zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

Sosyal CRM Nedir? Öne Çıkan Faydaları Nelerdir?

30.03.21 02:17 PM By Denizhan

Kitle iletişim araçlarının bütünüyle değiştiği bugünlerde, iş dünyası açısından oyunun kuralları yeniden yazılıyor. Değişim söz konusu olunca artık anında uyum sağlamak gerekliliği, işletmeler üzerinde ciddi bir baskı yaratıyor. Satın alma alışkanlıklarının değişmesiyle birlikte işletmelerin satış stratejilerini günün şartlarına uygun biçimde güncellemeleri gerekiyor. Satış söz konusu olduğunda uzun yıllardır akla ilk gelen yardımcılar kuşkusuz CRM yazılımları oluyor. Potansiyel müşterilerin sadık birer müşteriye dönüştürülmesinde kritik rol oynayan CRM sistemleri, bugün çok daha fazlasını vadediyor. Özellikle artan sosyal medya kullanımı ve bu nedenle satış kanalları arasında en fazla yer eden sosyal medya büyüdükçe ve geliştikçe işletmelerin bu dönüşüme hızlı bir şekilde adapte olmaları büyük önem taşıyor. Firmaların dijital birer vitrinine dönüşen sosyal medya üzerinden satışlarınızı artırmak ve bu kanalı en doğru şekilde yönetmek için Sosyal CRM yardıma hazır! Peki, nedir bu Sosyal CRM? Bu yazımızda sizlere Sosyal CRM’in gücünü anlatacağız. Haydi başlayalım! 

sosyal crm

Sosyal CRM Nedir?

Sosyal CRM, sosyal medya kanallarıyla entegre olan Müşteri İlişkileri Yazılımınızdır. Ekiplerinizin müşterileri anlamak ve onlarla daha doğru iletişim kurarak, etkileşim yaratmak, pazar iç görüleri elde etmek ve daha iyi bir müşteri hizmeti sunması için sosyal bilgilerden yararlanmasına olanak tanır.

Her geçen gün artan kullanıcı sayısıyla 3 milyara yakın kullanıcıya sahip sosyal medyada, birbirimizin beğendikleri ya da beğenmediklerini görebiliyoruz. Yorumlar yazabiliyor ve ilgilendiğimiz alanları net bir şekilde ortaya koyabiliyoruz. Bu durum kuruluşlar açısından değerlendirildiğinde ise satış açısından ciddi bir rekabet avantajı yaratabiliyor. Yanlış bir strateji ile ise tamamen tersi bir durum söz konusu olabiliyor. Bugün ölçeği fark etmeksizin her firma sosyal medyayı kullanıyor fakat sosyal medyadan satış açısından tam manasıyla verim sağlamanın yolu doğru sosyal CRM stratejisinden geçiyor.


Sosyal Medya Müşterilerinin Beklentileri Nelerdir?

Sosyal medya müşterileri şimdi her zaman olduğundan daha fazla bilgiye açık haldeler. Bu durum satın alma öncesinde ürünler ve markalar hakkında bilgi edinmek adına diğer insanlara, sektör uzmanlarına ve etkileyen diğer faktörlere giderek yanıt aramalarına neden oluyor. Müşterilerin sosyal medyadan birkaç beklentisine değinecek olursak;

  

·    Bir işletmeyle hangi kanaldan etkileşime girmeyi seçtiklerine bakılmaksızın bütünleşik bir deneyim.

·    Markalar tarafından sosyal medyada paylaşılacak faydalı, alakalı ve kaliteli içerik.

·    Müşteriler, sosyal medyada müşteri hizmetleri ile iyi bir deneyim yaşamışlarsa, meslektaşlarına bir marka tavsiye etme olasılıkları daha yüksektir. Dolayısıyla, iyi bir müşteri hizmetleri beklentisi aranır.

·    İşletme aktif olmalı ve sosyal medyada müşterilere gerçek zamanlı olarak yanıt vermelidir. Bugünün müşterileri bir sorun hakkında yorum yayınlarlarsa, şirketten bir saat içinde çözüm bekliyorlar.


Sosyal CRM’in Öne Çıkan Faydaları Nelerdir?

Sosyal CRM işletmenizin sadece satışlarını artırmasına yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda;

Destek Ekibinizi Güçlendirmenize Yardımcı Olur

Müşteri destek temsilcileriniz, bugün satışlarınız üzerinde hiç olmadığı kadar etkilidir. Sosyal CRM aracılığı ile müşteri destek temsilcilerinize hızlı çözüm önerileri sunabilirsiniz. Aynı zamanda müşterilerinizin sorunlarını çözebilmek için gereken tüm bilgiyi de CRM sisteminizden edinebilirsiniz.

Kitlenizin İhtiyaçlarını Daha Kolay Anlayabilirsiniz

Sosyal CRM’den alacağınız gerçek zamanlı veri ile doğru kitleye doğru içeriği sunabilirsiniz. Bugün tüm işletmeler için oldukça kıymetli olan müşteri deneyimi açısından sosyal CRM ile bir adım öne geçebilirsiniz. Bu sayede bugünün zorlu rekabet koşullarında rakiplerinizi geride bırakabilirsiniz.

Alakalı İçerikler Yayınlayabilirsiniz

Sosyal medya platformlarından topladığınız veri ile daha ilginç içerikler sunabilirsiniz. Bu sayede her bir sosyal medya platformundan sağladığınız verimi artırabilir ve potansiyel müşterilerinizin de dikkatini çekebilirsiniz.


Zoho CRM ile Sosyal CRM Deneyimini Bir Adım Öteye Taşıyın!

Zoho CRM dünyanın en çok tercih edilen CRM yazılımlarından biri olarak sosyal CRM adına sağlanması gereken tüm özellikleri içerisinde barındırır. Zoho CRM ve Zoho Social entegrasyonu sayesinde sosyal medyadan potansiyel müşterilerinize ulaşabilir ve onları sadık birer müşteriye dönüştürebilirsiniz. Sosyal medya kullanıcılarının markanız hakkındaki görüşlerini anında alabilirsiniz. Bu sayede kuruluşunuzun en kıymetlisi olan müşterilerinizin ne istediğini bilerek hareket edebilir ve rekabet içerisinde olduğunuz firmaların müşterilerine de ulaşabilirsiniz.


Zoho CRM’in sağladığı çoklu sosyal medya platformu entegrasyonu ile platformlar arasında yaşadığınız karmaşaya son verebilirsiniz. Tek bir platform üzerinden tüm sosyal medya kanallarınızı yönetebilir, analiz edebilir ve rapor alabilirsiniz.


Satış yapmak beraberinde bir sosyalliği de getirir. Günümüzde, sosyal olma kavramı artık sosyal medya aracılığıyla gerçekleşiyor. Özellikle son yıllarda yaşadığımız sıra dışı durum nedeniyle yüz yüze görüşmeler neredeyse sonlandı. Eğer sizler de sosyal medyanın gücü ile satışlarınızı artırmak ve bu mecraları çok daha verimli kullanmak istiyorsanız, Zoho CRM tam size göre! Zoho CRM ve diğer Zoho ürünleri hakkında daha detaylı bilgi almak istiyorsanız, Zoho ürünlerinin Türkiye Yetkili Satıcısı Cloudyflex’e ulaşabilirsiniz.

Denizhan