zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

Yenilenen Zoho Recruit ile İşe Alım Süreci Artık Çok Daha Kolay

16.07.19 07:33 AM By Denizhan

Zoho Recruit, bu yıl 10 yaşına giriyor! Bizler için özel olan bu dönüm noktasını, mutlu işe alım personeli ailemize adadık. İşe alım endüstrisinin bir parçası olmak ve böylesine bir mesleğin yaratabileceği etkiyi anlamak muhteşem!

2009’da İK’cıların işe alımlarını kolaylaştırmaya yardımcı olacak bir çözüm üretmeye başladığımızda, teknolojik ilerlemelerin rekabetçi yapısını ve bu yapının pazardaki değişen trendlerle senkronize edilmesini gerektiren dinamik bir sektörün parçası olacağını bilmiyorduk. Bu yolculuk sırasında beş sürüm yükseltme ve birden fazla özellikle birlikte yüzlerce geliştirme yapmaktan büyük gurur duyduğumuzu itiraf etmeliyiz.

 

Zoho Recruit, bugün sizler için sahip olduğunuz şüphesiz en gelişmiş işe alım platformlarından biri oldu.  İki işletme aynı süreçlere sahip olmadığından işe alım gereklilikleri de birbirinden farklıdır. Bu yüzden ürünlerimizi sizlerin ihtiyaçlarına göre uyarladık. Bu yazımızda tamamen yenilen Zoho Recruit’e daha yakından bakacağız;

 

ZIA, İşe Alım Süresini Azaltmak için On Board’a Geliyor

Zoho Recruit’teki ZIA (Zoho’nun Akıllı Asistanı) her çalışanın hayalidir. ZIA, adayları özgeçmişlerindeki bir anahtar kelime dizisi yerine, kariyer profiline sahip olarak algılar.  Bu sayede, deneyimlerini, becerilerini ve yeterliliklerini işin gereklilikleriyle eşleştirerek, derecelendirir ve en iyi adayı bulmanızı sağlar. 

Yetenek Tedarik Zincirinizi Yepyeni Vendor Portalımızla Genişletin

İşiniz için en iyi adaylara sahip olmanız, eksiksiz bir vendor ağı kurmanıza ve yönetmenize yardımcı olabilecekken, neden aday kaynaklarınızı sınırlandırıyorsunuz? Zoho Recruit’in Vendor Portalı ile üçüncü derece işe alım ajanslarına, firmanızdaki açık pozisyonlar için aday göndermesine olanak tanır.  Ayrıca onlara bir self-service günlüğü sağlayabilir ve bu sayede gönderdikleri adayların ilerleyişini takip etmelerine de yardımcı olabilirsiniz. 

Tüm Müşterileriniz için Özel Bir Portal

Zoho Recruit’in özel Müşteri Portalı ile müşterilerinize işlerini takip etme gücü verin! Müşteriler portala iş ekleyebilir ve işin ilerlemesini bu portal aracılığıyla takip edebilirler. Bir işveren, inceleme için aday gönderdiğinde, müşteriler not ekleyebilir, ekleri ve dosyaları görüntüleyebilir, çağrıları planlayabilir ve işe alım sürecinin her aşamasını kendileri yönetebilir.

Daha Güçlü Takımlar için Çalışan Başvuru Forumları

 

İdeal adayları bulmak, aday odaklı bir pazarda işe alım yapanlar açısından zorlu bir hale geldi. Ancak, Zoho Recruit’in çalışan başvuru forumuyla, kurumsal işe alım ekipleri, bir işe uygun olan kişileri yönlendirmek için kendi çalışan ağlarını kullanabiliyorlar. Çok yönlü olmasının yanı sıra bu yöntem, çalışanların yönlendirmeleri ile daha uzun süre çalışan yüksek nitelikli adayları çekiyor. 

Organizasyonunuza Özgü Hiyerarşileri Birleştirin

Raporlama hiyerarşisi özelliği, organizasyon merdiveninizi işe alım sürecine dahil ederek, şeffaf bir organizasyonel taslak hazırlamanıza yardımcı olur. Nasıl mı? Zoho Recruit, verimli bir şekilde kayıtlara erişebilirlik ve veri paylaşımı için kurumunuzdaki kullanıcılara, raporlama yöneticileri atamanızı sağlar. Bu yapı sayesinde organizasyonunuz içerisindeki kullanıcıların bilgiye erişimini kontrol etmenize olanak tanır. 

 

Geliştirici Konsolu ile Uygulamalar Oluşturun ve Satın

Zoho Recruit’in geliştirici konsolu, geliştiricilerin Zoho Recruit platformu üzerinde kullanıma hazır bulut uygulamaları oluşturmalarına olanak tanıyan bir bulut platformu sunar. Geleneksel bulut platformlarının aksine Recruit, kullanımı kolay sürükle-bırak araçlarıyla hızlı bir şekilde kurumsal düzeyde uygulamalar oluşturmanıza yardımcı olur.  

 

Kapsayıcı ve Erişilebilir Aday Deneyimi

Yazılımımızın şirketimizin sahip olduğu herkes için fırsat eşitliği vizyonunu yansıtmasını istedik. İşe alım doğası gereği tamamen dijital olduğunda, başvuru süreci her aday için farklı olmalı ve aynı zamanda da arkadaşça bir yapı kazandırılmalıdır. Web formlarımız, artık ADA uyumlu bir hale getirilerek, uygulama sürecindeki zorlanmaların ortadan kalkması için etkileşimli klavye kısa yolları ile güçlendirilmiştir. 

Dinamik İşgücü Kaynakları

Zoho Recruit artık bir Facebook ATS ortağı ve ayrıca sertifikalı bir LinkedIN ATS ortağıdır. Recruit’in Facebook ile entegrasyonu, kuruluşunuzun Facebook hesabını senkronize etmenize ve işlerinizi dünyadaki en büyük sosyal ağlardan birinde paylaşmanıza olanak sağlar. ‘LinkedIN ile Başvur’ özelliği sayesinde, adaylar şimdi bir iş başvurusunda bulunurken, LinkedIN profillerinden otomatik olarak bilgilerini doldurabilirler. 

Kapsamlı Görüşme Aracı Kiti

 

Bir adayın temel bilgilerini, özgeçmiş eklerini, ön değerlendirme detaylarını, görüşme detaylarını, geri bildirimleri ve daha fazlasını içeren görüşme araçlarına artık tek bir tıkla erişebilirsiniz. Görüşme aracı kiti ile her görüşme için ayrı ve ayrıntılı gösterge panolarına ulaşabilirsiniz. 

Zoho Recruit’İ keşfetmeye başladığınızda sizi başka küçük sürprizlerin de beklediğini söyleyebiliriz. İşe alım sürecini basit, kusursuz ve daha yönetilebilir kılmak için esnek ve çok yönlü bir araç arıyorsanız, Zoho Recruit’i mutlaka denemelisiniz. Zoho Recruit hakkında daha detaylı bilgi almak isterseniz, Zoho ürünlerinin Türkiye Yetkili Satıcısı Cloudyflex’e ulaşabilirsiniz.

Denizhan