zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

Neden Zoho Ürünlerini Tercih Etmelisiniz?

20.07.18 01:46 PM By Can

Dünyada 50,000’in üzerinde kullanıcının tercih ettiği Zoho CRM'i, diğer hizmet sağlayıcılarla karşılaştırıldığında, başlıkta sorduğumuz sorunun yanıtı net bir biçimde karşımıza çıkmaktadır. CRM seçimi birçok firma açısından yatırımın büyüklüğü ile en başta göz korkutsa da Zoho CRM’in kullandıkça ödeme yapabileceğiniz yapısı, tercih nedenlerinin en başında gelmektedir. CRM seçimi sırasında sormanız gereken ilk soru; “Gelecek 10 yılda yatırımın potansiyeli nedir?” olmalıdır.

İşte Zoho'yu seçmeniz için birkaç neden;


Zoho Kar Odaklı Değil, Ürün Odaklıdır

Son 5 yıldır, Zoho iş uygulamaları alanında gözle görülür gelişmeler yaşamıştır. Bu gelişmeler sadece Zoho’nun amiral gemisi Zoho CRM özelinde yapılmayarak, sektördeki rekabeti daha da artırmıştır.

2017’nin sonlarına baktığımızda, Zoho CRM ekibinin, satış, pazarlama, içerik geliştirme ve iş ortaklığı konularında geçmişe oranla 3 kat daha fazla geliştirmeye sahip olduğunu görüyoruz. Ürünlere yapılan bu yatırımı en net biçimde Zoho One üzerinde gözlemleyebiliriz. Tüm uygulamaların entegre biçimde çalıştığı Zoho One, hem ekipleri hem de ürünleri bir araya getiren eşsiz bir yapıya sahip olmasıyla ve son güncellemelerle sektörde zirveye oturmuş durumdadır.


Zoho Sürekli Gelişen En İyi Uygulamalara Sahiptir

Zoho’nun Strateji Şefi Vijay Sundaram’ın sözleri ile devam edecek olursak;

“Ürünlerimizin her biri, kendi kategorisinde en iyisi olacak şekilde, kendini bu işe adamış, tutkulu uzmanlar tarafından üretiliyor.”

Sektörün liderleri olan Microsoft ve Google’a karşı rekabet etmek her ne kadar zor görünse de ürün grubundaki 35+ ürünün tamamı arasındaki entegrasyon Zoho’nun rekabet gücünü artırmaya devam ediyor. Pazarda eksik olan bu entegre yapı sayesinde, Zoho her geçen gün daha da gelişiyor ve bütünleşik iş uygulamaları daha fazla tercih ediliyor.

Son 5 yıla baktığımızda, Zoho’nun kalite ve hız konusundaki ivmesini artırdığını görebiliyoruz. Son iki içerisinde ise Zoho’ya, mevcut uygulamalarından ödün vermeden ya da sadece amiral gemisi Zoho CRM’e odaklanmadan, 10’dan fazla ürün eklendi. PCMag, G2 Crowd ve Gartner gibi yazılım konusunda değerlendirmelerin yapıldığı platformlardaki övgüler ve paket yazılım pazarında önemli ölçüde büyümelerinin, Zoho’nun tercih sebebi olmasına büyük katkı sağladığını söyleyebiliriz.


Sürekli Devam Eden Gelişme ve Tecrübeye Sahiptir

Sıradan bir Hint temelli organizasyonun aksine, Zoho’nun çalışan memnuniyeti oranı son derece yüksektir. Zoho, daha önce de söylediğimiz üzere yatırımını üründen yana yapmaya devam ediyor. Ama bu yatırımın içerisinde çalışanlarına yaptığı yatırımların da önemli ölçüde varlığını sürdürdüğünü söyleyebiliriz. Zoho çalışanlarının birebir tecrübe ettikleri ürünleri, tutkuyla üretmeleri ve satmalarının altında yatan nedenlerin başında gelen bu durum, Zoho'nun başarısını ve pazardaki liderliğini açıklar niteliktedir.


Online İş Uygulamaları konusunda dünya liderlerinden olan Zoho’nun başarısını işinize yansıtarak, iş süreçlerinizi entegre biçimde yönetmek istiyorsanız, Zoho'nun Türkiye yetkili satıcısı Cloudyflex sizlere yardımcı olmaya hazır! 

Can