zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

Zoho CRM'in Uzaktan Satış Ofisi Özelliğini Keşfedin!

01.06.20 07:27 AM By Denizhan

Çağın gereklerine uyum sağlama noktasında her geçen gün daha fazla çalışan Zoho ekibi, Zoho CRM içerisinde yeni bir özelliği daha tanıttı. İş arkadaşlarınıza ulaşmak ya da bir müşteri ziyareti hakkında duyuru yapmak aynı ofiste olduğunuzda kolayken, bugünün şartlarında zorlayıcı olabilir. Zoho CRM içerisindeki bu yeni özellikle birlikte artık çok kolay!

 

Uzaktan çalışma daha yaygın hale geldikçe, genel üretkenliğiniz ve müşteri deneyiminizin geliştiğine devam ettiğinizden emin olmalısınız. Zoho CRM, uzaktan yönetim becerilerinizi geliştirmenize yardımcı olacak, üç temel uygulama içeren bir araç seti sunuyor!

Zoho CRM’in Uzaktan Satış Ofisi özelliği üç uygulamadan oluşan bir paket olarak, size yardımcı olmaya hazır. Uzaktan ekiplerinizle daha iyi iş birliği yapmanıza olanak tanıyan bu uygulamalar ise; Zoho Cliq, Zoho Meeting ve Zoho Showtime! 

zoho crm uzaktan çalışma özellikleri

Örneğin, bugün satış ekibiniz önemli bir anlaşma yaptığında ve müşteri 10 gün içinde işlerinde uygulama konusunda ısrar ettiğinde karşınızda bazı zorluklar vardır. Şimdi bu zorluklara ve Zoho’nun Uzaktan Satış Ofisi’nin sunduğu çözümlere bakalım;

 

Zorluk: Satış müdürü, hızlı bir toplantı için ürün uzmanlarını, satış temsilcilerini ve teknisyenleri işe almalı ve müşteriye vermeden önce plan hazırlamalıdır. Buradaki en büyük zorluk onları bir araya getirmektir çünkü bugün, ekip üyeleri farklı konumlarda ve zaman dilimlerinde çalışıyor.

Çözüm: Zoho Cliq üzerinde tüm bu üyelerle bir grup oluşturmak ve ayrıntılı bir sohbet ya da çağrı üzerinden konuşmak oldukça kolaydır. Hatta, satış yöneticisi, anlaşmanın kaydını Cliq aracılığıyla ekip üyeleriyle paylaşabilir.

Plan hazır olduğunda, satış müdürü müşteri ile bir toplantı yapmalı ve ayrıntıları paylaşmalıdır.

Zorluk: Toplantıda ürün yöneticisi ve teknisyenin ekip tarafından hazırlanan uygulama planını göstermesi gerekir. Bu sayede müşterinin düşüncelerini tam olarak öğrenebilir ve başlangıç aşamasında plan üzerinde değişiklikler önerebilir. Satış yöneticisi, bir olay oluşturarak, CRM’de toplantı takvimini işaretler. Fakat, toplantı farklı bir uygulamada gerçekleştirildiğinde, toplantının kaydı, katılımcıların detayları ve hatta toplantı daveti bile CRM’de kayıt altına alınmaz. Kısacası, ekip üyelerinin ayrıntıları alabilmeleri için CRM ve toplantı daveti arasında geçiş yapmaları gerekir.

Çözüm: Satış yöneticisi, CRM hesabını, CRM platformu üzerinden sanal toplantılar yapmayı kolaylaştıran Zoho Meeting ile entegre eder. Bu sayede, toplantı kaydı, katılımcı ayrıntıları, tarih ve saat gibi toplantı ile ilgili diğer bilgiler, CRM’de kayıt altına alınır. Toplantı ayarlandıktan sonra uygulama, katılımcıların e-posta adreslerine otomatik olarak oluşturulan davetiyeler gönderir ve satış yöneticisinin iş yükü azalır.

Uygulama başladığında, müşteri, ürün uzmanlarından oluşan ekibine en iyi uygulamaları anlayıp anlamadıklarını ve sorun varsa bunları gidermek için yeterince donanımlı olup olmadıklarını anlamak için eğitim talebinde bulunur.

Zorluk: Ürün uzmanı müşterinin bulunduğu yere gidemediği için uygulamalı eğitim veremez. Bu nedenle, çevrimiçi eğitim uygulamasını 10 gün boyunca sanal bir eğitim oturumu düzenlemek amacıyla kullanır. Bununla birlikte, müşterinin CRM’deki ayrıntıları ile çevrimiçi eğitim uygulaması arasında senkronizasyon olmazsa, satış yöneticisi yapılan oturum sayısını ve oturumlar sırasında ele alınan konuları izlemekte güçlük çeker.

