Zoho CRM’in güncellemeleri, iş süreçlerini optimize etme ve verimliliği artırma noktasında her zaman heyecan verici yeni özellikler sunar. Zoho CRM 1. çeyrek güncellemesi ile birlikte tanıtılan Kiosk Studio ise bu özelliklerden sadece biri. Low-code bir yapıda olan Kiosk Studio, kendi özel ihtiyaçlarınız için herhangi bir kod bilgisine ihtiyaç duymadan gereksinimlerinize uygun fonksiyonlar oluşturmanıza olanak tanır. Önceden hazırlanmış şablonlar ya da özelleştirilebilir bileşenler sayesinde Kiosk Studio aracılığıyla no-code bir şekilde çoğu çözümü oluşturabilirsiniz. Kiosk Studio, genel olarak kod yazma bilgisine ihtiyaç duymadan özelleştirilebilir iş akışları oluşturmanıza yardımcı olur. Böylece süreçleri otomatikleştirerek daha verimli sistemler kurabilirsiniz. Bu yenilikçi araç sayesinde Zoho CRM’i güçlendirebilirsiniz. Kendinizin, ekibinizin, müşterilerinizin ya da tedarikçilerinizin işlerini kolaylaştırabilirsiniz.
Low-code olmasıyla öne çıkan Kiosk Studio, Zoho CRM’de özelleştirilmiş uygulamalar ve süreçler oluşturmanız için kodsuz bir arayüz sunar. Arayüzdeki ekranlar, butonlar ya da eylemleri kullanarak ihtiyaçlarınıza uygun çözümler oluşturabilirsiniz. Ayrıca Kiosk Studio ile Zoho’nun yapay zeka asistanı olan Zia’yı birlikte kullanarak istediğiniz özelliği hayata geçirebilirsiniz. Yapay zeka desteği ve no-code yapısı sayesinde Kiosk Studio ile müşteri ilişkileri yönetiminizi farklı bir seviyeye taşıyabilir, işletmenize rekabet avantajı kazandırabilirsiniz. Kiosk Studio ile müşterilerinize anında kupon gönderebilir, tek bir işlemde müşteri kaydı oluşturabilir ya da satış ekipleriniz için işlevsel fonksiyonlar oluşturabilirsiniz. Kiosk Studio ile Zoho CRM’in gücünü artırabilir, hayal gücünüzün sınırlarını zorlayarak işletmenizin kabiliyetlerini yeni bir noktaya taşıyabilirsiniz.

Low-Code (No-Code) Nedir?
Low-Code (No-Code) Nedir?
Zoho CRM’in içinde bulunan Kiosk Studio’nun ne olduğunu tam olarak anlamak için ilk önce low-code (no-code) kavramının ne olduğunu bilmeniz gerekir. Low-code genel olarak kodsuz geliştirme olarak tanımlanabilir. No-code platformlar sayesinde profesyonel yazılımcılar gibi satır satır kod yazmadan bazı işlemleri pratik bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Low-code araçlar sayesinde hızlı bir şekilde iş akışlarını otomatikleştirebilir, özelleştirilebilir uygulamalar oluşturabilir ve süreçlerin daha verimli bir biçimde yönetilmesini sağlayabilirsiniz. No-code yaklaşımı, yazılım geliştirme sürecini hızlandırırken maliyetleri düşürerek süreçlerin optimize olmasını mümkün kılar. Zoho CRM’in Kiosk Studio özelliği de bu amaçla, kullanıcıların kolayca iş akışları oluşturmasına ve özelleştirme yapmasına yardımcı olmak amacıyla tasarlanmıştır. Bu araç sayesinde kendi özel gereksinimlerinizi göz önünde bulundurarak benzersiz işlevler tasarlayabilir ve istediğiniz işlemleri hayata geçirebilirsiniz.

