zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

Türkiye'de En Çok Kullanılan Zoho CRM Entegrasyonları

05.04.21 08:39 AM By Denizhan

Son birkaç yıldır yaşadığımız sıra dışı dönem bir kez daha teknolojinin gücünü bizlere kanıtladı. Özellikle iş dünyası açısından oldukça kıymetli olan teknolojik araçlar, bugün bir lüksten çok oldukça kritik bir ihtiyaca dönüştü. Dijital dönüşüm için henüz bir adım atmayan işletmelerin oldukça zorlandığı ve bir an önce harekete geçme zorunluluğu hissettiği bu dönem, aynı zamanda teknolojik araçların niteliğinin de önemini ortaya koydu. Var olan sistemlerin yetersizliğinin net bir biçimde ortaya çıktığı bu dönemin yıldız kavramlarından biri de kuşkusuz entegrasyon oldu. İşletmelerin hızlı bir şekilde ellerindeki yazılımı dönemin şartlarına uygun biçimde güncellemesine yardımcı olan entegrasyonlar, bugün yazılım söz konusu olunca vazgeçilmez kavramlardan biri haline geldi.  Bizler de bu yazımızda sizlere hem entegrasyonun önemini hem de Türkiye’de en çok kullanılan Zoho CRM entegrasyonları ve avantajlarından bahsetmek istedik.

zoho crm türkiye entegrasyonları

CRM sistemleri bugün işletmeler için sadece satış sürecini destekleyen birer sistem olmaktan çok daha ötesini ifade ediyor. Özellikle pandemi ile birlikte CRM yazılımları ölçeği fark etmeksizin her işletmenin ana gündem maddelerinden biri haline geldi. 3. Parti entegrasyonlarla birlikte çok daha verimli ve işletmenin iş süreçlerine göre şekil alabilen CRM sistemleri, sosyal medya gibi birçok kanaldan potansiyel müşteriye ulaşmanın en verimli yollarından birini sunuyor. Pandemi ile birlikle online alışverişin çok daha etkin bir şekilde kullanılması nedeniyle birçok kanaldan ve mecradan potansiyel müşteriye ulaşmak gerekiyor. Yine satış sonrası destek için de bu kanallar büyük potansiyel vadediyor. CRM yazılımları ve entegrasyonları sayesinde tüm kanal ve mecralardan müşterilerinizin taleplerine yanıt verebilir, işletmenizin verimini ve satışlarınızı artırabilirsiniz. Dünyanın en çok kullanılan CRM yazılımlarından biri olan Zoho CRM entegrasyon noktasında birçok avantaj sağlıyor. Bu avantajlardan birkaçına değinecek olursak;


Zoho CRM- Çağrı Merkezi Entegrasyonu

Çağrı merkezi, satış sonrası ve satış sırasında en fazla ihtiyaç duyulan entegrasyonlardan biridir. Zoho CRM’i dilediğiniz çağrı merkezi ile entegre biçimde kullanarak, verilerinizi daha düzenli ve ulaşılabilir hale getirebilirsiniz. Türkiye’de en popüler entegrasyonlardan biri olan Alotech Çağrı Merkezi entegrasyonuna dair detaylara buradan ulaşabilirsiniz. 

zoho crm çağrı merkezi entegrasyonu

Zoho CRM- Chatbot ve Chatbox Entegrasyonu (Zoho SalesIQ)

Web sitesi ziyaretçilerinizi anlık olarak görüntülemenize ve ziyaretçileriniz hakkında kapsamlı bilgiler edinmenize olanak tanıyan Sales IQ ve Zoho CRM entegrasyonu birçok avantaj sunuyor. Zoho Sales IQ üzerinden ChatBox ve Web sitesi ziyaretçi takibi özelliklerinin tümünü Zoho CRM ile entege biçimde kullanabilirsiniz. Chat kanalı ile gelen müşterilerinizi CRM sistemine otomatik olarak kaydedebilir ve konuşma geçmişlerini CRM sisteminizde depolayabilirsiniz. Ayrıca, Zoho CRM üzerinden web sitenizin ziyaretçilerini anlık olarak takip edebilirsiniz.

zoho crm google ads entegrasyonu

Zoho CRM- Google Ads Entegrasyonu

Google Adwords bugün birçok işletmenin pazarlama stratejisi üzerinde büyük rol oynuyor. Zoho CRM’in Google Adwords entegrasyonu ile Google Ads üzerinde verdiğiniz tüm reklamlardan gelen müşterilerinizi CRM sisteminiz üzerinde görüntüleyebilirsiniz. Bu sayede, Zoho CRM ile Google Adwords performansınızı ve verimliliğini ölçebilir, dönüşümler ve satış rakamlarına dair raporlar alarak, daha nitelikli adımlar atabilirsiniz.

