zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

Zoho Cliq 5.0: Yapay Zeka Odaklı Bir Güncelleme

01.11.23 09:33 AM By Kardelen

Zoho Cliq, genel olarak organizasyon içindeki konuşmaları, dosya paylaşımlarını, sesli ve görüntülü aramaları; kısacası bütün iletişimi güvenli bir şekilde yapmanıza yardımcı olan bir yazılım olarak özetlenebilir. Bu yazılım ile kanalları kullanarak iş arkadaşlarınızla gruplar halinde iş birliği yapabilirsiniz. Arama çubuğundan konuşmaları, dosyaları ve hatta istediğiniz özel yazışmaları bulabilirsiniz. Grup aramaları yaparak önemli görüşmeleri çalışma arkadaşlarınızla anında gerçekleştirebilirsiniz. Yerleşik ve özelleştirilebilir araçlar sayesinde görevler atayabilir, toplantılar planlayabilir ya da yeni etkinlikler oluşturabilirsiniz. Sunduğu fonksiyonlarla ekipler arası iletişimi daha verimli hale getiren Zoho Cliq, aldığı yeni güncelleme ile artık daha da güçlü.


Yapay zeka desteğini arkasına alan Zoho Cliq, şirket içi iletişimin daha verimli bir şekilde yapılmasını mümkün kılar. Ekip üyeleri ve proje yönetimi arasındaki iletişimi güçlendirmek için yenilenen yazılım ile ihtiyaçlarınızı artık daha kolay bir şekilde karşılayabilirsiniz. Örneğin, ChatGPT’yi Cliq’e entegre ederek çeşitli görevleri gerçekleştirebilir, ChatGPT’ye doğrudan sorular sorarak arama sürelerini önemli ölçüde azaltabilirsiniz. Zoho Cliq Marketplace’ten uzantılar indirerek bunları yazılım ile kolay bir şekilde entegre edebilirsiniz. Uygulama marketinde yer alan programlar, Cliq arayüzündeki eylemlerin sorunsuz bir biçimde gerçekleştirilmesi için değerlendirilebilir. Zoho Cliq’in yeni güncellemesinde yapay zekanın bütün gücünü hissedebilir, eylemlerinizi daha rahat bir biçimde planlayabilirsiniz. Yazılımın aldığı yeni güncellemeyle beraber kazandığı özellikler hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz yazının devamını inceleyebilirsiniz.

zoho cliq

Zoho Cliq 5.0 Güncellemeleri Nelerdir?

Uzaktan ya da hibrit çalışma sistemlerinin yükselişte olduğu günümüzde iletişimin güçlendirilmesi için yazılımını yenileyen Zoho Cliq, sistemlerinizi daha iyi yönetmeniz konusunda size yardımcı olur. Halihazırda şirketlerin iletişim sorunlarını çözme konusunda iyi bir performans ortaya koyan Zoho Cliq, aldığı yeni güncellemeyle beraber güncel birçok problemi de etkili bir şekilde çözmeye devam eder. Yeni güncellemenin yazılıma kazandırdığı özellikler genel olarak aşağıdaki gibi özetlenebilir:


·  Yeni güncellemeyle beraber Zoho Cliq yapay zeka desteği alarak iletişimi güçlendirmeyi başarır. Yapay zeka desteği sayesinde yapılan toplantıların özetini çıkaran yazılım, ayrıntıları kaçırmanızın önüne geçer. Toplantı sırasında tartışılan önemli başlıkları sizin için özetleyerek her kritik noktayı karşınıza çıkarır. Ayrıca önemli toplantıları kolaylıkla kayıt almanıza yardımcı olur.


·  Cliq 5.0 güncellemesiyle mesajlarınız için ton analizi ve otomatik düzeltme hizmetleri alabilirsiniz. Bir ileti yazdıktan sonra kırmızıyla altı çizilen kelimeler yanlış yazılanları, yeşil ile altı çizilenler ise dilbilgisi hatalarını gösterir. Sarı çizgili olanlar ise bir kelime yerine kullanabileceğiniz başka bir sözcüğü size önerir. Bununla beraber yazım hatalarının 100 dil ve dilbilgisi önerilerinin sadece İngilizce, İspanyolca ve Fransızca için mevcut olduğunu bilmelisiniz.


