zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

Zoho CRM Plus Nedir ve Nasıl Faydalar Sağlar?

11.10.21 01:38 PM By Denizhan

CRM yazılımları işletmelerin gelecekleri üzerinde her geçen gün daha fazla rol oynamaya başladı. Özellikle son 2 yılda dijital dönüşümün geldiği nokta nedeniyle birçok işletme gelecekleri için dijitalleşme yolunda adımlar attı. Bugün bakıldığında paket yazılımların işletmeler tarafından çok daha fazla tercih edildiğini görebiliyoruz. Daha hızlı ve kolay bir adaptasyon sağlamanıza yardımcı olan paket yazılımlar arasında Zoho CRM Plus oldukça tercih edilenlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. İçerisinde barındırdığı birden fazla uygulama ile işletmelerin müşteri yönetimi adına ihtiyaç duyabileceği her şeyi sunan Zoho CRM Plus hakkında merak ettikleriniz varsa bu yazımız tam size göre! İşte Zoho CRM Plus’ı pazardaki diğer oyunculardan farklı kılan eşsiz özelliklerinden birkaçı:

zoho crm plus nedir

Müşteri Odaklı Bir Sistemle Veriminizi Artırın! 

İşinizi gerçek anlamda büyütmek istiyorsanız, müşterilerinizi kuruluşunuzun merkezine koymalısınız. Zoho CRM Plus, satış, pazarlama ve destek ekiplerini birleştirerek, müşteri yolculuğunun her aşamasında tutarlı ve alakalı bir deneyim sunmanıza yardımcı olur. Zoho CRM Plus, en iyi müşteri deneyimini sunmanız için birçok özellik sağlıyor! 

Çok Kanallı Müşteri Deneyimi Sunun

Günümüzde müşteriler, çeşitli kanallar üzerinden sizlere ulaşabiliyor. Zoho CRM Plus, tüm kanalları sorunsuz bir şekilde birbirine bağlayarak, ortam ne olursa olsun en iyi müşteri deneyimini sağlamanıza yardımcı oluyor: telefon, e-posta, canlı sohbet, anketler ve sosyal medya üzerinden sizlere ulaşan müşterilerinize eksiksiz bir deneyim yaşatabilirsiniz!

zoho crm plus nedir

·  Potansiyel müşteri ya da müşteri kayıtlarınızdaki bağlamsal veriyi kullanarak, e-posta mesajlarınızı ve kampanyalarınızı kişiselleştirebilirsiniz.

·  Zoho’nun hepsi bir arada yardım masası ile telefon, e-posta, canlı sohbet ve hatta anket yanıtları gibi tüm destek kanallarınızdan veri alabilirsiniz.

·  Yeni potansiyel müşterilerle kolayca bağlantı kurmak ve her platformdan müşterilerin dikkatini çekmek için sosyal medyayı kullanabilirsiniz.

·  Müşterilerinizle birden fazla kanal üzerinden anlamlı konuşmalar oluşturabilir, doğru zamanda doğru bilgiler edinebilirsiniz. SalesSignals,müşterilerinizin  e-posta kampanyalarınızı açtıklarında, sosyal medyada şirketinizden bahsettiklerinde veya web sitenizden size canlı sohbet mesajı gönderdiklerinde, potansiyel müşteri ve müşteri etkinlikleriniz hakkında gerçek zamanlı bildirimler sağlar.

·  Zoho CRM Plus ile, web sitenizin ziyaretçilerinin tam olarak ne aradığını anlamak ve onlara çevrimiçi olarak yardımcı olmak için Google Adwords entegrasyonumuza ve canlı sohbete erişebilirsiniz.

·  Geleneksel telefon desteğini buluta taşıyarak, müşteriyle yüz yüze olan ekiplerinizin PBX ve telefon sistemleriyle CRM Plus'ta arama yapmasına, almasına, aktarmasına ve kaydetmesine olanak tanıyabilirsiniz.

