zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

İnsan Kaynakları Yönetimi Nedir? 

03.01.23 08:30 AM By Kardelen

İşletmeler, değişimin ve dönüşümün kaçınılmaz olduğu bir çağda yaşamanın gereği olarak, yeniliği ve yenilenmeyi her daim işlerinin merkezinde tutmak zorundalar. Geçmişe nazaran birçok sürecin daha dijital olduğu bu dönemde, işletmelerin başarısı üzerinde en fazla role ve sorumluluğa sahip olan çalışanların, en başından itibaren doğru işleyen bir sürecin parçası olması oldukça büyük önem taşıyor. Bu nedenle insan kaynakları departmanının verimi ile işletmelerin verimi arasında doğru bir orantı olduğunu söylemek mümkün. Böylesine önemli bir departmanın aynı zamanda karmaşaya en meyilli alanlardan biri olması işletmeleri, insan kaynakları yönetimi araçları noktasında doğru seçimler yapmaya zorluyor. İşletmenizin benzersiz insan kaynakları süreçleri için doğru araç olan Zoho People ile süreçlerinizi güvenle Zoho tecrübesine emanet edebilirsiniz. Zoho People’ı incelerken sıklıkla sorulan sorulardan biri insan kaynakları yönetimi nedir sorusu olarak bilinir. İnsan kaynakları yönetimi, işletmelerin insan kaynaklarına dair süreçlerinin bireye ve çalışma ortamına, işletmenin kurallarını göz önünde bulundurarak fayda sağlayacak şekilde yönetilmesini sağlayan insan kaynakları yönetimi fonksiyonları ve çalışmalarının tümüdür.

Zoho People ile İnsan Kaynakları Yönetimi Süreçleriniz Daha Verimli

Zoho People, işletmenizdeki insan kaynakları süreçlerini ve çalışan veri tabanını yönetebileceğiniz, çevrimiçi çalışan ve genel olarak insan kaynakları problemlerinin çözümüdür. Zoho People ile işletmenizde çalışanlarınızın verilerini yönetebileceğiniz özel bir veri tabanı oluşturabileceğiniz gibi aynı zamanda tüm çalışanlarınıza self-servis konseptinde insan kaynakları süreçlerini sunabilirsiniz. Çalışanlarınız güçlü çalışan veri tabanı ve performans yönetimi özellikleri ile Zoho People’a bilgisayarları ya da akıllı telefonlarındaki mobil uygulama üzerinden erişim sağlayabilir. İnsan kaynakları sürecini daha yönetilebilir, hızlı, organize çalışan bir yapı kazandıran Zoho People’a daha yakından bakmaya ne dersiniz? 


İşte benzersiz Zoho People özellikleri

Yöneticilerin ve Çalışanların Erişebileceği Veri Tabanı ile Yönetilebilir Bir Yapı Kazanabilirsiniz 

Zoho People’ın avantaj sağlayan en önemli özelliklerinden biri hem yöneticilerinizin hem de çalışanlarınızın erişim sağlayabileceği veri tabanıdır. Bu alanda tüm bilgileri ve dokümanları depolayabilir daha sonra ihtiyaç halinde kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ayrıca çalışanlarınıza portal üzerinde sizin belirleyeceğiniz yetkiler verebilir, diğer departmanlar ve çalışanlara dair bilgilere de erişilebilirlik sağlayabilirsiniz. 

Onboarding ile Yeni Çalışanlarınızın Adaptasyonunu Hızlandırabilirsiniz 

Zoho People üzerindeki Onboarding süreçleri ile işletmenize yeni katılan çalışanlarınızı tüm ekibe daha hızlı bir şekilde duyurabilirsiniz. Ayrıca platform sayesinde, yeni çalışanlarınızın adaptasyon sürecini de daha kolay hale getirebilirsiniz. Gerekli dokümanlar, kılavuzlar ve işletmenize özel rehberleri Zoho People ile gönderebilirsiniz. 

Zoho People ile çalışanların yönetimini daha basit hale getirin.