Çözüm: Zoho CRM ve Zoho ShowTime arasındaki iki yönlü senkronizasyon, Showtime oturumunda eğitim sırasındaki etkileşimler, katılımcılar tarafından cevaplanan anketler ya da kursiyerler tarafından doğrudan CRM hesabı üzerinde sorulan sorular gibi ayrıntıları görüntülemesini kolaylaştırır. Ekip, ShowTime kullanarak, slaytları eğitim için hazırlayabilir ve ardından CRM ya da ShowTime üzerinde bir oturum oluşturabilir. Kişileri de CRM hesapları üzerinden davet edebilirler.

Bir kuruluşun uzaktan yönetim becerilerini geliştirmek için ihtiyaç duyduğu farklı iş birliği türleri göz önünde bulundurularak, Zoho CRM size yardımcı olmak adına entegre bir dizi uygulama (CRM Platformu ile birlikte) sağlıyor:

·  Telefon görüşmeleri yapmak ya da her küçük ayrıntı için e-posta göndermek yerine ekip üyelerinizle hızlı bir sohbet gerçekleştirin. Zoho Cliq hakkında daha fazlası için; https://www.cloudyflex.com/cliq-sirket-ici-chat-programi

·  CRM etkinliklerinden ekibiniz veya müşterilerinizle çevrimiçi toplantılar yapın. Canlı tanıtımlar yapmak ya da destek sorunlarını hızlıca çözüme kavuşturmak için sesli veya görüntülü konferans ve ekran paylaşımı özelliklerini kullanın. Zoho Meeting hakkında daha fazlası için; https://www.cloudyflex.com/zoho-meeting-dijital-toplanti-programi

·  Müşterilerinizle sanal bir platformda eğitim oturumları tasarlayın ve düzenleyin. Zoho ShowTime ya da CRM platformunuz üzerinden oturum için davet gönderin. Zoho ShowTime hakkında daha fazlası için; https://www.cloudyflex.com/zoho-showtime-dijital-egitim-platformu


Uzaktan Satış Ofisi Paketini Yapılandırma

Zoho CRM’in Uzaktan Satış Ofisi özelliği üç uygulamadan oluşan bir paket olarak, size yardımcı olmaya hazır. Uzaktan ekiplerinizle daha iyi iş birliği yapmanıza olanak tanıyan bu uygulamalar ise; Zoho Cliq, Zoho Meeting ve Zoho Showtime!

Paketi yapılandırmak için

Kurulum> Marketplace> Zoho seçeneklerine girin.

Uzaktan Satış Ofisi başlığında Etkinleştir'i tıklayın.

Her üç entegrasyon da etkinleştirilecektir.

zoho crm uzaktan çalışma özellikleri

ShowTime'ı etkinleştirmek için ShowTime hesabınıza giriş yapın veya henüz bir hesabınız yoksa bir hesap oluşturun.

ShowTime hesabında, Yönetim'e gidin> Entegrasyonlar sekmesine tıklayın ve Zoho CRM ile entegrasyonu etkinleştirmek için seçeneği değiştirin.

zoho crm uzaktan çalışma özellikleri

·  Teknik bir hata oluşursa, paketten bir veya iki entegrasyon etkinleştirilemeyebilir. Bu durumda, yeniden etkinleştirmek için Uzaktan Satış Ofisi'ndeki Şimdi kur düğmesine tıklayabilirsiniz. Entegrasyonu yeniden yönlendirmek için Şimdi dene veya Etkinleştir'i tıklayabileceğiniz entegrasyon sayfasına yönlendirileceksiniz.

zoho crm uzaktan çalışma özellikleri

·  CRM hesabınızda bulunan tüm kullanıcılar otomatik olarak Zoho Cliq ve Zoho Meeting'e katılımcı olarak kabul edilecektir.

·  Zoho CRM Etkinliklerinden en fazla 50 katılımcıyı davet edebilirsiniz. Ancak, Zoho Meeting uygulamasından en fazla 100 katılımcıyı davet edebilirsiniz.

·  Sadece Zoho Meeting uygulamasından bir web semineri düzenleyebilirsiniz.