·  Yeni gelen güncelleme yazdığınız metni dilbilgisi açısından incelemesinin yanı sıra okunabilirliğini göz önünde bulundurarak da bir puan çıkarır. Metninizin kaç dakika içerisinde okunabileceğini ya da okuma rahatlığının ne durumda olduğunu size gösterir. Örneğin, puan sonucunda 40 alırsanız yazdığınız metnin zor okunabildiği sonucu ortaya çıkar. 60 ve üstü ise rahat okunabildiğini gösterir.


·  Bulunduğunuz bir gruptaki mesajlara uzun süre bakmadıysanız ve çok fazla ileti birikmişse Cliq 5.0 ile beraber gelen yapay zeka desteği burada da yardımınıza koşar. Konuşmanın önemli noktalarını çıkararak mesajların özetini sunan yazılım, böylece bütün birikmiş mesajları tek tek okumaktan sizi kurtarır.


·  Eğer belirli bir süre sisteme bakamayacaksanız size mesaj atan kişileri karşılayacak bir ileti hazırlayabilirsiniz. Örneğin, “2 saate geri döneceğim, mesajınız için teşekkür ederim.” gibi otomatik bir ileti hazırlayarak karşınızdakini durumunuz hakkında pratik bir biçimde bilgilendirebilirsiniz.


·  Önemli bir görüşme yapıyorsanız yeni güncellemeyle gelen çoklu mesaj sabitleme özelliğinden yararlanabilirsiniz. Normal şartlarda önemli bir görüşme sırasında almanız gereken birçok farklı not olabilir ve yazılım güncellemesi, tek bir mesajın sabitlenmesindense birden fazla mesajı başa tutturarak önemli notları kolaylıkla almanızı sağlar.


·  Zoho Cliq, yöneticilere özel olarak yeni bir Denetim Günlükleri özelliği sunar. Genel olarak Yönetici Paneli’ne giriş yaptıktan sonra Veri Yönetimi bölümü altında yer alan Denetim Günlükleri alanına girerek bu özellikten yararlanabilirsiniz. Bu yeni güncellemeyle beraber gelen özellik sayesinde herhangi bir kullanıcı tarafından gerçekleştirilen bütün etkinlikleri özet tablo halinde görüntüleyebilir, dilerseniz sonrasında ayrıntılara da ulaşabilirsiniz. Tarihe göre yapılan görüşmeleri sıralayarak istediğiniz bilgilere pratik bir şekilde ulaşabilirsiniz.


·  Denetim Günlükleri ile beraber Kullanım Raporları da yöneticiler için özel olarak sunulan hizmetler arasında bulunur. Özel raporlar sayesinde çalışanlarınızın yazılımı nasıl kullandıklarını ya da özelliklerinden yararlanıp yararlanamadıklarını öğrenebilirsiniz. Kullanım Raporları ile farklı zaman dilimlerinde yapılan işlemlere dair bilgilere pratik bir şekilde erişebilirsiniz. Örneğin, aktif kullanıcıları, en aktif olan çalışanları ya da en aktif departmanları çubuk grafikler üzerinden zorlanmadan görüntüleyebilirsiniz.


·  Yeni güncellemeyle beraber yöneticiler kullanıcıların hangi işlemleri yapmaya izni olduğunu kendileri atayabilir. Örneğin, bir çalışanın mesajları düzenleme ve silme yetkisine sahip olmasını istiyorsanız yönetici paneli üzerinden bu yetkiyi ona verebilirsiniz. Ayrıca sistemde bulunan kişilerin kimlere mesaj gönderip gönderemeyeceğini de rahatlıkla belirleyebilirsiniz. Sistemi kullananların yapabileceği eylemleri sınırlamanızı ya da genişletmenizi sağlayan güncelleme, daha verimli bir performans elde etmenize yardımcı olabilir.


·  Yöneticiler aynı zamanda başka bir kullanıcı tarafından açılan kanalları da yönetebilir. Kanal adı, katılımcı sayısı ya da kanalın hangi departmana ait olduğunu sistem üzerinde rahatlıkla görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca sistem üzerinden istediğiniz yönetici ya da ekibe ait olan kanalları da filtreleyebilir, katılımcıların bütün işlemlerini görebilirsiniz.


