zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

Zoho'nun 2021 Yılı Özeti

14.12.21 06:05 PM By Denizhan

2021 yılını geride bırakmamıza oldukça az bir zaman kaldı. İşletmelerin gelecekleri için oldukça kritik kararlar aldığı bir yıl olarak değerlendirebileceğimiz 2021 yılında, yazılım pazarı oldukça hareketliydi. Pandeminin etkisiyle birçok firmanın dijital dönüşüm için adımlar attığı 2021 yılında Zoho, işletmelerin iş süreçlerini çağa uygun bir şekilde yönetebilmeleri için birçok yeniliğe imza attı. İşte inovasyonu merkeze yerleştiren ve her yıl olduğu gibi bu yıl da birçok yeniliğe imza atan Zoho’nun 2021 özeti:

zoho için 2021 yılının özeti

Zoho CRM Canvas Stüdyosu

Zoho sürekli olarak müşterilerinin ihtiyaçları doğrultusunda gelişen bir şirkettir. 2021 yılında müşteri beklentilerinin hızla değişmesi ile birlikte CRM konusundaki ihtiyaçlar da farklı bir yönde gelişti. Bunun farkına varan Zoho, müşterilerinin kendi kişiselleştirilmiş deneyimlerini yaratmaları için Canvas’ı yarattı! CRM deneyiminin altın standardını yaratmayı hedeflediği Canvas’ı piyasaya süren Zoho, tüm ekibiniz için bağlamsal ve sürükleyici deneyimler oluşturabileceğiniz, mükemmel bir sistem sunuyor! Zoho CRM Canvas stüdyosuna dair merak ettiklerinizi, daha önce kaleme aldığımız; ‘Dünyanın İlk CRM Tasarım Stüdyosu; Zoho CRM Canvas ile tanışın’ başlıklı yazımızdan okuyabilirsiniz.

kodsuz crm ekranları tasarlayın

Kodsuz Chatbot Geliştirme Arayüzü ve Zoho SalesIQ 2.0 Güncellemeleri 

İyi bir müşteri deneyimine sahip olmak, 2021’in en önemli konularından biriydi. Bu bağlamda, Zoho en sevilen canlı sohbet yazılımı olan SalesIQ’yu hem B2B hem de B2C işletmeler için eksiksiz bir müşteri etkileşim platformuna dönüştürdü. Mevcut B2C özelliklerinin yanı sıra, SalesIQ 2.0 artık, B2B segmenti için de optimize edildi! Şirket profili zenginleştirme, puanlama ve filtrelerle tamamlanan kurumsal kişi yönetimi modülü ile web sitenize gelen kişileri e-posta adreslerinin uygunluğuna göre ziyaretçiler ve kişiler olarak sınıflandırabilirsiniz.

kodsuz chatbot yaratıcı zoho salesiq

Sohbet robotları oluşturma ve özelleştirme söz konusu olduğunda, teknolojiden faydalanmayanlar her zaman dezavantajlı olmuşlardır. Yeni kodsuz bot arayüzü ile sohbet botu oluşturmayı sıradan bir kişinin yapabileceği bir iş haline getirmeyi amaçlıyoruz. Tek yapmanız gereken bir konuşma akışı oluşturmak ve yanıtlar eklemek! Zoho SalesIQ 2.0 hakkında daha detaylı bilgiyi daha önce kaleme aldığımız; ‘Yepyeni Bir WebChat ve ChatBot Deneyimi: Zoho SalesIQ 2.0'ı Keşfedin’ başlıklı yazımızdan okuyabilirsiniz.

Online Sözleşme Yönetimi Uygulaması Zoho Contracts 

İş süreçlerinin başlangıcından itibaren doğru teknolojilerle yönetimin sağlanması işletmelerin başarısı üzerinde kritik önem taşıyor. Bu noktada, online sözleşme yönetimi sistemleri (CLM) oldukça önemli bir yere sahip. Bunun farkında olan Zoho ekibi, 2021 yılında yeni bir ürününü duyurdu. Online sözleşme yönetimi sistemi: Zoho Contracts’ın kullanıma hazır olduğunu duyuran Zoho, zengin özelliklere sahip bu ürün ile CLM sürecinizi daha verimli bir şekilde yönetmenize ve düşük maliyetle geniş ölçekte uyumluluğa ulaşmanızı sağlıyor! Zoho Contracts’ı benzersiz kılan özellikleri hakkında daha detaylı bilgi almak için: Online Sözleşme Yönetimi Sistemi: Zoho Contractsı Keşfedin yazımızı okuyabilirsiniz.

