zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

Masraf Yönetimi İşletmelere Uzun Vadede Ne Kadar Fayda Sağlar? 

16.11.22 03:29 PM By Kardelen

Masraf yönetimi, dijital dönüşüm üzerinde geçtiğimiz iki yılda sadece rekabet ortamında büyük bir rol oynamakla kalmıyor, aynı zamanda işletmelerin geleceği üzerinde de ciddi etkiler bırakıyor. İşletmeler, dijital dönüşüm kavramının bir günde gerçekleşen bir süreç olmadığını sert bir şekilde deneyimlerken, tüm süreçlerin dijitalleştirilmesi ve bir bütün olarak yönetilebilmesi adına gerçekçi adımlar atmak zorunda kalıyorlar. Kuşkusuz iş süreçleri içerisinde hataya en meyilli ve aynı zamanda küçük bir hatanın büyük sonuçlar doğurabileceği alanların başında bütçe ve masraf süreçleri yer alıyor. Bu bağlamda, özellikle saha çalışanı ya da evden çalışan sayısının fazla olduğu ve bilgi akışının kesintisiz devam etme zorunluluğun bulunduğu endüstrilerde faaliyet gösteren işletmeler açısından masraf yönetimi uygulamaları büyük önem taşıyor. Çalışanlarınızın ofis dışında yaptıkları masrafların doğru yönetimi noktasında bir uygulama arayışındaysanız, Zoho Expense sizlere fazlasıyla yardımcı olabilir! Çalışanlarınız işletmeniz adına yaptıkları kendilerine ait masrafları Zoho Expense sayesinde kolaylıkla yöneticilerine iletebilir, masraf takibi ve ödemeleri uygulama üzerinden dakikalar içinde gerçekleştirebilir. Masraf yönetimi süreçleriniz Zoho Expense ile daha verimli hale gelir. Zoho Expense’in sunduğu avantajlara kısaca göz atabilirsiniz:

Masraf ve Avans Yönetiminizi Hızlı ve Kolay Hale Getirebilirsiniz

Günümüzde işletmeleri başarılı kılan en önemli parametre hız oluyor. Her endüstrinin zamanla yarıştığı bu dönemde, hızlı olmanın yolu ise doğru uygulamaları kullanmaktan geçiyor. İşletmelerde bütçe yönetimi için dijital bir yatırım yapmadan önce belki de en çok dikkat etmeniz gereken özelliklerden biri kullanıcı deneyimidir. Çalışanlarınızın bu yeni sisteme uyum sağlayarak, direnç göstermemeleri açısından kritik önem taşıyan iyi kullanıcı deneyimi, süreçlerinize pozitif katkı sağlayabilir. Zoho, her ürününde olduğu gibi Zoho Expense’te de oldukça iyi bir kullanıcı deneyimi sunuyor. Zoho Expense yönetimi söz konusu olduğunda, endişe etmenize gerek yoktur. Çalışanlar Zoho Expense üzerinden masraf ve avanslarını kendi yöneticileri ile kolaylıkla paylaşabilirken, aynı zamanda yöneticiler de tek bir ekran üzerinden dinamik bir şekilde bu verileri görebilir ve ödemesini onaylayabilir. Bu sayede, masraf yönetimi noktasındaki her bir aşama oldukça kısa ve doğru bir biçimde sonuçlanabilir. 

Zoho Expense'i İşletmenizin İş Süreçlerine Uyumlu Hale Getirebilirsiniz 

Her işletmenin iş süreçleri tıpkı parmak izi gibi farklıdır. Bu farklılık ürün ve hizmet konusunda tüketiciye geniş bir yelpaze sunarken söz konusu yazılım olduğunda, doğru seçimler yapılmadığı takdirde sorun yaratabilir. Zoho uzun yıllardır tüm uygulamalarını bu gerçeği merkeze alarak geliştirmeye devam ediyor. Zoho Expense konusunda geliştiriciler, masraf yönetimi süreçlerinin her işletme için farklı bir yapıda olabileceğinin farkında olarak, kişiselleştirme olanağı sunuyor. Zoho Expense giriş alanlarını şirketinize ve süreçlerinize uygun biçimde düzenleyebilir ve zamandan kazanabilirsiniz. Yine uygulama üzerindeki mevcut masraf hesaplarına ek olarak, istediğiniz özel hesapları ekleyebilir ya da gerekli olmayanları çıkarabilirsiniz. Aynı zamanda, uygulama üzerinden açtığınız masrafların onaylanma süreçleri için de şirketinize uygun bir yapı kazandırabilirsiniz. Farklı departmanların masraflarını, ilgili yöneticinin onayına gönderebilir ya da onay sürecini birden fazla insana bağlayabilirsiniz.

Raporlar ile Masraf Yönetimi Bütçenizi Kontrol Altına Alabilirsiniz 

Birçok işletmede çalışanların sıkıcı bulduğu raporlama sürecini eğlenceli hale getirmeye ne dersiniz? Eğer yanıtınız evet ise Zoho Expense’in sunduğu raporlama özellikleri tam size göre! Zoho Expense ile masraf raporu yönetimi sürecinizi tüm kuruluşunuz için oldukça kolaylaştırabilirsiniz. Zoho Expense raporlama noktasında size aşağıdaki avantajları sağlayabilir:

  • Raporlarınız için farklı isimler ve numaralar bulmak yerine süreci Zoho Expense’e bırakabilirsiniz. Uygulama belirlediğiniz örnek ve ilk numaraya göre rapor numaraları ve rapor isimleri oluşturabilir. 
  • Masraf raporu türleri oluşturabilir ve çalışanlarınızın sadece bu masraf türlerinin kapsamına giren giderleri ekleyebilmesini sağlayabilirsiniz. 
  • Kapsamlı masraf raporları oluşturabilir ve tüm süreci otomatikleştirebilirsiniz. 
  • Raporlarınızı bilgisayarınızda depolamak için PDF olarak indirebilirsiniz.
Zoho Expense ile tüm masraf ve bütçe yönetimini tek platform üzerinden görün.