 

Zoho ShowTime’ın Sunduğu Avantajlar

Zoho CRM ve ShowTime arasındaki entegrasyon iki yönlü olduğu için veriler uygulamalar arasında senkronize edilir. ShowTime’ı etkinleştirdikten sonra CRM hesabınıza aşağıdaki modüller eklenir; 

zoho crm uzaktan çalışma özellikleri

Zoho ShowTime- CRM hesabından ShowTime oturumları oluşturabilir ve potansiyel müşterileri veya kişileri bir oturuma davet edebilirsiniz.

zoho crm uzaktan çalışma özellikleri

ShowTime hesabınızda, CRM hesabınızdaki potansiyel müşterilerin ve kişilerin bir listesini görebilir ve onlara davetiye gönderebilirsiniz. Ayrıca, kişileri CRM'nizde oluşturulan özel görünümlere göre filtreleyebilirsiniz.

zoho crm uzaktan çalışma özellikleri

ShowTime Sessions- CRM'den oturumlar oluşturabilir ve katılımcı sayısı, soru sayısı, kitle katılımı, yapılan anket sayısı vb. ayrıntıları görüntüleyebilirsiniz.

zoho crm uzaktan çalışma özellikleri

Sık Sorulan Sorular

1.  Paketin fiyatı nedir?

Bu araç seti birkaç ay (Mayıs- Ağustos) ücretsiz olarak kullanılabilir olacaktır.

2.  Hangi CRM sürümleri bu paketi kullanabilir?

Tüm ücretli ve deneme sürümleri için mevcuttur (Standart ve üstü).

3.  Uygulamaları tek tek etkinleştirmem gerekiyor mu?

Hayır, paketi küme olarak etkinleştirmeniz gerekir. Bu sayede, üç uygulama otomatik olarak etkinleştirilir. Yalnızca Zoho SHowTime için ShowTime hesabına giriş yapmanız ve Yönetim> Entegrasyon'a gitmeniz ve Zoho CRM seçeneğini açmanız gerekir.

4.  Paketi kim kullanabilir?

Bu araç seti aşağıdaki kullanıcılar tarafından kullanılabilir:

Yeni kayıtlar.

Aboneliği sona eren deneme sürümü kullanıcıları.

Bu uygulamaları henüz entegre etmeyen kullanıcılar.

 

5.  Mayıs ayı için zaten ödeme yaptım, herhangi bir geri ödeme alacak mıyım?

Paket, Zoho Cliq, Zoho Meeting ve Zoho ShowTime'ın temel planlarından oluşur, ücretli sürüme zaten abone olursanız, ücretsiz plan için uygun olmazsınız.

6.  Ücretli sürüm aboneliğimin süresi önümüzdeki ay sona erecek, bu paketi kullanmaya uygun muyum?

Evet, Uzaktan satış ofisine ödemeden birkaç ay (Mayıs- Ağustos) yararlanabilirsiniz. Bununla birlikte, paketin yalnızca ücretsiz Cliq, Meeting ve ShowTime planlarını içerdiğine dikkat edin; ücretli planda kullandığınız bazı özellikleri alamazsınız.

7.  Paketten yalnızca bir uygulama kullanmak istiyorum, ücretsiz olarak alabilir miyim?

Uygulamalardan birini paketten kullanabilirsiniz. Ancak, uygulama mayıs ayından ağustos ayına kadar ücretlendirilmez, bu süre sonrası kullanıcı başına aylık 9 ABD doları ödemek zorunda kalacaksınız.

8.  Kullanmak istemediğim uygulamaları nasıl devre dışı bırakabilirim?

Paketi etkinleştirdikten sonra, bu üç uygulamanın tümü etkinleştirilecektir, devre dışı bırakmak için Şimdi kur veya her uygulamanın altında bulunan Yönet'e tıklamanız gerekir.

9.  İki başvuru için ödeme yaptım, yine de üçüncü başvuruyu ücretsiz alabilir miyim?

Evet, paketteki uygulamalardan birini ücretsiz planın altında kullanabilirsiniz. Lütfen paketin tamamını etkinleştirin ve istenmeyen uygulamaları devre dışı bırakmak için Şimdi kur veya Yönet'i tıklayın.

10.  ShowTime'da oturum ayrıntılarını değiştirirsem CRM'e yansır mı ya da bunun tersi olur mu?

Evet, Zoho CRM ve ShowTime iki yönlü bir senkronizasyon sağlar, böylece platformlardan herhangi birinde yapılan güncellemeler her iki yere de yansıtılır.

11.  Üç aylık deneme süresinden sonra ödeme yapmazsam veriler kaybolacak mı?

Aboneliği üç ay sonra yenilemezseniz veri kaybı olmaz. Entegrasyon iki yönlü bir senkronizasyon sağladığı için Meeting ve ShowTime verileriniz her iki platformda da güvenli bir şekilde saklanır. Bu ayrıntılara Potansiyel Müşteriler veya Kişiler kayıtlarından erişebilirsiniz.

12.  CRM hesabımdaki kullanıcılarla bir ShowTime oturumu yürütebilir miyim?

Hayır, şu anda yalnızca potansiyel müşteriler veya kişilerle bir oturum gerçekleştirebilirsiniz.

Denizhan