online sözleşme yönetimi zoho contracts

Bütünleşik Dijital Eğitim Platformu TrainerCentral

Geçtiğimiz iki yıl, özellikle online eğitim konusunda birçok yeniliğin yaşandığı yıllardı. Zoho’nun Showtime adı altında sürdürdüğü hizmet, TrainerCentral çatısı altında çok daha fazla özellikle devam ediyor. 2021 yılında duyurulan bu yeni hizmet, uzaktan çalışma konusunda birçok fırsat yaratıyor. Zoho, eğitim konusunda işletmelerin ihtiyaç duyduğu her şeyi tek bir platformda birleştirmeyi başardı. Bütünleşik eğitim platformu: TrainerCentral’in detaylarını ve sağlayacağı avantajları merak ediyorsanız, ‘Zohonun Yeni Bütünleşik Eğitim Platformu: TrainerCentral ile Tanışın’ yazımızı okuyabilirsiniz.

bütünleşik dijital eğilim platformu trainer central

Kurumsal Online Öğrenim Platformu Zoho Learn

Pandemi işletmelere sadece iş süreçleri açısından bir değişim getirmedi. Aynı zamanda işletme kültüründe de köklü değişikliklere sebep oldu. 2021 yılında bu zorunlu değişikliklerin başında eğitim konusu vardı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da yeni ürünler ile karşımıza çıkan Zoho, Zoho Learn ile şirketinizdeki çalışanlarınızın tüm kurumsal eğitim, öğrenim ve bilgi yönetimi süreçlerini yönetmenize olanak tanıyor. Kurumsal Öğrenme Yönetim Sistemi (LMS); Zoho Learnü Keşfedin başlıklı yazımızda, Zoho Learn’ü mercek altına aldık!

zoho learn

Zoho One Yenilendi

Dijital dönüşüm, işinizi sadece internete taşımak değildir ve birleşik bir deneyim de yalnızca entegrasyondan ibaret değildir. Gerçek bir birleşik deneyim, ürünü müşterinin bakış açısıyla oluşturmaya sarsılmaz bir bağlılık, çeşitli paydaşlar (uygulama kullanıcıları, geliştiriciler, üçüncü parti hizmet sağlayıcılar) arasında alışveriş sağlamak için bir ortam gerektirir. 

zoho one 2021

Zoho One 21, uygulamaların, hizmetlerin, platformların, depolamanın ve altyapı yığınlarının dikey olarak birleştirilmesinin yanı sıra, bu faktörleri göz önünde bulundurarak, birleşik bir deneyim yaratmaya yönelik bilinçli çabanın bir sonucu olarak, karşımıza çıkıyor! Birleşik Kullanıcı Arayüzü, Birleşik Gezinme, Kişiselleştirilebilir Dashboard, Birleşik Takvim, Birleşik Yapılandırma, Work Graph ile zenginleştirilmiş gelişmiş kurumsal arama ve daha birçok özellik sunan Zoho One 21’i mercek altına aldığımız yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Zoho Cliq 3.0 ile Zoho Cliq Artık Hibrit Çalışma Deneyimi Sunmaya Başladı

Karşınızda hibrit çalışma modeliniz için ihtiyaç duyacağınız eksiksiz iş birliği platformu: Zoho Cliq’in (3.0) en son sürümü! Bu yeni çalışma biçimi için ister evde ister ofiste olun Cliq, iletişim ve iş birliğini artırmanıza yardımcı olabilecek bir dizi araçla güncellendi! Cliq ile sesli ve görüntülü arama deneyiminiz hiç olmadığı kadar iyi olacak. Sesli konferans, farklı konumlardaki insanları birbirine bağlamanın en etkili yoludur. Bu güncellemeyle birlikte tek bir sesli konferanstaki olası katılımcı sayısını 1000 katılımcıya çıkardık. Bu sayede, rakiplerimizin sunduğu çağrı katılımcı sayısının 4 katını sunuyoruz. Ayrıca, sahne görünümünde toplantılarınızı 10.000 izleyiciye aktarabilirsiniz. Daha birçok yeni özelliğe: Hibrit çalışma için eksiksiz iş birliği platformunuz: Zoho Cliq 3.0 ile tanışın başlıklı yazımızdan ulaşabilirsiniz!

Zoho Social'a YouTube Eklendi

Zoho Social, 6.yılını kutlarken, şimdiye kadar ki en iyi sürümünü de 2021 yılında sizlere sundu! Sosyal medya pazarlama stratejinizi daha iyi bir hale getirmeniz için bir dizi yeni özellik, entegrasyon ve geniş bir işlevselliği içerisinde barındıran yeni Zoho Social ile tanışmaya hazır mısınız?

zoho social

Son güncellemelerle birlikte Youtube gibi yeni kanal entegrasyonlarından tutun da içerik onayları gibi sıkça talep edilen özelliklere dek birçok yenilik sizleri bekliyor.Yeni Zoho Social özellikleri ile video pazarlamanızı bir üst seviyeye taşıyabilir, ekipleriniz için iş akışları oluşturabilir, içerik yönetiminizi güçlendirebilir, LinkedIn üzerinden potansiyel müşterilerinizi besleyebilir, zShare ile daha akıllıca düzenleyebilirsiniz. Tüm bu yeni özelliklere dair daha detaylı bilgiye: Zoho Social'ın Yeni Özellikleriyle Sosyal Medya Pazarlamanızda Fark Yaratın! Başlıklı yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Zoho RouteIQ : Satış Rotası Yönetimi

