zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

CRM Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

28.09.18 01:18 PM By Denizhan

Organizasyonunuzun iş süreçlerine yardımcı olmak ve var olan müşteri ile iletişiminizi kuvvetlendirmek tanımlarının ötesine geçen CRM yazılımı, artık bir ihtiyaçtan zorunluluğa dönüştü. Değişen ve gün geçtikçe güçlenen rekabet ortamında başarıyı sağlamak isteyen tüm firmaların CRM yazılımı seçimine gereken özeni göstermek zorunda olduğu bu dönemde CRM fiyatları ve özelliklerine dair bilmeniz gereken en ince detayları sizler için derledik.

crm alırken dikkat edilmesi gerekenler

Firmanız büyürken CRM ile doğru müşterileri bulmak, müşteri beklentilerini doğru takip etmek ve satış kanalını sürekli beslemek için en doğru seçimi yapmalısınız. Bu sayede satışlarınızı artırabilir ve günümüzde oldukça değerli olan veri güvenliğini sağlayarak müşteri sadakatini bir üst seviyeye taşıyabilirsiniz.


CRM sistemlerinin paketleri ve sunduğu hizmetlerin kırılımları çok fazla alt madde içerebilir ve CRM hizmeti satın alacaksanız hangi maddelere odaklanacağınız bilmiyor olabilirsiniz. Bu sebeple sizler için bir CRM sistemi satın alırken dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında bir yazı hazırladık;


·  Custom Fields / Özel Alanlar

CRM içerisinde özel alanlar ekleyerek tüm kullanıcılar ya da sadece istediğiniz kullanıcılar için bu alanları görünür kılarak, iş süreçlerinizi daha düzenli ve ulaşılabilir hale getirebilirsiniz. Özel alan yaratma limiti bir CRM sistemi satın alırken en çok dikkat etmeniz gereken kırılımlardan biridir. Zoho CRM’in standard paketinde 10, profesyonel paketinde 150 ve kurum paketinde 350’ye varan alan ekleyebilirsiniz.


·  Custom Module / Özel Modül

CRM içerisinde her departmanın veya her takımın süreçleri aynı olmayabilir. Bunun gibi durumlarda özel modüller ile kendi süreçlerinizi tasarlamanız gerekebilir. Bir CRM sistemi satın alırken alınan paketteki özel modül yaratma limitinize dikkat etmenizi tavsiye ederiz. Zoho CRM’in Enterprise sürümünde 50 adet Özel Modül yaratabilirsiniz.


·  Validation Rules / Veri Doğrulama

Günümüzde CRM denilince aranan ilk özelliklerden biri kuşkusuz ki verinin doğruluğunu sağlanabilmesidir.  Verinin doğruluğunun sağlanmaması halinde, iş süreçlerinizin hız kazanması için kurulan CRM, iş süreçlerinizi yavaşlatır, yanlış raporlar sunar ve manuel olarak veri doğrulama işlemi sinir bozucu bir hal alabilir. CRM içerisinde yer alan Validation Rules bu olasılıkları ortadan kaldırarak size hızlı bir iş akışına sahip olmanız için yardımcı olur. CRM programı satın alırken süreç analizlerinize göre veri doğrulaması yapılacak alanlarınızı belirleyip buna göre bir paket satın alımı yapmanızı öneririz. Zoho CRM’in Enterprise sürümünde her bir layout başına 10 adet veri doğrulama kuralı yazabilirsiniz.


·  Workflows / İş Akışları

Doğru bir iş akışı yönetimi ile başarının kaçınılmaz olduğu bu dönemde, satışlarınızı, pazarlamanızı ve satış sonrası desteği Workflows / İş Akışları ile otomatikleştirebilirsiniz. Workflows ile kullanıcılara otomatik görevler atayabilir ve iş akışınızın yönetimini başarılı bir şekilde sağlayabilirsiniz. CRM satın alırken her bir modül başına kaç adet İş Akışı çalıştırabileceğiniz bilgisi önemli bir noktadır. Zoho CRM’in Enterprise sürümünde her bir modül başına 50 adet İş Akışı çalıştırabilirsiniz.


