zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

LinkedIn Sales Navigator Nedir?

06.09.21 12:18 PM By Denizhan

Günümüzün dünyasında satış yapmak geçmişe nazaran çok daha katmanlı ve birçok aracı kullanmayı gerektiren bir şeye dönüştü. Geçmişe göre daha kolay mı yoksa daha zor mu olduğu hala tartışılsa da geçmişle bugünü satış noktasında birleştiren şey kuşkusuz satışın içerisinde barındırdığı sosyallik. Bir ürün ya da hizmet söz konusu olduğunda kulaktan kulağa yayılan o söylentiler bugün ekranlar aracılığıyla yayılmaya devam ediyor. Gündelik yaşam alışkanlıkları içerisinde bir anda kendine yer bulan sosyal medya bugünün pazarlama dünyasının en önemli aracı haline dönüşmüş durumda. Birkaç tıklama ile artık satın alma işlemini gerçekleştirebilirken, bu satın alma işlemine yönlendirmek için birden fazla araca ihtiyaç duyuluyor. Sosyal ağlar arasında daha profesyonel bir çizgiye sahip olan LinkedIn, pazarlama ekiplerinin en önem verdiği alanların başında geliyor. LinkedIn’in Sales Navigator’u ise farklı konumlandırılan üst düzey bir ürün olarak karşımıza çıkıyor. Peki, nedir bu Sales Navigator?

linkedin sales navigator nedir

Sales Navigator

LinkedIn, ücretli ve ücretsiz sürümler sunar. İşverenler, iş arayanlar, profesyonellerin ve satış temsilcilerinin buluştuğu LinkedIn platformdunda, Sales Navigator ücretli bir satış çözümü olarak hizmet sunuyor. Satış temsilcilerinin LinkedIn’in kapsamlı ağından daha etkin bir şekilde faydalanmalarına ve daha fazla, daha iyi fırsatlar elde etmelerine yardımcı olmak için tasarlanan Sales Navigator, birçok özellik barındırıyor.

Sales Navigator’un sunduğu özellikler farklı planlar üzerinden satış temsilcileriyle buluşuyor. Profesyonel, Ekip ve Kurum başlıkları altında sunulan bu planlara kısaca göz atacak olursak;


·    Profesyonel

LinkedIn profesyonel aboneliğine sahip olan üyeler, ayda 20 InMail mesajı, 1500 kayıtlı potansiyel müşteri, Gelişmiş müşteri adayı ve şirket araması, özel listeler, müşteri adayı ve hesap uyarıları, notlar ve etiketler gibi özelliklere sahip olabiliyor. LinkedIn platformunun ücretsiz sürümünde, kullanıcılar ağları dışındaki kişilere doğrudan mesaj gönderemediği için burada InMail özelliği oldukça etkili bir çözüm olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca, gelişmiş aramalar ile satış temsilcileri tüm süreçleri daha kolay yönetebilir hale geliyorlar.

  

·    Ekip

Ekip planının satın alınması halinde, ayda 30 InMail mesajı, 5.000 kayıtlı potansiyel müşteri, takım bağlantısı, CRM entegrasyonları, ayda 25 ağ dışı kilit açma gibi özelliklere sahip olunuyor.

TeamLink, satış sürecindeki bir potansiyel müşteriyle kimin birinci dereceden bağlantıya sahip olduğunu belirlemeye yardımcı oluyor. Bu sayede temsilciler daha sonrasında daha sıcak bir giriş yaparak, ekip üyelerine ulaşabiliyor ve onlara daha olası bir satış yolu sunabiliyorlar.

·    Kurum

Kurumsal plan, profesyonel ve ekip planlarındaki özelliklerin yanı sıra, ayda 50 InMail mesajı, 10.000 kayıtlı potansiyel müşteri, TeamLink bağlantısı sunuyor. Kurumsal planlar, 10 ya da daha fazla kişiden oluşan ekipler için tasarlanmıştır. Kurumsal aboneler, genişletilmiş InMail ve müşteri adayı listelerinin yanı sıra TeamLink Exdend özelliği ile TeamLink ağlarının boyutunu daha da artırabiliyorlar.


Neden Sales Navigator Kullanmalısınız?

·    Karar vericilere anında ve aracı olmadan ulaşabilirsiniz.

·    Ağınıza yeni insanlar ekleyerek, bu insanların aradıkları şeyler hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

·    Bir şirkete dair tüm güncellemeler hakkında anında bilgi sahibi olabilirsiniz.

·    Takip etmek istediğiniz kişileri kolaylıkla takip edebilirsiniz.

·    Satış hızınızı Sales Navigator ile artırabilirsiniz.

·    Yeni satış fırsatları yaratabilirsiniz.

·    Potansiyel müşterileriniz arasında kaybolmadan, ürün ya da hizmetlerinizle gerçekten ilgilenen potansiyel müşterileri bulabilirsiniz.


Zoho CRM’i LinkedIn Sales Navigator ile Entegre Edin!

Dünyanın en çok kullanılan CRM yazılımlarından biri olan Zoho CRM ile Sales Navigator’u entegre edebilir ve satış üretkenliğini artırabilirsiniz. LinkedIn Sales Navigator’un sosyal satış araçlarını Zoho CRM’e ekleyin ve potansiyel müşterilere doğru zamanda ulaşmaya, her kanaldan onlarla etkileşime geçmeye ve daha fazla anlaşma yapmaya hazır olun! Ayrıca, LinkedIn bilgilerini CRM’e ekleyerek, kişileriniz hakkında çok daha detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz. Sales Navigator’un önerilerinden yeni müşteri adayları bulabilir ve bunları Zoho CRM’e ekleyebilirsiniz. 


CRM'nizde şirket bilgilerini alın

Zoho CRM ve Sales Navigator entegrasyonu ile potansiyel müşterilerinizin çalıştığı şirketler hakkında bilgi alabilirsiniz. LinkedIn Sales Navigator'da bulunan tüm şirket bilgileri otomatik olarak Zoho CRM'de gösterilir.
linkedin sales navigator nedir

Yeni potansiyel müşteri önerileri alın

Bu entegrasyon sayesinde, Zoho CRM içerisindeki potansiyel müşterileri, hesapları, kişileri ya da anlaşmaları görüntülediğinizde, bir sonraki büyük anlaşmayı kapatmanıza yardımcı olabilecek, benzer profilleri görüntüleyebilirsiniz.
linkedin sales navigator nedir

Ekibinizdeki bağlantıları keşfedin

Potansiyel müşterilere ulaşmak ve satış sürecini hızlandırmak için kendi şirket ağınızı kullanabilirsiniz. Potansiyel müşterilerinizi Zoho CRM’de görüntülemenin yanı sıra, TeamLink kullanarak, meslektaşlarınızın potansiyel müşterilerinizle bir bağı olup olmadığını da kontrol edebilirsiniz.
linkedin sales navigator nedir

Ekibinizdeki bağlantıları keşfedin

Potansiyel müşterilere ulaşmak ve satış sürecini hızlandırmak için kendi şirket ağınızı kullanabilirsiniz. Potansiyel müşterilerinizi Zoho CRM’de görüntülemenin yanı sıra, TeamLink kullanarak, meslektaşlarınızın potansiyel müşterilerinizle bir bağı olup olmadığını da kontrol edebilirsiniz.

LinkedIn Sales Navigator ve Zoho CRM entegrasyonu ile satış süreçlerinize hız ve verim katmak istiyorsanız, Zoho ürünlerinin Türkiye Yetkili Satıcısı Cloudyflex’e ulaşabilirsiniz. 

Denizhan