Low-Code ve CRM
Low-Code ve CRM
Low-code yaklaşımının CRM sistemlerine entegre edilmesi işletmelerin kendilerine özel çözümler tasarlamasını ve uygulamalar oluşturmasını mümkün hale getirir. Aşağıdaki başlıkları inceleyerek no-code araçların CRM sistemlerine ne gibi avantajlar kazandırdığına dair bilgi edinebilirsiniz.
Hızlı Geliştirme
Hızlı Geliştirme
Geleneksel CRM sistemlerinin özelleştirilmesi genellikle uzun geliştirme döngüleri gerektirir. Bununla beraber Kiosk Studio ile Zoho CRM’i kısa süre içinde özelleştirebilirsiniz. Kullanıcı dostu arayüz sayesinde bileşen ve görseller aracılığıyla CRM sisteminizi dilediğiniz gibi kişiselleştirebilir, gereksinimlerinize uygun hale getirebilirsiniz.
Maliyet Verimliliği
Maliyet Verimliliği
No-code araçlar sayesinde yazılım uzmanına ihtiyaç duymadan çoğu geliştirmeyi kendi başınıza gerçekleştirebilirsiniz. Profesyonel geliştiricileri işe almadan Zoho CRM üzerinden Kiosk Studio ile yüksek düzeyde özelleştirmeler yapabilirsiniz.
Gelişmiş Kullanıcı Deneyimi
Gelişmiş Kullanıcı Deneyimi
Zoho CRM’deki Kiosk Studio, müşteri ilişkileri yönetimi sistemini kendi tercihlerinize göre yapılandırmanızı kolaylaştırır. Low-code CRM, kullanıcılarına kişiselleştirilmiş kontrol panelleri, sezgisel arayüzler ya da özelleştirilmiş iş akışları oluşturma imkânı sunar. Bu, kullanıcı deneyimini iyileştirirken aynı zamanda günlük ihtiyaçlarınıza uygun bir CRM deneyimi elde etmenizi sağlar.
Kolaylaştırılmış Entegrasyon
Kolaylaştırılmış Entegrasyon
Low-code araçlar, CRM sisteminizi farklı iş uygulamalarıyla sorunsuz bir biçimde entegre etmenize yardımcı olur. Böylece Zoho CRM’i desteği olan uygulamalarla rahatlıkla entegre edebilir, veri akışını hızlandırabilir ve sisteminizi merkezi hale getirebilirsiniz.
Süreç Otomasyonu
Süreç Otomasyonu
No-code yapısıyla öne çıkan Kiosk Studio, tetikleyici ya da koşul gibi süreç otomasyonu parametrelerini zorlanmadan yapılandırmanıza imkân tanır. Bu sayede kodlama becerisine sahip olmayan kişiler tekrarlanan görevleri zorlanmadan otomatik hale getirebilir. Böylece zamanınızı daha önemli işler için ayırabilirsiniz.
Zoho CRM içerisinde sunulan Kiosk Studio özelliği, low-code yapısı sayesinde kod yazma gereksinimini ortadan kaldırarak kullanıcılara özelleştirilmiş iş akışları oluşturmaları noktasında yardımcı olur. Böylece CRM sisteminizi daha kendinize uygun hale getirebilirsiniz.

Low-Code Kiosk Studio Kullanım Örnekleri
Low-Code Kiosk Studio Kullanım Örnekleri
Zoho CRM’i harika yapan şeylerden biri de müşteri ilişkileri yönetimi yazılımınızı kendinize uygun hale getirmenize yardımcı olmasıdır. Her ne kadar genellikle bu özelleştirmeler için kod yazma gibi teknik beceriler gerekse de Zoho CRM’in yeni güncellemesiyle bu gereksinim ortadan kalktı. Zoho CRM’de bulunan kod bilmeyi gereksiz hale getiren Kiosk Studio, istediğiniz özelleştirmeleri yapmanıza yardımcı olan önemli bir araçtır. Kullanımı kolay arayüzü sayesinde teknik bilgiye ihtiyaç duymadan CRM sisteminizi güçlendirebilir ve süreç yönetimini bir üst seviyeye çıkarabilirsiniz.
Bu güncellemeden önce de Zoho CRM içerdiği araçlarla kullanıcılarına kolay özelleştirme imkânları sunuyordu. Bununla beraber Kiosk Studio, no-code yapısı sayesinde Zoho CRM’i farklı bir noktaya taşıyabileceğiniz yeni özelliklerle beraber geldi. Kiosk, Zoho CRM’de kod yazmadan oluşturabileceğiniz özelleştirilebilir işlevleri ifade eder. Bu işlevler CRM’deki bütün modüllerden veri getirebilir, kayıtlar için çeşitli eylemleri gerçekleştirebilir, web kancalarını etkinleştirebilir; kısacası birçok özel işlevi yürütebilir. Ayrıca kiosklar oluşturulduktan sonra Zoho CRM içerisinde farklı noktalarda kullanılabilir. Kiosk Studio ile neler yapabileceğinizi merak ediyorsanız aşağıdaki maddeleri inceleyebilir, özellik hakkında fikir edinebilirsiniz.
· Bankalar Kiosk Studio’yu kullanarak müşterilerine kısa süre içinde kupon gönderebilir.

