zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

Microsoft Teams Yerine Zoho Cliq Kullanmak için 18 Neden

04.06.24 11:41 AM By Kardelen

Dijital iş dünyasında ekip içi iletişimin sorunsuz ve verimli bir şekilde sağlanması oldukça önemlidir. İşletmenin ölçeği ne olursa olsun çalışanların birbiriyle iletişim kurması ya da önemli bilgileri paylaşması için bir iş birliği aracı kullanması gerekir. Bu noktada ise devreye Zoho Cliq ve Microsoft Teams gibi uygulamalar girer. Microsoft Teams, her ne kadar popüler bir seçenek gibi gözükse de Zoho Cliq sahip olduğu özelliklerle birçok noktada Teams’i geride bırakmayı başarır. Zoho Cliq, kullanıcı dostu arayüzü, entegrasyon yetenekleri ve sahip olduğu pek çok özellik ile dikkatleri üzerinde toplar. Microsoft Teams’te olmayan yeniden markalama ya da sezgisel olma gibi özellikleriyle Zoho Cliq, birçok işletmenin ihtiyaçlarına yanıt verir.

Zoho Cliq Nedir?

Zoho Cliq, ekip iletişimi için kullanılan özel bir yazılımdır. Grup sohbetleri, ekran paylaşımı, dosya paylaşımı ve video görüşmeler gibi birçok önemli özelliğe sahiptir. Gerçek zamanlı iletişim ve ekiplere çalışma kolaylığı gibi fırsatlar sunar. Ayrıca Zoho uygulamaları ya da diğer uygulamalarla entegre olabilir bir yapıya sahiptir. Zoho Cliq 5.0 güncellemesi ile beraber yapay zeka desteği alan uygulama, şirket içi iletişimin verimliliğini artırır. Bununla beraber toplantı odaları için yenilikçi çözümler, çoklu mesaj sabitleme, kullanım raporları ya da otomatik iş akışları gibi özellikler sunar. Ayrıca güvenlik ve veri gizliliği konularında uçtan uca şifreleme ve erişim kontrolleri sağlayarak kullanıcılarını güvence altına alır. Zoho Cliq, işletmelere maliyet etkinliği ve ekip verimliliği gibi avantajlar sunarak iş süreçlerini optimize etmelerine imkân tanır.

Zoho Cliq ve Microsoft Teams Karşılaştırması

Zoho Cliq, Microsoft Teams ile karşılaştırıldığında pek çok noktada inovatif çözümler sunar. Zoho Cliq, ekip içi iletişimde verimliliği artıran ve kullanıcı deneyimini ön planda tutan birçok özelliğe sahiptir. Microsoft Teams yerine neden Zoho Cliq seçmeniz gerektiğini öğrenmek istiyorsanız aşağıdaki başlıklara göz atabilirsiniz.

1. Zoho Cliq Seçmek için İlk Neden: Sezgisel ve Kullanımı Kolay Arayüz

Zoho Cliq, karmaşık menüler ya da ikonlarla boğuşmadan ekip iletişimini kolaylaştırmak için özel olarak tasarlanan sezgisel bir arayüze sahiptir. Yazılımı kullanan kişiler, aradıkları bilgi ya da kişileri hızlı bir şekilde bulabilir, ekipler kendi aralarında zorlanmadan iletişim kurabilir. Buna karşın Microsoft Teams karmaşık bir arayüze sahiptir. Bu karmaşık arayüz, üretkenliği azaltarak iletişimin verimsiz hale gelmesine neden olabilir.

2. Düşük Bant Genişliğinde Bile Sorunsuz Çalışma

İnternet bağlantınız düşük bant genişliğine sahip olsa bile Zoho Cliq, sorunsuz bir çalışma ortamı sunar. Özel olarak optimize edilen yazılım, internet bağlantınız zayıf olsa bile ekiplerin kesintisiz bir biçimde iletişim kurmasını mümkün hale getirir. Bununla beraber Microsoft Teams’in kalitesi internet bağlantınızın kararlılığına bağlıdır. Zayıf bağlantı, toplantıların kesilmesine ya da mesajların gecikmesine neden olabilir. Bu durum, iş süreçlerinin aksamasına yol açabilir.

