zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

Dünyanın İlk CRM Tasarım Stüdyosu; Zoho CRM Canvas ile tanışın!

20.08.21 01:42 PM By Denizhan

Zoho CRM, CRM deneyiminin altın standardını yaratmayı hedeflediği Canvas’ı piyasaya sürüyor. Canvas, tüm ekibiniz için bağlamsal, sürükleyici deneyimler oluşturabileceğiniz, Zoho CRM içerisinde bulunun kodsuz ve sürükle-bırak bir tasarım stüdyosu olarak, CRM deneyiminizi mükemmelleştirmeye hazır!

 

Her endüstrinin farklı olduğu gerçeğinden hareketle yaratılan Canvas, nasıl herkesin ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir deneyim yaratıyor? Bu sorunun yanıtını merak ediyorsanız, bu yazımız tam size göre! 

zoho crm canvas stüdyo ile özel crm ekranları tasarlama

Zoho CRM Canvas Stüdyosunun Hikayesi

Zoho’da yapılan her şey yaratıcı özgürlüğe sahip olmak için geliştiriliyor, ürünler, hikayeler ve birçok deneyim bu merkezde şekilleniyor. 2014 yılına kadar, ofisin nasıl göründüğünü düşünmeden büyük bir teknolojisi plazasında kiralık bir katta çalışan Zoho ekibi, hayatları üzerinde tam bir özgürlük sağlamayı oldukça fazla önemsiyor. Özgürlüğün her girişimcinin arkasındaki kurucu ruh olduğuna inanan ekip, ürünleri, ofisleri, kültürü ve her şeyi kendi tarzlarını temsil edecek şekilde kişiselleştirmiştir. Tüm bunların yanında, çoğu şirketin yaratıcı özgünlükten bu kadar yoksun olduğu alanların başında kullandıkları yazılımlar ve özellikle de CRM gibi kurumsal uygulamalar geliyor.

  

Zoho geliştirdiği ürünleri kullanarak, tanıtımını yapan bir şirket olarak son dönemde benzer bir ikilem içerisine girmiş ve ardından bunu değiştirmek istemiş. Zoho CRM’in tasarım lideri Muthuraja ile 2011’de Zoho CRM’e yeni bir tasarım kazandırılmış. Ardından üç ay gibi kısa bir süre içerisinde CRM kullanımında 6 kat artış olduğu farkedilmiş. 2016’da daha basit, daha bağlamsal bir deneyim yaratmak adına büyük bir CRM tasarım yenilenmesi yaşandı. Ardından ise müşterilerin CRM’lerin estetiği, verilerin nasıl depolanması gerektiği vb. birçok ihtiyacı olduğunu fark eden ekip, bu konu üzerine yoğunlaşarak, müşterilerin kendi kişiselleştirilmiş deneyimlerini oluşturmaları için Canvas’ı yarattı!
zoho crm canvas stüdyo ile özel crm ekranları tasarlama

Canvas ile çizim tahtasını keşfedin!

Herkes için son derece kişiselleştirilmiş bir kullanıcı deneyimi sunmanın yollarını bulmak için oldukça fazla düşünen Zoho ekibi, basit bir sonuca ulaşmış: Her biri kendine göre!

 

Her takım alanların, butonların, widget’ların ve diğer UI öğelerinin belirli bir şekilde görünmesini tercih eder ve bu bir başka takımın istediğinin tam tersi olabilir.Bu fikir ayrılığı, farklı şirketleri ve sektörleri karşılaştırdığımızda çok daha büyür. Evrensel bir çekiciliğe sahip olan bir kullanıcı ara yüzü yaratmak pek iyi bir fikir olmayabilir. Öyleyse, neden müşterilere yazılımlarının görünüşünü değiştirme gücü vermiyoruz?

Zoho CRM Canvas nasıl çalışır?

 

➤ Sürükle-Bırak düzenleyici: Zoho CRM’i tek bir kod satırı yazmadan düzenleyebileceğinizi biliyor muydunuz? Canvas, geliştirici becerisine sahip olmayan herkesin sezgisel sürükle-bırak oluşturma işlemleri yapabileceği ve farklı Canvas görünümleri yaratabileceği kodsuz bir düzenleyicidir.
zoho crm canvas stüdyo ile özel crm ekranları tasarlama

➤ Her ayrıntıya ince ayar yapın: Canvas, gerçekten kişisel bir şey yaratmanıza olanak tanımak işçin birçok biçimlendirme seçeneği ile birlikte gelir. Canvas düzenleyicisiyle yazı tipi renklerini düzenleyebilir, sekmeleri değiştirebilir, alanları birleştirebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. 

zoho crm canvas stüdyo ile özel crm ekranları tasarlama

➤ Verimli Kalın: Nelerin gösterileceğini ve nelerin saklanacağını seçerek, dağınıklığı azaltın ve kullanıcıların bilgileri hızlı bir şekilde bulmasına yardımcı olun. Daha iyi bir görünürlük sağlamak için renk kodlaması gibi her alanın görünümü üzerinde etki edecek kararlar verebilirsiniz. 

zoho crm canvas stüdyo ile özel crm ekranları tasarlama

Zoho CRM’ın Canvas'ını deneyin

Canvas, Standart versiyondan Ultimate’e kadar Zoho CRM’in tüm ücretli sürümlerinde hiçbir ek ücret ödemeden kullanabileceğiniz bir özelliktir. Canvas Stüdyo özelliği, Zoho CRM Plus ve Zoho One'da Zoho CRM için de mevcuttur. Canvas ve diğer Zoho ürünleri hakkında daha detaylı bilgi almak için Zoho ürünlerinin Türkiye Yetkili Satıcısı Cloudyflex’e ulaşabilirsiniz.

Denizhan