zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

E-posta Göndermek İçin En İyi Saat Nedir?

05.09.23 01:40 PM By Kardelen

Her konuda olduğu gibi pazarlama e-postaları söz konusu olduğunda da zamanlama oldukça önemlidir. Postanın içeriği kadar gönderildiği saat ve gün de dikkat edilmesi gereken noktalar arasında bulunur. Her ne kadar pazarlama ekipleri hedef kitlelerin dikkatini çekmek için mükemmel bir e-posta içeriği hazırlasa da bu iletiler doğru zamanlarda müşterilere iletilmezse istenilen geri dönüşlerin alınması zorlaşabilir. Çünkü e-postaların hangi zaman aralıklarında gönderildiği onların açılma ve tıklanma oranlarını büyük ölçüde etkiler. Örneğin, e-postanızı yoğun saatlerde gönderirseniz muhtemelen sizinkiyle yakın zaman aralıklarında gönderilen diğer pazarlama mailleri arasında kaybolur. Ya da potansiyel müşterilerinizin maillerini kontrol etme olasılığı olmadığı zamanlarda posta gönderirseniz istediğiniz randımanı almanız zorlaşır.


Yolladığınız postayı müşteriniz açmazsa içeriğinin hiçbir önemi kalmaz ve e-postanın içeriği için harcanan zaman heba olur. Bundan dolayı iyi bir stratejiyle pazarlama ekibini desteklemek gerekir. Mailleri doğru saatlerde gönderirseniz potansiyel müşterilerinizden geri dönüş alma olasılığınız artar. Müşterileriniz tarafından görünebilir hale gelmek içinse “E-posta göndermek için en iyi saat nedir?” sorusunun cevabını bilmelisiniz. İyi bir zaman stratejisi belirleyerek pazarlama maillerinizin doğru alıcılara ulaşmasını sağlamalısınız. Zoho Campaigns ise toplu e-posta gönderimlerinizi özelleştirmenizi, otomatik hale getirmenizi ve en iyi sonuçları elde etmek için doğru saatlerde göndermenizi mümkün hale getirir. Zoho Campaigns, e-posta gönderme sürenizi optimize ederek en iyi açılma oranlarına ulaşmanız konusunda size yardımcı olur.

E-posta Göndermek İçin En İyi Saat Nasıl Belirlenir?

Genellikle işletmeler potansiyel müşterilerine e-posta göndererek satışlarını ve gelirlerini artırmayı amaçlar. Maillerin ana amacı şirketinizi tanıtmak ve müşterilinizi size yönelmeye ikna etmektir. Tıklama oranları ya da tıklama hacmi gibi veriler göz önünde bulundurularak yapılan bazı araştırmalar ise e-posta göndermek için en iyi saat diliminin ne olduğu hakkında fikir edinmenize yardımcı olabilir. Aşağıdaki maddeleri inceleyerek yapılan araştırmalar sonucunda hangi saatlerin ve günlerin açılma oranlarını artırma potansiyeli olduğunu öğrenebilirsiniz.


·  Yapılan araştırmalar neticesinde perşembe günleri e-posta göndermek için haftanın en iyisi olarak belirlenmiştir. Bununla beraber salı günleri mail atmak için en iyi ikinci gündür. Cumartesi günleri ise gönderilen e-postaların açılma olasılığının en düşük olduğu gün olarak bulunmuştur. Pazar günleri gönderilen maillerin ise genellikle açılmadığı görülmüştür.


·  Günle beraber e-posta gönderirken zaman dilimlerini de göz önünde bulundurmanız gerekir. Salı ve perşembe yapılan araştırmalarda en iyi sonuçları veren günler olarak belirlenmiş olsa da yanlış saatlerde gönderilen maillerde de istediğiniz sonuçları almakta zorlanabilirsiniz.


·  Sabah 10.00 ile 11.00 arasındaki vakit, mail göndermek için en iyi zaman aralıklarından biri olarak belirlenmiştir. İnsanlar genellikle işe geldikten kısa bir süre sonra maillerini kontrol eder. Acil mailleri taradıktan sonra çoğunlukla aldıkları e-posta haber bültenlerini ya da tanıtım içeriklerini inceler.


·  12.00 ile 14.00 arası da e-posta göndermek için iyi zaman aralıkları arasında bulunur. İnsanların öğle yemeklerinden hemen sonra e-postalarını kontrol etme olasılıkları yüksektir.