·  Web sitenize kişiselleştirilmiş anketler yerleştirerek veya e-posta kampanyalarınıza bir anket ekleyerek müşteri tabanınızı tanıyabilirsiniz.

·  Çevrimdışı özelliği de dahil olmak üzere eksiksiz bir mobil uygulama yelpazesiyle Zoho CRM Plus, potansiyel müşteriler ve müşterilerle yüz yüze görüşürken bağlantıda kalmanıza ve verilerinizi güncellemenize olanak tanır. 

Ekipler Arası İletişimi Güçlendirin

Müşteriyle yüz yüze iletişim halinde olan ekiplerinize gerçek zamanlı olarak iş birliği yapma ve departmanlar arasındaki iletişimi güçlendirme olanağı tanıyın. Zoho CRM Plus, ekiplerinizin paylaşılan bir müşteri veri tabanına ve gerçek zamanlı mesajlaşma araçlarına erişmesini sağlar. Bu sayede, her ekip üyesi satış öncesinde, sırasında ve sonrasında tutarlı bir müşteri deneyimi sunmak için birlikte çalışabilir. 

zoho crm plus nedir

·    Kilometre taşı takibi, görev listeleri, paylaşılan takvimler, forumlar ve raporlama gibi proje yönetimi araçları ile ekibinizin düzenli kalmasına ve müşteri yaşam döngüsünün her aşamasında hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olabilirsiniz.


·    Zoho CRM Plus ile daha hızlı karar verme ve daha fazla şeffaflık için fikirlerin tartışılmasına, durum güncellemelerinin paylaşılmasına ve çıktıların iletilmesine yardımcı olabilirsiniz.


·    Size atanan yaklaşan toplantılar, görevler veya destek biletleri, müşteri kaydı güncellemeleri ve daha fazlası için anında bildirimler alabilirsiniz.

Zoho CRM Plus ile tüm ekip iletişiminizi tek bir yerde birleştirebilir ve kuruluşunuzdaki herkesle gerçek zamanlı olarak bağlantı kurarak, dosyaları paylaşabilir ve doğrudan masanızdan arama yapabilirsiniz.

İçgörüler Elde Edin

Müşteri iç görüsü, olumlu müşteri deneyimi sağlamanın anahtarıdır. Zoho CRM Plus, müşterilerle yüz yüze iletişim kuran ekiplerinizin bilgi toplamasına ve günümüzün karmaşık müşteri yaşam döngüsünün temas noktalarından iç görüler elde etmelerine yardımcı olur. 

zoho crm plus

·    Zia, satış temsilcilerinizi daha üretken hale getirmek adına, bir müşteri adayıyla iletişim kurmak için en iyi zaman, satış modellerinize göre her anlaşmanın kazanma olasılığı ve hatta CRM'nizdeki alanları güncelleme gibi sık yapılan görevleri otomatikleştirmek için makro öneriler gibi çeşitli iç görüler sunar.


·    Zengin bir müşteri verisine sahip olmak, yalnızca içerdiği potansiyel bilgiyi açığa çıkardığınızda kullanışlı olur. Zoho CRM Plus, yeni iş fırsatlarını belirlemenize yardımcı olmak için çeşitli kaynaklardan gelen verileri tek bir havuzda birleştiren tam özellikli bir raporlama çözümü içerir.

·    Kaynaklarınızı etkin bir şekilde yönetmek ve öngörülemeyen durumlardan kaçınmak için stratejik bir plan oluşturmak adına satış ve pazarlama ekiplerinizin ihtiyaçlarını doğru bir şekilde tahmin edebilirsiniz.


·    Web sitenizde her gün binlerce ziyaretçi var, Zoho CRM Plus ile kimin yeni olduğunu ve kimin geri döndüğünü, kimin patron, kimin müşteri olduğunu ve hangi kanal üzerinden geldiğini kolaylıkla öğrenebilirsiniz.


