zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

İnsan Kaynakları Veritabanı Yönetimi Nasıl Yapılır?

13.09.21 02:50 PM By Denizhan

 Yaşadığımız çağda teknolojik araçlar sadece gündelik yaşamımızı değil, aynı zamanda iş dünyasını da ciddi oranda etkilemeye devam ediyor. Özellikle geçtiğimiz iki yıl içerisinde, birçok işletme dijital dönüşüm için adım atarak, doğru araçlarla iş süreçlerini düzenliyor. Her departmana özel çözümler bulabileceğiniz bugünlerde, insan kaynakları uygulamaları oldukça kritik bir öneme sahip oluyor. İşletmeler açısından oldukça önemli olan insan kaynakları departmanını doğru bir şekilde yönetebilmek için doğru teknolojik araçlara ihtiyaç duyuluyor. Her departmanın sahip olduğu verinin oldukça kıymetli olduğu bu zamanlarda, veritabanı yönetimi birçok işletmenin aklındaki soruların başında geliyor. Özellikle insan kaynakları veri tabanı yönetimi konusunda sizlerin de merak ettikleri varsa bu yazımız tam size göre!

insan kaynakları veritabanı yönetimi nasıl yapılır

Veritabanı ve Veritabanı Yönetim Sistemi Nedir?

Günümüzde işletmeler açısından son derece önemli olan teknolojik araçlar ve yönetim sistemlerinin temelinde veritabanı bulunmaktadır. Veritabanını birden çok kullanıcı tarafından kullanılabilen veri havuzu olarak tanımlamamız mümkündür. Mantıksal bir yapıya sahip olan veritabanları, verilerin işlenmesine olanak tanıyarak, işletmelerin analiz yapmasına ve uzun vadede verimlerini artırmalarına yardımcı olur. Birbiri ile ilişkili veriler içeren birden fazla dosyanın belli amaçlar için yaratılan program, uygulama ve sistemlerden bağımsız olarak, kendi içerisinde organize edilmiş yapısına da veritabanı yönetim sistemi ismi verili. Veri tabanı yönetim sistemleri, kullanıcılara verilere erişim, güncelleme, depolama ve raporlama gibi birçok özellik sunar.

İnsan Kaynakları Veritabanı Yönetiminin Faydaları Nelerdir?

İnsan kaynakları veritabanı yönetimi, iş süreçlerinize çeşitli şekillerde fayda sağlayabilir. Bunlardan bazılarını sıralayacak olursak:

· İşletmenizin daha verimli bir şekilde çalışmasını sağlayabilirsiniz

· Maliyetleri azaltabilirsiniz

· İK süreçlerindeki doğru bilgileri artırarak, maliyetli İK hataları riskini azaltabilirsiniz.

· Mevzuata uygunluğu iyileştirebilirsiniz

· Çalışan bağlılığını artırabilirsiniz

İK veritabanı yönetimi birçok işlevi kapsar ancak genel olarak bakıldığında, çalışan verilerini depolama sürecini kolaylaştırmak için tasarlanmıştır. İK veritabanı yönetim sisteminizin sunduğu özellikler, İK yazılım sağlayıcınıza bağlı olacaktır. Sizlere 360 derece bir insan kaynakları yönetimi sunan Zoho People gibi bir sistemle ilerlediğiniz takdirde ise;

· İK’nın çalışanlardan talep ettiği soru sayısını en aza indirebilirsiniz

· Devamsızlıkları, iş yüklerini, maliyetleri ve daha fazlasını kolaylıkla yönetebilirsiniz.

· Daha bilinçli bir İK karar verme süreci için temel metrikleri kullanabilirsiniz.

Zoho People ile İK Süreçlerinizde Verimliliği Artırın!