·  15.00 ile 16.00 arasında insanlar çalışma modundan çıkıp dikkatlerini dağıtacak yeni şeyler aramak için e-postalarını kontrol edebilir. Tam bu noktada Zoho Campaigns gibi yazılımlar aracılığıyla doğru tasarlanmış iletileri göndererek onların ilgisini çekmeyi başarabilirsiniz.


·  Ayrıca e-posta göndermek için en iyi saati belirlerken sektörünüzü de göz önünde bulundurmalısınız. Örneğin, e-ticaret ile ilgileniyorsanız saat 18.00’den sonra insanların online olarak alışveriş yapabilecekleri zamanları değerlendirmelisiniz.


·  SaaS şirketleri içinse en iyi saatler sabah 10.00 ya da öğleden sonra 15.00 olarak belirlenmiştir.


·  B2B sektörleri içinse en iyi saatler sabah 08.00 ile 10.00 arasıdır. Bununla beraber 10.00 ile 16.00 arasında gönderilen mailerin tıklama oranları da yüksektir.


·  B2C e-postaları ise farkındalık yaratmak, satış gelirlerini artırmak ya da ürünlerinizi tanıtmak için doğrudan son tüketicileri hedef alır. Bu tarz tüketici odaklı mailleri cuma ya da pazartesi akşamı 21.30 saatlerinden sonra göndermeyi düşünebilirsiniz.


·  E-ticaret sektörleri içinse en iyi tıklanma oranlarına sahip olan mailler 18.00’de gönderilmiştir.

·  Markanız ve şirketiniz için hangi zamanın daha doğru olduğunu deneyerek de bulabilirsiniz. Maillerinizin açılma oranlarındaki değişiklikleri test etmek için farklı günlerin farklı saatlerini deneyebilirsiniz.


·  Zoho Campaigns gibi yazılımlar yüksek performansa sahip e-posta kampanyaları tasarlamanızı ve bu iletileri müşterilerinize optimum zamanda sunmanızı sağlar. Ayrıca yazılım, her alıcı için son üç e-posta verilerini kullanarak optimum zamanı belirlediği için maillerin hangi saatte atılması gerektiği işlemini sizin yerinize gerçekleştirir.


Sektörünüze ve potansiyel müşterilerinizin davranışlarına göre e-posta göndermek için en iyi saati belirleyebilir, pazarlama stratejilerinizi geliştirebilirsiniz. Gönderme zamanını optimize etmek için Zoho Campaigns’ten yardım alabilir, kişilerin e-postaları açma istatistikleri üzerinden zaman ayarlamalarını uygulamanın yapmasını sağlayabilirsiniz.

E-posta Göndermek İçin En İyi Saatin Belirlenmesi Neden Önemlidir?

Doğru zamanda mail göndermek e-posta kampanyalarınızın başarı oranlarını artırır. Böylece istediğiniz geri dönüşleri almanızı mümkün hale getirir. Aşağıdaki maddeleri inceleyerek neden e-posta gönderimlerinizi optimize etmeniz gerektiğini öğrenebilir, Zoho Campaigns gibi araçlarla pazarlama stratejilerinizi nasıl geliştireceğinize dair fikir edinebilirsiniz.


·  İlk olarak mailleri doğru zamanlarda göndermek iyileştirilmiş açılma oranları elde etmenizi mümkün kılar. Abonelerinizin ya da potansiyel müşterilerinizin en aktif olduğu zamanı bilerek kampanyalarınızı bu vakitlere göre zamanlayabilir, maillerinizin açılma olasılığını artırabilirsiniz.


·  Tıklanma oranlarını artırmak da oldukça önemlidir. Hedef kitlenizin açılan maile tıklama olasılığını doğru zamanlarda e-posta göndererek artırabilirsiniz.


·  Rekabet avantajı elde etmek isteyen şirketler de planlamalarını doğru bir şekilde gerçekleştirmelidir. Müşterilerinizle doğru zamanlarda etkileşim kurmak onları kendi markanıza çekmenizi ve diğer rakiplerinizden sıyrılmanızı sağlayabilir.


