zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

Zoho Desk 2023'te Yeni Özellikleri ile Çok Daha Güçlü

26.12.22 04:09 PM By Denizhan

Bugünün dünyasında müşterileri memnun etmek için birçok araca sahibiz. Her gün işletmenizin geleceğini belirleyen müşterilerinizin birden fazla ihtiyacını karşılamaya çalışıyor olabilirsiniz. Müşterilerinizin tam olarak ne istediklerini anlamak ve birbirine zıt olabilen talepleri karşılamak, karmaşık bir süreci de beraberinde getirebilir. Düşük fiyata yüksek kalite beklentisi, yeni ama eskisine benzeyen ürünler, daha fazla satın alma seçeneği gibi birbirinden farklı olabilecek bu talepleri karşılamak, işletmenizin başarısının sürekliliği açısından kritik bir role sahiptir. Mutlu müşteriler hedeflerken, mutluluğun öznel olduğu gerçeğini göz ardı etmemek gerekir. Müşteriler, satın alma süreçlerine dair her şeyin kolaylıkla gerçekleşmesini ve süreç üzerinde kontrol sahibi olmayı isterler. Son dönemde, eve sipariş vermenin market alışverişine gitmekten daha çekici gelmesinin altında yatan neden de tam olarak budur. Müşteriler, etkileşim kurdukları markaların büyüsüne kapılmayı arzu ediyor ve mutlu deneyimlere daha yüksek prim veriyorlar. Kuşkusuz her işletme müşterilerini mutlu etmeyi amaçlar. Fakat bu mutluluğu onlara vermek, söylendiği kadar kolay olmayabilir. İşletmeler gelişirken, müşteri beklentileri de aynı ölçüde değişti ve değişmeye de devam ediyor. Bu evrim sürecinin bir parçası olarak, sizlere bu yazımızda Zoho Desk 2023 özelliklerinden bahsetmek istiyoruz!


Zoho Desk’in yeni sürümünde, sizlere, ekibinize ve müşterilerinize harika bir müşteri hizmeti yaratmanın temel taşları olarak gördüğümüz üç önemli noktada mutluluk vadediyoruz:


1)  Çok kanallı deneyimleri bir sonraki seviyeye taşımak.

2)  Müşteri-iş ilişkilerini güçlendirmek için self servis seçenekleri oluşturmak.

3)  Müşteri hizmetleri temsilcilerine zenginleştirici bir deneyim sağlamak için kullanıcı arayüzümüzü geliştirmek.

Anlık mesajlaşma

Zoho Desk giriş ekranından itibaren müşterilerinizle etkileşim kurmanız için birçok olanak sunuyor. 2023’te eklenen yeni yöntem ile artık müşterilerinizle iletişim kurmak çok daha kolay! Zoho Desk anlık mesajlaşma platformu (IM), müşterilerinizin WhatsApp, Telegram, LINE, WeChat, Instagram (yakında) ve Facebook Messenger (yakında) aracılığıyla işletmenize ulaşmasını sağlıyor. Bugün müşterileriniz zaten iletişim için bu uygulamaları kullandığından, onlarla bu uygulamalar aracılığıyla iletişime geçmeniz sizi bir adım öne çıkarabilir ve müşteri memnuniyeti noktasında avantaj kazandırabilir. Zoho ekibi, Zoho Desk yardım merkezi çatısı altında hali hazırda kullandığınız tüm araçları, veriminizi en üst seviyeye çıkarmanız için tasarlanan bazı özellikleri IM (Instant Message) ile birleştirdi.


Zoho destek söz konusu olduğunda, müşterilerinizle anında iletişim kurmanız için bu benzersiz yapıyı Zoho Desk ile kullandığınız ve sevdiğiniz arayüz üzerinden sunuyor. Anlık mesajlaşma ile neler mi yapabilirsiniz?


  Müşteri iletişim bilgilerini, talep bilgilerini, kanallar arası konuşma geçmişini ve müşteri sohbet penceresindeki ek ayrıntıları görebilirsiniz.


  Bilgi bankası makalelerine doğrudan erişim sağlayabilir, eklemeler yapabilir, hızlı çözümler sunmak için hazır yanıtları kullanabilir ve yanıtlarınızı kişiselleştirmek istediğinizde emojiler ekleyebilirsiniz.


  Sekme değiştirmeden kanallar arasında aynı anda birden fazla sohbet seçeneğine sahip olabilirsiniz.


  Konuşmaları gerektiği durumlarda ekip arkadaşlarınıza atayabilirsiniz.


  Çözüme ulaşana dek daha kolay takip edebilmek adına konuşmaları destek taleplerine dönüştürebilirsiniz.