· Araç satışı sektöründe bulunan bir işletme, ana sayfasına potansiyel bir müşterinin hızlıca rezervasyon almasını sağlayacak bir kiosk ekleyebilir. Bu, müşteri deneyimini iyileştirir ve işlemleri hızlandırır.

· Bir sigorta şirketi, müşterilerin poliçe yenileme sürecini kolaylaştırmak için Kiosk Studio’yu rahatlıkla kullanabilir. Bu kiosk, Zoho CRM’den ihtiyaç duyulan bütün verileri alarak müşteriye daha hızlı ve sorunsuz bir hizmet sunar.

· Eğitim danışmanlığı veren bir firma, başvuruları tek bir kiosk üzerinden kolayca toplayabilir, iş akışlarını optimize edebilir, kayıt oluşturabilir ve e-posta gönderme gibi işlemleri Zoho CRM üzerinden otomatik bir biçimde gerçekleştirebilir.

· Satış geliştirme temsilcileri, çağrı sonrası işlemleri hızlı ve etkili bir biçimde gerçekleştirebilmek için özel bir kiosk kullanabilir. Bu kiosk, müşteri ilişkilerini güçlendirir, satış döngüsünü hızlandırır ve sürecin optimize olmasını sağlar.

· Kiosk Studio ile yöneticiler için özel olarak kiosk oluşturabilirsiniz. Yöneticilere performansları izleme ve geliştirme konusunda yardımcı olan işlevler sayesinde verimli bir süreç kurgulayabilirsiniz. Ayrıca bu işlevler, yöneticilerin daha hızlı ve doğru bir biçimde karar almasını destekleyebilir.

· Satış ekibine özel olarak rehberlik sağlamak için satış taktiklerinden oluşan bir kiosk hazırlayabilirsiniz. Bu kiosk, satış temsilcilerinin satış süreçlerini daha etkili bir şekilde yönetmelerine yardımcı olur, performanslarını artırır ve taktik kitabı görevi görür.