Günümüzde, işletmelerin satış konusunda kullandığı teknolojik araçlar organizasyonun geleceği açısından kritik bir önem taşıyor. Karmaşaya meyilli yapısı ve işletmelerin iş süreçleri arasında en önemli noktada durması nedeniyle en fazla özen gösterilmesi gereken alanların başında gelen satış departmanı, çalışanlara sağlanan kolaylıklarla çok daha verimli hale gelebilir. Bunun farkında olan Zoho, 2021’in ilk sürprizi olan, satış elemanları için oldukça büyük avantajlar sunan yeni ürünü Zoho RouteIQ’yu duyurdu. Özellikle, eczacılık ile ilgili ya da tıbbi cihazlar gibi endüstrilerde, satış temsilcileri potansiyel müşterilere ulaşmak adına sahada geleneksel satış yöntemini kullanmaya devam ediyorlar. Bir satış rotası yönetimi uygulaması ile bu beklentileri aynı noktaya taşıyabilirsiniz!

Zoho Marketing Plus Paketi

İşletmelerin boyutları fark etmeksizin eşsiz tasarımıyla Zoho Marketing Plus, hedef kitleniz ile birden çok kanaldan iletişim kurma olanağı sunuyor. Bu sayede, pazarlama harcamalarınızın geri dönüşünü artırabilir ve ekibinizin üretkenliğini optimize edebilirsiniz. Pazarlama, özellikle son dönemde sadece tek bir kanal üzerinden sunulan bir mesajdan çok daha fazlasını ifade ediyor. Markanıza maksimum erişim sağlayabilmeniz için birden çok kanal üzerinden koordineli bir şekilde pazarlama faaliyetlerini gerçekleştirmeniz gerekiyor. Bütünleşik bir şekilde mesajınızı iletebilmeniz için ise bir pazarlama platformuna ihtiyacınız vardır. Marketing Plus ile her müşteri temas noktasında katılımı artırabilir ve benzersiz pazarlama sürecinizi güvenle yönetebilirsiniz. Zoho Marketing Plus hakkında daha detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Zoho Orchestly Artık Qntrl Adı Altında Hizmetine Devam Ediyor

Özellikle son yıllarda yaşadığımız sıra dışı durum, bir kez daha gösterdi ki iş süreçlerinin kesintisiz olarak devam edebilmesinin tek yolu doğru teknolojik araçları kullanmak! Değişen ve güçlenen rekabet ortamında hızın ne kadar önemli olduğunu göz önünde bulundurursanız, manuel olarak gerçekleştirdiğiniz her görev işiniz açısından hem zaman hem de maliyet kaybıdır. Bu kayıplara son vermeniz için geliştirilen Zoho ailesinin etkileyici üyesi Zoho Orchestly’den yeni bir haber var! İşinizin komuta merkezi görevini üstlenen Zoho Orchestly, süreç yönetimini tüm detayları ile kavrayarak organizasyonunuza verim katıyordu. Şimdi ise Qntrl adı altında, çok daha fazlasını vadediyor. Zoho Orchestly’nin yeni yüzü Qntrl’ü mercek altına aldığımız yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Cloudyflex 2021 Ekim Ayında, MeetUp Etkinliği Gerçekleştirdi

Bitmek üzere olan 2021 Cloudyflex açısından oldukça verimli geçti. Bu yılın Ekim ayında gerçekleşen MeetUp etkinliğinde, katılımcılar Zoho ürün ailesine dair birçok yeni bilgi edindi. 8 Ekim Cuma günü Zoho Kullanıcıları ve Zoho kullanmak isteyen herkes ile Kozyatağı Workinton ofisinde buluşan Cloudyflex Ekibi, 2020 ve 2021 yılları boyunca Zoho CRM ve diğer Zoho Uygulamaları üzerine gelen yenilikler üzerine bilgiler verdi.

zoho meetup

Zoho CRM 2021’de Birçok Ödül Aldı!

Her yıl olduğu gibi 2021 yılı da Zoho CRM için ödüllerle doluydu. G2 ve Gartner gibi oldukça önemli ve bağımsız kuruluşlar tarafından müşteri ilişkileri yazılımında lider konumda gösterilen Zoho CRM, ayrıca birçok analiz raporunda da başarısını kanıtladı.

2021 yılı son bulurken, birçok başarıya imza atan Zoho markası ile yeni yılda, işletmenize yeni ve başarılı bir yapı kazandırmak istiyorsanız, Zoho ürünlerinin Türkiye Yetkili Satıcısı Cloudyflex’e ulaşabilir ve daha detaylı bilgi alabilirsiniz. 

Denizhan