·  Custom Reports / Özel Raporlar

CRM’den beklenen en önemli özelliklerden biri olan raporlar konusunda da Zoho CRM birçok avantaj sağlamaktadır. Özel raporlara istediğiniz kişilerin erişmesini sağlayabilir ve istediğiniz zaman istediğiniz yerden raporlara erişebilirsiniz. Bir CRM sistemi satın almadan önce sistem üzerinden yaratabileceğiniz özel raporların sayısına dikkat etmenizi şiddetle tavsiye ediyoruz. Zoho CRM’in standart paketi ile 100, profesyonel ve kurumsal paketi ile limitsiz rapor alabilirsiniz!


·  Scheduled Reports / Zamanlanmış Raporlar

CRM sistemlerinde programlanabilir raporlama özelliği ile iş arkadaşlarınıza, müdürünüze ya da CRM kullanıcısı olmayanlara günlük, haftalık, aylı ve yıllık raporları programlayarak, otomatik gönderebilirsiniz. Fakat bu raporların da belirli bir gönderim limitleri vardır ve CRM sistemi satın alırken şirketinizin ölçeğine göre zamanlanmış rapor kotasına da dikkat etmenizi tavsiye ederiz.


·  Custom Dashboards / Özel Panolar

Dashboard’lar özel raporların ZCRM içerisindeki özet görünümüdür.  Custom Dashboard’lar satış aşamalarının gerçek zamanlı analizi ve iş operasyonları için bir platform sağlamaktadır. CRM Custom Dashboard’ları ile bir dashboard yaratabilir ve isterseniz tüm kullanıcılarla isterseniz sadece birkaçı ile paylaşabilirsiniz. Bir CRM sistemi satın alırken yaratabileceğiniz Özel Pano kotalarına dikkat etmenizi tavsiye ederiz. Zoho CRM’in Standart paketinde 10 adet, Profesyonel ve Enterprise paketlerinde ise dilediğiniz kadar Özel Pano oluşturabilirsiniz.


·  Mass E-mails / Toplu Mail Gönderimleri

Müşterilerle olan iletişim her organizasyonun en önemli aktivitesidir. Bu iletişimi sağlamak için en iyi araçlardan biri de e-mail’dir. Toplu Mail özelliği mevcut CRM sistemleri ile müşterilerinizle iletişim sağlayabilirsiniz. Ayrıca otomatik yanıtlar yaratabilir ve toplu maillerinizi programlayabilirsiniz. CRM sistemi satın alırken toplu mail gönderim sınırlarına dikkat etmenizi öneririz. Zoho CRM Standart pakette bir günde 250, profesyonel pakette 500, kurum paketinde ise 1000 e-mail gönderebilirsiniz.


·  Data Storage / Veri Depolama Alanı

CRM fiyatlamalarında, bazı paketlerde CRM üzerindeki alanlara girebileceğiniz veri sayıları limitlidir. Satın alım işlemi yaparken bu limitlere dikkat etmenizi tavsiye ederiz. Zoho CRM ile standart pakette 100,000, profesyonel ve kurum paketinde ise limitsiz veri girişi yapabilirsiniz.


CRM yatırımınızı yapmadan önce göz önünde bulundurmanız gereken ve doğru CRM’i işaret eden özelliklerden bazılarını sıraladığımızda, Zoho CRM’in dünyada neden en çok kullanılan CRM sistemi olduğu sorusunun da yanıtı vermiş oluyoruz.


Sizler de organizasyonunuzun başarılı olması ve bugünün güçlü rekabet ortamında rakiplerinizin ardında kalmamak istiyorsanız, Cloudyflex’i ziyaret edebilir, CRM fiyatları ve Zoho CRM hakkında daha fazlasını öğrenebilirsiniz. 

Denizhan