·  Yöneticiler eDiscovery ve DRP sayesinde hangi verileri ne kadar süre boyunca saklayabileceğini belirleyebilir. Örneğin, konuşmanın türü, anahtar kelime, tarih ve dosya tipi gibi bilgileri belirleyerek bu verileri içeren dataları istediğiniz süre boyunca saklayabilirsiniz. Ayrıca eDiscovery sayesinde aradığınız bilgileri filtreleyerek zorlanmadan bulabilir, JSON, XML ya da PDF formatlarında dışarı aktarabilirsiniz.


·  Her ne kadar odalar sistemde uzun süredir olsa da Cliq Rooms, farklı bir yaklaşımla yenilenmesiyle öne çıkar. Zoho Cliq 5.0 ile evinizde ya da ofisinizde bulunan bir Android TV ile herhangi bir alanı akıllı bir konferans odasına çevirebilirsiniz. Cliq Rooms, genel olarak uzaktan çalışan ekipler arasında boşluğu doldurmak için yeni nesil teknolojilerle entegre bir şekilde çalışarak verimlilik seviyelerini artırmayı amaçlar. Yöneticiler ya da çalışanlar uzaktan önemli toplantılara katılabilir, iletişim kopukluğu yaşanmadan işlemler rahatlıkla gerçekleştirilebilir.


·  Zoho Cliq sayesinde sanal toplantılarınızı rahatlıkla yönetebilir ve farklı sunumlar yapabilirsiniz. Örneğin, organizasyonu yapan kullanıcılar etkinlik üzerinde tam kontrole sahiptir ve sunumu yapacak olan kişiyi isterlerse sahneye taşıyabilirler. Cliq Mobile uygulamasından ya da Android TV’de yer alan Cliq for TV programından etkinliklere doğrudan katılabilirsiniz.


Zoho Cliq 5.0 ile gelen yeni güncellemeler çalışanların ve yöneticilerin birçok farklı ihtiyacını pratik bir şekilde karşılamayı başarır. Yapay zeka desteği sayesinde daha akıllı bir sistem kurulmasını mümkün kılan sistem, iş verimliliklerini artırarak çalışanlar arasındaki iletişimi kuvvetlendirir. Bununla beraber Zoho Cliq sadece 5.0 güncellemesinden ibaret değildir, sistem kullanıcılarına daha birçok farklı fayda sunar.

Zoho Cliq’in Genel Olarak Sundukları Nelerdir?

Zoho Cliq çalışanlar arasındaki iletişimi geliştirmesinin yanı sıra sahip olduğu özelliklerle şirketlere pek çok fayda sunar. Yazılımın genel olarak sunduğu avantajlar aşağıdaki gibi özetlenebilir:


·  Çoklu sohbet özelliği, aynı anda birden fazla görüşmeye katılmanızı mümkün hale getirir. Zoho Cliq platformunda sohbetleri dikey bir şekilde yan yana dizebilir ve hepsine aynı anda katılım sağlayabilirsiniz. Böylece bir sohbetten diğerine geçerek vakit kaybetmeden hepsini aynı anda takip edebilirsiniz.


·  Eğer sohbet sırasında bahsedilen konu hakkında bilgisayarınız ya da telefonunuzda olan bir belgeyi göstermek istiyorsanız hızlı bir şekilde ekranınızı paylaşabilirsiniz. Ekran paylaşma desteği, özellikle toplantılar sırasında sunum yapmayı da kolaylaştırır.


·  Ekibiniz uzaktan çalışıyorsa Zoho Cliq sayesinde ekibiniz arasındaki iletişimi pratik bir şekilde güçlendirebilirsiniz. Açacağınız bir grup aracılığıyla herkesi birbiriyle iletişim kurmak için teşvik edebilir, fikirlerinizi paylaşabilir ya da sesli veya görüntülü toplantılar planlayabilirsiniz. Ayrıca aynı görüşme içerisinde görüntüyü sola ve yazışmaları sağ tarafa yerleştirerek bütün akışı kolaylıkla takip edebilirsiniz. Zoho Cliq özel olarak geliştirilmiş kullanıcı deneyimi sayesinde ekibinizden uzakta olsanız bile sanki aynı masada çalışıyormuş gibi hissetmenizi sağlar.


