanlar, ürün veri tabanı ya da eklemek istediğiniz/ çıkarmak istediğiniz her bir detay için geçerlidir. ERP-CRM entegrasyonu ile veri girişleri için harcadığınız zamanı daha verimli kullanabilir ve insan hatasından kaynaklanan sorunlarla vedalaşabilirsiniz!


2-  Verileri Daha Kolay ve Zamanında Paylaşın!

Ürünler hem ERP sistemine hem de CRM sistemine entegre edildiğinde, satış ekibinin verimliliği artar. Özellikle CRM sistemini aktif bir şekilde kullanan satış ekibi için ERP verilerine de erişebilmek büyük kolaylık sağlayabilir. Satış temsilcileri, malzeme listesine erişebildiğinde, görüntüleyebildiğinde ve sipariş verebildiğinde, satış süreçlerinde iyileşme sağlanabilir. Satış ekibinin zamandan kazanması demek, bir işletme için daha fazla potansiyel müşteri ve satış anlamına gelir.


3-  Gelişmiş Sipariş ve Teklif Yönetimi ile Süreçlerinize Verim Katın!

Sipariş ve teklif yönetimi süreçleri, işletmeler açısından en fazla zaman kaybı yaşanan yerlerin başında gelir. Özellikle sistemler arasında veri paylaşımı yapmanın mümkün olmadığı durumlarda, manuel işlem yapma gereksinimi nedeniyle fazlasıyla zaman kaybedilir.

 

ERP ve CRM entegrasyonu, işletmenizde tek bir sistem kullanarak, teklif oluşturma konusunda avantaj sağlar. CRM’de oluşturulan gerçek siparişleri ERP’de dönüştürebilir ve bu sayede zamandan kazanabilirsiniz.


4-  BT Desteği ve Eğitim Maliyetlerini Düşürebilirsiniz

Son yıllarda, bulut sistemlerin işletmeler tarafından daha fazla tercih edilmesiyle birlikte, BT ekiplerine olan ihtiyaç gün geçtikçe azalmaya devam ediyor. Özellikle bakım konusunda, işletmelerin birden fazla sistem için hem bütçe hem de zaman ayırmaları gerektiğinde, ciddi kayıplar ortaya çıkabiliyor. ERP-CRM entegrasyonu sayesinde tek bir sistemin bakımı yapılacağı için hem zamandan hem maliyetten kazanabilirsiniz. Bunun yanı sıra ara yüzler oluşturma gibi ihtiyaçlar doğmayacağı için destek maliyetiniz düşerken, zamanınızı daha verimli şekilde kullanabilirsiniz.

 

Ayrıca, ERP-CRM entegrasyonunu tam anlamıyla sağlamanız durumunda, çalışanlarınıza daha az eğitim ve destek hizmeti sunarsınız. Çalışanlarınızı tek bir sistem için eğitebilir ve ek kurslar ya da güncellemelerle ilgili eğitimler konusunda da maliyetten kazanabilirsiniz.


5-  Görünürlüğü Artırabilir ve Tahminlerinizi İyileştirebilirsiniz!

Günümüzde birçok satıcının ERP sistemlerine erişimi yoktur. Bu ciddi sorunlara sebep olabilir. ERP ve CRM entegrasyonu, Ürün/Sipariş/Fatura oluşturmaya yardımcı olur. Bu sayede, bir satış temsilcisi siparişinin durumunu görebilir ve gerektiği durumlarda değişiklik yapabilir. Ayrıca, tam manasıyla sağlanan bir ERP-CRM entegrasyonu, ekibinize iç görü sağlar. Gerçek zamanlı olarak veri akışının sağlanması, ekibinizin daha hızlı ve verimli olmasına yardımcı olur.


6-  Mobil Erişilebilirlik ile Hız Kazanın!

Bugünün sağladığı avantajlardan en önemlisi kuşkusuz mobil cihazlar. ERP ve CRM sistemlerine mobil cihazlarınız üzerinden erişim sağlayabiliyorsunuz. Bu durum özellikle saha çalışanlarına etkileşim noktasında büyük avantaj sağlıyor. Bir satış konuşmasının ortasında, gün sonunu beklemeden, etkileşimin gerçekleştiği noktada, satış temsilcileri güncel içeriklere ulaşabilir. Mobil uygulamalar üzerinden ekibiniz müşterilerde, ürünlerde, envanterde ya da diğer veri tabanlarında meydana gelen herhangi bir değişiklikten haberdar olabilir. Bu şekilde, saha ekibinizin müşterilerle ilişki kurma biçimini iyileştirebilir ve ürünlerin son durumuna, sipariş bilgilerine, geçmiş satın alımlara dayalı olarak, daha iyi kararlar almasına yardımcı olabilirsiniz. Tüm işlemleri tek bir dokunuşla erişilebilir kılabilirsiniz.


7-  İşletmenizin Kar Marjını Artırın!

ERP ve CRM entegrasyonunu sağladığınızda, şirketinizin departmanlar arasında daha verimli çalışmasını sağlarsınız. Düzenli bilgi akışı sayesinde tüm ekibinizin birlikte çalışmasına yardımcı olabilirsiniz. Yöneticiler, tek bir sistem üzerinden tüm işlemleri izleyebilir. Bu sayede, üretkenlikte bir artış sağlayabilir ve satışlarınızı artırarak, kâr marjınızı yükseltebilirsiniz. ERP-CRM entegrasyonunun kazandırdığı zamanı daha verimli kullanarak, işletmenizin büyümesinin önündeki engelleri kaldırabilirsiniz.

 

Dünyada yüzlerce işletmenin tercihi olan Zoho CRM, SAP ve Microsoft ERP gibi sistemlerle entegre biçimde çalışarak, yukarıda bahsettiğimiz tüm avantajları kazanmanıza yardımcı olabilir. ERP entegrasyonlarını detaylı incelemek için ERP entegrasyonları sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. Zoho CRM ve diğer Zoho Uygulamaları hakkında daha detaylı bilgi almak için Zoho ürünlerinin Türkiye Yetkili Satıcısı Cloudyflex’e ulaşabilirsiniz. 

Denizhan