zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

Zoho Cliq ve Zoho CRM Entegrasyonu ile Yeni İşe Alımlarınızda Avantaj Kazanın! 

30.10.19 06:57 AM By Denizhan

Geçmişte mevcut ekibinize yeni bir ekleme yaptığınızı düşünün. Nasıl yerleştiğine, daha deneyimli çalışanlar arasında yeni ekip üyesi olmanın kolay olup olmadığına dair birçok sorunun beraberinde geldiği bu süreçte bazı şeylerin farklı olması gerektiğini düşünmüyor musunuz?


Son soruyu cevaplarken başınızı salladıysanız, yalnız değilsiniz. Harvard Business Review’e göre, küresel yöneticilerin şaşırtıcı bir şekilde yüzde 32’si, yeni çalışanların tecrübelerinin kötü olduğunu düşünüyor.

 

Yeni işe alımlar için uygun bir işe alım sürecini sağlamak artık zorunlu bir hale gelmiştir. İlk birkaç ayın çalışan açısından kuruma dair fikir edinme süreci olduğunu unutmamak gerekir. İşveren ve ekip arkadaşları ile birlikte deneyimlenen bu süreci olabildiğince başarılı bir şekilde atlatmanıza yardımcı olmayı Zoho olarak, kendimize görev edindik!

 

İletişim En Önemli Anahtardır

 

Çalışan işe alımında, süreci etkileyen en önemli faktör; iletişimdir! İster İK ister yönetici, isterse ekipten bir eleman olsun çalışan iletişiminin kalitesi, yeni işe alım sürecini kötü etkileyebilecek en önemli unsurdur. Zoho Cliq gibi bir ekip iletişimi yazılımı ile yeni işe alımlarda ‘acemilerden’ güvenilir çalışanlara daha hızlı bir geçiş yapmanıza yardımcı olabilir. Çeşitli mesajlaşma ve iş birliği özellikleriyle Cliq, organizasyon politikalarından, ekip geri bildirimlerine, duyuru iletmeye ve hatta yeni bir işe alımın sorunsuz geçmesine yardımcı olan eğitim oturumları ve etkinlere dek her şeyi planlamanızı sağlar.

 

İşte çalışanlarınızın işe alım sürecini kolaylaştırmak için Zoho Cliq ile yapabileceklerinizden birkaçı;

 

İK departmanının bir parçası olan çalışan onboarding listesini yönetmek yeni işe alımların kuruluşunuzun politikası ve prosedürlerine alışmasını sağlamak için daha fazla sorumluluk verirsiniz.

 

Cliq ile #duyurular adında bir kanal oluşturabilir ve tüm yeni çalışanları ekleyerek, her zaman iletişim halinde olabileceğiniz bir platform sağlayabilirsiniz. Yeni işe alımlar için organizasyonunuza bir hoş geldin botu kurarak, temel şirket politikalarını yürütebilirsiniz.


Yönetim için Cliq İpuçları


Çalışanlarınızın çalışmaları, liderleri ve yöneticileri ile iletişimine bağlı olduğundan yeni işe alımların ekibinizin yapısına uygun olmasını sağlamak oldukça önemlidir. Yeni işe alımlarınızla birebir rahat bir ilişki kurmanız, çalışanlarınızın işyerinizdeki duygularını ve üstlendikleri rolleri yönetmeye yardımcı olabilir.  Tüm gerekli ekip kanallarına dahil olduklarından ve kolayca sorularını sorabildiklerinden emin olmak istiyorsanız, Cliq aradığınız araç olabilir.

 

Zoho Cliq ile Buzları Eritin

 

Buzları eritmek terimi her ne kadar klişe bir terim de olsa yabancılarla dolu bir odada çalışmak kimi zaman rahatsız edici olabilir. Bu sebeple yeni işe alımların ekipleri ile tanıştığından emin olun. Ekip kanallarındaki yeniliklere ve Cliq’teki konuşmalara dahil ederek, kendilerini dışlanmış hissetmemelerini sağlayabilirsiniz.

 

Yeni İşe Alımlar için Cliq İpuçları

 

Eğer yeni bir çalışansanız, buzları eritme noktasında eşit derecede önemli bir rolünüz var demektir. İnsiyatif alın, meslektaşlarınızla konuşun ve onlara Cliq ile mesaj gönderin!


Kuruluşunuzda iş birliğinin nasıl gerçekleştiği hakkında bir fikir edinmek ve çevrenizde olup bitenler hakkında güncel bilgiler almanıza yardımcı olmak için geçmiş konuşmaları okuyun.


Zoho Cliq, sadece işyerindeki iletişim engellerini ve sorunlarını ortadan kaldırmaya yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda işinizde şeffaflığı, otomasyonla basitleştirmeyi ve tüm ekibinizle sürekli bağlantı kurmanızı sağlar.

 

Zoho Cliq ve Zoho CRM entegrasyonun sağladığı avantajlardan faydalanmak istiyorsanız, Zoho ürünlerinin Türkiye Yetkili Satıcısı Cloudyflex ile iletişime geçebilirsiniz.

 

Denizhan