zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

Zoho'nun Yeni Süreç Yönetimi Çözümü - Zoho Orchestly

15.02.19 02:23 PM By Denizhan

Her organizasyonun iş süreçleri kendine has bir yapıdadır. Bu yapı kimi zaman karmaşa yaratabilir. Teknolojik gelişmelerin gün geçtikçe ilerlemesine rağmen hala bazı görevleri manuel olarak yürütüyor olabilirsiniz. Değişen ve güçlenen rekabet ortamında hızın ne kadar önemli olduğunu göz önünde bulundurursanız, manuel olarak gerçekleştirdiğiniz her görev işiniz açısından hem zaman hem de maliyet kaybıdır. Bu kayıplarla vedalaşmak istiyorsanız Zoho ailesinin yeni ve etkileyici üyesi Zoho Orchestly ile tanışmanızın vakti gelmiş demektir.

 

İşinizin yeni komuta merkezi görevini üstlenecek olan Zoho Orchestly, süreç yönetimini tüm detayları ile kavrayarak organizasyonunuza yeni bir soluk getirmeye hazır. Kodlara ihtiyaç duymadan, Zoho Orchestly ile iş akışlarınızı optimize ederek yönetebilir ve işletmenizde bir orkestra uyumunu yakalayabilirsiniz. Bu yazımızda Zoho Orchestly’nin sahip olduğu özellikleri birkaç başlıkla mercek altına alıyoruz;

Zoho Orchestly

Hizmetler Özelliğini Kullanarak Planlayın
İşiniz için gerçekleştirdiğiniz her işlem bir veri gerektirir. Örneğin, sipariş için ürün ve müşteri verisine ihtiyacınız vardır. Ya da bir sponsorluk talebinin gerçekleşebilmesi için etkinlik detaylarına ihtiyaç duyarsınız. Hizmetler özelliği, bu verileri düzenli bir şekilde toplamanıza yardımcı olur.

 

Hizmetler özelliği ile işletmenizdeki belirli kişilere, rollere ya da ekiplere hangi hizmetleri talep edebileceğini tanımlayabilirsiniz. Örneğin, herhangi bir çalışanın kartvizit talebinde bulunabileceği veya sadece pazarlamacıların basın bildirisi talep edebileceği bir sistem yaratabilirsiniz.

Orchestly ile çalışanlarınızın doğru zamanda doğru bilgiye erişmesini sağlayabilir ve erişim ayrıcalıklarını belirleyerek kimin neyi göreceğine karar verebilirsiniz. Bu sayede hızın ve doğru verinin getirdiği uyum ile işinizde verimi en üst noktaya taşıyabilirsiniz.  

İş Akışlarını Akış Şemaları Olarak Modelleyin

Her iş süreci bir dizi adımdan meydana gelir. Blueprint bu adımları atmanıza ve dijital iş akışlarına dönüştürmenize olanak tanır.

Blueprint’in sürükle-bırak özelliği sayesinde gerçekleştireceğiniz işlemleri kolaylıkla ayrıntılı aşamalara ayırarak, ardından işlem doğrulama özelliği sayesinde test edebilirsiniz. Her aşamadan sorumlu olan kişiyi bilmeniz sayesinde hesap verilebilirliğini sağlayabilirsiniz. Bu durum ise ekibiniz içerisindeki her bir çalışanın zaman kaybetmeden, tam olarak ne yapması gerektiğini bilerek hareket etmesine yardımcı olur. 
Yine Blueprint ile akışınızı otomatikleştirerek koşulları belirleyebilir ve planlarınızı hatasız biçimde gerçekleştirebilirsiniz. 

Kolaylıkla Talep Oluşturun ya da Talepleri Yerine Getirin

 

İşletmeniz bünyesindeki bir servis için her özel istek aslında bir işe karşılık gelir. Her bir iş için harcanan zaman düşünüldüğünde karmaşa kaçınılmaz olabilmektedir. Oysa, Zoho Orchestly içeresindeki işler, kullanıcılara sunulan tüm servisler katalogda ya da yeni iş bölmesinde bulunur ve tek yapmanız gereken ihtiyacınız olanı seçmektedir.

Ayrıca hizmet talep eden kullanıcının hangi aşamaları tamamlandığını görebilir bu sayede ardından gelecek olanları görerek, bir sonraki adımını daha bilinçli bir şekilde atmasını sağlayabilirsiniz. 

Yine gönderdiğiniz ya da size atanan tüm isteklere kolaylıkla erişebilir ya da yüksek öncelikli satın alma taleplerinizi anında görüntüleyebilirsiniz. Üstelik dilerseniz tüm bunları özel görünümler olarak insanlarla paylaşabilir, tek seferlik kullanım için filtreleyebilirsiniz. 

Operasyonlarınızı Optimize Edin

 

Orchestly, iş süreçleriniz hakkında size güçlü bilgiler veren hazır raporlar üretir. Dilerseniz ihtiyaç duyduğunuz verilere bağlı olarak, sürece özel raporlarınızı da üretebilirsiniz. 
Blueprint ile sürecin analizini çıkarabilir, her iş sürecinin bitmesi için gereken ortalama süreyi görebilirsiniz. Eğer sürecin fazla uzun sürdüğünü tespit edersiniz, nasıl optimize edeceğinizi de ayrıntılı bir raporla görebilirsiniz. 
Yine Blueprint aracılığıyla işinizin belirli bir aşamadan ya da süreçten kaç defa geçtiği bilgisine sahip olabilir bu sayede analizlerinizi daha güçlü hale getirebilirsiniz.

İş dağıtım şeması ile ekibinizin iş yüküne dair bilgi sahibi olarak her süreçte kullanıcılara atanan iş sayısını gözlemleyebilirsiniz. 

İş süreçlerinizde meydana gelecek en ufak bir hatanın kelebek etkisi gibi tüm işinize mal olabileceği bu dönemde, doğru araçlarla süreçlerinizi kontrol altına almanız büyük önem taşımaktadır. Bu önemin farkına vararak, iş süreçlerinizin daha düzenli ve takip edilebilir bir yapı kazanmasını ve orkestra uyumu içerisinde ilerleyebilmesini istiyorsanız, Zoho’nun Türkiye Satış Temsilcisi Cloudyflex’i ziyaret edebilirsiniz. 

Denizhan