·  Hatırlatıcılar kurarak paylaşmanız gereken önemli mesajlar için doğru zamanı ayarlayabilirsiniz. Böylece önemli mesajları ya da konuşmaları kolay bir şekilde takip edebilirsiniz.


·  Zoho Cliq ve Zia sayesinde programınızı düzenlemek çok kolay. Yapay zeka desteğine sahip olan Zia, görüşmelerinizi yazılım aracılığıyla kısa süre içinde planlamanıza olanak tanır. Ayrıca Zia ile beraber etkinlikleri yönetebilir, davet gönderebilir ve tüm davetlilerle iş birliği yapabilirsiniz.


·  Google Drive, Asana, Zendesk, Zapier ya da Zoho Desk gibi uygulamalarla sorunsuz entegrasyona sahip olan yazılım, merkezi bir alan üzerinden işlemlerinizi gerçekleştirmenizi mümkün kılar.


·  Bilgisayarınızdan ya da bulut üzerinden dosyaları konuşmalara rahatlıkla aktarabilirsiniz. Böylece önemli bir dosya paylaşmanız gerektiğinde e-posta ile uğraşmadan herkese iletebilirsiniz.


·  Otomatik iş akışları sistemi sayesinde üçüncü taraf uygulamalardan gerçek zamanlı bir şekilde güncellemeleri alabilir ve gelen mesajları iş öğelerine dönüştürebilirsiniz.


·  Zoho Cliq’te yerleşik bir şekilde bulunan akıllı botlar, günlük rutinleri sizin yerinize tamamlayabilir.

·  Sistemde bulunan hatırlatıcılar sayesinde yaklaşan etkinlikler ve projeler için ekipleriniz ve kendiniz için alarm kurabilirsiniz. Ayrıca sohbetiniz içinde de çeşitli hatırlatıcılar kurabilirsiniz.


·  Sohbetlerinizdeki mesajlara Önemli, Yapılacaklar, Not, Patron ya da Takip şeklinde yıldızlar ekleyebilir, sonrasında istediğiniz zaman konulara ayırdığınız mesajlara ulaşabilirsiniz.


·  Zoho Cliq deneyiminizi yazılım içerisinde bulunan araçlarla dilediğiniz gibi özelleştirebilirsiniz. Otomasyon araçları sayesinde iş akışlarınızı baştan tasarlamanıza gerek kalmadan içeri aktarabilirsiniz. Zoho’nun kullanıcı odaklı olacak biçimde geliştirilen kodlama dili Deluge sayesinde iş akışlarınızı istediğiniz gibi tanımlayabilir, az koda sahip entegrasyonlar kurabilirsiniz. Otomatikleştirecek görevi tanımladıktan sonra doğru otomasyon aracını seçip oluşturmaya başlayabilirsiniz. Ardından dilerseniz otomasyonu özelleştirebilir, sonrasında başkalarına da gönderebilirsiniz.


·  Zoho Cliq’te biriyle görüşme yaparken onun bilgisayardan mı telefondan mı bağlandığını kolaylıkla görebilirsiniz. Eğer görüştüğünüz kişi telefondan sisteme bağlanıyorsa yanında bir telefon işareti çıkar. Bu simge, ne kadar sürede yanıt alabileceğiniz hakkında fikir edinmenize yardımcı olur. Ayrıca telefondan sisteme bağlandıysanız iş arkadaşlarınıza nerede olduğunuzu konum özelliğini kullanarak paylaşabilirsiniz.


·  Açtığınız kanalların kimlere özel olduğunu sistem üzerinden tanımlayabilirsiniz. Örneğin, kanalı müşterilerinizle iletişim kurmak için açtıysanız çalışanların içeri girmesini engelleyebilirsiniz. Böylece görüşmelerinizi daha rahat bir şekilde programlayabilirsiniz.


Zoho Cliq ile şirket içi iletişiminizi güçlendirebilir, çeşitli görevleri otomatik bir şekilde gerçekleştirebilir ve birçok işlemi zorlanmadan optimize edebilirsiniz. 

Kardelen