Bunlar Zoho CRM’deki Kiosk Studio’yu kullanarak gerçekleştirebileceğiniz işlevlerden sadece birkaçı. Kiosk Studio ile işletmenizin sınırlarını zorlayabilir, ihtiyaçlarınıza yönelik pratik çözümler oluşturabilir ve sektör fark etmeksizin her alanda işlevsellik elde edebilirsiniz.
Low-Code Kiosk Studio ile Diğer Zoho CRM Özelleştirme Seçeneklerinin Farkları
Low-Code Kiosk Studio ile Diğer Zoho CRM Özelleştirme Seçeneklerinin Farkları
Zoho CRM’de iş akışlarınızı optimize etmek ve ihtiyaçlarınıza göre özelleştirmek için birden fazla araç bulunur. Blueprint, Wizards, CommandCenter ve Cadences ile Kiosk Studio, bu yönünden dolayı sıklıkla karıştırılır. Bununla beraber her birinin kendine özel bazı özellikleri vardır. Kiosk Studio’nun temel farkı, özelleştirilebilir kullanıcı arayüzleri oluşturabilme yeteneğinde yatar. Ayrıca Kiosk Studio’da Zoho CRM’deki herhangi bir modülden verileri alabilir, farklı uygulamalarla entegre sorunsuz eylemler gerçekleştirebilir ve pek çok işlemi zorlanmadan hayata geçirebilirsiniz. Blueprint, Wizards, CommandCenter, Cadences ve Kiosk Studio arasındaki farkın ne olduğunu daha iyi anlayabilmek için araç satışı/servisi alanında çalışan bir işletme üzerinden verilen aşağıdaki örneği inceleyebilirsiniz.
Blueprint
Blueprint
Blueprint, karmaşık olmayan ve belirli adımlardan oluşan iş süreçlerini standart hale getirmek için idealdir. Araba satışı yapan bir işletmede süreç genellikle müşteri adayı oluşturmakla başlar, test sürüşü ayarlamayla devam eder, pazarlık, dokümantasyon, ödeme ve teslimat aşamalarını içerir. Blueprint, bütün bu aşamaları sıralamanızı, her adımda gerekli bilgileri toplamanızı ve işlemin tamamlanması için gereken işlemleri belirlemenizi mümkün kılar. Böylece satış ekibiniz bütün süreci herhangi bir problem yaşamadan takip edebilir. Ayrıca yasal olarak uymanız gereken prosedürler varsa Blueprint sayesinde süreçlerinizi uyumlu hale getirebilirsiniz.
Wizards
Wizards
Wizards, genel olarak uzun ve karmaşık formları birden fazla ve yönetilebilir bölümlere ayırmak için kullanılır. Bölümlere ayrılan formları müşterileriniz doldururken bunalmaz ve başarılı bölümlendirme sayesinde müşterilerinizin hata yapma olasılığı azalır. Bir müşteri arabasını servise vermek için kayıt yaptırmak istediğinde Wizards ile bu işlem oldukça pratik hale gelir. İlk önce müşteri bilgilerinin girildiği bir ekran gelir. Ardından sorun tanımı, randevu planlama, servis paket seçimi ya da ödeme gibi farklı bölümlere ayrılan diğer formlara geçiş yapılabilir. Böylece müşterileriniz her adımı tamamlayarak ilerler ve sonunda tüm bilgilerin eksiksiz bir şekilde doldurulduğu bir form oluşturmayı başarır.
Command Center - Journey Builder
Command Center - Journey Builder
Command Center - Journey Builder, müşterilerinizle olan her türlü etkileşiminizi tek bir platform üzerinden izlemek için kullanabileceğiniz kapsamlı bir araçtır. Müşteri yolculuğu, genel olarak ilk temas noktasından satış ve sonrasına kadar uzanan bir süreci içerir. Bu araç, herhangi bir potansiyel müşterilerinizle olan bütün etkileşimlerinizi haritalandırır, otomatikleştirir ve tüm adımları izlemenize olanak tanır.
Cadences
Cadences
Cadences, temel olarak müşterilerinizle olan iletişiminizi otomatik hale getirir ve iletişim sürecini daha kolay bir biçimde kurgulamanıza yardımcı olur. Genel olarak satış sürecini hızlandırmak için kullanılır. Birbirini tetikleyen eylem dizileri tanımlamanıza olanak tanır. Böylece potansiyel müşterilerinizi alıcı haline dönüştürmek için otomatik hale gelen bir program kullanabilirsiniz. Örneğin, araba satışı yapan bir firma test sürüşüne henüz katılmayan potansiyel müşterilerine kendini hatırlatmak için Cadences’i kullanarak otomatik bir şekilde e-posta gönderebilir. Cadences, işletmenin e-postaya gelen cevaba göre bir sonraki adımı takip etmesini/otomatik bir şekilde tetiklemesini sağlar.
Kiosk Studio
Kiosk Studio
Kiosk Studio ise diğer araçların sunduğu otomasyon özelliklerini farklı bir seviyeye taşımasıyla öne çıkar. Kiosk Studio, kişiselleştirilmiş arayüzler oluşturmanıza olanak tanır. Geleneksel iş akışlarıyla sınırlı değildir. Bu araç ile kullanıcı deneyimini üst seviyeye taşıyabilirsiniz. Kiosklarınızı ihtiyaçlarınıza ve iş akışlarınıza göre özelleştirerek daha fonksiyonel süreçler tasarlayabilirsiniz. Örneğin, bir müşteri araba satışı yapan bayiye geldiğinde test sürüşü için rezervasyon yaptırmak isteyebilir. Satış temsilcisi ise gerekli bilgileri kioska girerek sürecin planlamasını kolaylıkla gerçekleştirebilir. Bu kioskta müşterinin denemek istediği model, telefon numarası, adresi ve tercih ettiği şube gibi temel bilgiler yer alabilir. Satış temsilcisi, bir kiosk aracılığıyla bütün bu bilgileri doldurarak süreci kolaylıkla yönetebilir.
Temsilci, kioskta önceden belirlenen bilgileri doldurduktan sonra Kiosk Studio, CRM’deki “Teknisyenler” modülünden otomatik olarak veri çeker ve müşterinin tercih ettiği şubeye göre müsait olan teknisyenlerin listesini çıkarır. Müşteri ya da temsilci, istediği teknisyeni seçtikten sonra Kiosk Studio otomatik olarak bir görev ataması gerçekleştirir. Bu görev atamasında teknisyene temel bilgiler ve müşterinin istediği saat gibi bilgileri içeren ayrıntılar iletilir. Müşteriye de tercihlerini tamamladıktan sonra test sürüşü rezervasyonunu onaylanması için bir e-posta ya da SMS gönderilir. Böylece Kiosk Studio, işletmenin ihtiyaçlarına göre özel bir süreci Zoho CRM ile entegre bir biçimde planlamış olur. Siz de kişisel ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurarak Zoho’daki özelleştirme araçlarını kullanarak süreçlerinizi daha iyi bir biçimde yönetmeye başlayabilir, otomasyonun sunduğu fırsatlardan yararlanabilirsiniz.
Low-Code Kiosk Studio ile CRM İş Akışlarınızı Dönüştürün
Low-Code Kiosk Studio ile CRM İş Akışlarınızı Dönüştürün
No-code yapısıyla öne çıkan Kiosk Studio ile Zoho CRM üzerinden iş akışları oluşturmak artık çok kolay. Genel olarak kiosk oluşturma sürecinin nasıl olduğunu ya da Kiosk Studio’nun ne işe yaradığını merak ediyorsanız aşağıdaki maddeleri inceleyebilirsiniz.
· Kiosk Studio’yu kullanmaya başlamadan önce amacınızın ne olduğunu net bir şekilde belirlemeniz gerekir. Kiosk nerede konumlanmalı? Hangi amaca hizmet etmeli? Nereyi iyileştirmeli? Amacınızı net bir şekilde belirledikten sonra Kiosk Studio üzerinden kiosk oluşturmaya başlayabilirsiniz. Kiosk Studio ile yeni kiosk süreçleri oluşturabilir, olanları yönetebilir, akış tasarlayabilir ve oluşturduğunuz kioskları ana sayfaya ya da istediğiniz herhangi bir yere yerleştirebilirsiniz.

