zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

Müşteri ve Çalışan Desteği İçin En Güvenli Uzaktan Erişim Yöntemi 

28.03.23 02:24 PM By Kardelen

2020 yılı itibarıyla hayatımıza bir daha çıkmamak üzere bir kelime girdi; Uzaktan! Birçoğumuzun bugün konuşmak istemediği, unutmak için elimizden geleni yaptığımız salgın dönemi aslında iş dünyasında birçok iz bıraktı. Dijital dönüşümün zorunlu hale geldiği bu dönemde, uzaktan çalışma kavramı hayatımıza girdi. Birçok işletme, bu dönemde aslında uzaktan çalışma ile de çalışanlarından verim alabileceğini öğrendi. Günümüzde, salgın döneminde uzaktan çalışmaya başlayıp, bunun olabileceğini fark eden işverenler sayesinde hala uzaktan çalışan birçok insan var. Uzaktan çalışma birçok işletmeye hem maliyet hem de zaman açısından avantaj kazandırırken, aynı zamanda rekabet ortamında uzaktan erişim noktasında yatırım yapan ve yapmayan olarak da bir ayrıma neden oldu. Kuşkusuz bu alanda daha önceden yatırım yapanlar, bugün birçok rakibini geride bıraktı. 3 yıl önce başarılı olmak isteyen her işletme için bir zorunluluk olan dijital dönüşüm ve uzaktan erişim programları, bugün de önemini ve değerini korumaya devam ediyor. Özellikle, söz konusu müşteri hizmetleri ve destek olduğunda uzaktan erişim uygulamaları, kullanıcı deneyimi açısından oldukça önemli bir role sahip. Peki, müşterilerinizin veya çalışanlarınızın bilgisayarlarına uzaktan erişim sağlayarak destek verebileceğiniz bir uygulama ile tanışmaya ne dersiniz? Eğer yanıtınız evet ise Zoho Assist’in size sağlayacağı avantajlardan bahsedeceğimiz bu yazı tam size göre! 

Zoho Assist Nedir? 

Uzaktan erişim sadece müşterileri hizmetleri programı söz konusu olduğunda değil, çalışanlarınız da desteğe ihtiyaç duyduğunda da çok önemlidir. Zoho Assist, şirketinizdeki destek süreçlerinin tamamında, bilgisayara uzaktan bağlanmanızı sağlayarak, destek sunan bir uygulamadır. Birinci sınıf bir kullanıcı deneyimi sunmanıza olanak tanıyan Zoho Assist, güvenli bulut tabanlı yapısı ile dünya genelinde birçok işletmeyi güçlendirmeye devam ediyor. Zoho Assist çok hızlı bir şekilde dilediğiniz bir bilgisayara uzaktan bağlanabilmesi yeteneğinin yanı sıra destek verdiğiniz kişi ile  yazışabilmenize, sesli görüşebilmenize ve benzeri fonksiyonel özelliklerle  beraber şirketinizdeki destek süreçlerinizdeki kalitenizi ve verimliliğinizi arttırır.

Zoho Assist ile Her Senaryoda Tam Destek Alın!

Sınıfının en iyisi olan Zoho Assist’i herhangi bir kurulum gerektirmeden hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Geçici ya da isteğe bağlı olarak uzaktan oturumlarla bir bilgisayar aracılığıyla tüm sorunları giderebilirsiniz. Çözmek istediğiniz sorun ile alakalı kişileri e-postalar aracılığıyla oturuma dahil edebilir ve müşteri destek sisteminizi daha hızlı hale getirebilirsiniz. İşte Zoho Assist ile yapabileceklerinize dair birkaç örnek; 

Katılımsız Uzaktan Erişim 

Katılımsız uzaktan erişim, yönettiğiniz uzak bilgisayarlara ya da sunuculara önceden basit bir aracının yüklenmesini gerektirir. Uzaktan aracı yüklendikten sonra, istediğiniz zaman bu bilgisayarlara bağlanabilir ve bunlar üzerinde çalışabilirsiniz. Bir MSP veya Müşteri Destek Teknisyeni iseniz katılımsız uzaktan erişim yazılımı olmazsa olmazınızdır. Uzaktan yardım uygulamasında toplu dağıtım seçenekleri de mevcuttur. Zoho Assist hem Windows hem de Mac bilgisayarlara uzaktan erişim olanağı sunar.