Tüm bu özelliklerin yanında otomasyondan bahsetmezsek olmaz. Zoho Desk Otomasyonu ile iş akışları, Blueprint’ler, atama kuralları ve SLA’lar gibi diğer kanallardan gelebilecek destek taleplerine de anlık mesajlaşma platformu üzerinden yanıt verebilirsiniz. Ayrıca, taleplerin yoğun olduğu zamanlarda, ofis dışında olduğunuzda ya da müşterilerinizin mesaj attığı saatler uygun olmadığında, mesajları onaylamak için otomatik yanıtlar oluşturabilirsiniz.  Zoho Desk ile fiziksel satış noktalarınıza QR kodlar ekleyerek ya da web sitenize ‘Bize Mesaj Gönderin’ butonu yerleştirerek, müşterilerinizin sizinle çok daha kolay bir şekilde iletişim kurmasını sağlayabilirsiniz.

Kılavuzlu Konuşmalar

Zoho Desk müşteri portalı size en iyi self servis seçeneklerini sunmak adına, Kılavuzlu Konuşmalar (GC) özelliğini 2023 yenilikleri arasına ekledi. Müşteri hizmetleri noktasında deneyimi olan herkes çoğu sorunun yanıtının basit olmadığını bilir. Bir çözüme ulaşmadan önce genellikle takip soruları ve beraberinde birçok sohbet gerçekleşebilir. GC (Guided Conversations) sayesinde, müşterilerin sık sorulan soruların yanıtlarına ulaşmasını kolaylaştırabilirsiniz. Düşük kodlu self servis platformu GC ile akış, sistematik olarak müşterilerin mümkün olan en iyi çözüme ulaşmasını sağlar. Kitlenize özel işlevlere sahip olan GC oluşturabileceğiniz gibi ayrıca, görüşme sırasında herhangi bir noktada müşterilerinizi insan etkileşimine de yönlendirebilirsiniz. İşletmenizin yapısına göre kılavuzlu sohbetleri rezervasyonlar, sipariş verme, iade talebi ya da resmi amaçlarla bilgi toplama gibi birçok durumda kullanabilirsiniz.

Zoho Desk’in klavuzlu konuşmalar alanı ile son derece akışkan bir destek hizmeti sunun.

Düşük Kodlu GUI Oluşturucu

Zoho Desk özellikleri arasında oldukça önemli bir yere sahip olan GC akışı oluşturmak için kodlama bilmenize gerek yoktur. Akış oluşturucuya farklı yanıt biçimleri (metin, resim, para biimi, tarih ve saat, slider, seçim, atlama ya da baştan başlama seçeneği), mesaj kartları ve diğer bilgileri ekleyebilirsiniz. Tüm bu değişkenlere bağlantı seçenekleri ekleyerek, her etkileşimde müşterinin tercihine göre olayların sırasını da belirleyebilirsiniz. Akışlar için dilerseniz, önceden hazırlanmış şablonlardan faydalanabilirsiniz. 

Sorunsuz Entegrasyon için Webhooks

Webhooks bloklarını yapılandırarak, konuşma akışınızı Zoho Desk süreçleri, diğer Zoho ürünleri ya da üçüncü parti uygulamalar ile etkileşime girecek şekilde düzenleyebilirsiniz. Zoho Desk entegrasyonu konusunda örnek vermek gerekirse; kullanıcı zaten hali hazırda bağlantınızsa Webhook bloğu her seferinde doğrulama yapmak yerine bilgileri direkt Zoho CRM üzerinden alabilir. 

GC Widget’ını Dilediğiniz Yere Gömebilirsiniz

GC akışınızı takip etmek adına önizleme yapabilir ve web sitenizde bir sohbet widget’ı, blog gönderinizde bir iFrame ya da kendi mobil SDK’larınıza yerleştirebilirsiniz.


Zoho Desk’in Kılavuzlu Konuşmalar özelliğini kullanarak, benzersiz iş süreçleriniz için en uygun akışı oluşturabilir, Zoho Desk topluluğu içerisindeki her işletme gibi sizler de iş süreçlerinize verim ve hız kazandırabilirsiniz. 

Gelişmiş deneyim

Zoho Desk kullanıcısıysanız, ‘Yeni Sürümü Deneyin’ seçeneğini fark etmiş ve hatta bu yılın başlarında sunduğumuz, yenilenmiş kullanıcı arayüzümüzü denemiş olabilirsiniz. Bu sizlere Zoho Desk rehberi niteliğinde bir hizmet sunabilmek adına gerçekleştirdiğimiz tüm çabalarımızın görsel bir versiyonu diyebiliriz. Aynı zamanda, karmaşık bir müşteri hizmetleri uygulamasının sekiz saati sizlere 20 saatmiş gibi hissettirebileceğinin de farkında olduğumuzdan, deneyiminizi olabildiğince iyi hale getirmeye çalışıyoruz. Bu bağlamda, Zoho Desk 2023’te deneyim açısından ne gibi değişikliklerle karşınızda olacak? sorusunu yanıtlayalım:

Daha Temiz Kullanıcı Arayüzü, Daha Fazla Bağlam ve Daha Kolay Gezinme

İyi tasarlanmış bir uygulamanın çok az ya da hiç talimat gerektirmediğine inanıyoruz. Bunu göz önünde bulundurarak, daha fazla bağlam ve gezinmesi daha kolay bir deneyim sunuyoruz. Ulaşmak istediğiniz bilgilere hızlı erişim sağlayabilen müşteri destek ekiplerinin önemini göz ardı edemeyiz. Bu bağlamda, doğru bilgiye erişimi hızlandırmak adına kullanıcı ara yüzünü optimize ederek, farklı ekranlar arasında gezinmeyi kolaylaştırdık. Müşterilerinizin ve taleplerinizin bütünsel bir resmini tek bir arayüzde sunabilmek adına bazı ekranlar da yenilendi. Yenilenen ekranlarımıza kısaca göz atacak olursak:


·  İyileştirilmiş veri düzenlemesi ve yenilenen genel görünüm ile birlikte en yeni yönetim ekranı


·  Konuşmalar ve yorumlar arasında daha kolay gezinme olanağı için renk koduna sahip olan ayrıntılı talep ekranı


·  Hızlı ekleme alanları, bekleyen talepler bölümü ve talep bilgilerine genel bakışı içeren ayrıntılı iletişim ekranı


·  Açılır durum seçeneklerine sahip olan talep sırası ekranı


·  Talep listesi görünümünde yeni okundu/okunmadı işaretleme seçeneği ve talep modülü boyunca çalışma modu açılır menüsükarşımıza çıkar.

Kullanıcılar için Yeni Kişiselleştirme Seçenekleri 

Kişiselleştirme, gündelik yaşamın yaygın bir parçası haline geldiği için Zoho ürünlerinde bu alanda birçok fırsat bulunuyor. Zoho Desk üzerinde hali hazırda alanları, şablonları ve yardım merkezini özelleştirebiliyordunuz. Şimdi ise Zoho Desk ile bağınızı biraz daha güçlendirmek adına görünümünü de özelleştirebilirsiniz. İşte yenilikler:


    Düşük ışık koşullarında rahat bir görüntüleme ve okuma deneyimi için Karanlık Modu/Gece Modu’nu kullanabilirsiniz.


    Zoho Desk’inizi en sevdiğiniz renkte veya markanızı temsil eden renklerde görüntülemek için yeni temalardan faydalanabilirsiniz.


    Görüntü Düzenlenmeleri, içeriğinizin size nasıl sunulacağını seçmenize olanak tanır.


    Ekran metninizin tam olarak tercihlerinize uyması için Yazı Tipi Tiplerini ve Boyutlarını görüntüleyebilirsiniz.


    E-posta açıklamalarınız ve yanıt düzenleyicileriniz için Varsayılan Düzenleyici Yazı Tipleri ve Boyutlarını kullanabilirsiniz.


    Butonların varsayılan olarak görüntülemesini istediğiniz yanıt eylemlerini seçmek için yanıtla butonunu kişiselleştirebilirsiniz.

Erişilebilirlik Kontrolleri

Zoho, tüm kullanıcıların ürünlere erişimini daha kolay hale getirmek adına yeni erişebilirlik kontrolleri de ekledi. Bu kontrollerden bazıları:


·    Screen Reader, ekranınızdaki içeriği (metin, butonlar, resimler ve bağlantılar) konuşmaya veya yazıya dönüştürür.

·    Kritik Bilgileri Vurgula, talep bilgileri, talep sahibi ve iletişim bilgileri gibi önemli bilgileri çarpıcı bir renkle görüntüler.

·    Altı Çizili Bağlantılar, tıklanabilir bağlantıların görünürlüğünü artırır.

·    Odak Alanını Vurgula, kapsamı ve tıklanabilirliği belirtmek için odak alanınızın çevresine bir kenarlık ekler.

·    Animasyon kontrolleri, Zoho Desk’teki animasyonları ve geçişleri optimize eder.

·    Okuma Maskesi, o anda okumadığınız metni maskeleyerek dikkat dağıtıcı unsurları ortadan kaldırır.

·    Yakınlaştırma Düzeyi, sayfanın görüntülenmesi kolay olana kadar yakınlaştırıp uzaklaştırmanızı sağlar.

·    Klavye Odaklı Gezinme, ekranlar arasında gezinmeye, sekmeler arasında geçiş yapmaya ve yalnızca klavye tuşlarını kullanarak görevleri gerçekleştirmeye yardımcı olur.


Her yıl olduğu gibi Zoho 2023’te de kullanıcılarına birçok yenilik sunmaya devam ediyor. Zoho Desk’e eklenen yeni özelliklerle birlikte müşterilerinizle etkileşiminizi çok daha güçlü hale getirebilir ve deneyim açısından daha verimli bir yapı sunabilirsiniz. Zoho Desk nedir? Zoho Desk nasıl kullanılır? gibi sorularınızı Zoho ürünlerinin Türkiye Yetkili Satıcısı Cloudyflex’e ulaşarak yanıtlayabilir ve size özel fırsatlardan yararlanarak, daha mutlu müşteriler ve daha verimli çalışanlara sahip olabilirsiniz.

Denizhan