CheckIn-CheckOut Sistemi Sayesinde Giriş-Çıkış Saatlerini Yönetebilirsiniz 

Zoho People’ın mobil uygulaması ile çalışanlarınız CheckIn-CheckOut yaparak, işe başladıkları saati ve işi bitirdikleri saati bildirebilirler. Ayrıca, çalışanların giriş çıkış saatlerini People üzerinden raporlayabilir ve yönetebilirsiniz. 

Çalışanlarınızın Taleplerini ve İzinlerini Kolaylıkla Yönetebilirsiniz 

Bir işletme için insan kaynakları yönetimi amaçları belirlenmeye başladığında akla ilk gelenlerden biri kuşkusuz izin ve taleplerin doğru yönetilebilmesidir. Çalışanlarınız, Zoho People üzerinden yıllık, ücretsiz, doğum ve tüm diğer izinlerini yöneticilerinin onayına sunabilirler. Ayrıca, çalışanlarınız izin dışındaki taleplerini de self-servis portalı sayesinde kolaylıkla yöneticilerine iletebilirler. 

Şeffaf ve açık bir izin takibi süreci yürütün.

Performans Yönetimi ile Çalışanlarınızın Gelişimini Takip Edebilirsiniz 

İnsan kaynakları yönetimi önemi ile ilgili söylenebilecek en güçlü özelliklerden biri de performans yönetimidir. İşletmelerin çalışan verimi noktasında daha net bir görsel elde etmelerine yardımcı olan performans yönetimi, Zoho People ile düşündüğünüzden çok daha kolay. Çalışanlarınızın yöneticilerinden geri bildirim alabildiği, yeteneklerini yöneticilerinin portal üzerinden puanlayabildiği ve hedefler koyabildiği bir platform arıyorsanız Zoho People tam size göre!

Kurumsal Öğrenim Sistemi (LMS) ve Kurumsal Doküman Yönetimi 

Zoho People’ın Kurumsal Öğrenim Sistemi ile çalışanlarınızın gelişimini pozitif yönde etkileyen dijital ve fiziksel eğitimleri sunabilirsiniz. Ayrıca çalışanlarınızın özel dokümanlarını Kurumsal Doküman Yönetimi sayesinde çalışan kartları üzerinde depolayabilirsiniz.

Özelleştirme Seçenekleri ve Otomasyon ile İşletmenize Özel Bir Yapı Kazanabilirsiniz 

Zoho People giriş ekranından itibaren tüm Zoho ürünleri gibi özelleştirme seçenekleri ve otomasyonlar sunar. Bu sayede, çalışanlarınız terfi ettiğinde, sertifika kazandığında, işletmenizden ayrıldığında ya da benzer bir senaryoda, hangi otomasyonlara ve hangi süreçlere ihtiyacınız olursa olsun anında tasarlayabilir ve hızlı bir şekilde aksiyon alabilirsiniz. 

İnsan kaynakları yönetimini optimize etmek için sistemi kendinize göre otomatize edin.

İnsan kaynakları yönetimi tanımı geçmişe kıyasla çok daha farklı bir noktaya adım attı. Bugünün tanımı içerisinde süreçlerin dijital olması bir zorunluluk haline gelmiş bulunuyor. Her işletmenin kendine has yapıda iş süreçlerinin olması kuşkusuz İK süreçleri üzerinde karmaşaya meyilli bir ortam yaratıyor. Zoho People, bu karmaşaya mahal vermeyecek şekilde tasarlandığı için birçok işletmenin ilk tercihi olmaya devam ediyor. Sunduğu entegrasyon seçenekleri sayesinde işletmelere hem zamandan hem de maliyetten tasarruf etme imkanı tanır. Platform ile çalışanlarınızı mutlu ederken, işletmenizin başarısına da büyük katkı sağlayabilirsiniz.


Yazılım söz konusu olduğunda doğru danışmanlık firması/iş ortağı da en az seçtiğiniz uygulama kadar önem taşıyor. Zoho ürünleri söz konusu olduğunda, Türkiye’de akla ilk gelen isim olan Cloudyflex ile İK süreçlerinizdeki dijitalleşmeyi sorunsuz ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Zoho People destek konusunda Cloudyflex’in uzun yıllardır sahip olduğu tecrübeden faydalanarak hem çalışanlarınız hem yöneticileriniz hem de işinizin geleceği için ilk adımı bugün atabilirsiniz. 

Kardelen