zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

Deneyim Ekspresinde Bir Sonraki Durak Zoho CRM Winter '21

28.12.21 03:54 PM By Denizhan

2005’ten bu yana ‘deneyim’ Zoho CRM’in merkezinde yer almaya devam ediyor. Her güncelleme hem son kullanıcının hem de müşterilerin deneyimini iyileştiriyor. Bu yılın başlarında, kullanıcıların kendi CRM deneyimlerini oluşturmalarına olanak sağlamak için Canvas kullanıma sunuldu. Şimdi ise işletmelerin kendi hiper kişiselleştirilmiş CRM’lerini oluşturmalarına yardımcı olmak için Zoho, bir profesyonel kod aracı olan istemci komut dosyalarını tanıtarak, yolculuğuna devam ediyor.


Bu iki güncelleme hem kullanıcılar hem de müşteriler için CRM deneyimini yeniden tanımladı ve Zoho CRM Winter 2021 sürümünde, CX ve UX için temelin üzerinde yeni bir yapı inşa edilmeye devam ediliyor. 

zoho crm 2021 kış güncellemeleri

Zoho CRM'deki yenilikler neler?

Zoho CRM, müşteri komut dosyası oluşturma, çoklu sanal alanlar, çoklu kurulum desteği, gelişmiş bir tahmin ve raporlama sistemi ve işletmenizin müşteri deneyiminde altın standardı yakalamasına yardımcı olmak için çok daha fazlasını içeren çeşitli ve güçlü özellikler sunuyor!

Müşteri komut dosyası oluşturma (Client Scripting)

Müşteri komut dosyaları, geliştiricilerinize Zoho CRM sisteminizin yeteneklerini niş iş ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde genişletmek adına JavaScript kodlarını kullanma yetkisi verir. Komut dosyaları, tamamen müşteri tarafından yürütüldüğü için ekibiniz alan doğrulama, zenginleştirmeler, otomatik doldurma, hesaplamalar ve kullanıcı eylemleri gibi birçok işlemi gerçekleştirebilir. 

zoho crm client scripting

Çok Kanallı İletişim

Günümüzün hibrit çalışma ortamında, satış temsilcisinin potansiyel müşterilerle etkileşim kurarken tüm iletişim kanallarından aldığı faydayı en üst seviyeye taşıması oldukça kritik bir önem taşır. Halihazırda Zoho CRM sisteminin bir parçası olan güçlü çok kanallı iletişim platformunu geliştirmek ve satış ekiplerinin daha etkili olmasına yardımcı olmak için Zoho CRM’in e-posta ve telefon sistemlerinde birtakım geliştirmeler yapıldı. 

Tüm E-postalarınıza Kişisel Bir Dokunuş Ekleyin

Kişiselleştirilmiş e-postalar, müşterilerinize uzun vadeli bir güven ortam sunmanızın anahtarıdır. Öyleyse, neden kimliğinizi tanımlamak ve müşterilerinizin zihnindeki yerinizi oluşturmak için tüm e-postalarınıza kişisel bir yetenek kazandırmıyorsunuz? Yazı tipi stilleri ve boyutlarından, bireysel e-posta adresiniz ve tüm e-posta nickname’leriniz için e-postanızın her yönünü özelleştirebilirsiniz.

zoho crm e-mail gönderim

İş e-postalarınızı Doğru Atayın

CRM kullanıcılarınızın rollerine ve e-posta iletişiminizin doğasına bağlı olarak, e-postaların CRM’inizdeki her kullanıcıya açık olmasını, gizli tutulmasını ya da yalnızca küçük bir grup tarafından önemli karar vericilerin kullanımına açık olmasını isteyebilirsiniz. Her rol için kurumsal düzeyde e-posta paylaşım politikanızı tanımlayın ve kullanıcılar için kuralları toplu olarak güncelleyin. Böylece yeni çalışanlar için e-posta paylaşım izinlerini hızlı bir şekilde ayarlayabilir ya da kullanıcılar farklı roller aldıklarında, CRM sisteminizde bunları güncelleyebilirsiniz.

zoho crm e-mail gönderim

Otomasyon

Başarılı satış ekipleri, günlerinin büyük bir bölümünü potansiyel müşterilerle ilgilenerek ve anlaşmaları kapatarak geçirirler. Bu ekipler için otomasyon, günlük iş akışlarının vazgeçilmez bir parçasıdır. İşte Zoho’nun işletmenizin süreçlerini daha etkili bir şekilde otomatikleştirmesine yardımcı olmak için yaptığı güncellemeler: 

Potansiyel müşterilerinize öncelik vermek için çoklu puanlama kuralları

Takip edilecek potansiyel müşterilere ve müşterilere öncelik vermek, satış sürecinizin en önemli kısımlarından biridir. Ancak, işletmenizdeki farklı departmanlar için müşteri adaylarını değerlendirmek ve puanlamak için aynı kriterler kullanılmaz. Farklı gereksinimler için benzersiz puanlama modelleri kurabilir, böylece her modelin puana katkıda bulunan niteliklerini ve etkileşimlerini belirleyebilirsiniz. 

