zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

Zoho Social'ın Yeni Özellikleriyle Sosyal Medya Pazarlamanızda Fark Yaratın!

26.02.21 02:00 PM By Denizhan

Zoho Social, 6.yılını kutlarken, şimdiye kadar ki en iyi sürümünü de sizlere sunuyor! Sosyal medya pazarlama stratejinizi daha iyi bir hale getirmeniz için bir dizi yeni özellik, entegrasyon ve geniş bir işlevselliği içerisinde barındıran yeni Zoho Social ile tanışmaya hazır mısınız?

Son güncellemelerle birlikte Youtube gibi yeni kanal entegrasyonlarından tutun da içerik onayları gibi sıkça talep edilen özelliklere dek birçok yenilik sizleri bekliyor.

 

Daha fazla sözü uzatmadan hemen yeni özelliklere birlikte göz atalım!

zoho social 2021 güncellemeleri

Video Pazarlamanız için Yeni Zoho Social Özelliklerini Keşfedin

Bugünün içeriği kuşkusuzki videodur! Video pazarlama için harcadığınız eforu ölçeklendirmeniz, pazarlama stratejiniz açısından oldukça etkilidir ve birçok işletmenin de önceliğidir. Bu arayışınızda size yardımcı olmak adına Zoho Social’a eklediğimiz yeni entegrasyon ortağımızla tanışın; Youtube! 

 

Bugün birçok işletme, ürünlerini sergilemek, içeriklerini cross-post etmek, müşteri referanslarını öne çıkarmak ve video pazarlama eforlarını ölçeklendirmeye yardımcı olması için Youtube’daki varlıklarını sürdürüyor.

 

Artık Zoho Social ile video içeriğinizi doğrudan Youtube kanallarınızda yayınlayabilir, planlayabilir, her videonun performansını izleyebilir ve etkileşimlere gerçek zamanlı olarak yanıt verebilirsiniz.

zoho social youtube kanalı

Üstelik, Youtube etkinliğinizi (tüm beğenileriniz, oynatma listeniz vb.) özel izleme sütunlarından takip edebilirsiniz. Bir dizi güçlü Youtube raporu ve analizi ile kanalınızın performansını izleyebilirsiniz. Bu özellik sayesinde izleyici istatistikleri, en çok izlenen içerik ve hatta video içeriğinizi izlemek için kullanıcıların harcadığı dakika süresi gibi ayrıntılı bilgilere de ulaşabilirsiniz.

Hatta, aynı panel üzerinden takipçi büyümesinden katılım ve kitle demografisine kadar çeşitli istatistikleri kontrol edebilirsiniz. Artık, Zoho Social üzerinden performans raporlarınızı planlayabilir, dışa aktarabilir ya da ekibiniz ve müşterilerinizle paylaşabilirsiniz!

Ve videolarınız için başka küçük ama gerekli bir güncellemeden daha bahsedelim; Zoho Social’da içeriğinizi yayınlarken özel bir video küçük resmi ayarlayabilirsiniz. Bu özellik ile video karelerinden bir küçük resim seçebilir ya da Zoho Social’ın küçük resim önerilerini kullanabilirsiniz.

zoho social youtube video yükleme

Ekiplerinizin İş Akışlarını Yaratın!

İçerik iş akışınızı oluşturmak artık çok kolay! Yeni içerik onayları ve iş akışı özellikleriyle Zoho Social’da içeriklerinizi yapılandırılmış bir düzen etrafında şekillendirebilir ve ekibinizle daha verimli çalışabilirsiniz. Kendi onay sisteminizi kurarak, sosyal medya yayınlama rutininizi optimize edebilirsiniz.

Onaylar panosu sayesinde, taslaklarınızı denetleyebilir ve yayınlamak için belirli ekip üyelerini Onaylayanlar olarak atayabilirsiniz. Aynı şekilde bazı ekip üyelerini de taslak oluşturma ve onay gönderebilecek yayıncılar ya da katkıda bulunanlar olarak atayabilirsiniz. Bu sayede, ekipler çıkan içerik üzerinde daha fazla editöryal kontrole sahip olabilirler.

zoho social onaylama sistemi

Yayınlama Temellerinin Ötesine Geçin

Yayınlama, herhangi bir sosyal medya pazarlama stratejisinin merkezinde yer alır. Zoho Social’a gelen son güncelleme ile birlikte gösterge tablonuzu bir İsviçre çakısına dönüştürebilmeniz için araçlar ve mikro iyileştirmeler ekledik. Bu özellikler sayesinde, her gün içerik oluşturabilir, yayınlarınızı optimize edebilir ve erişimleri artırabilirsiniz.