zoho crm google ads entegrasyonu

Zoho CRM- Facebook Ads Entegrasyonu

Sosyal medya bugün işletmelerin satış döngülerinde önemli bir yer kaplıyor. Ölçeği fark etmeksizin her işletmenin sosyal medyayı üzerinden verimli bir satış stratejisi geliştirmesi kritik önem taşıyor. Zoho CRM’in Facebook Lead Ads entegrasyonu, Facebook üzerinden verilen reklamlar ile gelen müşterileri CRM sisteminize otomatik olarak kaydetmenize olanak tanıyor. Bu sayede, reklam performansınızı ölçümleyebildiğiniz gibi aynı zamanda CRM üzerinden dönüşümlere ve satışlara dair raporlar da alabilirsiniz.

zoho crm facebook ads entegrasyonu

Zoho CRM- WhatsApp Entegrasyonu

Bugün en çok kullanılan uygulamaların başında gelen WhatsApp, işletmeler için büyük bir potansiyel taşıyor. Bu potansiyelin farkında olan Zoho ekibi, WhatsApp Business ve Zoho CRM entegrasyonu ile birçok avantaj kazanmanıza yardımcı oluyor. Zoho CRM ve WhatsApp Business’ı API’ye ihtiyaç kalmadan bağlayabilir ve müşterilerinizin takibini ve dönüşümlerinizi kolaylıkla takip edebilirsiniz.

zoho crm whatsapp entegrasyonu

Zoho CRM- ERP Entegrasyonları

ERP sistemleri özellikle pandemi döneminde ne kadar önemli olduklarını bir kez daha ortaya koydular. Bulut sistemlerin gücü kanıtlanırken, on-premise sistemlerle neredeyse vedalaştığımızı söyleyebiliriz. Bu dönemde, ERP-CRM entegrasyonun da önemi bir kez daha ortaya çıktı. Zoho CRM’in sağladığı SAP ECC, SAP Business One, Microsoft Axapta ve Logo Tiger entegrasyonları bu dönemde işletmelere birçok avantaj sağladı ve sağlamaya devam ediyor. Ayrıca, Zoho CRM’in esnek yapısı sayesinde, bu sistemler dışındaki herhangi bir ERP sistemi ile entegre olabilme özelliği var.


Zoho CRM- Logo Entegrasyonu

Logo, Türkiye’de en çok tercih edilen sistemlerden biri olarak, birçok avantaj sunuyor. Zoho CRM’in Logo entegrasyonu sayesinde, Logo üzerinde tuttuğunuz verileri Zoho CRM’e kolaylıkla aktarabilir ve yönetimini sağlayabilirsiniz. Herhanfi başka bir modül ya da özel bir modüle veri aktarımı yapmak isterseniz, entegrasyon üzerinde ihtiyaçlarınıza özel olarak geliştirmeler yapabilirsiniz. Ayrıca bu entegrasyonu iki yönlü olarak çalıştırabilir ve Logo üzerindeki verileri Zoho CRM'e aktarabilir veya Zoho CRM üzerindeki verileri Logo üzerine aktarabilirsiniz.

zoho crm logo entegrasyonu

Zoho CRM- E-Ticaret Altyapısı Entegrasyonları

Pandemi ile birlikte değişen müşteri beklentileri, müşteri deneyimi kavramının çok daha fazla önem kazanmasına neden oldu. Online alışverişin giderek arttığı bugünlerde, Zoho CRM ile e-ticaret altyapınızı daha da güçlendirebilirsiniz. Zoho CRM; Shopify, WooCommerce, Magento ve benzeri çeşitli e-ticaret altyapıları ile entegre edilebilir. Ayrıca bu popüler sistemler dışındaki e-ticaret altyapılarını da Zoho CRM sistemi ile entegre edebilirsiniz.

  

Zoho CRM- Toplu SMS Gönderimi Entegrasyonları

Cloudyflex bünyesinde geliştirilen SMS-Flex entegrasyonu sayesinde, Zoho CRM üzerinden, toplu SMS gönderimi yapabilirsiniz. İster tekil isterseniz toplu SMS gönderimi yapabileceğiniz SMS-Flex ile Zoho CRM üzerinde tuttuğunuz tüm kişilerinize dilediğiniz gibi SMS gönderimlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Hoşgeldin SMS’leri, Randevu Bilgi SMS'leri gibi otomasyona bağlamak istediğiniz birçok SMS mesajını CRM üzerinden kurabilirsiniz.


Sıradışı ve oldukça zor bir dönemden geçtiğimiz bugünlerde, işletmenizin verimini artırmak ve iş süreçlerinize daha düzenli bir yapı kazandırmak istiyorsanız, entegrasyon noktasında daha titiz davranmanızda fayda var. Zoho CRM’in sağladığı entegrasyonların avantajlarını hemen kullanmaya başlamak için Zoho ürünlerinin Türkiye Yetkili Satıcısı Cloudyflex’e ulaşabilir ve daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Denizhan