zoho crm multiple scoring rules

İş akışı hatalarının altında yatan nedenleri belirleyin

İş akışları, satış süreçlerinizi otomatikleştiren yapı taşlarıdır. Tetiklemede başarısız olduklarında ya da olması gerektiği gibi çalışmadığında, satış ekiplerinizin performansını doğrudan etkiler ve müşteri deneyimi üzerinde de olumsuz etki bırakabilir. Artık, iş akışlarınızın ne zaman ve nerede başarısız olduğu ve etkilenen tüm kayıtlar hakkında bilgi alabilirsiniz. Ekibiniz, bu verileri temelde yatan sorunları düzeltmek ve iş akışlarınızı yeniden çalışır hale getirmek için kullanabilir. 

zoho crm iş akışı hataları

Yapay Zekâ 

Yapay zekâ, yavaş yavaş çeşitli CRM çözümlerine entegre oluyor ve CRM’inizde depolanan çok miktarda veriden elde edilen müşterilerle her etkileşimi kişiselleştirmeye yardımcı olabilecek önemli bilgilerle satış temsilcilerini destekliyor. Zoho CRM’in yapay zeka satış asistanı Zia’da, daha anli ve kişiselleştirilmiş müşteri ilişkileri oluşturmaya yardımcı olmak adına müşterilerinize yeni içgörüler kazandırmak için bazı heyecan verici güncellemeler gerçekleştirildi! 

İyileştirilmiş dönüşümler için daha iyi öneriler

Geçen yıl Zia’nın önerisi özelliğinin sunulmasıyla, işletmelerin dönüşümlerini en üst düzeye çıkarabilmeleri için müşterilerine yardımcı olabilmelerini amaçladık. Bu yıl, satış ekibinizin Zia'nın tavsiyelerinden en iyi şekilde yararlanmasına yardımcı olacak aşağıdaki yetenekleri ekliyoruz.


Referans müşteriler: Zia, benzer profillere sahip mevcut müşterilerin satın alma alışkanlıklarına dayalı olarak, yeni müşterilere tavsiyede bulunabilir ve her bir tavsiye için ilgili gerekçeleri sunabilir. 

zoho crm yapay zeka önerileri

Öneri bildirimleri: Zia, bilgi toplayabilir ve bir öneri hazır olduğunda satış temsilcilerinizi otomatik olarak bilgilendirebilir ve doğru zaman geldiğinde bu önerilere göre satış konuşması yapmalarını kolaylaştırabilir.

zoho crm zia yapay zeka önerileri

Önerileriniz için otomasyon: Zia'nın önerilerine göre müşterilerinize doğru iletişimi otomatik olarak gönderebilen iş akışları oluşturabilirsiniz. Üyelik yenilemesi gibi bir durumda, yüksek değere sahip bir müşteriye mükemmel bir satış teklifi de iletebilir ya da bir süredir alışveriş yapmamış olan sadık müşterinizle yeniden etkileşime geçmek için bir teklif gönderebilirsiniz. 

zoho crm yapay zeka öneri iş akışları

Zia'nın size nedenini söylemesine izin verin

Zia, satış ekibinizin hayatını kolaylaştırmak için çok çeşitli işlevler sunar. Zia tahminlerde bulunabilir, öneriler yapabilir, kayıtları atayabilir ve daha fazlasını yapabilir. Tüm bunlarla birlikte ekibiniz bugüne dek hep sonuçları görürken, artık algoritmalara göz atabilir. Bu sayede, Zia’nın ekibinizin dayandığı tavsiyeleri, tahminleri ve atamaları yapmasına hangi faktörlerin katkıda bulunduğunu görebilirsiniz.

zoho crm yapay zeka tahminleri

Tahmin ve performans

Anlamlı hedefler belirlemek ve bu hedeflere göre performansı ölçmek, işletmenizin uzun vadede sürekliliğini korumanın anahtarıdır. Tahmin ve raporlama sistemlerimizde bazı heyecan verici değişiklikler yaparak, iş performansınızı analiz ederken, işinizin ayrıntılı olmasına yardımcı olabilecek yeni bileşenler sunuyoruz!

 Sıfırdan inşa edilmiş yeni bir tahmin sistemi

Mevcut tahmin sistemimizi daha sağlam hale getirmek ve işinizde daha fazla kontrol sağlamak için yenilikler yaptık. Farklı dönemler için birden fazla tahmin oluşturmanıza ve tahmin döneminizin sonunda nerede duracağınızı izlemek için tahmine dayalı yapay zekadan yararlanmanıza olanak sağladık. Mevcut performansınızı önceki mali yıllarla ayrıntılı bir şekilde karşılaştırmak istiyorsanız, veri detaylarını inceleyebilirsiniz!

