zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

Zoho CRM Dashboard İle Karmaşaya Son Verin

21.06.18 01:35 PM By Can

Bir organizasyon içerisinde iş süreçlerinin karmaşık bir hal alması hem patronlar hem de çalışanlar açısından bir kabusa dönüşebilir. Bu karmaşanın en başında oluşmaması için her geçen gün artan verinin organize edilerek, işlenmesi gerekmektedir. Günlük faaliyetleriniz, sıradan güncellemeler, performans göstergeleri ya da satış süreci boyunca büyük önem taşıyan takip çağrıları bu süreci daha da zor hale getirebilir. İşte tüm bu zorlukların üstesinden gelebilmeniz için Zoho CRM sizlere analitik Dashboard’lar sunuyor!

Zoho CRM’in yeni Dashboard’larını daha analitik bir biçimde kullanarak, önemli verinize ayrıntılı bir görünüm kazandırabilirsiniz. Aşağıdaki 6 bileşeni kullanarak size özel Dashboard’unuzu yaratabilir ve işinizi daha verimli bir hale getirebilirsiniz.

1. Grafikler; verinizi grafiksel olarak görmenizi ve bu sayede daha kolay analiz yapmanıza yardımcı olur.

 

2. KPI; Açılımı Anahtar Performans Göstergesidir. Hedeflerinizi kolayca belirlemenizi ve ekibinizin performansını ölçmenizi sağlar.

 

3. Karşılaştırıcı; kullanıcı performansı, ana kaynak vb. gibi verinin karşılaştırmalı bir özetini sunarak daha kolay ve doğru kararlar vermenize yardımcı olur.

 

4. Anormallik Dedektörü; olağan iş sürecinizde herhangi bir tutarsızlığı algılayarak, iş sürecinizin akışını sabitlemenizi sağlar.

 

5. Hedef ölçer; ekibiniz için hedefler belirlemenize ve bu hedefleri izlemenize olanak tanır.

 

6. Funnel; iş sürecinizdeki farklı aşamaların görsel bir tasvirini sunarak, daha kolay bir biçimde süreci takip etmenize yardımcı olur. Bu sekmeden, müşterileriniz hareketlerini çok basit bir şekilde sırasıyla takip edebilirsiniz.

Dashboard’unuzu Özelleştirin 

Dashboard’unuza satış performansı grafikleri, pazarlama kampanyası raporları veya etkileşim analizleri ekleyerek özelleştirebilirsiniz.  Oluşturduğunuz Dashboard’ları ekibinizle paylaşabilir ya da tamamen size özel kalmasını sağlayabilirsiniz.


Daha Kolay Satış Raporları

Sadece ölçebildiğiniz şeyleri yönetebilirsiniz. Zoho CRM ile çalışma biçiminizi satış trendlerini, pazarlama kampanyalarını, ekip performansını ve çok daha fazlasını göz önünde bulundurarak yönetebilirsiniz. 40’ın üzerinde standart rapor arasından seçim yapabilir ya da dakikalar içerisinde kendi raporunuzu yaratabilirsiniz.

Kendi Raporunuzu Yaratmak Artık Çok Basit 

Özet, tablo, matrix görünümünü kullanarak özel raporlar oluşturabilir ya da Matrix görünümü ile 40 rapordan birini kullanabilirsiniz. Pasta grafiğinden, Funnel grafiklerine uzanan alternatifler arasından seçim yaparak raporlarınızı görsel sunumlara dönüştürebilirsiniz.


Raporlarınızı Organize Edin

Sürükle bırak özelliği ile birlikte, raporlarınızı uygun dosyalar içerisinde muhafaza edebilirsiniz. Yeni dosyalar yaratabilir, takımınızla bu dosyaları paylaşabilir, ya da tamamen özel tutabilirsiniz. Ayrıca son raporlarınıza, favori raporlara ekleyerek anında erişim sağlayabilirsiniz. 


Zoho CRM Dashboard’ları ile organizasyonunuz içerisinde yaşanabilecek tüm karmaşanın önüne geçebilirsiniz. Aynı zamanda verinin görsel hali ile daha hızlı, daha kolay ve daha gerçekçi kararlar vererek, organizasyonunuzun geleceğini garanti altına alabilirsiniz.

Zoho CRM ile ilgili daha detaylı bilgi almak istiyorsanız, tıklayın!

Can