zoho_crm

TR

zoho_crm

EN

Zoho Projects 7 ile Tanışın: Proje Yönetimi Sürecinizdeki Kaosa Son Verin!

18.01.21 02:45 PM By Denizhan

Proje yönetimi, organizasyonların belki de en zorlandıkları ve karmaşaya en meyilli olan alanların başında geliyor. Günümüzde birçok proje yönetimi uygulaması, bu karmaşaya son verebileceğini söylese de geçirdiğimiz zorlu yıl, uzaktan erişim, mobil, bulut teknolojisi gibi altyapılara sahip olmayan uygulamaların aslında pek de yardımcı olamayacağını ortaya çıkardı. Proje yönetimi noktasında en başarılı çözümlerden biri olan Zoho Projects ise bu dönemde fazlasıyla talep gördü. Zoho Projects, işletmelerin projeleri üzerindeki aşamaları planlayarak, takip edebilmesine ve ekip içerisinde görev atamaları gerçekleştirebilmesine olanak tanıyor. İnovasyonu merkezde tutarak, gelişmeye ve büyümeye devam eden Zoho, bu sıra dışı ürünü için geçtiğimiz günlerde bir güncelleme paylaştı! Zoho Projects 7’yi piyasaya süren Zoho, daha fazla hız, eksiksiz bir kullanıcı ara yüzü yenilemesi ve işletmelerin çalışmalarındaki aksaklıklar ile başa çıkması için birçok yeni özellik sunuyor! Bu yazımızda sizlere Zoho Projects 7’nin ortadan kaldırdığı engellerden bahsedeceğiz.

1)  Kullanıcı ara yüzündeki karmaşayı ortadan kaldırmak

 

Zoho Projects 7, son dönemin favorisi karanlık mod dahil olmak üzere, birden fazla temayı destekleyen, canlı bir kullanıcı ara yüz ile geliyor. Yenilenen bu estetik yapıya ek olarak, bu sürümün yeni tek sayfalık düzeni, tüm modüller arasında tek tıkla gezinmeyi de sağlar. Bu sayede kullanıcı deneyimi açısından avantaj sağlayarak, büyük ya da küçük tüm işletmeler için kolaylıkla benimsenebilir.

 

Zoho Projects 7’ye ayrıca bir parça renk katmak istedik ve heyecan duyacağınız, sert ve hafif varyasyonlu temalar, resimler ve sanat eserleri gibi daha fazla özellik ekledik. Evet, yanlış okumadınız, artık portalınıza uygulayabileceğiniz hem görsel hem de sanat temelli temalar sunuyoruz! 

zoho projects proje yönetimi uygulaması

2)  Darboğazları ve gecikmeleri ortadan kaldırma

 

Sürekli gecikmelerle uğraşmaktan ve nerede bir gecikme yaşandığını anlamaya çalışmaktan yoruldunuz mu? Artık bir görevin çeşitli aşamalarının ilerlemesinin ne kadar sürdüğüne dair bir görünüm elde edebilirsiniz. Böylece darboğazları kolaylıkla belirleyerek, projenizi tekrar yoluna koymak için düzeltmeye yönelik önlemler alabilirsiniz. 

zoho projects proje yönetimi uygulaması

3)  İş ve yaşam dengesini mükemmelleştirmek için tutarsız görüşlerin ortadan kaldırılması

 

Kaynak Kullanım Grafiğinin kullanıcı ara yüzünü, gün hafta ya da ay gibi tüm tarih aralıkları için tek tip haline getirdik. Üstelik bu görünümler arasında geçiş yapmak da artık çok kolay! Yatay çubuklar, seçilen tarih aralığının her birimi için kırmızı (fazla tahsis edilmiş) ya da yeşil (yetersiz tahsis edilmiş) renklerde gösterilerek, ne kadar boş ya da dolu olduğunu görmenize yardımcı olur. Raporları görüntülemek için ise bir takvim seçeneğini sizlere sunuyoruz. Projects 7 ile ayrıca bağlantısı kesilen programları da kolaylıkla görselleştirebileceğiniz bir ısı haritasına da sahip olabilirsiniz. 

zoho projects proje yönetimi uygulaması

4)    Tam olarak aradığını bulmak için kusurlu sonuçları ortadan kaldırın

  

Projects 7’nin tüm modülleri gelişmiş filtreler ile donatıldı. Önceden tanımlanmış özel alanları kullanarak, filtreleyebilir ve karşılaştırma yapmanın daha fazla yolunu bulabilirsiniz. Doğrudan yaklaşımı tercih edenlerdenseniz, ürünün tamamı için tam aramayı destekleyen gelişmiş arama seçeneğini kullanarak, aradığınız şeyi hızlıca bulabilirsiniz. 

zoho projects proje yönetimi uygulaması

5)  Diğer raporlarla etkileşimde olmayan raporların ortadan kaldırılması

 

Global Home artık kişisel ve portföy olmak üzere iki tür panoyu destekliyor. Kişisel kontrol paneli üzerinden yaklaşan konulardan tutun da geciken sorunlara, görevlere, dönüm noktalarına ve olaylara kadar iş öğeleriniz hakkında sizlere her şeyi anlatan widget’lar bulabilirsiniz. Ayrıca, portföy kontrol paneli, projeler arasında gerçekleşen tüm çalışmaların kompakt bir genel görünümünü sunar. Bu gösterge panosu üzerinden de proje düzeyindeki zaman çizelgesini, projenin durumunu, bütçeyi ve müşterileri ele alan pencerelere öğelerine ulaşabilirsiniz. 

zoho projects proje yönetimi uygulaması

6)  Uzaktan konuşmayı mümkün kılmak için iletişim boşluklarını ortadan kaldırın

 

Güçlü iş birliği özellikleri, herhangi bir iş yönetim aracı için zorunludur. Zoho Projects 7, yeni görüşme modülüyle iletişimi bir adım öteye taşıyor. Bu modül ile tüm sohbet odalarınızı görüntüleyebilir ve toplantılarınızı planlayarak, görüntüleyebilmeniz için bir toplantı sekmesine sahip olabilirsiniz. Aynı zamanda bu özellik, Zoho Cliq ve Zoho Meeting ile entegrasyona sahiptir. Ve doğrudan Projects portalınız üzerinden ‘Chec-In’ ve ‘Check-Out’ için Zoho People ile de entegre edebilirsiniz. 

7)  Zoho WorkDrive entegrasyonu ile düzensiz belgeleri ortadan kaldırın

 

Farklı ekiplerle iş birliğini bilgi paylaşımı yolu ile yapabilirsiniz. Zoho Projects’deki mevcut belgeler modülü, son sürümle birlikte büyük ölçüde geliştirildi. Kullanıcılar, Zoho WorkDrive ile entegre olarak, ekip klasörleri oluşturabilir ve düzenleyebilirler. İlgili bilgileri görüntüleme yeteneği, çeşitli erişim ayrıcalıkları atanarak elde edilir. (Bu entegrasyon tüm yeni kayıtlar için geçerlidir. Şu anda mevcut portallar üzerinde de çalışmaya çalışıyoruz.)

Ayrıca, çok beklenen ve talep gören Gantt şeması özelliği de kısa süre içinde mobil uygulamamıza eklenecek!

Zoho Projects 7’nin sunduğu tüm avantajlardan faydalanmak için Zoho ürünlerinin Türkiye Yetkili Satıcısı Cloudyflex’e ulaşabilir ve daha detaylı bilgi alabilirsiniz! 

Denizhan