zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

Yapay Zeka Destekli CRM ile İş Süreçlerinize Hız ve Verim Katın

27.11.20 03:08 PM By Denizhan

Endüstri 4.0 ile birlikte hayatımıza giren birçok kavram bugün iş dünyasında rekabet ortamını tamamen değiştirdi. Özellikle son yıllarda yapay zekanın gücünün artmasıyla birlikte, birçok işletme bu teknolojiyi iş süreçlerine uyarlamak istiyor. Doğru teknolojik araçları seçmenin yanında bu yeni teknolojileri de iş süreçlerine adapte etmek kimi zaman işletmeler açısından zorlayıcı olabiliyor. Müşteri ilişkilerini doğru bir şekilde yönetmek ve müşteri deneyimini iyileştirerek, satışlarını artırmak isteyen tüm firmalar için kritik bir öneme sahip olan CRM yazılımı söz konusu olduğunda, yapay zeka işletmeler açısından çok daha değerli bir hal alıyor. Yapay zeka destekli CRM ile sizler de işletmenizin iş süreçlerine hız ve verim katmak istiyorsanız, Zoho CRM’in yapay zeka asistanı Zia ile tanışma vaktiniz gelmiş demektir! Bu yazımızda, Zia’nın iş süreçlerinize nasıl katkı sağlayabileceğini anlatacağız. 

zoho crm

Zia, Zoho CRM üzerinde kullanabileceğiniz bir yapay zekâ asistanıdır. CRM’inizi akıllıca yönetmenize yardımcı olmak için yaratılan Zia, istediğiniz bilgileri hızlıca alabilir, notlar alabilir, satış tahminlerinde bulunabilir, anormallikleri tespit edebilir, tekrarlanan görevleri otomatikleştirebilir ve çok daha fazlasını sizin için yapabilir! Ekibinizin bir üyesi gibi sizinle uyum içinde çalışabilecek olan Zia’nın özelliklerine kısacak değinecek olursak;


Zia ile konuşun!

Zia’yı endüstride eşsiz kılan özelliklerinden biri; metin ve ses üzerinden verdiğiniz komutları ve sorgulamaları anlayabilen bir yapay zeka destekli asistan olmasıdır. Zia ile sohbet ederek, pek çok bilgiye anında erişim sağlayabilirsiniz. Aradığınızı bulmak için veri tabanınızda bir araştırma yapmanıza gerek kalmadan Zia’ya sorabilirsiniz. Tüm verileriniz, rakamlarınız, raporlarınız ve çizelgeleriniz sadece bir metin ya da bir ses uzağınızda!

zia

Zia ile Satışları Tahmin Edin

Satış hattında çok fazla anlaşma olduğu zaman, satış görevlilerinin doğru potansiyel müşterilerle ilgilenmesi zorlaşır. Zia ile artık bu sorunun üstesinden kolaylıkla gelebilirsiniz. Devam eden her anlaşmanın satış ile sonlanması olasılığını sizin için tahmin eden Zia, her bir müşteriye dinamik bir puan atayabilir. Bu sayede sizler de doğru hedeflere odaklanabilirsiniz! 

zia

Zia, Satış Anormalliklerini Tespit Edebilir

Satış aktiviteleri ve sayılarındaki sapmaları tespit etmek için ay sonu raporunu beklemeye son! Zia ile anormalliklerle ilgili güncellemeleri gerçek zamanlı olarak alabilir ve hızlı bir şekilde aksiyon alabilirsiniz. Zia, satış trendlerinizde olası anormallikleri tespit ederek, size gelirdeki düşüşü önlemek ya da gelen potansiyel müşterilerde bir artış olması halinde hazır olmanız için yeterli zamanı sağlar.

zia satış

Zia, E-postalarınızı Daha Akıllı Hale Getirir

 