Zoho CRM ve Diğer Uygulama Entegrasyonları İle Zamandan Kazanın 

Entegrasyon dijital dönüşümün en önemli parametrelerinden biri olarak işletmeler açısından kritik bir değer taşıyor. Zoho uzun zamandır işletmelere bu noktada büyük avantaj sağlıyor. Zoho Expense’in Zoho CRM (müşteri ilişkileri yönetimi) ve diğer uygulamalarla entegrasyonu işletmenize hem zamandan hem de maliyetten tasarruf imkanı verir. Zoho Expense ve Zoho CRM entegrasyonu sayesinde masraflarınızı CRM sistemi üzerinde yönetebilir ve müşteri özelinde masraf yönetimi sağlayabilirsiniz. Veriyi CRM sisteminiz üzerinde görüntüleyerek, daha verimli bir yapı kazanabilirsiniz. 

Zoho Expense’in bir diğer entegrasyonu olan Zoho Projects entegrasyonu ise proje yönetim süreçleriniz noktasında size birçok avantaj kazandırabilir. Hangi projenizin ne kadar harcamaya sahip olduğunu hem Zoho Projects hem de Zoho Expense üzerinden görüntüleyebilirsiniz. 

Zoho People ve Zoho Expense entegrasyonu ise insan kaynakları süreçlerinizde fayda sağlayabilir. İK veri tabanınızı, Zoho Expense ile entegre ederek harcama yönetimi süreçlerinize verim katabilirsiniz. Gerçek zamanlı veri senkronizasyonu ile çalışanlarınız işe yeni başladığında, terfi ettiğinde ya da onay hiyerarşisi değiştiğinde, bu değişiklikleri manuel olarak yapmanıza gerek kalmaz. 

Mobil Uygulama İle Masraflarınızı Dilediğiniz Zaman Dilediğiniz Yerden Yönetebilirsiniz

Zoho Expense’e iOS ve Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlarınız üzerinden de erişim sağlayabilirsiniz. Bu sayede, çalışanlarınız istedikleri zaman istedikleri yerden masraf girişlerini yapabilir ve yöneticileriniz de onay sürecini diledikleri zaman başlatabilir. Zoho Expense’in mobil uygulamasının sunduğu avantajlar sadece özgürlüğü kapsamıyor. Uygulama içerisindeki fiş tarama özelliği ile fişlerinizi tarayabilir ve masrafa dönüştürebilirsiniz. Bu sayede kaybolma ihtimali olan fişleri biriktirmenize gerek kalmaz ve zamandan da tasarruf edebilirsiniz. Bugün fiş tarama konusunda birden fazla seçeneğe sahip olabilirsiniz ancak Zoho Expense’i bu alternatiflerden ayıran en önemli özelliği kuşkusuz ki tüm bu süreci tek bir tuşa dokunarak yapabiliyor olmanızdır. 

Mobil uygulamanın bir diğer avantajı ise iş seyahatlerinizde büyük kolaylık sağlayan kilometre izleme özelliğidir. Zoho Expense’in kilometre izleme uygulaması ile iş seyahati boyunca harcanan yakıtın geri ödemesi alınabilir. GPS desteğinin oldukça iyi olduğu uygulamada kesin kilometre doğruluğuna ulaşılarak, geri ödemelerin şirket politikanıza uygun biçimde gerçekleşmesini sağlayabilirsiniz. 

Günümüzün dünyasında dijital olmak sadece bireysel bir zorunluluk olmaktan çıkarak, iş dünyasının rekabet ortamını belirleyen en önemli özelliklerden birine dönüştü. Başarılı olmak isteyen her işletme gibi sizler de dijital dönüşümünüzü işletmenizin her alanında tamamlamak istiyorsanız, Zoho Expense sunduğu avantajlarla sizlere yardımcı olmaya hazır! Zoho Expense fiyatlandırma seçenekleri hakkında detaylı bilgi almak için Zoho ürünlerinin Türkiye Yetkili Satıcısı Cloudyflex’e ulaşabilir ve işletmeniz için en uygun modeli seçebilirsiniz. 

Çalışanlarınızın ofis dışındaki masraflarını kolaylıkla yönetmelerine olanak sağlayan Zoho Expense, sadece zamandan ve mekandan bağımsız bir şekilde masraf yönetimi sağlayan bir uygulama olmanın ötesinde, işletmeniz için alacağınız kararlarda doğru ve gerçek zamanlı veri sunuyor. Zoho Expense desteği konusunda ise endişe etmenize hiç gerek yok! Türkiye’de her ölçekten firmaya Zoho ürünleri noktasında hizmet sunan Cloudyflex ile masraf yönetimi süreçleriniz boyunca “Zoho Expense nasıl kullanılır?” sorusunu sormadan daha verimli bir yapıya kavuşabilirsiniz. İşletmenizin geleceği için masraf yönetimi süreçlerinizi daha verimli kılmayı hedefliyorsanız, ilk adımı hemen şimdi atabilirsiniz!

Kardelen