Zoho Campaigns sayesinde bütün bu avantajlardan ve daha fazlasından yararlanabilirsiniz. Bununla beraber Zoho Campaigns, Zoho CRM ile entegre bir şekilde çalıştığı için sistemlerinizi kolay bir şekilde bir araya getirmenizi mümkün hale getirir. Entegrasyon sonucunda iyi planlanmış e-posta kampanyaları oluşturabilir, sisteminizde bulunan bütün müşteriler ile herhangi bir ekstra işleme ihtiyaç duymadan iletişim kurabilirsiniz. Ayrıca sistem üzerinden e-postaya tıklayan kullanıcılar ile spam olarak işaretleyen kişileri görebilir, potansiyel müşterilerinizi daha doğru bir biçimde analiz edebilirsiniz. Böylece doğru zamanlanan e-postaların sunduğu avantajlardan yararlanmaya başlayabilir, kampanyalarınızı daha iyi bir şekilde yönetebilirsiniz.

Zoho Campaigns ile E-posta Yönetimi

Güçlü ve etkili bir e-posta pazarlama kampanyası yürütmek ne kadar zor olsa da bir e-posta pazarlama yazılımı olan Zoho Campaigns ile istediğiniz stratejileri kolay bir şekilde uygulayabilirsiniz. Şirketinizin dijital pazarlama yeteneğini Zoho Campaigns ile nasıl iyileştirebileceğinizi merak ediyorsanız aşağıdaki maddelere göz atabilirsiniz.


·  İlk olarak yazılım basit bir arayüz ve özelleştirilebilir bir sistem sunmasıyla öne çıkar. Yazılım içinde bulunan hazır bülten şablonlarını istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz ya da kendi HTML şablonlarınızı içeri aktararak özelleştirme işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.


·  Hazır şablonlarda bulunan sürükle ve bırak düzenleyicisi sayesinde aklınızdaki tasarımı zorlanmadan oluşturabilirsiniz. Yazılımın pratik kullanımı dakikalar içerisinde istediğiniz etkiyi elde etmenizi sağlayacak postaları oluşturmanıza imkân tanır.


·  Zoho Campaigns içerisinde bulunan şablonlar, alıcınızın cihazı ne olursa olsun maillerinizi ona uyum sağlayacak biçimde özel olarak yapılandırılır. Potansiyel müşteriniz maili bilgisayarda, telefonda ya da tablette de açsa iletinin görünümünde herhangi bir bozulma olmaz.


·  Yazılım abone yönetimini de pratik bir şekilde yapmanızı sağlar. Zoho CRM’in yanı sıra Google ve Office365 ile entegre bir şekilde çalışarak aboneleriniz hakkında daha detaylı bilgilere ulaşmanızı mümkün hale getirir.


·  Pazarlama stratejilerinizi maile döktükten sonra Zoho Campaigns aracılığıyla zaman planlamalarını kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Her alıcının e-postalarını farklı zamanlarda açmayı tercih edeceğini göz önünde bulunduran yazılım, gönderdiğiniz son üç posta üzerinden her kullanıcı özelinde optimum bir zaman belirler. Ardından siz maili planladığınızda 24 saat içerisinde her alıcı için mailleri doğru zamanda gönderilecek şekilde yapılandırır.

zoho campaigns toplu e-posta gönderimi


·  Dünyanın farklı yerlerinde müşterileriniz varsa ve saat dilimlerini doğru bir şekilde ayarlamakta zorlanıyorsanız Zoho Campaigns bu konuda size yardımcı olabilir. Örneğin, e-postanın saat 11.00’de gönderilmesini istiyorsanız müşteriniz Amerika’da da olsa Türkiye’de de olsa kendi zaman dilimine göre saat 11.00 olduğunda maili alabilir.


·  Toplu e-postaları yazılım sayesinde pratik bir şekilde gönderebilirsiniz. Ayrıca Zoho Campaigns ile haber bültenleri, anketler ya da kampanya mailleri gönderebilir, müşterilerinizle markanızın daha iyi bir şekilde iletişim kurmasını sağlayabilirsiniz.


·  Ayrıntılı e-posta analizleri de abonelerinizin ya da potansiyel müşterilerinizin hareketleri hakkında fikir sahibi olmanıza yardımcı olur. Örneğin, maillerinizi kaç abonenin açtığını, en sık hangi bağlantılara tıklandığını ya da hangi saatlerde maillerin açılmadığını sistem üzerinden rahat bir şekilde takip edebilirsiniz.


Zoho CRM ile hazır entegrasyona sahip olan Zoho Campaigns ile sisteminizde bulunan bütün müşterilerinizle rahat bir şekilde iletişim kurabilirsiniz. Yazılımın basit arayüzü sayesinde aklınızdaki maili oluşturabilir, doğru saatlerde potansiyel müşterilerinize ya da abonelerinize ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

Kardelen