zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

Zoho CRM- Google Adwords Entegrasyonu

22.03.19 11:19 AM By Can

Ölçeği fark etmeksizin her işletme dijitalleşmenin değerini gün geçtikçe daha iyi anlıyor. Hızla dijitalleşen sektörlerde rekabet gücünü korumak için pazarlama kanalları oldukça büyük önem taşıyor. Müşteriler satın alma kararlarını dijital ekranlar aracılığıyla verirken, günden güne dijital pazarlama yatırımlarının miktarı artıyor. Bu ortamda kuşkusuz her organizasyon için Google Adwords, ayrıca özen gösterilmesi gereken bir alan olarak karşımıza çıkıyor.

 

Google’ın geliştirdiği ve reklam verenlerin Google’ın reklam ağını kullanarak, hedefleri doğrultusunda farklı reklam türleri ile kullanıcılara ulaşmak adına ödeme yaptıkları çevrimiçi bir reklamcılık hizmeti olan Google Adwords, doğru yönetildiği takdirde işletmelere birçok avantaj sunuyor. Müşteri ilişkileri yönetimi noktasında dünyanın tercihi olan Zoho CRM ve Google Adwords entegrasyonu ile bu avantajları ikiye katlayabilirsiniz! 

zoho crm ile google adwords

Zoho CRM-Google Adwords Entegrasyonun Sağladığı Avantajlar

 

Google Adwords, Google aramalarında ve Google ortak web siteleri üzerinden yeni müşterilere ulaşmanıza ve işletmenizin satışlarını artırmanıza yardımcı olmak adına tasarlanmış güçlü bir çevrimiçi reklamcılık programıdır. Google Adwords, sunduğunuz ürün ya da hizmet ile ilgilenen nitelikli potansiyel müşterileri yakalamanızı sağlar. Ayrıca, işletmeniz için stratejik pazarlama kararları almak için ihtiyaç duyduğunuz verilere kolay erişim sağlamanıza ve kapsamlı analitik raporlamalara ulaşmanıza yardımcı olur.

 

 

Potansiyel müşterilerinizi web sitenize yönlendirmek için Google Adwords, telefon görüşmeleri, e-postalar ya da doğrudan yapılan çevrimdışı satışları izlemek adına bir CRM sistemi kullanıyorsanız, çevrimiçi kampanyalarınızın nasıl geri dönüş sağladığını takip etmeniz zaman ve maliyet açısından bir kayıp olabilir. Zoho CRM-Google Adwords entegrasyonu ile artık bu kayıplara son verebilirsiniz!

zoho crm ile google adwords

 

Zoho CRM-Google Adwords entegrasyonu ile artık Google Adwords üzerinde gerçekleştirdiğiniz pazarlama yatırımlarınızı Zoho CRM’e aktarabilirsiniz. Bu sayede her çevrimdışı satıştan hangi anahtar kelimeler ve kampanyaların sorumlu olduğu bilgisine ulaşabilirsiniz. Ayrıca, Zoho CRM satış verilerini Google Adwords’e aktarak, tekliflerinizi ve bütçelerinizi daha fazla kar elde etmek için daha iyi optimize edebilirsiniz. Google çevrimiçi pazarlamanızı Zoho’nun çevrimdışı verileri ile birleştirmenizin ardından hem satış hem de pazarlama ekibiniz, hangi pazarlama stratejilerinin en iyi yatırım getirisi sağladığını net bir şekilde görme olanağı bulur.

 

Google Adwords entegrasyonu sayesinde, reklamlar aracılığı ile form bırakan kişilerin arama sorguları, kampanya grupları, tıkladıkları reklam gibi birçok noktayı CRM sistemi üzerine aktarabilirsiniz.  Bu entegrasyon sayesinde reklamın yönlendirildiği landing page sayfası ya da reklamdan bağımsız olan web sitesi üzerinde herhangi bir forma aktarılan bilgiler CRM sistemine kaydedilebilir. 

Google Adwords üzerinden Zoho CRM’e aktarabileceğiniz alanlar ise şu şekilde; 

Alanlar

Açıklama

Kampanya Numarası

Kampanya için bir numara

Adgroup ID

Adgroup için bir ID

Reklam ID

Reklam için bir ID

Keyword ID

Keyword için bir ID

Keyword

Potansiyel Müşterinin tıklamadan önce yaptığı arama sorgusu.

Tıklama Türü


Web sitenize yönlendiren tıklama türü. Örnek: Başlık, Telefon görüşmeleri, Site Bağlantısı, vb.

Cihaz Türü

Müşteri tarafından kullanılan cihazın türü. Örnek: Bilgisayarlar, Mobil vb.

Ortak Arama Ağı

Potansiyel Müşteriyi oluşturan ortak ağ türü. Örnek: Google araması, Google ortakları.

AdCampaign adı

Potansiyel müşterinin oluşturulduğu AdCampaign'in adı.

AdGroup Adı

Potansiyel müşterinin oluşturulduğu AdGroup'un adı.

Reklam Ağı

Potansiyel müşteriyi oluşturan ağın türü. Örnek: Google Arama veya Google Görüntülü Reklam Ağı.

Reklam

Potansiyel Müşterinin tıkladığı reklam

Reklam Tıklama Tarihi


Reklamın ziyaretçi tarafından tıklandığı tarih.

Dönüşüm Dışa Aktarımı


Dönüşüm verilerinin Zoho CRM'ye gönderildiği tarih ve saat. Her 24 saatte bir reklam tıklamasıyla oluşturulan GCLID'ler ve CRM'de eklenen potansiyel müşteriler eşlenir ve Google Reklamlarının verileri Zoho CRM'deki ilgili kayıtlara eklenir.

Dönüşüm Dışa Aktarma Durumu


Bu alanda iki değer vardır: Başarılı ve Başarısız. Veriler, Zoho CRM'ye gönderildiğinde, bazı teknik nedenlerden dolayı, dönüştürme verilerinin bir kısmı Zoho CRM'e eklenmez. Böyle bir durumda, bu alan kayıt için ‘Başarısız’ olarak işaretlenir.

Dönüşümün Başarısız Olma Nedeni


Bazı teknik nedenlerden dolayı, dönüştürme verileri Zoho CRM'ye eklenmez, başarısızlığın nedeni belirtilir.

 Detaylı verinin Zoho CRM’e kolaylıkla aktarımı sayesinde potansiyel müşterinize dair daha fazla bilgi edinebilir ve onları sadık birer müşteriye dönüştürebilirsiniz. Zoho CRM-Google Adwords entegrasyonunun sağladığı avantajları işiniz için kullanarak, satış ve pazarlama kanadında daha başarılı ve izlenebilir bir yapı elde edebilirsiniz. Sizler de bu avantajlardan yararlanmak istiyorsanız, Zoho ürünlerinin Türkiye Satış Temsilcisi Cloudyflex’e ulaşabilirsiniz! 

Can