3. Yeniden Markalama

Zoho Cliq’te şirket logonuzu ekleyerek yeniden markalama yapabilirsiniz. Bununla beraber Microsoft Teams’te böyle bir özellik yoktur.

4. Gelişmiş Bildirim Yönetimi

Zoho Cliq, özelleştirilebilir bildirim ayarları sayesinde ekiplerin önemli bilgileri kaçırmasının önüne geçer. Bununla beraber aşırı bildirim yüklemesinde Microsoft Teams’te bazı aksaklıklar ortaya çıkabilir. Bu aksaklıklardan dolayı önemli bilgiler gözden kaçabilir.

5. Dosya Düzeni

Microsoft Teams’teki dosya yapısı bazı kullanıcılar için kafa karıştırıcı olabilir. Microsoft Teams’teki konuşmalara yüklenen her dosya o kanalın kök klasörüne eklenir. Bununla beraber Zoho Cliq’te dosyaların bulunması daha kolaydır. Böylece ihtiyaç duyduğunuz anda daha önce size ulaşan belgelere ulaşabilir, süreçleri daha rahat bir şekilde yönetebilirsiniz

6. Çevrimiçi Toplantı Deneyimi

Zoho Cliq, çevrimiçi toplantıları gerçekleştirmenize yardımcı olur. Özel aramalardan video konferanslara, sesli toplantılardan canlı etkinliklere kadar birçok eylemi Zoho Cliq aracılığıyla zorlanmadan gerçekleştirebilirsiniz. Bununla beraber Microsoft Teams, görüntülü toplantılar ya da konferanslar söz konusu olduğunda sınırlı özellikler sunar. Özellikle hibrit ya da uzaktan çalışma sistemine sahip olan firmalarda bu büyük bir problem olabilir.

7. Depolama Alanı

Microsoft Teams’te depolama alanı oldukça yüksektir. Bu da çok fazla disk alanı tüketilmesine neden olur. Bununla beraber Zoho Cliq, sabit disk alanınızı koruma altına almak için tasarlanır. Bu da size daha fazla depolama alanı sağlar.

8. Toplantılar için Android TV Uygulaması

Android TV’nize Zoho Cliq uygulamasını indirerek toplantılarınızı geniş ekrandan daha rahat bir biçimde yönetebilirsiniz. Bununla beraber Microsoft Teams’in Android TV ya da Smart TV için uygulaması yoktur.

9. Gizli Sohbet Özelliği

Çalışma ortamındaki ekipler Zoho Cliq üzerinde gizli konuşmalar yapabilir. Bu gizlilik, konuşmaların kaydedilmesinin önüne geçer. Böylece ekiplerin aralarındaki özel konuşmalar başkalarının eline geçmez.

10. Aynı Anda Birkaç Kişiyle Sohbet

Zoho Cliq’te ekranınızı parçalara bölerek aynı anda birden fazla kişiyle konuşabilir, çoklu sohbet özelliğinin sunduğu avantajlardan yararlanabilirsiniz. Böylece birden fazla sohbetten bilgi alarak süreci daha iyi yönetebilirsiniz. Microsoft Teams’te de aynı anda birden fazla sohbeti açabilseniz de bu sohbetleri açmak ve yönetmek daha zordur. 

11. Özelleştirme Seçenekleri

Zoho Cliq, uygulamayı işletmenizin ihtiyaçlarına uygun olacak şekilde özelleştirmenize imkân tanır. Kullanıcı rolleri ve izinlere ek olarak Zoho Cliq’teki erişim kontrollerini de işletmenize göre değiştirebilirsiniz. Microsoft Teams’te ise özelleştirme seçenekleri daha sınırlıdır.