· Görseldeki “Create Kiosk - Kiosk Oluştur” bölümüne tıkladıktan sonra aşağıdaki ekran benzeri bir alan üzerinden süreçleri kurgulamaya başlayabilirsiniz.

· Ekranlar, alanlar, düğmeler, kararlar ya da eylemler gibi bir dizi özel kullanıcı arayüzü öğesinden yararlanarak işletmenizin ihtiyaçlarına uygun çözümler oluşturabilirsiniz. Bu öğeleri kullanarak CRM, satış, pazarlama ya da müşteri hizmetleri gibi alanlarda belirli iş ihtiyaçlarınızı karşılamak için kapsamlı işlevler oluşturabilirsiniz.

· Kiosk Studio ile Zoho CRM’deki bütün modüllerden veri toplayabilirsiniz. Böylece kiosklarınızın işlevselliğini farklı bir seviyeye taşıyabilirsiniz. Ayrıca bu özellik sayesinde ihtiyaç duyduğunuz her bilgiye, farklı modülleri tek tek aramanıza gerek kalmadan pratik bir biçimde ulaşabilirsiniz.

· Kiosk Studio ile sürükle bırak tekniğini kullanarak rahatlıkla kiosklar oluşturabilirsiniz. Kodlama becerisine ihtiyaç duymadan gereksinimlerinize uyarlanabilir sistemler inşa edebilirsiniz. Ayrıca Kiosk Studio, manuel işlemleri minimuma indirerek daha otomatik ve hatasız sistemler kurmanıza da yardımcı olur. Özellik sayesinde ihtiyaç duyabileceğiniz bilgilere ve özelliklere tek bir noktadan erişebilirsiniz.
Kiosk Studio’nun sunduğu bu olanaklar ve daha fazlasıyla iş akışlarınızı istediğiniz noktaya kolaylıkla taşıyabilirsiniz. Low-code yapısı sayesinde karmaşık süreçleri basitleştiren, verimliliği artıran ve müşteri deneyimi iyileştiren Kiosk Studio, kapsamlı işlevleriyle kullanıcılarına birçok avantaj sunar. Zoho CRM’in sunduğu Kiosk Studio özelliği, işletmenizin dijital dönüşümünde sizi destekleyebilir. Hemen şimdi Kiosk Studio’yu deneyerek siz de iş akışlarınızı optimize etmek için güçlü bir adım atabilir, daha entegre ve işlevsel bir sistem kurmaya başlayabilirsiniz.