zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

Zoho People'da Kullanabileceğiniz Yapay Zekâ Asistanı Zia ile Tanışın!

06.11.20 02:49 PM By Denizhan

Yaşadığımız bu sıra dışı dönemde, iş dünyasında başarılı olabilmek için birçok koşulu sağlamak gerekiyor. Bu koşulları şekillendiren ise şirketlerin yazılımı etkin ve verimli şekilde kullanması oluyor. İnsan kaynakları çözümleri, uzaktan çalışma modelinin yaygın biçimde kullanıldığı bu dönemde, şirketler açısından kritik önem taşıyor. Bu önemin farkında olan Zoho, Zoho People ile insan kaynakları departmanına verim ve zaman kazandırıyor. Şirketinizdeki çalışanlara özel bir veri tabanı oluşturmanıza olanak tanıyan Zoho People ile şirketinizin tüm İnsan Kaynakları süreçlerini, self-servis mantalitesi ile yönetmenize olanak tanıyor. Zoho People ile çalışanlarınız için veri tabanı oluşturabilir, onboarding işlemlerinizi kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca Zoho People, CheckIn- CheckOut, İzin Yönetimi, Performans Yönetimi, Kurumsal LMS, Doküman Yönetimi, Özelleştirme Seçenekleri ve Otomasyonlar, Raporlar ve Mobil Uygulama gibi birçok özelliği içerisinde barındırıyor. 

zoho people zia yapay zeka

Her gün kuruluşunuzdaki çalışanlar, katılımı izleme, izin başvurusu yapma, kaynak bulma gibi bir dizi rutin İK görevini yerine getirirler. Bu görevler, manuel olarak yapıldığında sıkıcı ve zorlayıcı olabilir. Zoho People’da çalışanların bu gibi etkinlikleri hızlı bir şekilde gerçekleştirmelerine yardımcı olabilecek, Zoho’nun yapay zekâ asistanı Zia’yı sizlere tanıtmaktan büyük heyecan duyuyoruz. Zia, çalışanların tüm rutin İK operasyonlarını tamamlamasına ve otomatikleştirmesine yardımcı olur. Bu sayede, çalışanlarınız diğer stratejik görevlere odaklanarak, iş deneyimlerini ve üretkenliklerini geliştirebilirler.

İşte, Zia’nın Zoho People’da size nasıl yardımcı olabileceğine dair bir liste;

 

İzin Uygulamalarını Kolaylaştırır

Zia, izin otomasyonunu bir sonraki seviyeye taşıyor. Çalışanlarınızın sadece belirli bir sebeple, belirli bir günde izin başvurusu yapmak için Zia’yı kullanmaları gerekir ve Zia, tüm izin başvuru sürecini onlar adına tamamlar. Buna ek olarak Zia, çalışanlarınıza yaklaşan tatillerin bir listesini de sunarak, iş faaliyetlerini buna göre yönetmelerine ve planlamalarına yardımcı olur. Ayrıca, her tür izin için uygunluk ayrıntılarını içeren izin raporları da oluşturabilir.

zoho people zia yapay zeka

Bekleyen Görevlerin Bir Listesini Getirir

Sabahları, çalışanlarınız işe başlarken, hazır bekleyen görevlerin bulunması, günlerini planlamalarına ve en önemli işlere öncelik vermelerine yardımcı olabilir. Zia’nın görev listesinden ‘Bekleyen Görev Listemi Getir’ seçeneğini seçerek ya da ‘Görev Listesi’ anahtar kelimesini içeren herhangi bir cümleyi Zia’ya göndererek, çalışanlarınız Zoho People’dan tüm bekleyen görevlerin tam listesini alabilirler. 

zoho people zia yapay zeka

Çalışanlar için Sorguları Artırır

Zia, çalışanların talep ve soruları İK departmanına iletmesine olanak tanıyan Case Management özelliğini kolaylaştırır. Çalışanlarınızın tek yapması gereken, sorularını Zia’ya göndermektir. İlgili yanıtları bulmak için Zia SSS bilgi tabanında hızlı bir arama yapar. 

zoho people zia yapay zeka

Önceden var olan bir çözüm yoksa Zia, ilgili tüm adımları yönlendirerek çalışanlarınızın yeni bir talepte bulunmalarına yardımcı olacaktır. Bu sayede, çalışanlarınız zaman kazanarak, sorunlarını olabildiğince çabuk çözerler.


Kolay Check-in ve Check-out Olanağı Sağlar

Çalışanlarınız, Zoho People’ın sağ alt köşesindeki Zia simgesini tıkladıkları anda görünen Zia Görev Listesinden ‘Check-in’ ya da ‘Check-out’u seçerek, Zoho People aracılığıyla bu işlemleri gerçekleştirebilirler. Bu sayede, ana sayfaya gitmeden bu işlemler için Zoho People’daki herhangi bir ekranı kullanabilirler.

zoho people zia yapay zeka

Zia, bir dizi temel rutin görevi kolaylaştırarak ve otomatik hale getirerek, kuruluşunuz için fayda sağlayabilir. Çalışanlarınızın tek yapması gereken Zia’ya ne yapacağını söylemeleridir. Yardım dökümanlarımız aracılığıyla kuruluşunuz için bu özelliği nasıl etkinleştireceğinizi öğrenebilir, Zoho People ve Zoho ürünleri hakkında daha detaylı bilgi için Zoho ürünlerinin Türkiye Yetkili Satıcısı Cloudyflex’e ulaşabilirsiniz.

 

Not: Zia, Zoho People’da yalnızca varsayılan dili İngilizce olarak yapılandıran kuruluşlar için etkinleştirilmiştir. Zia, henüz CN sunucusu için etkin değildir. 

Denizhan