E-postalar, satış ekibine yardımcı olabilecek hayati bilgiler içerdiği için çoğunlukla işletmelerin iletişiminin odağında yer alır. Zia, müşteri kayıtları bilgilerini akıllıca zenginleştirerek, etkinlik bilgilerini alır ve e-postanın amacını analiz ederek, yanıtlarınızı önceliklendirmenize yardımcı olur. Bu sayede e-postalarınızdan en iyi şekilde yararlanabilirsiniz.

zia e-posta

Zia ile Makroları Otomatikleştirin

Zia, ekip üyelerinizin kullanım biçimlerini öğrenir ve rutin görevlerini daha hızlı tamamlamalarına yardımcı olmak için kişiselleştirilmiş otomasyon önerilerinde bulunur. Ayrıca, iş akışlarınızdaki verimliliği hesaplayarak, aynı kullanıcılara iki kez e-posta gönderme gibi hataların önüne geçmenize de yardımcı olur.

zia ile makro

Zia ile Verilerinizi Zenginleştirin

Yanlış, eski ya da eksik CRM verilerinden mi mustaripsiniz? Telaşa gerek yok. Zia, kişiler, hesaplar ve müşteri adayları hakkında bilgi toplamanıza yardımcı oalrak, bu kayıtları otomatik olarak zenginleştirebilir. Ayrıca verilerinizi güncel ve doğru bir şekilde tutmanız için zaman zaman periyodik kontroller yapar.

zia ile veriler

Verimliliğinizi Artırın

İşletmeniz birden fazla ürün ya da hizmet sunduğunda, doğru olanı müşterinize sunmanız zor olabilir. Zoho’nun yapay zeka destekli CRM’i bir müşteriye satış yapmak için doğru ürünü ya da paketleri belirlemenize ve satış fırsatlarından yararlanmanıza yardımcı olur.

verimlilik

Yeni Tahminler Oluşturun

Zoho CRM’deki herhangi bir modül için sıfırdan size özel Zia tahminleri oluşturabilirsiniz. Prediction Builder’ın tahmine dayalı yapay zeka gücünden faydalanarak, istediğiniz alanı seçin ve gerisini Zia’ya bırakın!

yeni tahminler

Zia’nın Kayıtları Doğru Kişilere Atamasın İzin Verin

Bir ipucunu dönüştürmede ya da bir anlaşmayı kapatmada en önemli faktörlerden biri, kayıtları doğru kişilere atamaktır. Zia, artık benzer görevleri yerine getirme geçmişlerine dayanarak, görevler için en nitelikli kişilere atama yapabilir.

zia nın kayıtları

Zia İş Akışları Önerir

Zia, verilerinizdeki kalıpları belirlemek için denetim günlüklerinizi ve etkinlik geçmişinizi tarayarak, satış sürecini kolaylaştırmak için önceden oluşturulmuş iş akışları önerir. Bu iş akışlarını gerektiği gibi düzenlemeyi seçerek, satış ekiplerinizin zamandan tasarruf etmesini ve anlaşmaları kapatmaya odaklanmasını sağlayabilirsiniz.

zia iş

Zia Müşterilerinizle İletişim Kurmak için En İyi Zamanı Bulabilir

Cevaplanmamış aramalar ve açılmamış e-postalara son verin! Zia, her müşteriyle iletişim kurmak için haftanın en iyi zamanı ve günü için akıllı önerilerde bulunabilir.

zia müşteri

Zia Vision ile CRM’e Eklenen Görüntüleri Doğrulayın

Zia konuşuyor ve artık görebiliyor da! Zia, kullanıcıların bir kayda yükledikleri görüntüleri tarayabilir ve bunları istenen ya da istenmeyen olarak sınıflandırabilir. Zia’yı bir görüntüdeki nesneleri örneklerle tanımlaması için eğitebilirsiniz ve istenmeyen bir görüntüye nasıl tepki vereceğini yapılandırabilirsiniz.

zia vision

Zoho CRM’in yapay zeka asistanı Zia ile sizler de işletmenize verim ve hız katmak istiyorsanız, Zoho ürünlerinin Türkiye Yetkili Satıcısı Cloudyflex’e ulaşarak, daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Denizhan