12. Entegrasyon

Zoho Cliq, entegrasyon özellikleriyle işletmelere birçok avantaj sağlar. Zoho uygulamalarının yanı sıra Zoho Cliq’i farklı uygulamalara entegre edebilir, sistemlerinizi birbirine bağlayabilirsiniz. Müşteri desteği uygulamalarından finans programlarına ya da IT çözümlerinden eğlence uygulamalarına kadar Zoho Cliq’i birçok farklı programla entegre ederek kullanım alanını genişletebilirsiniz. Bununla beraber Microsoft Teams’i Office 365 dışında kalan uygulamalarla entegre ederken zorlanabilirsiniz.

13. Kapsamlı Ücretsiz Sürüm

Zoho Cliq’in ücretsiz sürümünde sesli ve görüntü toplantılar, üçüncü taraf uygulamalarla entegrasyon ya da 100 GB dosya depolama alanı gibi birçok farklı özellik sunulur. Microsoft Teams’in ise ücretsiz sürümü daha kısıtlıdır. Nisan 2024’ten beri Microsoft Teams uygulaması, Microsoft 365 paketiyle beraber satışa sunulmadığı için artık Teams kullanmak isteyen kullanıcılar ek ödeme yapmalıdır. Ayrıca Microsoft Teams’in ücretsiz sürümü kişisel ve günlük yaşam için tasarlanırken ücretli sürümü iş ve eğitim kuruluşları içindir. Bununla beraber Zoho Cliq’in ücretsiz sürümü de bir noktaya kadar işletmelerin ihtiyaçlarına yanıt vermeyi başarır.

14. Çoklu Mesaj Sabitleme Özelliği

Zoho Cliq’te bir sohbet içinde birden fazla iletiyi sabitleyebilirsiniz. Tek bir mesajı sabitlemektense bir konuşma içindeki önemli diğer bölümleri de başa tutturabilirsiniz. Böylece bir konuşma içindeki önemli notları kaybetme olasılığınızı minimuma indirebilirsiniz. Bununla beraber Microsoft Teams’te sadece bir iletiyi başa tutturabilirsiniz.

15. Erişim ve Destek Seçenekleri

Her ne kadar Zoho Cliq ve Microsoft Teams dağıtım ve destek seçenekleri açısından benzerlik gösterse de Zoho Cliq bazı noktalarda öne çıkar. Zoho Cliq, Linux masaüstü ve Chromebook uygulamaları ve şirket içi Linux kurulumu gibi noktalarda ek avantajlar sunar. Bu da Zoho Cliq’in kullanım alanını artırır.

16. Farklı Ekipleri Bir Araya Getirme

Zoho Cliq’te farklı ekipleri herhangi bir sorun yaşamadan rahatlıkla bir araya getirebilirsiniz. Bununla beraber Microsoft Teams’te bu özellik sınırlıdır. Bir kanalı taşımanız ya da bir ekibi çoğaltmanız Microsoft Teams’te oldukça zordur.

17. Kişiselleştirilebilir Arayüz

Zoho Cliq’in arayüzünü ihtiyaçlarınıza uygun olacak şekilde yapılandırabilirsiniz. Tüm organizasyonunuz için modüller geliştirebilir ya da ihtiyacınız olmayan alanları kaldırabilirsiniz. Bununla beraber Microsoft Teams’te böyle bir esneklik yoktur.

18. İş birliği Kolaylığı

Microsoft Teams’te kuruluşunuzun dışından üye eklemekte zorlanabilirsiniz. Microsoft Teams’te kuruluş dışından üye eklemek için “harici” ve “misafir erişimi” ismi verilen iki yöntemi kullanabilirsiniz. Bununla beraber dışarıdan gelen kullanıcılara doğru izinleri verdiğinizden emin olmak için uygulamanız gereken bazı adımlar vardır. Buna karşın Zoho Cliq, sorunsuz iş birliği için Networks’ü başlattı. Networks sayesinde iş ortakları, satıcılar ya da sözleşmeli çalışanlar ile beraber ağlar oluşturabilir, onlarla günün her saatinde zorlanmadan iletişim kurabilirsiniz.