·    İhtiyaç duyduğunuzda, doğru bilgilere sahip olarak müşteriye yönelik faaliyetlerinizi ileriye taşıyabilirsiniz. SalesSignals ile, bir potansiyel müşteri veya müşteri bir e-posta açtığında, web siteniz aracılığıyla size bir sohbet gönderdiğinde veya sosyal medyada sizden bahsettiğinde anında güncellemeler alabilirsiniz.


·    Satış hedeflerini vurgulamak ve özelleştirilebilir panolar oluşturmak için KPI'ları kullanabilirsiniz.

·    Durum raporlarıyla web sitesi ziyaretçi etkinliğini izleyerek en iyi potansiyel müşterilerinizden bazılarını belirleyin ve CRM'nize yeni müşteri adayları getirin.


·    Zoho CRM Plus, hedef kitlenizin ilgisini çekmek ve pazarlama planınızı zaman içinde geliştirmek için hangi stratejinin en iyi sonucu verdiğini anlamanıza yardımcı olmak adına her tür kampanya için ayrıntılı, güncel raporlar ve analizler sağlar.


·    Her reklam kampanyası daha fazla yatırım getirisi veya daha fazla olası satışla sonuçlanmaz, ancak Google AdWords için Zoho CRM Plus ile denklemden tahminde bulunmayı ortadan kaldırabilir ve çabalarınızın getirisini en üst düzeye çıkarabilirsiniz.

Üretkenliğinizi Artırın

Zoho ekibi, verimliliği iş süreçlerinizin iyileştirilmesi ve kolaylaştırılması olarak tanımlıyor. Potansiyel müşterilerden tutun da ödemeye ve aradaki tüm süreçlere kadar, Zoho CRM Plus ile otomatikleştirilmiş, verimli iş akışlarına sahip olabilirsiniz. Tüm departmanlarınızda işinizin her bölümünü iyileştirin ve ekiplerinizin verimli çalışmasını sağlayın.

zoho crm plus

·    Kuruluşunuzda anlaşma kapatma, müşteri adayı takibi, sipariş yönetimi ya da indirim süreciniz gibi birkaç satış sürecine sahipseniz, Bluprint sayesinde bu çevrimdışı satış süreçlerinin her aşmasını CRM’iniz içinde yakalayabilirsiniz.


·    Satış temsilcilerinize, günlük sıradan görevleri otomatikleştirerek, potansiyel müşterileri beslemeye ve müşterileri mutlu etmeye odaklanmaları için zaman kazandırabilirsiniz.


·    Zoho CRM Plus ile destek temsilcilerinizin düzenli rutin görevleri otomatikleştirmesine olanak tanıyabilirsiniz.


·    Tutarlı bir müşteri deneyimi sağlamak için pazarlama stratejinizi birden çok kanalda optimize ederek, satış öncesi ve sonrasında, e-posta ve sosyal kampanyalarınızın içeriğini ve zamanlamasını kontrol edebilirsiniz.


·    Zoho CRM Plus, belirli bir yazışmayı bulmanız için binlerce satış e-postasını elemek yerine gelen mesajları mevcut önceliklerinize göre akıllıca bölümlere ayırabileceğiniz bir e-posta gelen kutusu sunar.


·    İçeriğinizi ziyaretçinin coğrafi konumuna göre hedefleyebilir veya e-posta kampanyası yanıtlarına göre sorular başlatabilirsiniz.


Zoho CRM Plus içerisinde yer alan Zoho Projects, Zoho CRM, Zoho SalesIQ, Business Card Scanner, Zoho Social, Zoho Reports, Zoho Survey, Zoho Desk ve Zoho Campaigns ile iş süreçlerinizde verim ve hız kazanabilirsiniz. Zoho CRM Plus ile dijitalleşme yolunda güçlü bir adım atmak için Zoho ürünlerinin Türkiye Yetkili Satıcısı Cloudyflex’e ulaşabilir ve daha detaylı bilgi alabilirsiniz. 

Denizhan