zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

Chatbot Marketing ile Kazanacağınız 5 Avantaj!

26.07.21 01:02 PM By Denizhan

Günümüzde gelişen teknoloji her departmanın iş yapış biçimini değiştirmeye devam ediyor. Pazarlama departmanı söz konusu olduğunda ise birçok alternatifle karşılaşabiliyoruz. Rekabet ortamının gün geçtikçe daha zorlu hale gelmesiyle birlikte işletmeler pazarlama departmanlarına çok daha fazla yatırım yapmak durumunda kalıyor. Pazarlama departmanının bugün vazgeçilmezlerinden birine dönüşen Chatbot Marketing, işletmelere sadece avantaj kazandırmakla kalmıyor aynı zamanda müşterilerin de eksiksiz bir deneyim yaşamalarına olanak tanıyor. Bu yazımızda, sizlere Chatbot Marketing ile kazanabileceğiniz 5 avantajdan bahsedeceğiz. Haydi başlayalım! 

chatbot marketing ile kazanacağınız 5 avantaj

1-  Kodlama İhtiyacı Olmadan Bir Chatbot Yaratabilirsiniz!

 

Chatbot gibi size zamandan kazandıracak bir pazarlama aracı için kod yazarak zaman kaybetmek istemiyorsanız, Zoho SalesIQ içerisindeki Chatbot size fazlasıyla yardımcı olabilir. Tek bir kod satırı yazmadan, işlevsel bir chatbot oluşturabilirsiniz. Kodsuz bot oluşturucu ile tek yapmanız gereken, sürükle bırak ara yüzünü kullarak, chatbotunuz için bir akış oluşturmaktır. Daha sonrasında ise bot yanıtlarınızı yazarak, chatbot’unuzu kullanmaya başlayabilirsiniz. 

chatbot marketing ile kazanacağınız 5 avantaj

2-    Ziyaretçileriniz Aradıkları Yanıtları Bulabilir

Ziyaretçileriniz için oluşturduğunuz makaleler ile yükünüzü azaltabilirsiniz. Ancak, akıllı bir AI chatbot’unun yanıtlayabileceği sorular için ziyaretçileriniz neden makaleler arasında vakit kaybetsin? Chatbot ile müşterilerinizin sıklıkla sorduğu soruları yanıtlayabilir ve bunları yaparken Zoho’nun yapay zekâ destekli asistanı Zia’nın becerilerini kullanabilirsiniz. 

chatbot marketing ile kazanacağınız 5 avantaj

1-  Chatbot’unuzu Doğru Kaynaklarla Eğitebilir ve Daha Doğru Cevaplar Vermesini Sağlayabilirsiniz

Zoho SalesIQ içerisinde bulabileceğiniz Chatbot’unuzu eğitmek oldukça kolaydır. Web sitenizi ziyaret eden müşterileriniz ve potansiyel müşterilerinizin aradıkları yanıtları bulabilmesi için Makaleler, Sıkça Sorulan Sorular, cevaplanmamış sorular, Small Talk ve İş terimleri özelliklerini kullanabilirsiniz. Yapay zekâ robotunuzun ziyaretçilerinize önerebileceği, eksiksiz ürün özellikleri, şirket politikalarını ve çok daha fazlasını içeren makaleler oluşturabilirsiniz. Sıkça sorulan sorular ile botunuzu donatarak, müşterilerinizin olası sorularına en kısa sürede yanıt almalarını sağlayabilirsiniz. Chatbotunuz tarafından yanıtlanmayan sorular, tekrarlanma sayısı ile birlikte kaydedilir. Bu özellik sayesinde, en çok sorulan sorular için de bir kaynak oluşturabilirsiniz. Small Talk özelliği ile ise chatbotunuza insansı bir dokunuş katabilirsiniz. Bunun yanı sıra her işin kendine has terimleri olabileceği gerçeğinden hareketle işiniz ile ilgili terimleri Chatbot’unuza öğretebilir ve ziyaretçileriniz için daha gerçek bir deneyim yaratabilirsiniz.

chatbot marketing ile kazanacağınız 5 avantaj

4 -  Özel sohbet Robotlarını İstediğiniz gibi Programlayabilirsiniz

 

Kodlama yapmak için Zobot içerisinde bir programlama ara yüzü bulabilirsiniz. Bazı temel kodlama becerileriyle Zobot içerisinde yapamayacağınız chatbot otomasyonu yoktur. Ayrıca, özel ihtiyaçlarınıza göre ayarlayabileceğiniz, birçok şablon da bulabilirsiniz. 

chatbot marketing ile kazanacağınız 5 avantaj

5 -  WebHook’ları Kullanarak, Chatbot’unuzu Sunucularınıza Bağlayabilirsiniz

 

Tüm dahili veritabanlarınıza ve web sunucularınıza bağlı bir Chatbot ile müşterilerinize eksiksiz bir deneyim yaşatabilirsiniz. Zoho SalesIQ içerisindeki Chatbot ile bunu gerçekleştirmek oldukça kolaydır. WebHook’ları kullanarak, zamandan kazanabilir ve müşterilerinize unutulmaz bir deneyim yaşatabilirsiniz.

 

Zoho SalesIQ ile sahip olabileceğiniz Chatbot ile pazarlama departmanınızda yeni bir dönem başlatabilir, müşterilerinize unutamayacakları bir deneyim yaşatabilirsiniz. Zoho SalesIQ ve Chatbot hakkında daha detaylı bilgi almak için Zoho ürünlerinin Türkiye Yetkili Satıcısı Cloudyflex’e ulaşabilirsiniz. 

Denizhan