Online Toplantı 

Güvenli online toplantı ve web semineri uygulamamızla uzaktan destek deneyiminizi çok daha etkili hale getirebilirsiniz. Sorunsuz, güvenilir web konferansı çözümünü kullanarak, online toplantılarda kayıt yapabilir, paylaşabilir, video web seminerleri yayınlayabilir ve hedef kitlenizle etkileşim kurabilirsiniz.  Ayrıca, Zoho Assist'in chat özelliği sayesinde uzaktan erişim sırasında müşterileriniz ile konuşabilir ve opsiyonel olarak sesli arama da yapabilirsiniz.

Artırılmış Gerçeklik Uzaktan Yardım Yazılımı 

Zoho Assist ve artırılmış gerçeklik tabanlı uzaktan yardım yazılımımız Zoho Lens ile, uzak bir konumdaki kullanıcının akıllı telefon kamerasına erişebilir, bu sayede sorunun kaynağını çok hızlı bulabilirsiniz. Fabrika makinelerinden sunuculara dek her an her yerden sorunları görüntüleyebilir ve hızlıca çözüme kavuşturabilirsiniz.

Özelleştirme Seçenekleri 

Zoho Assist portalınızı şirketinizin marka politikalarına uygun şekilde, şirket logonuz, e-posta şablonlarınız gibi alanlarda özelleştirebilirsiniz. Bu sayede görsel bir bütünlük yakalayarak müşterilerinizin deneyimini markanızın çatısı altında iyileştirme olacağına sahip olabilirsiniz. Bu müşterilerinizde markanıza dair bir güven oluşmasına da yardımcı olur. Ayrıca tüm bu avantajlara sahip olurken, şirketinizin güvenliği noktasında da ödün vermenize gerek yoktur. Zoho Assist üzerinden uzaktan erişim sağladığınız bilgisayarlara güvenli şekilde dilediğiniz dosyaları aktarabilir ya da dosta alabilirsiniz. Zoho Assist ile bilgisayara uzaktan erişim nasıl yapılır? sorusunu sormanıza gerek kalmadan, basit izinleri onaylamak birkaç adımda bir başka bilgisayara bağlanabilirsiniz. Bağlandığınız bilgisayarı yeniden başlatıp, kapatma gibi birçok işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca, Zoho Assist’e cep telefonlarınız ya da tabletleriniz üzerinden de erişim sağlayabilirsiniz. 

Bundan 3 yıl öncesinde remote access nedir? sorusu oldukça popüler olsa da bugün hemen herkesin aşina olduğu bir kavrama dönüşmüş durumda. İşletmelerin doğru uzaktan erişim uygulamaları ile oldukça başarılı destek süreçlerine sahip oldukları görülebiliyor. Günümüzün dünyasında, bir işletmenin başarısını belirleyen birden fazla parametre olsa da bunların arasından en önemlisinin hız olduğu gerçeğini kabul etmemiz gerekiyor. Hem kullanıcı deneyimi hem de müşteri deneyimi açısında kritik bir rol oynayan hız, sadece hizmet ya da ürün alımı sırasında değil, sonraki destek süreçlerinde de başarı üzerinde büyük bir rol oynuyor. Zoho Assist, işletmelere deneyimi hem çalışanları hem müşterileri noktasında iyileştirme olanağı sunuyor. Zoho Assist ve diğer Zoho ürünleri ile sizler de bu deneyimi işinize yansıtmak istiyorsanız, Zoho ürünlerinin Türkiye Yetkili Satıcısı Cloudyflex’e ulaşabilir ve daha detaylı bilgi alabilirsiniz. 

Kardelen