zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

Zoho CRM'in Developer (Geliştirici) Uygulamaları

12.07.21 10:04 AM By Denizhan

Günümüzün teknolojisi işletmelere birçok olanak sunuyor. Bu olanakları doğru şekilde iş süreçlerine entegre eden işletmeler, rekabet ortamında avantaj kazanırken, geleneksel yöntemler gün geçtikçe işletmeleri geri planda bırakıyor. Her geçen gün yeni bir teknoloji ile karşılaştığımız bu dönemde Developer(geliştirici) uygulamaları oldukça önemli bir noktada duruyor. Bunun farkında olan Zoho ekibi Zoho CRM ile kurumsal operasyonları yönetmek adına özel çözümler sunuyor. BT ekibinin ve geliştirme konusunda yaşanan zorlukların işletmenizi yavaşlatmasından yakınıyorsanız, bu yazımız tam size göre! Zoho CRM’in geliştirici platformu, işinizi otomatikleştirmeniz, verileri kurumsal yığınınız arasından alarak, entegre edebilmeniz ve web ya da mobil için özel çözümler sunmanız için düşük kodlu ve profesyonel kodlu araçları kullanmanıza olanak tanıyor! 

zoho crm developer uygulamaları

Her kaynaktan gelen müşteri verilerini bağlayın

Farklı uygulamalar ve veri tabanındaki mevcut müşteri verilerini birleştirmek için Zoho CRM’in REST API’lerini ve SDK’larını kullanabilirsiniz. Bu sayede, her müşteri etkileşimini yakalayabilir ve ek verilerle iş akışlarını geliştirerek, daha doğru bir yapı elde edebilirsiniz. Bugün, müşteriler daha kişiselleştirilmiş bir deneyim bekliyorlar. Bu bağlamda satış ekibinizi müşteri bilgisi ile donatabilir ve müşterilerinize unutulmaz bir deneyim yaşatabilirsiniz.

zoho crm developer uygulamaları

Deluge işlevleriyle doğru veriler ile hareket edin!

Geliştiriciler, Zoho CRM verilerinizi ve yapılandırmanızı yönetebilen altyapısı üzerinde çalışırken, Zoho CRM’in verileriniz üzerinde çalışan, olaya dayalı Deluge kodu yazmasına izin verebilirsiniz. Bu sayede, özel bir gösterge panosu üzerinden işlev performansını ve arızaları izleyebilir ve tek bir tıklamayla görev dağılımı yapabilirsiniz.

zoho crm developer uygulamaları

Widget'ları Zoho CRM'nin yerel arayüzüne embed edin!

Zoho CRM veriler ve iş iş akışları üzerinde gerçek zamanlı olarak hareket edebilen widget uygulamalarını sorunsuz bir şekilde bağlayarak, Zoho CRM hesabınızın kullanıcı ara yüzünü genişletmenize olanak tanır. Herhangi bir açık kaynak web teknolojisiyle UI bileşenlerini oluşturmak için Zoho CRM’in Widget SDK’sını kullanabilir ve bunları bağlamsal olarak Zoho CRM sayfalarına yerleştirebilirsiniz.

zoho crm developer uygulamaları

Web ve mobil cihazlar için modern uygulamalar geliştirin

 

Müşterileriniz, saha ekipleriniz ve çalışanlarınız için işe özel uygulamalar oluşturabilir ve özel talepleri karşılayabilişiniz. Zoho CRM’i uygulamanızın arka planında kullanabilir ve altyapı ya da ölçeklendirme konusunda endişelenmeden, gerçek zamanlı olarak verileri senkronize ederek, işlem yapılmasına olanak tanıyabilirsiniz. Bu uygulamaları kullanıcılarla özel olarak paylaşarak ya da herkese açık hale getirerek, dağıtımını kolaylıkla kontrol edebilirsiniz.

zoho crm developer uygulamaları

Geliştiricilerinizin öğrenmelerine yardımcı olun

Geliştiricilerinizi ve çalışanlarınızı Zoho CRM konusunda eğitmenin en iyi yollarından biri onu gerçekten kullanmalarını sağlamaktır. Ücretsiz Developer Edition ile kullanıcıların herhangi bir üretim verinizi riske atmadan, Zoho CRM’in yapılandırması, veri modeli ve geliştirici araçlarını öğrenmelerini sağlayabilirsiniz.

 

Güvenle iş birliği yapın

 

Yapılan her değişikliği %100 doğruluk payı ile kontrol edebilir ve izleyebilirsiniz. Zoho CRM, meta verilerinizle çalışmaya izin verirken, üretim verilerinizi ve değerli müşteri bilgilerinizi üçüncü taraf geliştiricilerden korumanızı sağlar. Zoho CRM’in korumalı alanı, yöneticilere yapmak istedikleri değişiklikler üzerinde ayrıntılı bir kontrol sistemi sağlarken, aynı zamanda her değişikliği yayınlamadan önce test etmelerine de olanak tanır.

zoho crm developer uygulamaları

Zoho CRM’in geliştirici uygulamaları ile tamamen işinize özel bir yapı sağlamak istiyorsanız, Zoho ürünlerinin Türkiye Yetkili Satıcısı Cloudyflex’e ulaşabilir ve çok daha detaylı bilgi alarak, dijital dönüşümünüz için etkili bir adım atabilirsiniz!

Denizhan