zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

İş Akışı nedir ve Zoho CRM'de İş Akışı Nasıl Oluşturulur?

26.10.18 01:08 PM By Denizhan

İş dünyasında başarıyı yakalamak isteyen her kurum bugün teknolojik gelişmelerden en doğru şekilde faydalanma çabası içerisindedir. Her bir teknolojik yatırımın organizasyonun geleceği açısından hayati değer taşıması gerçeğinden hareketle, CRM her geçen gün daha fazla önem kazanmaktadır. Zamanı doğru kullanmak ve tasarruf etmek için bugün en gerekli araç olan CRM, her gün yaptığınız ve iş akışınızı oluşturan işleri sizin için otomatikleştirebilir. Özellikle satış ve pazarlama departmanı söz konusu olduğunda, iş akışını otomatikleştirmek zamandan ve dolayısıyla maliyetten tasarrufu beraberinde getirmektedir. Her gün yaptığınız işleri sizin için yapacak ve size zamandan kazandıracak biri olsa diye düşünüyorsanız, Zoho CRM Workflow ile tanışma vaktiniz gelmiş demektir. Zoho CRM’in iş akışı otomasyonu ile işinizi daha verimli hale getirebilir ve rutin görevleri ona güvenle bırakabilirsiniz. 

crm ve iş akışı

CRM'de Workflow Oluşturma

Müşterilere e-mail göndermekten tutun da her gün takip etmeniz gereken zorunlu alanlara dek yerine getirmeniz gereken çok şey var. İş akışı kuralları, belirtilen koşullar yerine getirildiğinde bu hareketleri otomatik olarak gerçekleştirerek iş akışınızı düzenlemenize yardımcı olur. Zoho CRM’de Workflow oluşturma özelliğini kullanarak, her 10 koşul için bir kural ekleyebilir ve her bir iş akışının gücünü on kat artırabilirsiniz.

Hangi eylemlerin müşterinizle yaptığınız anlaşmada büyük rol oynadığını bilerek hareket edebilirsiniz. Yeni bir bağlantı CRM’e eklendiğinde hoş geldin mailini ya da kampanyalarla ilgili bilgilendirme mailini otomatik olarak atabilirsiniz. İş süreçlerinize göre şekillendirebileceğiniz Zoho CRM Workflow ile artık gündelik işlerin sizden çaldığı zamanla neler yapacağınızı düşünebilirsiniz.

İş Akışınızın Performansını Ölçmek İster Misiniz?

aİş akışı kuralları gündelik görevlerinizi daha hızlı tamamlamanıza yardımcı olur ama hangi işin nasıl performans sağladığını da merak ediyor musunuz? Zoho CRM Workflow oluşturma özelliği ile, sizlere bağlantılarınızdan kaç tanesinin mailinizi açtığını söyleyebilir ve bu sayede hangi görevin daha verimli olduğuna karar verebilirsiniz. 

crm ve iş akışı

Zoho CRM bir işi tekrar yaptığınızda bunu algılar ve daha da hızlandırmanız için makro önerilerde bulunur. Makro öneriler manuel olarak gerçekleştirdiğiniz rutin eylemleri otomatikleştirmenize yardımcı olur. Bu sayede tek bir tıkla e-mail gönderebilir, bir kaydı güncelleyebilir ve bir görev oluşturabilirsiniz. Ekibinizle paylaşarak, bir dizi eylemi daha hızlı gerçekleştirmelerini sağlayabilirsiniz. 

Müşterilerinizle her anlaşma sağladığınızda depoya bunu bildirmek ister misiniz? Eğer yanıtınız evet ise Webhooks ve yüzlerce uygulama ile entegre çalışan Zoho CRM Workflows ile artık kolaylıkla bu işlemi de gerçekleştirebilirsiniz. 

crm ve iş akışı

Bir satış elemanı iseniz satışı tamamlamak için müşteri verisine ihtiyacınız var demektir. Her bir verinin başka bir uygulamada olduğu ve veri ararken kaybettiğiniz zamanı bir kenara bırakabilir, Zoho CRM ile tek bir platformdan dilediğiniz veriye ulaşabilirsiniz.

Gündelik işlerinizi manuel olarak gerçekleştirirken kaybettiğiniz zamanı bugünden itibaren telafi etmek ve daha verimli saatlere kavuşmak için Zoho ürünlerinin Türkiye yetkili satıcısı Cloudyflex’i ziyaret edebilir ve Zoho CRM Worklfow hakkında daha detaylı bilgi alabilirsiniz. 

Denizhan