360 derece bir insan kaynakları yönetimi sunan Zoho People, son yıllarda birçok işletmenin ilk tercihine dönüşmüş durumda. Söz konusu insan kaynakları veritabanı yönetimi olduğunda da Zoho People sunduğu özelliklerle işletmelere birçok avantaj sağlıyor.

insan kaynakları veritabanı yönetimi nasıl yapılır

Çalışanlarınız İçin Veritabanı

Zoho People, şirketinizdeki tüm çalışanlarınızın dilediğiniz tüm bilgilerini ve dökümanlarını depolayabileceğiniz bir alan sunar. Ayrıca, çalışanlarınız bu portal üzerinden, sizin belirleyebileceğiniz yetkiler ile diğer çalışanlar ve departmanlara dair belgeleri ve bilgileri görüntüleyebilirler. 

insan kaynakları veritabanı yönetimi nasıl yapılır

İşe Alım Sürecini Kolaylaştırın

Zoho People ile işe alım sürecinizi kolaylaştırırken, birden fazla kaynak üzerinden daha nitelikli işe alımlar yapabilirsiniz. İşe alındıktan sonra ise yeni çalışanlarınıza kısa süre içerisinde hız katacak, ilgi çekici, dijital bir işe alım deneyimi sunabilirsiniz. 

Zamanı, İzni ve Katılımı Kolaylıkla Takip edin

Zoho People ile manuel girişlerden kaynaklanabilecek hatalara son verebilirsiniz. Birden fazla cihazdan gelen katılım verilerini birleştirebilir, izin türlerini özelleştirebilir, işlerinizi planlayabilir ve kolaylıkla zaman çizelgeleri oluşturabilirsiniz.

Çalışan Performans İncelemelerini Kolaylaştırın

Zoho People, çalışanlarınızın güçlü ve zayıf yönlerini belirleyebilirsiniz. Hedefler belirleyerek, 360 derecelik bir geri bildirim elde edebilir ve performansınızı gözden geçirebilirsiniz. Ayrıca, çalışanlarınızın nerede oldukları ve nerede olmaları gerektiği arasındaki boşluğu kapatabilirsiniz. 

insan kaynakları veritabanı yönetimi nasıl yapılır

Çalışanlarınızın Sorularını Yanıtlayın

Çalışanlarınızdan çok fazla soru alıyorsanız, Zoho People bu konuda da size yardımcı olabilir! Zoho People ile her tür soru için bir kategori oluşturabilir, temsilci atayabilir ve sorunu düzenleyerek, yorumlar aracılığıyla tartışabilirsiniz. 

insan kaynakları veritabanı yönetimi nasıl yapılır

İK Görevlerinizi Otomatikleştirin ve Hızlandırın

Zoho People ile posta uyarılarını otomatikleştirebilir, görevler ve kontrol listesi oluşturabilirsiniz. Ayrıca, otomatik alan güncellemeleri başlatabilir ve özel uygulamalar da oluşturabilirsiniz. Akıllı iş akışları ile zamanınızı çok daha akıllıca yönetebilirsiniz. 

Özelleştirmeler Yapın

Her işletmenin iş süreçleri kendine has bir yapıya sahiptir. Zoho People, bu durumun farkında olarak geliştirildiği için toplamak istediğiniz tüm bilgiler için özel formlar oluşturmanıza yardımcı olur. Bu sayede, tüm verileriniz güncel kalabilir. 

insan kaynakları veritabanı yönetimi nasıl yapılır

Mobil Uygulama

Zoho People Mobil Uygulamasını hem IOS hem de Android işletim sistemine sahip akıllı cep telefonlarınız üzerinden kullanabilirsiniz. Ayrıca çalışanlarınızın bu uygulama üzerinden yaptığı CheckIn ve CheckOut’ları IP ve Coğrafi bazlı da takip edebilirsiniz.

İşletmeniz açısından oldukça kıymetli olan İK departmanında çok daha verimli ve düzenli bir yapıya ihtiyaç duyuyorsanız, Zoho People tam size göre! Zoho People ve tüm diğer Zoho ürünleri hakkında daha detaylı bilgi almak için Zoho ürünlerinin Türkiye Yetkili Satıcısı Cloudyflex’e ulaşabilirsiniz. 

Denizhan