URL’leriniz için en çok görüntülemenin hangi kanaldan geldiğini merak ediyorsanız, yeni özellik ile bu sorunun yanıtını bulabilirsiniz. Zoho Social üzerinden yayınladığınız bağlantılara UTM Parametreleri ekleyebilir ve sosyal trafiğinizi izleyebilirsiniz. Her bir kaynaktan etkileşim ayrıntısı elde etmek için UTM parametrelerini doğrudan Zoho Social üzerinden tanımlayabilirsiniz. Daha sonrasında ise bu parametreleri Google Analytics gibi bir araç üzerinde analiz edebilirsiniz.

zoho social utm parametreleri

Sosyal medya pazarlaması konusunda biraz bilgisi olan herkes, Instagram’da ilk yorumun değerini bilir. Zoho Social’da artık, Instagram gönderilerinize ilk yorumu önceden yükleyebilir ve yayınınızla birlikte planlayabilirsiniz. Bunu, tüm eylemi gerçekleştirdiğiniz yayınlama penceresi üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

Instagram ilk yorumunuzla alakalı anahtar kelimeler ve hashtagler ekleyerek, bir gönderinin erişimini Instagram aramalarında görmek için optimize edebilir ve keşfet sayfasında gönderinizin görünürlüğünü artırabilirsiniz.

zoho social Instagram first comment özelliği

Monitör sekmesinde Retweet etmek isteyeceğiniz bir şey mi gördünüz? Şimdi bir Retweeti daha sonraki bir zaman dilimi için Retweet-Planlama özelliği ile planlayabilirsiniz. Bu sayede, tweetlerinizi günün en iyi saatine planlayarak etkileşiminizi artırabilirsiniz. 

zoho social retweet

İçerik Yönetiminizi Güçlendirin

Sosyal medya yönetimi için bir ekibe sahip olunduğunda, yönetimin her daim kolay olmadığının farkındayız. Zoho Social’ın yeni güncellemesi ile yalnızca içerik pazarlamanızı ölçeklendirmezsiniz, aynı zamanda tüm ekibinize yardımcı olabilecek araçlar da sunabilirsiniz.

 

Zoho Social’daki tüm favori web sitesi içerikleriniz, doğrudan RSS Feeds kutunuza gönderilir. Favori web sitelerinizi ayrı beslemeler olarak ekleyebilir ve aralarında geçişler yapabilirsiniz. Bu alandan daha sonrası için yayın yapabilir ya da planlayarak makalelerinizi sosyal medya takipçilerinizle paylaşabilirsiniz.

zoho social rss feed

Nerede çalıştığınız ya da hangi cihazı kullandığınız fark etmeksizin Zoho Social, artık size ve ekibinize içerik havuzu olarak hizmet verebilecek bir medya kitaplığı da sunuyor. Markanızla alakalı videolar, resimler, GIF’ler vb. pazarlama içeriklerini istediğiniz zaman kullanmak üzere depolayabilirsiniz. Cihazlarınızsan ya da entegre bulut hizmetleri üzerinden medya kitaplığına içeriklerinizi ekleyebilirsiniz.

Zoho Social yayıncısından herhangi bir medyanıza Zoho WorkDrive, Google Drive, DropBox vb. çeşitli bulut platformlarından erişim sağlayabilirsiniz. Yeni Bulut aracımızla artık markanızı bulut hizmetlerinize bağlayarak, kaynaklarınıza Zoho Social üzerinden erişebilirsiniz.

zoho social içerik kütüphanesi

LinkedIn Üzerinden Potansiyel Müşterilerinizi Besleyin

Yeni LinkedIn Lead Ads entegrasyonu ile artık Zoho Social üzerinden LinkedIn’de çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Kontrol panelinize, LinkedIn Müşteri adayı formlarınızdan yakalanan tüm potansiyel müşterileri yönetmenize yardımcı olabilecek yararlı bir ek sunuyoruz.

zoho social linkedin ads entegrasyonu

LinkedIn Lead Ads ile hedeflenen içeriği profesyonellere ya da belirli bir sektörden insanlara tanıtabilir ve potansiyel müşteri formları aracılığıyla daha fazla iletişim bilgisi toplayabilirsiniz. Zoho Social ile bu veriler sorunsuz bir şekilde yakalanarak, analiz edilebilir. Potansiyel müşteri ayrıntıları, form alanları ile eşleştirilerek, Zoho Social aracılığıyla Zoho CRM satış panonuzla da senkronize edilir. 

 

zShare ile Daha Akıllıca Düzenleyin

zShare tarayıcı uzantınız ile Google aramalarınızdan daha fazla verim elde edebilirsiniz. Google’da herhangi bir aramaya tıkladığınızda, zShare butonu, kontrol sağlamanız için Twitter’dan alınan ilgili anahtar kelimeleri ve kullanıcı sonuçlarını önerecektir.

zoho social zshare

Twitter ile paylaşın

Twitter web uygulamasını kullanıyorsanız ve paylaşmak istediğiniz bir tweet var ise artık doğrudan paylaşabilir ya da daha sonrası için retweet olarak planlayabilirsiniz. Bunu Tweetin altında beliren zShare butonuna tıklayarak yapabilirsiniz.

zoho social zshare twitter

Facebook ile paylaşın

Facebook'ta, ağlarınız arasında paylaşmak istediğiniz ilginç bir içerik mi gördünüz? Doğrudan Zoho Social üzerinden yayınlamak veya planlamak için gönderinin altındaki zShare butonuna tıklamanız yeterlidir.

zoho social zshare facebook

Zoho Social'ı zaten kullanıyorsanız, zShare uzantısını buradan indirebilirsiniz. Henüz, Zoho Social ile tanışmadıysanız ve bu avantajların tümünü kullanmak istiyorsanız, Zoho ürünlerinin Türkiye Yetkili Satıcısı Cloudyflex’e ulaşabilirsiniz!

Denizhan