Her ne kadar Microsoft Teams de kendi içinde bazı avantajlara sahip olsa da Zoho Cliq daha kullanıcı dostu olması ve geniş özellik yelpazesiyle Teams’e başarılı bir alternatiftir. Daha sezgisel arayüzü, düşük bant genişliğinde bile sorunsuz çalışabilmesi, gelişmiş bildirim yönetimi ve daha pek çok özelliğiyle Zoho Cliq, ekip içi iletişimi verimli ve etkili kılmanıza yardımcı olan ideal bir çözümdür. Hem küçük hem de büyük işletmelerde iş süreçlerinin daha verimli bir şekilde yönetilmesini sağlayan Zoho Cliq, sunduğu avantajlar sayesinde işletmelere pek çok fırsat sunar. Microsoft Teams’in sınırlamaları karşısında Zoho Cliq, modern iş dünyasının dinamik ihtiyaçlarına karşılık verir ve işletmenize değer katar.

Zoho Cliq’e Geçiş Kolaylığı

Halihazırda Microsoft Teams kullanıyor ve daha işlevsel bir sisteme geçiş yapmayı düşünüyorsanız Zoho Cliq’e geçmenin oldukça kolay olduğunu bilmelisiniz. Kuruluşunuzun tüm verilerini birkaç basit adımı takip ederek zorlanmadan Zoho Cliq’e taşıyabilirsiniz. Microsoft Teams’ten Zoho Cliq’e aşağıdaki 3 adımı takip ederek kolaylıkla geçiş yapabilirsiniz.

1. Adım: Uygulamayı Azure Portalına Kaydetme

İlk önce Azure portalına giderek yeni bir uygulama kaydetmelisiniz. Uygulama kaydı sırasında kimlik bilgilerinizi edinmelisiniz. Bu adım, Microsoft Teams verilerine ulaşabilmek için API erişimi elde etmenizi sağlar. Uygulamanızın Microsoft Graph API’lerine güvenli bir şekilde erişmesini sağlamak için uygun izinleri ekledikten sonra yönetici onayı almanız yeterlidir. Eklemeniz gereken izinler şunlardır:

2. Adım: Microsoft Teams Verilerini Alın

Bu adım için ilk önce bilgisayarınıza Phyton 3’ü kurmalısınız. Yönetici panelinizden Phyton komut dosyasını (Python scripti) indirin ve .py uzantısıyla kaydedin. Ardından Azure portalından elde ettiğiniz kimlik bilgilerini komut dosyasına eklemelisiniz. Sonrasında terminali kullanarak scriptin bulunduğu dizine gidin. Script'i çalıştırmak için terminale "python3 script_name.py" yazın (script_name yerine dosya adını yazmalısınız). Bu işlem sonrasında Microsoft Teams verilerini ZIP dosyası olarak indirebilirsiniz.

3. Adım: Verileri Zoho Cliq’e Aktarın

İkinci adımda oluşturduğunuz ZIP dosyasını Zoho Cliq’e sürükleyip bırakarak aktarma işlemini zorlanmadan tamamlayabilirsiniz. Yükleme tamamlandığında kullanıcı, ekip ve kanal sayılarını gösteren bir bölüm göreceksiniz. Dilerseniz doğrudan mesajları ve grup sohbetlerini de içeri aktarabilir, bütün konuşmalara Zoho Cliq üzerinden ulaşabilirsiniz.

Microsoft Teams’teki verilerinizi Zoho Cliq’e aktararak sisteminizi geliştirmeye başlayabilirsiniz. Microsoft Teams’de kaldığınız yerden devam ederek Zoho Cliq’teki iş akışlarında sürekliliği ve verimliliği koruyabilirsiniz. Microsoft Teams’ten Zoho Cliq’e geçiş yapmak istiyorsanız bizimle iletişime geçebilir, konu hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Kardelen