zoho crm satış tahminleri

Satış verilerinizi bölgelere ayırın ve önemli olana odaklanın

Yüksek hacimli satış verileriyle çalışırken, yalnızca çubuk grafikler ya da pasta grafikler gibi standart iki boyutlu grafiklerde yer alan ham verilere dayanarak, iki boyut arasındaki ilişkiyi görselleştirmek genellikle zor bir eylemdir. Yeni bölge bileşenini kullanarak, verilerinizi ayrı bölgelerde görüntüleyebilir, bu sayede iyi giden alanları ve dikkat etmeniz gereken alanları anlayarak, daha kolay bir şekilde analiz edebilirisiniz. 

zoho crm zone analizleri

Raporlarla daha derin bir zeka seviyesinin kilidini açın

Yepyeni Zoho CRM raporları, işinizin durumunu analiz etmenize, izlemenize ve takip etmenize olanak tanırken, aynı zamanda önemli kararlar almanız için ihtiyacınız olan her şeyi sağlar. Kullanımı kolay görsel oluşturucu, karmaşık ve kesin raporlar oluşturmayı oldukça kolaylaştırır. Yeni kapsayıcı/özel ilişki aracıyla ise iki ya da daha fazla ilgili modülde paylaşılan girişleri görüntüleyerek, CRM verilerinize daha ayrıntılı erişim sağlayabilirsiniz. Birden çok raporu tek bir raporda birleştirerek bakış açısınız genişletebilir ve CRM verilerinize ilişkin daha derin bilgileri ortaya çıkarabilirsiniz. 

zoho crm yenilenen raporlar modülü

Web formu analitiği ile potansiyel müşterileriniz için sorunlu noktaları ortadan kaldırın

Web formlarınız, satış yolculuklarında potansiyel müşteriler için genellikle ilk etkileşim noktasıdır. Müşterilerin bilgilerini göndermelerini ve satış döngünüzde eklenmeleri işlemlerinin sorunsuz olmasını sağlamak oldukça önemlidir. Ekibinizin farklı cihazlarda web formlarından ayrılma oranlarını ölçmesine yardımcı olmak adına bir dizi analitik çizelge ekledik! 

zoho crm webform analytics

Kullanıcı deneyimi

Kullanıcı deneyimi, CRM çözümleri söz konusu olduğunda, uzun zamandır unutulan yönlerden biri olmuştur. Sağlam işlevsellik, cazip fiyatlar ve güçlü Pazar varlığı arayışında olan işletmeler, genellikle CRM çözümlerinin günlük kullanıcılarına sunduğu deneyimi gözden kaçırır. Satış ekibiniz, CRM çözümüyle çalışırken daha üretken ve daha etkili olduğundan harika kullanıcı deneyimi doğal olarak, daha iyi müşteri deneyimine dönüşür. Bu nedenle, işletmelerin kullanıcılarına son derece kişiselleştirilmiş bir CRM deneyimi sunmalarına olanak tanıyan Canvas’ı tanıttık ve şimdi güçlü UX temeli üzerinde inşa etmek için birkaç sezgisel özellik daha ekliyoruz!

Takvimlerde renk kodlu toplantılar

Çevrimiçi toplantılar, günümüzün hibrit çalışma modelinin ayrılmaz bir parçası haline geldi. Satış temsilcilerinin çevrimiçi toplantılar aracılığıyla potansiyel müşterilerle her zamankinden daha fazla etkileşim kurmasıyla, onlara izlemenin ve hazırlanmanın kolay bir yolunu sunmak hayati önem taşır. Zoho CRM artık satış temsilcilerinin, çevrimiçi ya da yüz yüze toplantıları için renk kodlarına izin veriyor. Satış temsilcileri artık takvimlerine hızlı bir bakış ile yaklaşan tüm toplantıları ve neye hazırlanmaları gerektiğini anlayabilir.

zoho crm multiple account management

Özelleştirmeniz için yeni ve geliştirilmiş bir test ortamı

Korumalı alanlar, canlı prodüksiyon hesabınızda hatasız özelleştirmeyi test etmek ve iletmek için bir CRM’de olmazsa olmaz özelliklerdendir. Geliştiricilerinizin özelleştirmeyi oluştururken ve test ederken, daha etkili olmasına yardımcı olmak için mevcut korumalı alanlarımıza bir dizi özellik ekledik. Bu sayede, birden çok sanal alan çalıştırma, ayarları içe aktarma, örnek veya kısmi üretim verilerini içe aktarma ve tüm korumalı alanlarınızdaki değişikliklerinizi izlemek için birleşik bir dağıtım günlüğüne sahip olabilirsiniz. 

zoho crm sandbox test ortamı

Zoho CRM’de 2021 yılı boyunca gerçekleşen tüm bu güncellemeler sayesinde hem kullanıcı hem de müşteri deneyimi alanında hedeflediğiniz noktaya ulaşabilirsiniz. Zoho CRM ve diğer Zoho ürünleri hakkında daha detaylı bilgi almak istiyorsanız, Zoho ürünlerinin Türkiye Yetkili Satıcısı Cloudyflex’e ulaşabilirsiniz.

Denizhan