zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

Bulut Tabanlı Bir CRM Yazılımı Kullanmanın Avantajları 

21.02.23 09:11 AM By Kardelen

Bugün gündelik yaşam alışkanlıklarımız için dijital olarak gerçekleştirdiğimiz hemen her eylem bulutta oluyor. Fotoğraflarımızdan tutun da kişisel verilerimize dek her şeyi bulutta depolayabiliyoruz. İş dünyası açısından değerlendirildiğinde ise bulut çok daha fazla potansiyel barındırıyor. Uzun yıllardır bilinen bu gerçeğe CRM programı da eklendiğinde, iş dünyasının satış ve pazarlama kanalında büyük fırsatlar doğuyor. Popülerliğini yıllardır yitirmeyen CRM kelimesi günümüzün dünyasında müşterilerle daha yakın ilişkiler kurmak isteyen, işini geleceğe çok daha sağlam adımlarla taşımayı hedefleyen her işletmenin yapılacaklar listesinin en başında yer almaya devam ediyor. İşletmenizin 10 çalışanı ya da 100’den fazla çalışanı olması CRM yazılımı satın almanız için belirleyici bir faktör olmaktan çıktı. Daha fazla satış yapmak, profesyonel müşteri hizmetleri sunmak ve işinizi büyütmek istiyorsanız, CRM sistemi seçimi için araştırmalara başlamanızda fayda var. Peki, alternatiflerle dolu bu zamanda doğru CRM yazılımını nasıl seçeceksiniz? İşletmeniz için en doğru CRM yazılımını ararken ilk aklınıza gelen özellikleri sıralamakla başlayabilirsiniz. Uygun fiyatlı olması, tam şu anda yardımcı olabilmesi, karmaşık olmaması, benzersiz iş süreçlerinize uyum sağlayabilmesi, istediğiniz zaman erişilebilmesi… Eğer aklınıza ilk gelen özellikler bu saydıklarımızdan birkaçını içeriyorsa, Cloud CRM (Bulut CRM) tam size göre!


CRM gibi modern teknolojilere yatırım yapmanın size daha büyük bir ROI sağlayacağını ve işinizi büyütmenize yardımcı olacağını düşünen %72’lik kesimde yer alıyorsanız, bu yazımızda bulut tabanlı CRM yazılımının avantajlarını keşfedebilirsiniz! 

Bulut Tabanlı CRM Nedir? 

Bulut CRM söz konusu olduğunda, CRM kelimesine aşina olan işletme sahiplerinin zihinlerinde bulut tabanlı ne demek sorusu beliriyor olabilir. Bulut CRM, altyapı, bakım ve kurulum masraflarının olmadığı, Wi-Fi bağlantısı olan her yerden CRM’e erişim sağlayabileceğiniz bir sistem sunar. Bulut tabanlı CRM’in tanımını yaptığımızda, birçok avantajı içerisinde barındırdığını görebiliyoruz. Peki, bu avantajlar neler? Birlikte keşfedelim! 

Her Yerden Çalışabilme Özgürlüğü 

Geçtiğimiz yıllardaki salgında küresel olarak verilen mücadele birçok iz bıraktı. Bu izlerden hiç geçmeyecek olanı ise kuşkusuz uzaktan çalışma konusunda şirketlerin artık adım atmalarının zorunlu hale gelmesiydi. Her yerden çalışabilme özgürlüğü, günümüzde salgın öncesi döneme göre çok daha kritik bir önem taşıyor. Rekabet ortamının geri dönülmez şekilde değişmesinin bir sonucu olarak, bulut bazlı CRM gibi modern teknolojiler işletmelerin başarısı üzerinde geçmişe nazaran çok daha belirleyici bir rol oynuyor. Bulut tabanlı CRM yazılımının en çekici özelliklerinden biri olan bu özgürlük için ihtiyacınız olan tek şey ise bir internet bağlantısı. İşletmenizin ofis dışından çalışan üyelerinin diledikleri zaman diledikleri yerden erişebilecekleri CRM sistemi ile sadece zamandan değil, aynı zamanda maliyetten de tasarruf edebilirsiniz. 

Uzaktan çalışabilme olanağı ile CRM sistemine rahatlıkla ulaşın.

Kolay Kurulum 

Yazılıma yapılan yatırım sırasında işletmelerin en büyük korkusu karmaşık bir kurulum sürecidir. Yatırımın başında, zamandan ve maliyetten zarar etmek istemeyen her işletme çoğu zaman bu korkuya sahip olduğundan yazılım satın alınmasını erteleme eğilimindedir. Oysa, bulut tabanlı bir CRM ile bu korku bütünüyle yok edilebilir. Bulut tabanlı CRM için sunucu tabanlı CRM gibi bir donanım kurulmasına, yazılım bakımı için ödeme yapılmasına ya da bir BT ekibine gerek yoktur. Yazılım söz konusu olduğunda alternatiflerin her geçen gün arttığı bir dönemde yaşıyoruz. Haliyle bulut CRM söz konusu olduğunda birçok uygulama ile karşılaşmak mümkün hale geliyor. Kolay kurulum hemen her bulut CRM sistemi için geçerli olsa da günümüzün dünyasında kullanıcı deneyimi de bir o kadar önem taşıyor. Zoho CRM gibi uzun yıllardır işletmelerin dijital dönüşüm yolcuklarına katkı sağlayan uygulamalar sadece kolay kurulum değil, aynı zamanda kolay bir kullanıcı deneyimi de sunuyor.

Uygun Maliyet 

Geleneksel CRM sistemlerinin peşin sermayeye dayalı oluşu birçok işletme açısından zorlayıcı olabiliyordu. Bugün bulut sistemlerin ‘kullandıkça öde’ modeli ise küçük ve orta ölçekli işletmelere maliyet açısından gerçek bir avantaj sağlıyor. Minimum yatırımla, bulut CRM’ler riskleri azaltıyor ve küçük işletmelerin daha kısa sürede daha az maliyetle hedeflerini gerçekleştirmelerine olanak tanıyor.

Güvenlik

Bulut çözümlerin çok güvenli olmadığına dair genel görüşün son yıllarda artan bulut depolama seçeneklerinin sağladığı güvenlik ile değiştiğini söyleyebiliriz. Bulut tabanlı CRM söz konusu olduğunda ise gelişmiş otomatikleştirilmiş yedekleme politikaları ve etkili veri kurtarma planları sayesinde yazılım sağlayıcıların bu konuyu ne kadar ciddiye aldığını görebiliyoruz. Zoho CRM gibi siber güvenliği bir başka boyuta taşıyan uygulamalar sayesinde, işletmeler güvenliklerinden endişe etmeden çalışmalarına odaklanabiliyorlar.

Esneklik 

Her işletmenin iş süreçleri tıpkı parmak izi gibi birbirinden farklıdır. Bu fark beraberinde CRM gereksinimleri noktasında da özgünlük getirir. Küçük işletmeler, halihazırdaki işlerinde kendilerine yardımcı olabilecek minimum özellikle başlayabilirken, büyüdükçe kapasitenin artmasını, yeni özellikleri ya da gelişmiş modülleri talep edebilir. Geleneksel bir CRM sistemi ile bu değişiklikleri yapmak hem zaman alabilir hem de çoğu zaman mümkün olmayabilir. Oysa bulut tabanlı bir CRM sistemi ile yeni ihtiyaçlar anında karşılanabilir.

Bulut tabanlı CRM yazılımları çalışmanıza ayak uydursun.

Basit Entegrasyon 

Geleneksel CRM çoğunlukla işletmelerin talep ettiği esnekliği ve entegrasyonu sağlayamaz. Bugünün dünyasında mevcut teknolojiler arasındaki bilgi alışverişinin ne kadar önemli olduğunu sadece iş dünyasında değil, gündelik yaşamımızda bireysel olarak da tecrübe edebiliyoruz. Bulut tabanlı bir CRM sistemi ile e-posta kampanyalarınızdan tutun da tüm satış sürecinize dek tüm uygulamaları entegre biçimde kullanabilir, bu sayede tek ekrandan tüm sürecinizi yönetebilirsiniz. Entegrasyon noktasında seçeneklerinizi CRM sistemi noktasında yaptığınız seçim belirleyecektir. Zoho CRM gibi entegrasyon yelpazesi oldukça geniş bir ürün seçerek, tüm sürecinizi kolaylıkla yönetebilirsiniz. 

İşletmenizle Birlikte Büyüyen Bir CRM Sistemine Sahip Olun! 

Bulut çözümleri, kuruluşların müşteri deneyimi noktasında mükemmelliği yakalamalarını sağlayabilen en önemli parçalardır. Bulut tabanlı bir CRM sistemi, müşteri veri tabanınızı merkezileştirmenize ve önemli iş süreçlerinizi otomatikleştirmenize yardımcı olarak, size gerçek zamanlı içgörüler ve müşteri etkileşimlerinizin kapsamlı bir görünümünü elde etme olanağı sunar. Bulut tabanlı CRM sistemlerinin birçok avantajından sadece birkaçını sizler için sıraladık. Bu avantajları elde edebilmek için ne yazık ki sadece doğru CRM uygulamasına sahip olmanız yeterli değildir. Yazılım noktasında yatırım yaparken belki de en önemli parametrelerden biri yazılım sağlayıcının deneyimi ve yeteneğidir. Dolayısıyla seçiminizi yaparken sadece CRM’i değil, aynı zamanda yazılım sağlayıcıyı da değerlendirmeniz gerekir.


CRM uygulamaları noktasında alternatiflerin bu derece fazla olduğu bir dönemde, yazılım sağlayıcıların sayısının da aynı oranda fazla olması kuşkusuz bir sürpriz değildir. Seçiminizi yapmadan önce işletmenizin ihtiyaçlarını doğru belirlemeniz ve yazılım sağlayıcının daha önceki deneyimlerine göz atmanız, CRM projenizin başarısını pozitif yönde etkileyecektir. Uzun yıllardır işletmelerin dijital dönüşüm yolculuklarına eşlik eden Cloudyflex ile yukarıda saydığımız tüm avantajları işinize entegre edebilir ve işinizle birlikte büyüyen bir yapı kazanabilirsiniz. Esnek, güçlü ve ekonomik iş uygulamalarını Türkiye pazarı ile tanıştıran ve satış, pazarlama, dijital pazarlama, satış sonrası servis süreçleri noktasında 20 senenin üzerinde tecrübeye sahip olan Cloudyflex ile işletmenizin geleceğine bugünden yön verebilirsiniz. 

Kardelen